Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5006) tomboy0013 válasza fery02 (#5000) üzenetére


tomboy0013
veterán

A telefon szép, meg papíron jó a hardver is. Android 11 óta viszont a nem ajánlott kategóriába sorolom. Szerintem nem éri meg most Xiaomi telefont venni egy ideig ameddig csak a mennyiségre mennek, tényleg borzasztóan idegesítő dolgai vannak a MIUI-nak jelen pillanatban. Nekem már kedvem sincs használni ezt a telót, sokszor inkább előveszem az F1-et mert az még az X+1. szoftverfrissítés után is képes normálisan működni.
Az F2-nél már a hívás se megy flottul, sokszor van, hogy ha elveszem a fülemtől a telefont érzéketlen a kijelző másodpercekig, nem tudom letenni se a hívást. Néha ki és be kell kapcsolni a kijelzőt, hogy reagáljon.
Az alkalmazásváltó az Android 11-es animáció óta néha olyan brutálisan belaggal mint egy alsó kategóriás telefonnál, plusz lassabban is reagál az alkalmazásváltásra, hiába gyorsítok az animációkon a fejlesztői menübe.
Az app-okat változatlan kihajintja a memóriából hiába van megnyitva csupán 3-4 app, illetve lakatolás se ér semmit.
A Messenger egy katasztrófa lett az új buborékokkal, a gmail app-nál bármit állítok be nem jön meg az értesítések zöme, már végigbújtam nemtudom hány külföldi fórumot a témában de sehogy se jó. Így a céges levelezésem is szenvedés.
A klónozott Facebook app-om képtelenség rávenni, hogy lássa a telefonon lévő képeket.
Az új kedvence a napokban, hogy néha az ujjlenyomat olvasó ikon se jön elő a képernyőn csak ha újra ki és be kapcsolom a kijelzőt, addig nem tudom feloldani. A billentyűzet is néha a képernyőn ragad amikor lezárom a telefont.
És mindez úgy hogy kapott FR-t a legutóbbi frissítés óta.
Soha nem volt még ilyen telefonom ami ennyire idegesített, sőt az elődök egyáltalán nem húztak fel 1,5-2 év használat alatt se, de ennél legalább heti egyszer betelik a pohár.
Ha masszívan használnám még megérteném ezt a sok szívatást, de hogy alapvető funkciók mint a hívás is képes felbosszantani már kevésbé vagyok elnéző.
De ahogy elnézem a többi Xiaomi csoportot van bőven gond, szóval én nem erőltetném a gyártó készülékeit egy ideig.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.