- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rive
veterán
Most számold ki, hány júzernek kell full sávszéllel tölteni ahhoz, hogy megteljen az a 10Gbit. Mondjuk... Durván 512 felhasználó....
A kisámfázásához elegendő illetve a használhatatlanná válásához elegendő adatmennyiség közel sem azonos.Ahogy az eredeti cikkben is említették, nem technológiai, hanem beruházásbeli korlátai vannak a dolognak. Egész egyszerűen az egyre csökkenő haszonkulcsból nem futja a szükséges beruházásokra. Közben pedig a felhasználók egyre nagyobb adatmennyiséget forgatnak meg.
Várhatóan egyrészt a szolgáltatók 'termék'palettája differenciálódni fog, és a power-userek majd szépen mennek szélessávú, ténylegesen korlátlan vonalakra. A többiek meg kapják a pofájukba a korlátozásokat. Közben persze a gerinchálózat szépen lineárisan fejlődik tovább.
-
cizoe
őstag
Előbb fognak eltűnni a kábelek otthonról , mint hogy optikai fusson idehaza a lakásokban is. Olyan vezetéknélküli technológiák készülődnek, hogy ihaj!
talmida: Hát igen az Origo. Na azt még nagyobb alja kategória. Indexet néha olvasok, mert nagyritkán összehoznak egy jó cikket, de a tech-tudomány rovat felejtős. Origo meg kuka. Inforadio, Figyelonet amit tudok értékelni. Nameg a ph! persze.
-
Dany007
veterán
Mellesleg épp ezt mondom. Ahogy írod több tíz Mbit. De az semmi... Ha azt veszed, hogy már itthon is elterjedt, a 20Mbit-es netkapcsolat elérhető áron. Franciában pl már 3-4 éve volt fillérekért 20Mbit... És így tovább.
Most számold ki, hány júzernek kell full sávszéllel tölteni ahhoz, hogy megteljen az a 10Gbit. Mondjuk... Durván 512 felhasználó....
Tudom jól, több tíz megabitről van szó. Meg azt is, h a gerincvezetékek jóval többre is képesek. De csak elég belegondolni, mekkora balhék voltak itthon is és külföldön is a "nagyletöltőkből".
Tudom persze, nemcsak azért korlátozták nekik mert nembírta a sávszél, hanem mert akkor a szolgálltatónak is többet fizet.
De akkoris csak pár júzerről volt szó... És elég nagy balhé lett belőle... Sz.tem nemcsak a pénz volt itt a gond...
Exponenciálissan növekszik a net felhasználása viszont a technológia nem fejlődik olyan ütemben...hát nemtom... Majd meglátjuk -
VladimirR
nagyúr
szerintem _mar_ osszeomlott
kb mint a vendeglo a vilag vegen elejen:
van egy elmelet, miszerint, ha egyszer kiderulne, hogy mi is valojaban az Univerzum, es mit keres itt egyaltalan, akkor azon nyomban megszunne letezni, es valami mas, meg bizarabb, meg megmagyarazhatatlanabb dolog foglalna el a helyet
van egy masik elmelet, amely szerint ez mar be is kovetkezett
-
Dany007
veterán
Összeségében köszönöm a felvilágosítást =) Akkor ezek szerint ez is csak rémületkeltés volt... hát jó...
-
Dany007
veterán
válasz
God Vazzeg #8 üzenetére
A gerincvezetékek persze. Csúnya lenne ha nem xD De amíg nyugaton egyes lakásokba is az megy már, itthon még káromkodásnak számít az egyszerű ember köreiben. ( igaz az utp meg rj-45 is xD )
-
Vladi
nagyúr
'stenem a bulvár... Elfogy a sáv mi? Akkor elkezd minden szolgáltató priorizálni, mint az júpíszí.
-
Jancsi
aktív tag
Szerintem butaság a cikk. Iszonyatos adatmennyiséget képesek már átpumpálni pár rézvezetéken is, az optikai kábelekröl nem is beszélve. Még a kisebb távolságra használatos optikai kábelek is több tíz Gbit/s sebességűek. Folyamatosan fejlődik az internet és egyre nagyobbak a rajta lévő tartalmak is, de a az elektorinika és az optolektronika is fejlődik, csak az embernek annyira nem feltünű, mert nem tudja és nem is akarja megvenni mint a legujabb procit/videokártyát.
-
Dany007
veterán
Tudom, hogy milyen az index
De nekem reálisnak tűnt...
Fejlesztések persze vannak.... De elég az ? Itthon még nem is hallani az optikai kábelen vezetett netről... A max az a gigabites utp. Hát a fene tudja... : ) Én csak örülök ha ez is egy túllihegett dolog...
De erről nemcsak az indexen lehetett hallani. Sz.tem van némi valós esélye. Főleg a hirtelen megnövekedett letöltések, meg a streaming médiák miatt. Egyszerűen nem erre tervezték. A fejlesztésekről meg annyit, hogy az ipv6-ra is igen nyögvenyelősen állnak át, pedig lassan az ip címek is elfogynak xD -
cizoe
őstag
Az indexről annyit, hogy nemrég azt írták, Bin Ladent megtalálta egy Marsjáró robot a Marson. Kiderült a cikk végére, hogy csak egy kő árnyéka volt.
A lényegről annyit, hogy szvsz össze sem hasonlíthatóak az internet mai alappillérei a 2000-esekkel. Amíg van elég hely a pusztán, elférnek a szerverparkok.
-
Dany007
veterán
Vélemények?
Új hozzászólás Aktív témák
lo Igen, tudom, nem új dolog erről halni / írni. Sok helyen megvitatták már, én itt még nem hallottam a témáról, de...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest