Hirdetés

2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Hieronymus


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

El kellene menned egy terheléses szívvizsgálatra, hogy kizárd egy lappangó szívbetegség lehetőségét.
Ismerőssel voltunk 4D-s moziban. Ő is "kiborult" egy kicsit. Az alkalmazottak látták és azonnal mondták neki, hogy menjen el orvoshoz. Nem feltétlenül szív probléma. Ha mégis az, akkor időben kezelhető.

Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A Fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.

(#2) Syl


Syl
(PH! nagyúr)

>ez a hülye érzés a hasamban, ez miért van?

Mert pancsolt bort ittál, nem tiszta házi páleszt :DDD

Words cannot express how much i don't care

(#3) T_chris


T_chris
(PH! addikt)

És máshol is próbáltál ilyen mozgó széket, vagy a máshol csak a natúr VR megoldásokat??

A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar. by:csfeco

(#4) Lauda


Lauda
(PH! félisten)

Minden fájdalom, érzés az agyadban születik meg, ezt a vr hozta ki nálad. Van egy csomó olyan idegrendszeri betegség, ami fizikai fájdalmat, akadályoztatást okoz. Csak hasamra ütve, pl krónikus fájdalom szindróma. Egyik ismerősöm szed is erre gyógyszert. Mikor kijött neki, két ember vezette, hogy tudjon járni, önmagától sehova sem volt képes eljutni, pedig sem a lábának, sem a forgóinak stb semmi baja. Csak az agyában létezett a fájdalom, amit jelenleg gyógyszerrel úgy ahogy kezelni tudnak.

(#5) bacsis válasza T_chris (#3) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

Persze sokszor próbáltam, occulus, samsung gear, 5d mozik stb, de ennyire durva semmi sem volt... Nem velem van a gond, a gyerekek is ugyanezt élték át... Szal ez nem szervi probléma, nem is erre vagyok kiváncsi... Én azon döbbentem meg, hogy ez a hülye érzés a hadamban nem fizikai hatástól van... Eddig azt hittem, hisz akkor jött elő mikor hintáztam vagy repülőre ültem, vagy gyorsan mentem az autóval hullámos úton... De most nem volt fizikai behatás... Az agyam hozta elő ezt az érzést...

(#6) joghurt


joghurt
(PH! addikt)

Én a biatorbágyi Future kiállításon ültem bele, és szerintem ugyanazt a demó filmet láttuk. Rajtam is hasonló hatások jöttek ki.

A megfejtés számomra eléggé egyértelmű volt: a fejem forgatásától függetlenül kb. ugyanazt láttam, tehát 90 fokkal oldalra fordulva is a sínen "előre" mentem, csak kb. 5 fokkal oldalról láttam rá (miközben az ülés előre döntött, hiszen előre volt a lejtő). Ez viszont elég szépen összezavarja az agyat és az egyensúlyozó rendszert. Szépen fogalmazva a propriocepció konfliktusba kerül a látvánnyal.

A tej élet, erő, egészség.

(#7) bacsis válasza joghurt (#6) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

De miért csakakkor jött ki az a rossz érzés mikor "zuhantam"
Persze mert az agyam át lett baszva...
De tovább megyek... Miért csinálja ezt a hülye érzést? Mire próbálná felkeszíteni a szervezetem vajon?

(#8) Zoz


Zoz
(őstag)

Az utazási rosszullétet is az agy generálja: a szemmel érzékelt, és az egyéb érzékszervek által érzékelt mozgás között ellentmondást fedez fel, és ősi ösztön alapján mérgezést feltételez fel ennek okaként, ezért indul be a hányinger, hogy eltávolítsa a mérgező ételt a gyomorból.
Szerintem itt is ez a reflex indult be nálad.

(#9) bacsis válasza Zoz (#8) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

Igen-igen, ezt a sztorit ismerem :)

(#10) FLATRONW


FLATRONW
(őstag)

Lehet, hogy neked is sikongani kellett volna, akkor nem érzed ezt a kellemetlen érzést.
Persze, akkor azért égtél volna be.:)

(#11) joghurt válasza bacsis (#7) üzenetére


joghurt
(PH! addikt)

Tengeribeteg lettél. :)

Nyilván már el kell tölteni egy kis időt benne, plusz a látvány és a fizikai érzékelés közti különbség mértéke is befolyásolja a hatást - a zuhanásnál érezte a tested, hogy csak pár fokkal dőlt előre, a tényleges majdnem szabadesés helyett.

A tej élet, erő, egészség.

(#12) Chabee


Chabee
(tag)

Én is ismerem ezt az érzést és szitut. Ha jól tévedek egy felfelé irányuló nyomást érzel a gyomrodban, ami egyszerre kellemetlen és kicsit fojtogató is. Megfeszíted mindenedet, levegőt is alig kapsz és rettentően várod, hogy a lejtő aljára érj. Amikor leérsz akkor enged ki az érzés.
Na én ezt az érzést gyerekkoromban sokszor átéltem. ÁLMOMBAN!!! Tehát még annyi fizikai ráhatás sem volt, mint egy előrebillenő szék. Viszont az álmom arról szólt, hogy zuhantam lefelé. Nem gyorsan és a földet érés is lassú és puha volt, de közben majdnem szétfeszített ez az érzés. Nagyon örülök neki, hogy elmúlt.
Aztán egyszer sikerült élőben is átélnem. A régi budapesti vidámparkban (kb. 1990 táján) volt egy hatalmas hajóhinta. Nah én egy leányzóval voltam ott és hát ilyenkor az ember mindenre képes, nem mérlegel a bevágódási folyamat kellős közepén. Tetézve a problémát a hinta utolsó ülésébe ültünk. Azt a poklot...
Szóval az egy dolog hogy némi negatív "g" erő éri a testedet, így nyilván a gyomrodat is, de amit az agy ehhez hozzátesz az nagyon durva.
Egy vitorlázórepülős esemény kellett hozzá, hogy megtanuljam kezelni ezt az érzés, mert ott sokat "hullámvasutaztunk" a termikeken és a helyes levegővétel volt a megoldás. Pontosabban a lefelé "eséskor" pont hogy ki kellett fújni a levegőt és az így lelapuló mellkasod alatt a gyomros is le van "szorítva", ezáltal nem tud liftezni és nem alakul ki az az érzet, amire az agy rá tud dolgozni ezzel a fojtogató, megmerevedő kellemetlen érzéssel.
Bár a dolgot már viszonylag jól tudom kezelni és évtizedek óta nem álmodtam zuhanósat, de nem keresem a zuhanós élményeket, szóval a negatív "g" nem a barátom.
És jah a lényeg amit a többiek is leírtak, az agyad által keltett érzetek "áldozata" lettél Te is.

Igazat mondani könnyű, csak elhitetni nehéz!

(#13) carr


carr
(őstag)

Többet kéne innod?
Tán vizet is. :DDD
:P

360+Mindenkit szeress,ne sokban bízz,Ne bánts senkit,ellenséged inkább féljen,Minthogy legyőzd,barátodat szívedre rejtsd,Szidjanak hallgatásért,ne beszédért.www.gumikacsamobil.com Ha nem válaszolok, tiltva vagy.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.