Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#34) DeFranco válasza totron (#33) üzenetére


DeFranco
nagyúr

anyagismeretem nincs, samotthoz tetőcseréphez kevlárhoz nem értek.

azt viszont tudom, hogy miért jók ezek a pufferek a sütő aljába (nálunk a tetőcserép a családilag rendszeresített céleszköz). hagyományos gázsütőnél, ahol nincs légkeverés, meg felső sütés, és hasonló huncutságok, ott egyenletessé teszi az amúgy eléggé egyoldalú hőhatást.

alapból a tészta/hús/stb. nagyon hangsúlyosan alulról kapja a meleget, mire a teteje átsül, megpirul, stb. addigra az alja már szenesre ég, ez komoly probléma még a tapasztaltabb háziasszonyoknak is.

ha alulra beteszel egy jókora puffert, azzal vesztesz valamennyi hőenergiát, de sokkal egyenletesebb hőhatást kapsz a sütőtérben. jobb híján ezért alkalmazzák ezt a megoldást.

brotip: érdemes venni ebayről egy 300 Ft-os sütőhőmérőt egyébként, mert sokszor az a hiba, és azért ég le az étel még mielőtt átsülne, mert bőven magasabb hőfokon sütik, mint tanácsos. egy 3-as 3,5-ös fokozaton van simán 150-200 fok a sütőtér közepén ami jellemzően több mint elég.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.