Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) KISDUCK


KISDUCK
addikt

"Ráadásul az AMD Dual Graphics mobil videokártya is láthatóan sokat profitálhat belőle." Erre vonatkozóan nem csinálsz teszteket, hogy single vagy dual channel mellett milyen különbségek vannak játékoknál ha igp-n, dvga-n vagy dual graphics módban futtatod őket? Mondjuk nem lenne rossz a a játékoknál mérni a cpu és gpu-k terhelését a tesztekhez, szerintem az szemléletesebb lenne mint a szintetikus tesztek.

[ Szerkesztve ]

(#2) Ciccuka válasza KISDUCK (#1) üzenetére


Ciccuka
veterán

Játékok is érezhetően gyorsultak. A tesztek default beállítással alapállapotban futottak, tehát Dual Graphics módban ment (a processzorba integrált gpu és dedikált vga együtt dolgozott). Szerintem ennyire nem hiszem, hogy belemerülök, ha lesz kedvem lehet még pár játékot letesztelek. A játékban nem az fps nőt a legjobban, hanem inkább a képbeállításokat lehet agresszívebbre állítani (AA, AF, MSAA FXAA), mert jobban viseli.

Cicák támogatása: www.fos.hu/1176

(#3) KISDUCK válasza Ciccuka (#2) üzenetére


KISDUCK
addikt

Hát azért lenne értelme tesztelni úgy ahogy írtam, mert dual graphics működése nem a legjobb. DG-nek is van hátránya mivel használja az igp-t energiát von el a cpu-tól és ez miatt cpu limit léphet fel és a dg működési aránya is tréfás az se 100%-100% az igp dvga oldaláról gyakran van hogy 60%-nál megáll a mutatvány.
Default beállítás? Tehát akkor nem volt kényszerítve a dg? Ez esetben lehet hogy nem is volt aktív a dk, mert a profilban ha úgy van beírva hogy alapértelmezett a dvga akkor csak azon megy mert úgy jobb a teljesítmény, ezért lenne értelme tesztelni külön igp, dvga és dg mellett monitorozva a cpu és gpu használatokat. Így szerintem a mért értékeid nem igazán reálisak a dg-re vonatkozóan.

[ Szerkesztve ]

(#4) JJános


JJános
addikt

Megint megleptél. Most már kezdek hozzászokni. :D

2007-05-06 óta itt!

(#5) tradeak válasza JJános (#4) üzenetére


tradeak
csendes tag

Tiszta szívből örülök, hogy most már a profikat is elérte a memória dualitás sebességének többszöröse. Ez kb. 20 éve már megfigyelhető volt az első dual chaneles alaplapoknál.
Gondolom most léptetek ki a sztázis kamrából.
:C

Ha goromba leszek valakivel az azért van, mert borzalmasan utálom a hülyéket!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.