2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

VR és a fizikai hatások?!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

...Egyszerűen nem tudom túl tenni magam rajt'... nagyon érdekelne, hogy akkor ez most mi?
Mármint mondom a sztorit...
Szóval nyaralás ezerrel, ki van rakva egy 9D-nek nevezett Occulus Rift, megfejelve ilyen mozgó üléssel...
Gyerekeket befizetem... na a 2. körre mondja a kisebbik, hogy menjek én is, próbáltam már pár VR cumót, mondom most mit nézzem, de hát jóvan a gyerekkel mégis más... na iylen extrém hullámvasútasat próbáltunk ki.. Sisak a fejen, nyugtáztam, hogy ez Occulus első gen-je lehet, mert elég pixeles, ráadásul a lencsék piszkosak, látszanak a porszemek, na nem baj... közbe azért próbálom élvezni a műsort... felvisz egy nagyon magas toronyba, és mikor megindulnék ezerrel lefelé a szakadéknak, a pulzusom eszement megugrik.. mondogatom magamnak ez nem igaz, ez csak egy hülyeség, de itt nem állt meg, mikor megindultam lefelé, az a "hülye érzés" a gyomromban tudjátok amit a hullámvasúton, vagy akár hintázás közben is lehet érezni, na az nagyon felerősödött, de annyira, hogy iszonyatosan rosszul lettem, és egy hajszál választott el, hogy ne vegyem le a szemüveget. Mondom nem égetem magam, a gyerek meg élvezi, sikongat örömében mellettem, nem éghetek be... na lement a műsor így, 5 per, és csatakosra izzava szálltam ki az ülésből.
Elkezdett megfogalmazódni bennem, hogy ez a hülye érzés a hasamban, ez miért van? a fentieknek tudatában az jött le, hogy ezt nem fizikai hatás idézi elő, tehát nem kell tényleg zuhannom hogy ezt érezzem, hanem az agyam idézi elő a testemben... De miért?

Hozzászólások

(#1) Hieronymus


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

El kellene menned egy terheléses szívvizsgálatra, hogy kizárd egy lappangó szívbetegség lehetőségét.
Ismerőssel voltunk 4D-s moziban. Ő is "kiborult" egy kicsit. Az alkalmazottak látták és azonnal mondták neki, hogy menjen el orvoshoz. Nem feltétlenül szív probléma. Ha mégis az, akkor időben kezelhető.

Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A Fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.

(#2) Syl


Syl
(PH! nagyúr)

>ez a hülye érzés a hasamban, ez miért van?

Mert pancsolt bort ittál, nem tiszta házi páleszt :DDD

Words cannot express how much i don't care

(#3) T_chris


T_chris
(PH! addikt)

És máshol is próbáltál ilyen mozgó széket, vagy a máshol csak a natúr VR megoldásokat??

A nagy tudású uraknak felhívnám a figyelmét arra, hogy a Windows ugyan sok mindenre nagyon jó, de Linuxnak speciel nagyon szar. by:csfeco

(#4) Lauda


Lauda
(PH! félisten)

Minden fájdalom, érzés az agyadban születik meg, ezt a vr hozta ki nálad. Van egy csomó olyan idegrendszeri betegség, ami fizikai fájdalmat, akadályoztatást okoz. Csak hasamra ütve, pl krónikus fájdalom szindróma. Egyik ismerősöm szed is erre gyógyszert. Mikor kijött neki, két ember vezette, hogy tudjon járni, önmagától sehova sem volt képes eljutni, pedig sem a lábának, sem a forgóinak stb semmi baja. Csak az agyában létezett a fájdalom, amit jelenleg gyógyszerrel úgy ahogy kezelni tudnak.

(#5) bacsis válasza T_chris (#3) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

Persze sokszor próbáltam, occulus, samsung gear, 5d mozik stb, de ennyire durva semmi sem volt... Nem velem van a gond, a gyerekek is ugyanezt élték át... Szal ez nem szervi probléma, nem is erre vagyok kiváncsi... Én azon döbbentem meg, hogy ez a hülye érzés a hadamban nem fizikai hatástól van... Eddig azt hittem, hisz akkor jött elő mikor hintáztam vagy repülőre ültem, vagy gyorsan mentem az autóval hullámos úton... De most nem volt fizikai behatás... Az agyam hozta elő ezt az érzést...

(#6) joghurt


joghurt
(PH! addikt)

Én a biatorbágyi Future kiállításon ültem bele, és szerintem ugyanazt a demó filmet láttuk. Rajtam is hasonló hatások jöttek ki.

A megfejtés számomra eléggé egyértelmű volt: a fejem forgatásától függetlenül kb. ugyanazt láttam, tehát 90 fokkal oldalra fordulva is a sínen "előre" mentem, csak kb. 5 fokkal oldalról láttam rá (miközben az ülés előre döntött, hiszen előre volt a lejtő). Ez viszont elég szépen összezavarja az agyat és az egyensúlyozó rendszert. Szépen fogalmazva a propriocepció konfliktusba kerül a látvánnyal.

A tej élet, erő, egészség.

(#7) bacsis válasza joghurt (#6) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

De miért csakakkor jött ki az a rossz érzés mikor "zuhantam"
Persze mert az agyam át lett baszva...
De tovább megyek... Miért csinálja ezt a hülye érzést? Mire próbálná felkeszíteni a szervezetem vajon?

(#8) Zoz


Zoz
(őstag)

Az utazási rosszullétet is az agy generálja: a szemmel érzékelt, és az egyéb érzékszervek által érzékelt mozgás között ellentmondást fedez fel, és ősi ösztön alapján mérgezést feltételez fel ennek okaként, ezért indul be a hányinger, hogy eltávolítsa a mérgező ételt a gyomorból.
Szerintem itt is ez a reflex indult be nálad.

(#9) bacsis válasza Zoz (#8) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog (1)

Igen-igen, ezt a sztorit ismerem :)

(#10) FLATRONW


FLATRONW
(őstag)

Lehet, hogy neked is sikongani kellett volna, akkor nem érzed ezt a kellemetlen érzést.
Persze, akkor azért égtél volna be.:)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.