Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Asszociációs játék. :)
- Untappd lista
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
A blaze mondjuk rádiózni jó, egyébként tényleg elég gyatra. Mivel én előfizetéses adáshoz használom, így smartdvb progival tévézek win alatt, mert azzal oldható meg az előfizetői kártya kezelése külön kártyaolvasóval. Elég finnyás a codec-ekre, monogram heaac codec kell neki a hanghoz és én ffdshow-val használom a képhez, de dxva képes videokártyával lehet más jobb.
A homesys sem rossz program, az is kezeli a kártyaolvasót, az olyan media center szerű.
Ingyenes adásokhoz sokféle progi működhet. Ha olyan windowsod van, ami tartalmazza a windows media centert, akkor az sem rossz.
A leges-legegyszerűbb a vlc player használata megfelelő playlist fájllal, ami tartalmazza a csatornákat. Itt egy példa [link], a frekvendciákat írd át olyanra, amilyen az ottani. A mindigtv oldalán a csatornák részen, szolgáltatási paramétereknél van táblázat a programok azonosítóival, amiből tudja melyik csatorna az [link]. Vlc alatt a váltottsorosság megszűntetését sem árt bekapcsolni, hogy szép legyen a kép.
jan 6ig kódolatlan az axn is.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
a splash lite is egyszerűen kezelhető és lehet vele tévézni, csak nekem annó még a régebbi verziónál furának tünt a képe, lehet valami efektet nyomott rá, ami inkább rontott mint javított a minőségen [link]
Ha horizontális polarizációval adnak, akkor valami fém felületre cuppantsd fel az antennán fektetve.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
itt látszik ,hogy a 3.9-es kernelben még nincs benne [link]
Fentebb linkeltem egyet, azt valami fórumban találtam. Az a realtek driver valamilyen fejlesztői változata, de nem tudom, hogy hivatalos-e és hogy kitől származik.
A kínaiaknál ez egyébként jellemző, hogy mire egy tuner támogatása kiforr, akkor már kezd kikopni a piacról és helyette valami újabb jelenik meg. Így voltam az af9015-tel is, hogy amikor vettem, akkor az elején még bütykölni kellett a linuxot hozzá. Később, amikor már kifejezetten azt kerestem, meg már nem lehetett kapni. Az it9135-ös most ilyen, hogy elterjedt és már éppen jól támogatott is (van hozzá win driver, de ezt sem mindegyikhez mellékelik, nekem is a dx-es rendeléssel jött csak és linux alatt is relatíve könnyen beüzemelhető.) Most meg a reatek chipsetből ez a változat kezd terjedni, ahogy ebay-en láttam.
-
azbest
félisten
Mondom, fentebb linkeltem, már van driver, de nem póbáltam linux alá feltenni. A driver a kernel része (annak egy modulja) gyakorlatilag. Ha a hivatalos kernel része és úgy van buildelve a kernel, akkor alapból működik vele. Ha nem része a hivatalos kernelnek, akkor utólag lehet próbálkozni lefordítani hozzá.
itt egy régebbi változata a drivernek, ami még nem ismeri az r820t-t, ezt valamikor használtam és ment az e4000 chipes változattal. A lényeg, hogy van pár soros leírás is hozzá:
https://github.com/ambrosa/DVB-Realtek-RTL2832U-2.2.2-10tuner-mod_kernel-3.0.0Korábbi hozzászólásban meg ott a frissebb, ami már támogatja a r820t-t, ránézésre olyan, mint az előbbi, csak újabb. [link]
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Van egy readme a doc mappában mellette a fordítás menetével.
Viszont mivel neked nexus7-re kellene, ezért vagy a készülék rendszerén kell elvégezni a fordítást vagy cross-compileres környezetben kell fordítani, hogy olyan platformra fordítsa le, amit a nexus7 használ. Ha van olyan leírás, ahol video-for-linuxot fordítanak rá, akkor azt nézd meg hozzá. -
Zirowe
nagyúr
Szia, sikerült beüzemelned ezt a tunert android alatt?
Elvileg itt van vmi driver féleség, érdekelne, hogy mennyire életképes, mert akkor rendelnék én is magamnak egy ilyet.
Xda leírás.[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Nekem igazából a dvb-t lenne a fontosabb, az sdr annyira nem.
És az xda féle se ment?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
doberman
senior tag
-
Zirowe
nagyúr
-
Zirowe
nagyúr
De ha csak adott kernellel menne, akkor szerintem régen rossz, mert azért más eszközön se lenne rossz (konkrétan én egy mk808-al szeretném használni).
Én naivan azt gondoltam elég ezeket telepíteni, és meghatározott verzió szám fölött menni fog bmelyik eszközön, amit támogatja az otg funkciót.
-
azbest
félisten
ubuntu live cd / pendrive esetén ha bekapcsoljuk a csomag forrásokat, akkor pár kisebb dolgot fel lehet telepíteni a memóriába. A pendrive változatnál meg lehet adni valamennyi helyet is ahová menthet.
Ahoz nézem azt a scriptet it9135 és realtek tunerek sem szerepelnek benne. A realteknél az r820t márcsak azért sem szerepelhet, mert a kernelbe csak most került be a támogatása (tlaán a 3.10 vagy utána következő verzióban lesz benne, addig külön scripttel lehet telepíteni).
A script egyébként a tegrás változatot készíti el, de talán át lehet írni más fajtára is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GAMER PC: i5-12400F/14600KF - Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest