Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz KisDre #141 üzenetére

Persze, feszegethetjük, de pl. épp a ram amit baromi jól lehet kód oldalról menedzselni. A 90%-a adatmennyiség és ehhez igazított feldolgozás. Ha ez nem megy akkor mi?

Nyilvánvaló, hogy nem kell mindent low-level fejlesztői kézbe adni, de ezt kár szépíteni: eddig az volt a duma, hogy azért nincs teljesítmény mert nincs optimális kód, mert nem lehet a high level miatt. És ezen nehéz vitatkozni, rá kell nézni egy mai PC-ben mekkora ram mennyiség, sávszélesség és főleg tfops pihen és mennyit használsz. Dgpu-n 2-8tflops aminek töredékét használják, igp 0.5-1tflops, inaktív. Sokamgos procikban 0.1-0.2tflops, ott is azon megy a rinyálás, hogy csak 1-2 magot használunk meg 64 MP pályán miért droppol az fps, miért kell 4+ GHz-re tuningolni, stb...
    És akkor az aszinkron compute, tösszálúsítás egy kicsivel bonyolultabb, mint a ram menedzsment, nem?
    Kár szépíteni: 8-16GB HBM és cache szervezésről nekem a brute-force szavak jutnak eszembe. PErsze ha működik akkor hajrá. Eddig is így működött. Azzal van gond, ha az 5Ft-os (a HBM2 mondjuk már nem ez a kategória lesz), könnyű kerülőutak megszűnnek és nem elég a 20-40%-os hatásfokú kódokat összedobálni. Amíg könnyű compilerhez, hw architektúra módosításhoz vagy ami a legegyszerűbb volt eddig: a sima csíkszélesség csökkentéshez és hw duplázáshoz fohászkodni addig OK.

• Chaser

legenda

válasz KisDre #181 üzenetére

erről a vga-ról majd akkor lesz érdemes beszélni ha lesz miről:)

Petykemano a zenre kíváncsi vagyok, de nagy reményeket nem fűzök már hozzá, a túl sok namajdmost' miatt

Panzika elég egyértelműen mondtam sztem, az első core i volt az igazi nagy dobás, utána minden gen kicsit gyorsult, de emellett kevesebb lett a fogyasztása és modernebb lett az igp, ha számodra nem volt teljesen érthető olvasd el mégegyszer :R
    gyakorlatban ez annyit tesz, legyen pl 3ghz a clock, minden generációval az újabb 3ghz gyorsabb volt az előzőnél kevesebb fogyasztással...gondolom notebookról hallottál már, ott kiemelkedően fontos a fogyasztás/melegedés, mivel adott egy térfogat ami a hűtés rendelkezésére áll és adott egy akku térfogat
    a mai ultrabookok az intel új genes core i szériáinak szülöttei, és mivel a mobil szegmens nagyon beindult, nem is kell az intelnek mást tennie csak csiszolgatni a core i szériát, versenytárs nélkül azt csinál amit akar
    legtöbb tesztben el is mondják egy új széria megjelenésekor, az előzőről, vagy az azt megelőző 2-3 genről nem érdemes váltani akinek csak és kifejezetten a c2c növekedés számít

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés