Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
ASUS RT-AC56U (802.11ac kétsávos Wireless-AC1200 Gigabites útválasztó)
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Én is berendeltem egyet
Amin viszont csodálkozom az az hogy ma vegigolvasva a fórumot senki sem írt a dd-wrt-ről.
Itt a 2014.04-es stabil:
http://dd-wrt.com/routerdb/de/download/Asus/RT-AC56U/-/asus_rt-ac56u-firmware.trx/4393Itt pedig a pár napos béta:
http://download1.dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/betas/2014/11-20-2014-r25408/asus-rt-ac56u/asus_rt-ac56u-firmware.trxÉn eddig Tp-link wdr4900-at használtam dd-wrt-vel.
Tökéletesen megy minden, samba,transmission külső eltéréssel is.
Érdemes kipróbálni.
Egyedül az usb3 és az ac wifi miatt cserélem le asusra. -
envagyok
veterán
A wifi miatt panaszkodóknak pedig a következőt ajánlom:
Androidról létezik egy wifi analyzer nevű programnak.
Kapcsoljátok ki az összes saját wifit, indírjátok el tableten v telón a programot, jarjátok be a lakást hogy hol milyen csatornán mennyi wifi van a közelben.
A 2.4 giga szar, hiszen eleve az n-es wifi elfoglal 3 csatornát.
A látottak alapján kell belőni a wifi csatornáján, illetve hogy a további csatornákat honnan vegye alulról v felülről.
Ha nagyon zsúfolt a wifi sose fog jól menni.
Ha elromlott, akkor érdemes újra vizsgálni hátha vmelyik szomszéd variált vmit. -
envagyok
veterán
Itt egy kis okosság:
http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Wireless-N_Configuration
Itt világosan le van írva, milyen csatornabeállításnál, mekkora sávszélességnél milyen csatornákat használ.
Ha ott zavarás van, akkoe nem kell csodálkozni, hogy lassul, szakadozik, stb.Amit még sokan elfelejtenek, hogy pl. az eszköz hány antennát kezel.
Nekem pl. a telóm és a tabletem 1 streamet tud fogni, ezért csak 2.4ghz-en 72mbps-t tud, 5ghz-en 150mbps-t
Az is lassít, ha régi b-s vagy g-s eszköz van a neten... -
envagyok
veterán
Találtam még egy kis jó overclock leírást:
http://forums.smallnetbuilder.com/showthread.php?t=12578Azt írják, hogy gyárilag 800mhz-en megy a proci, de a gyártó 1ghz-re ajánlja, és fel lehet menni 1.2 ghz-re.
Ez sokat számíthat pl. nas funkcióknál. -
envagyok
veterán
válasz Intruder2k5 #370 üzenetére
Itt leírják, hogy mia teendő elég pontosan.
Vissza is lehet állítani, ha megadná magát. -
envagyok
veterán
Sziasztok,
Merlin firmware van fenn.
Az normális, hogy 78 fokon jár a cpu?
A wifi hőmérséklete kb. 50 fok.
10 megás netem van, és olyan 30-40%-on pörögnek a cpu torrent töltés közben. -
envagyok
veterán
Mellékesen van új merlin:
[link] -
envagyok
veterán
Tudott valaki már beállítani NFS megosztást merlinnel?
Nekem nem látja az openelec linux alapu htpc-m -
envagyok
veterán
Ha esetleg valakinek usb3 hdd-vel nem megy a másolás 26-27MB/s-nél gyorsabban, akkor két dolog segít:
1.: NTFS-re kell formázni
2.: (nálam merlin van) A vezeték nélküli beállításoknál a professzionális fülön 2.4 Ghz-re kapcsolva ki kell kapcsolni az usb 3.0 interferencia csökkentését.
Így én 40-50MB/s-et értem el olvasásnál úgy, hogy hálozati nasra másoltam.Másik:
A hardveres NAT kikapcsolja a Qos-t, tehát aki forgalomkorlátozásokat akar, az ki kell kapcsolja a hardveres NAT-ot. -
envagyok
veterán
Tudja valaki, merlin firmware-nél hogyan lehet kikapcsolni a ledeket?
Ps.
Megvan - Tools- Other settings[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Esetleg tud valaki lehetőségről, hogy merlin alá hogyan lehetne tvheadend servert feltenni?
Illetve a gyári torrentet is jó lenne lecserélni, nekem eléggé vérszegény. -
envagyok
veterán
Felraktam a legfrissebb merlint két routerre.
Az egyikkel semmi gond, a másikon viszont ezt írja ki ha be akarok lépni:A beállítások frissítésre kerültek. A weboldal frissítése most megtörténik.
Az IP-cím vagy portszám módosult. Az Ön és a(z) RT-AC56U közötti kapcsolat bontásra kerül.
A(z) RT-AC56U beállításainak eléréséhez csatlakozzon újra a vezeték nélküli hálózathoz és használja a frissített IP-címet és portszámot.Ami érdekes, az az, hogy a downloadmaster bejön, ha a portszámával írom be a router ip-jét, csak a router kezelőfelülete nem. Az automatikus ip kiosztás is jó, a net is megy...
Szóval nem tudom, mi lehet? -
envagyok
veterán
Sziasztok,
Merlin fw-t használok az asus-omon, és szeretném a letöltésre, megosztásra használt hdd-t kicserélni úgy, hogy megmaradjanak a torrentek.
Van erre lehetőség?
Esetleg merevlemez klónozás járható út? -
envagyok
veterán
válasz Intruder2k5 #1105 üzenetére
Köszönöm
-
envagyok
veterán
válasz Savageboy #1276 üzenetére
Elvileg tudja.
Lassú, öreg routerekkel meg tudják simán csinálni (tp-link 1043) az asuswrt.eu oldalon van leírás az entware telepítéséről. Nekem nem sikerült a tvheadendet működési bírni, bár nem vagyok Linux guru.
A Weboldal a tvheadendben bejött ha jól emlékszem, de semmi több... -
envagyok
veterán
válasz Intruder2k5 #1689 üzenetére
Nekem usb3 csatin kikapcsolt interferencia csökkentéssel 40MB/s-el hasít.
-
envagyok
veterán
válasz energomatt #1691 üzenetére
Kb-t írtam.
-
envagyok
veterán
Én is segítséget kérnék.
T-Home dsl-es vagyok IP telefonnal.
Adtak egy modem/router/iptelefon egységet, jelenleg az úgy van beállítva, hogy az ac56 tárcsáz be azon keresztül. Így viszont nem megy az IP telefon.
Ha viszont a t-s egységet routerként is használom, akkor telefon ok, de nem tudok qos-t, le- feltöltési limitet, port forwardingot használni az ac56-on.
Van ötletetek mit tegyek? -
envagyok
veterán
A router nas részével kapcsolatban lenne egy kérdésem:Arra van lehetőség, hogy a nasra vagy nasról úgy másolni másik nasra/ról nagy fileokat, hogy magától csinálja? Egy androidos programmal, vagy webuin kijelölném mit, honnan, és elindulna.
-
envagyok
veterán
Szerencsétlenkedik a routerem.
Azt írja, hogy a rácsatlakoztatott merevlemez nem hibátlan, csatlakoztassam pc-hez ellenőrizni.
Pc-n leellenőriztem, hibátlan.
Működik különben rendesen a letöltés, stb, csak zavaró.
Van rá megoldás? -
envagyok
veterán
Legutolsó merlinnel tudja valaki, hogyan lehet tuningolni a routert?
-
envagyok
veterán
válasz energomatt #2880 üzenetére
Nekem jelenleg két db rt-ac56u van.
Előtte volt tp-link wdr4900, t-home router usb-vel, tp-link 1043nd, volt még hétszázvalahányas és nyolcszázvalahányas tp-link is és egy linksys wrt54gl.
Én arra emlékszem, hogy a 1043-ast, és a linksyst leszámítva állandó szopás volt. Rejtélyes fagyások, lassú usb, katasztrofális support. A wdr4900-nál is eltelt majd egy év, mire dd-wrt-vel nagyjából használható lett. Akkor nyeltem egyet, vettem egy ac56-ot, ami újraindítva csak firmware frissítéssel van, semmi x-akták, csak fürgén teszi a dolgát.
A c8-ról van egy teszt, ott is írnak a hátrányokkal.
Plusz pont még az Asus mellett a gyári torrent/letöltő kliens, a sokkal jobban konfigurálható szoftver. Régen azért vettem mindig tp-linket, mert olcsó volt. Viszont mostanában szinte egy árban fut a csúcs ligával, csak hát support, stb. szempontból azért messze van tőlük.
Én úgy látom, de nézz utána hogy a c8 nem is tud torrentezni, illetve ntfs hdd-ről elég lassúcska. http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-reviews/32530-tp-link-archer-c8-ac1750-wireless-dual-band-gigabit-router-reviewed[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Már másodszor fordul elő hogy a router újraindítás közben elbaszódik a rákötött hdd filerendszere (download master torrentekkel) merlinnel használva.
Másnak nincs ezzel kapcsolatos tapasztalata? -
envagyok
veterán
Merlin fw-vel van olyan lehetőség hogy usb webkamerával felvegyen mozgást, illetve neten keresztül lehessen nézni?
Illetve valamilyen kodi kompatibilis tv szervert USB-s dvb-t és dvb-s2 kártyákkal üzemeltetni? Pl, tvheadend
[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Merlinnel van arra lehetőség, hogy elérjem valahogy a router wan pontjára kötött ADSL modemet?
A modem a 192.168.1.254 IP címen van, a router 182.168.1.1
Az eszközök meg ezek között -
envagyok
veterán
https://www.hqt.ro/webcam-video-surveillance-via-motion-through-optware-ng/
Itt rögtön elakadtam a 2. pontnál
Tudja vki hogyan kell scriptet futtatni puttyval? -
envagyok
veterán
Ez elvileg működik, de barangoláskor nem, csak wifi vesztés esetén áll át a másikra.
Nekem is így van, de pont gyengén még van jel a másik szinten is, és inkább pár megabittel elszenvednek az eszközeim, mint hogy átálljanak.
Erre egy jó megoldás engem is érdekelne.
Kézzel, wifi ki bekapccsal persze átáll.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Lehet nem kapok itt választ, de megpróbálom.
Szerintetek mennyire alkalmas egy ilyen router webszerverként egy leendő, jelenleg nem túl látogatott autókereskedésnek?
20/2mbites nettel.
Kb. 20-30 kocsi lenne listázva képekkel, stb.
Illetve nem tudom van-e mód valami kis CRM rendszert is üzemeltetni az autók-tulajdonosok-vevők adatairól.
És mondjuk weben keresztül ezt a CRM rendszert bárhonnan tudnám használni, azaz képeket feltölteni, új autót feltenni, kérdéskre válaszolni, stb.
Innen [link] érdemesebb feltenni vmit pendrive-on, vagy a gyári Merlinben is van lehetőség erre?
Előre is köszönöm -
envagyok
veterán
válasz Savageboy #3575 üzenetére
Egyelőre nem szeretnék előfizetni. Vagy a feltöltési sebesség miatt lenne lassú a weboldal betöltése?
Vagy a hardver (router) kevés ehhez?
Ha mást nem, az oldalt megcsinálni, tesztelni jó lenne. Bár arra van egy Raspberry pi-m, vagy s905 libreeleces médialejátszóm.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Összeraktam egy szervert otthon (apache-mysql-php)
A gépen lévő webtartalom a 4080-as porton látszik is helyi hálón
Van no-ip ddns-em
Bekonfigoltam, hogy a 80-as bejövő portot a 4080-as portra irányítsa a szerverem ip címére.
Tegnap működött is, ma viszont nem megy...
Néztem az ip címet, passzol a ddns-el.
Próbáltam routert-szervert újraindítani, de nem megy.
Mi a fene lehet a gondja?[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Másnak is zabálja a hdd-ket a router?
Pár év alatt a második 2.5-ös wd hdd is elfogyott..
Így még soha nem jártam. -
envagyok
veterán
Az a fura, hogy azért időnként megnézem a drive egészségét. 3-4 napja minden oké volt, ma reggel még filmet néztem róla.
Hazajöttem délután, 300 hibás szektor, 10%-os kondíció, és menteni se lehet, mert pár mp után megáll a másolás.
Mozgatva, dobálva sosem volt.
Másfél éve lett gariban cserélve égy szintén ugyanígy bedöglött szintén másfél éves WD elements passportra.
Régen más routerrel semmi gondom nem volt.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Nálam nonstop ment mindkettő kb 500 napot, és egyik pillanatról a másikra megállt.
Torrentek azért mentek rendesen.
Elvileg ez az a fajta, amiben egyben van az elektronika a hdd-vel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED TV topic
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Matematika topic
- Formula-1
- További aktív témák...
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- XBOX ONE S/X HDMI IC csere aznapi elkészüléssel, 3 hó garanciával, üzletben!
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- XBOX Series S/X/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- XBOX Series/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest