Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
aytukabozs
addikt
válasz szornyu1 #900 üzenetére
Bár egy másik modellről ír itt egy forumtárs, de szerintem ezen a vonalon kéne nyomoznod...
(Egy gyors guglizás a következő használhatónak tűnő ötlet megtalálását eredményezte, oroszul. Ha valamiért mégsem használható majd Cappa jelzi )
Hsz TÖRLÉS ITT >>> http://goo.gl/uBK2Xa
-
szornyu1
tag
válasz aytukabozs #901 üzenetére
Köszi, ezzel teszek egy próbát. Bár most a vroot sem adja vissza az ideiglenes root jogot. Viszont a mentés sikeres volt.
Attól hogy nyomkodom, még nem tom mitől működik...
-
Ispy
veterán
Na most volt időm megint ezzel szórakozni, szóval ott tartok hogy szeretném lementeni a gyári romot MTK DT-vel, de ugye sárga az ikonka alul, amikor nyomok egy root-ot, akkor megkérdezi, hogy akarom-e a meglévő valamit használni (amit elvileg a framaroot/boromir megcsinált, legalább is azt írta ki, újraindítás is megvolt), majd jön az Error: SU inaccessible üzenet. Kérdésem, hogy kihagytam valamit?
Ja és mobileuncle-lel sikeresen felülcsaptam a recoveryt, azt hogyan tudnám visszaállítani a gyárira ?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Most sikerült elindítanom a backupot, recovery mode-ban volt egy menüpont, hogy restart és root aktiválás (vagy valami ilyesmi), szóval most fut a mentés éppen. De sajnos a recoveryt már felülírtam egy carlivossal, azt hogyan tudnám beszerezni még? Gondolom kéne valaki, akinek van róla mentése?
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Lefutott a backup, de valami hiba volt:
ATTENTION! Requests for confirmation on the device screen are possible!
- Install busybox
--- root shel it is received temporarily before reboot !
--- The preservation folder on the computer: C:\Alcatel\MtkDroidTools2.4.8\backups\ALCATEL-ONE-TOUCH-6030D_130819_backup_140907-143351\
--- In phone files will remain in the folder: /mnt/sdcard/clockworkmod/backup/140907-143351/
--- scatter is write to the file:
C:\Alcatel\MtkDroidTools2.4.8\backups\ALCATEL-ONE-TOUCH-6030D_130819_backup_140907-143351\MT6577_Android_scatter_emmc.txt
--- We keep blocks:
- preloader_and_dsp
- DSP_BL
- MBR
- EBR1
- nodl_pmt
- PMT tables found
- PMT tables OK, 21 blocks found
--- Kernel Block Map to PMT mismatch!
-------------------------------------------
BlockName Offset
Kernel: __NODL_BMTPOOL 0x00000000FFFF00A8
PMT: Not present! ??????????
--- scatter from PMTis write to the file:
C:\Alcatel\MtkDroidTools2.4.8\backups\ALCATEL-ONE-TOUCH-6030D_130819_backup_140907-143351\MT6577_Android_scatter_emmc_PMT.txt
- Use it if SP FlashTool errors of 8038 or 4050 occurs
- nvram.bin
- userdata_nvram_only.ext4.tar
- nodl_seccfg
- uboot.bin
- boot.img
- recovery.img
- secro.ext4.tar
- nodl_misc
- logo.bin
- nodl_expdb
- nodl_pro_info
- custpack2.ext4.tar
- mobile_info.ext4.tar
- system.ext4.img
- system.ext4.tar
- nodl_otp - ERROR : /dev/otp: read error: Invalid argument
--- We pack everything kept in archive: C:\Alcatel\MtkDroidTools2.4.8\backups\ALCATEL-ONE-TOUCH-6030D_130819_backup_140907-143351.zip
--- task end with ERROR ---"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
Erre valami ötlet? Hogyan tudom lecsekkolni, hogy sikerült-e a mentés?
Most találtam egy orosz backupot az eredeti romról, ha abból kiszedem a recovery.img-t és visszatolom mobileunclelel, akkor ez így jó lehet?
-
szornyu1
tag
válasz aytukabozs #901 üzenetére
Sajna ez sem jött be: chattr not fund hiba üzenetet kapok. Nem gömbölyű ez a kínai ideiglenes root. Hiába próbálom mountolni rw-re a systemet, mindig system ro üzenetet kapok. Terminálból is és ADB-n keresztül is. Pedig az ADB is megkapta a root jogot és a shell parancsra is reagál. Próbáltam Root Explorerrel törölni a set_immutable.list fájlt is: failed. Sőt semmit nem tudok törölni. Viszont a More Locale működik, így már részben magyar.
Attól hogy nyomkodom, még nem tom mitől működik...
-
alfa20
senior tag
megkérdem itt is hátha valaki tud segíteni:
V1277-es telon próbálom frissíteni a szoftvert, de:
Hiába próbáltam a FlashTool-lal csatlakoztatni a "Download" után bármikor, bárhányszor, de egyszer sem találta meg a telót. Valakinek lenne ötlete (tippje) mikor vagy hogyan csináljam?
Igazából csak a SYSTEM.IMG-t akarom áttenni."Az agy olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor működik, ha nyitott." (Thomas Dewar)
-
nagyúr
--- Kernel Block Map to PMT mismatch! ------------------------------------------- BlockName Offset -------------------------------------------Kernel: __NODL_BMTPOOL 0x00000000FFFF00A8 PMT: Not present! ??????????-------------------------------------------
Egyszer azt írja talált pmt-t, utána meg azt hogy nem.
Erre megnézném, hogy az adb terminálban mit ad az alábbi parancs
adb shell cat /proc/dumchar_info- nodl_otp - ERROR : /dev/otp: read error: Invalid argument
Úgy tűnik, nem tudja azonosítani az adott blokkeszköz szakaszt.
Erre is megnézném, hogy az adb terminálban mit ad az alábbi parancs
adb shell cat /proc/dumchar_infoEz a parancs ugyanis megmondja, hogy melyek a kernelben definiált partíciók.
Ha más nem, akkor flashtool-lal vagy dd-vel biztosan megoldható a mentés.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
ForgoLajos
csendes tag
Sziasztok,
Valaki aki már csinált ilyet. Le tudnátok írni Képekkel, linkekkel, hogy hogyan rootoljak egy Samsung Galaxy S4 Mini KLÓN telefont? Szükségem lenne egy leírásra, Linkre, amivel rootolom, és linkre, ami az új root-ra mutat. köszönöm előre is a segítséget.
A-liga is the BEST of year 2013 ( thx for all Driver and admin)
-
nagyúr
válasz ForgoLajos #914 üzenetére
Ez eleg keves info igy.
Mtk platform?
Ha igen akkor olvasd el a temaindito bejegyzest.Vagy kapasbol probald ki a framaroot-ot
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
ForgoLajos
csendes tag
Szia,
Honnan tudjam meg, hogy milyen platform? milyen infó kell, és hogy tudom meg ezeket, ahhoz, hogy el tudd magyarázni, hogy rakjam rendbe a telcsit?
Jelenleg a a helyzet, hogy bekapcsolás után egy színes X világít a képernyőn.
Ha Factory -ba inditom, akkor minden kínai jelekkel van tele.
Nem vagyok teljesen kezdő, SW-eztem már Androidot, Win-t, meg minden-t, de ilyet még nem.
És mi az a framaroot? És milyenn SW mehet fel erre? mert a múltkorira nem lehetett androidot tolni.Kérlek segítsetek!!!
A-liga is the BEST of year 2013 ( thx for all Driver and admin)
-
aytukabozs
addikt
válasz ForgoLajos #916 üzenetére
Attól mert klón attól még lehet hogy android, sőt.
Szerencsére már kihalófélben vannak azok a klónok amiknek rendes oprendszerük sincs hanem egy zárt kezelőfelületük van csak.(Ilyesmi lehetett a "múltkori" amire "nem lehetett androidot tolni". )
A framaroot egy android telefonokon működő root jog megszerzésére használatos alkalmazás.
(Mivel rootolni szeretnéd a telót így kézenfekvő volt azt gondolni hogy egy ilyen app név nem zavar meg )Kezdésnek ha a factory mode-ról mutatsz képet azon már el lehet indulni. Továbbá némi infó is jól jöhet a telefon előéletéről. Hogy téglázódott, stb...
[ Szerkesztve ]
-
laci laci
addikt
Üdvözlet mindenkinek.Tisztelt cappa72 fórumtárs!
Adott egy inew v3 telo.Annyi a gondom vele,hogy akár mobile toolsal,akár flashtoollal szeretném felrakni egy twrp-t,vagy cwm-et nem sikerül.Teljesen végig megy,de semmi siker.Ha sikerül akkor is csak egyszer tölt be az elején a twrp,de már másodszor már nem.Szeretnék felrakni cwm-ből custom romot,de sajna... Van úgy,hogy sikerül a twrp,de abból meg nem sikerül a rom telepítés mert valamit nem formatál(sajna nem találok hozzá részlete leírást mikor mit tegyek).Van hozzá 6044 cwm,de annál is sikertelen(ha sikerül felraknom)a rom telepítés.régen egy másik telomhoz volt 6037 cwm ahhoz vagyok hozzászokva.Köszönöm a gyors segítséget.Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
nagyúr
válasz laci laci #918 üzenetére
Ha sikerül akkor is csak egyszer tölt be az elején a twrp,de már másodszor már nem
Ez esetben le kell futtatni a kínaszoft eltávolítót rögtön azonnal, miután flesselted a neked megfelelő recovery-t és sikerült belépni cwm/twp
Ez törli azt a kis gonosz patch-et, ami visszaírja a gyári recovery-t.[ Szerkesztve ]
-
ForgoLajos
csendes tag
válasz aytukabozs #917 üzenetére
hát sajnos nem tudom, hogy Kínai telcsi létére, mi lehetett rajta, mert beszart a boot.
A napokban készítek fotót a telcsiről. a Framaroot úgy néztem apk. tehát a mobilon kellene futtatni? mert ha igen akkor sajnos az a korábban említett okok miatt nem fog menni. más megoldás kell.A-liga is the BEST of year 2013 ( thx for all Driver and admin)
-
aytukabozs
addikt
válasz ForgoLajos #921 üzenetére
A framarootot még az előtt ajánlották mielőtt írtad hogy be sem bootol,
azután meg csak leírtam mi az, és mire jó élő rendszer esetén.Feltételezve a legjobb forgatókönyvet hogy a telefonod androidot futtat, és még a proci is MTK benne, próbáld meg ezt.
Ha a kínai 'menü' amit még el tudsz érni úgy néz ki mint a fenti írásban a factory mode...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz ForgoLajos #921 üzenetére
Azt írtad van factory mode:
Ha Factory -ba inditom, akkor minden kínai jelekkel van tele.Ha így van, akkor nézd meg van-e adb elérés.
Ha "Nem vagyok teljesen kezdő, SW-eztem már Androidot,"
akkor ezt nem kell sokat magyarázni, hogyan tudd meg, mi van benne, s választ kapsz ama kérdésedre magadtól is, hogy
Honnan tudjam meg, hogy milyen platform?szerk.: és olvasd el figyelmesen EZT
[ Szerkesztve ]
-
Szita1
tag
Sziasztok van egy tabletem rátettem a 4.4.2 verziót, de a wifi modul nem megy. az elöző verzió 8089 es wifivel ment, hogyan tudom ezt telepíteni a 4.4.2 be? ?
-
Szita1
tag
válasz aytukabozs #925 üzenetére
Szia milyen info szükséges még?
-
aytukabozs
addikt
Milyen tipusú, de méginkább milyen harverrel szerelt tabletre tettél, milyen (honnan származó) romot (ink?)...
Ennyi a minimum info ahoz hogy valaki segíteni tudjon,
DE, tabletekbe nem olyan gyakran tesznek mediatek procit mint telokba, ez a thread meg mediatek mókolásról szól, tehát lehet hogy valami tabletes topicban is fel kéne tenned a kérdést (természetesen kibővítve )[ Szerkesztve ]
-
Szita1
tag
válasz aytukabozs #927 üzenetére
Egy pure too tabletre, q8h a23 v3.0 lapra tettem fel eredetileg 4.2.2 a23 wifi8089 el jó volt a wifi rajta, 4.4 auto-121A t tettem fel de a wifi nem megy. https://cloud.mail.ru/public/2c94404e8f12/Allwinner%20A23/Q8H/
Még kell valamilyen infó? most visszatettem a 4.2 hogy kiszedjem melyik wifi modul kell neki, vagy mi a gond a 4.4-el. Ezt hogyan és hol tudom megnézni?[ Szerkesztve ]
-
Szita1
tag
Sziasztok
Egy pure too tabletre, q8h a23 v3.0 lapra tettem fel eredetileg 4.2.2 a23 wifi8089 el jó volt a wifi rajta, 4.4 auto-121A t tettem fel de a wifi nem megy. https://cloud.mail.ru/public/2c94404e8f12/Allwinner%20A23/Q8H/
Még kell valamilyen infó? most visszatettem a 4.2 hogy kiszedjem melyik wifi modul kell neki, vagy mi a gond a 4.4-el. Ezt hogyan és hol tudom megnézni? Hogy tudom azonosítás után a 4.4 re telepíteni a jó wifi modult? -
arfer
senior tag
Sziasztok! Egy kis problémám akadt egy DOOV C7 telefonnal. Megcsináltam az MTKDroidTools-os mentést, majd a Needrom-ról letöltöttem egy ROM-ot hozzá, amit SPMultiPortFlashDownload-al felraktam (ezt írta a readme. Lehetett volna SPFlashTool-lal is?). Onnantól kezdve tégla, meg se mukkant a telefon. Rádugva PC-re pittyent, úgyhogy mondom nincs minden veszve, elő a mentést, átalakítottam MTKDroidTools-al az SPFlashtool-nak, de nem akat felmenni, (PMT changed) csak firmware upgrade-del. Felraktam, de bootloop-ba megy a teló, ha meg recovery-be indítom, és factory reset-et akarok nyomni, azt mondja, mount /data error. Hogy tudnám meggyógyítani? Köszi
-
phorosko
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy SM-G900H s5 clone amin MT6572 (MT6589is fake) Rom volt.Szerettem volna másik androidot rátenni,ezért többszöri próbálkozás után rá nyomtam a CWM-ben a system törlésre.Azóta hiába próbálom visszatölteni az biztonsági mentést a flash tool-al a program feltölti a mentést kiírja hogy100%,de a telefon nem tölt be. Bekapcsolás után megjelenik a Mediatek képernyő,és ennyi. -
nagyúr
válasz phorosko #938 üzenetére
A megáll a bootnál az lehet attól is, hogy más partíciók sérültek, és azok blokkolják a boot folyamatot.
Azonban meg kell jegyeznem, hogy az MTKDT egy CWM mentést is csinál az sd kártyára, a clockwork mappába.
CWM-ből nem tudod visszaállítani? Az talán egyszerűbb.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz phorosko #940 üzenetére
Az sd kártyára nem csinálni cwm mentést az öreg hiba.
Bekapcsolás után megjelenik a Mediatek képernyő,és ennyi.
Mint említettem, ez más partíciók sérülése miatt is lehet.Ugye ekkor kezd fontos lenni, hogy mit mivel és hogyan csináltál, még mielőtt formáztad volna a system partíciót.
Mielőtt formáztad volna, azelőtt közvetlenül működött a telefon?B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
phorosko
csendes tag
Igen működött minden rajta, csak factory reset után akár hányszor próbáltam resetelni bekapcsolás után mindig 96% volt a proci teljesítménye, kb két program után kiírta hogy nincs elég hely a telefonon.Ekkor gondoltam rakok rá másik rendszert ami nem fake. Más samsung telókon már cseréltem rendszert de clone-on még soha (most sem kellett volna)Az egyik videón láttam hogy format all+downlod-al rakja vissza a rendszert,ezért vettem ki a kártyát nehogy leformázza azt is.
-
nagyúr
válasz phorosko #942 üzenetére
Akkor nem CWM-ből formáztad, hanem SP flashtool-lal?
Mert azért az nagyon nagy különbség...Ha flashtool-lal formáztad, akkor búcsút mondhatsz az imei számnak is... és akkor nem csak a system-et törölted, mert a format all az nem csak a system, hanem minden rom-szakasz törlése...
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
Egy MT6577 Vinus X1 mentéséhez a 2.5.3 as verzió jó? (lüke chrome nem hagyja leszedni mert rosszindulatú szerinte, gondolom mert .exe) xda a hivatalos forrás gondolom...
Nekem főképp a kínai szoftokat kéne leszednem róla, amiket nem tudok letiltani jelenleg...
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Mivel az MTKDT tartalmaz rootkit-et a rootoláshoz, ezért ártó szándékúnak véli az összes windows-os letöltő.
Hiszen a rootkit az az is.Nekem főképp a kínai szoftokat kéne leszednem róla, amiket nem tudok letiltani jelenleg...
CWM-ből is megoldható a kínaszoft eltávolítás, de azt tudnod kell, hogy ez csak a gyanús appokat szedi le, a többit azt neked kell leszedni CWM és/vagy MTKDT mentés után, amihez pedig root jog kell.@(#945) phorosko
Akkor neked nem csak a system-et kell visszatenni, hanem komplett az egész ROM-ot (preloadert nem kell).
Így talán helyrehozható.
Olyan még nem volt, hogy mtkdt mentés megléte esetén egy bekapcsolható telefon ne éledjen fel.Hullafonok esetén persze más a helyzet...
-
nagyúr
válasz phorosko #947 üzenetére
A cache és data csak akkor kell, ha firmware upgrade-et használasz.
De nem lenne ártalmas. Esetleg egy másik romból kiszedhetsz cache és usrdata img-ket, de csak akkor, ha üres tartalommal bír (meg kell nézni az img tartalmát - linux alatt csatolható, win esetén nem tudom hogyan)
Ha e kettő nincs meg, akkor csak download-ot tudsz használni.
A preloadert lehetőség szerint ne.Ha már legalább elindulna, és pl. be tudnál lépni factory mode-ba, az már nagyon az alagút vége lehetne.
-
nagyúr
CWM-et is a mtk tools-os ideiglenes rootnál tudom feltenni nem?
Gondolom MTKDroidTool-ra gondolsz. (Az mtktools egy perl szkript, amivel a boot, recovery, logo blokkeszközszakaszók bonthatók szét és csomagolhatók újra össze.)
De igen, pl. MTKDT-s root esetén is fel lehet tenni. De csak akkor tegyél fel cwm-met, ha biztosan a telefonodhoz való!B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest