Hirdetés

2020. november 27., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) GreatL


GreatL
senior tag

Jövő év derekán jönnek az új vámszabályok... kíváncsi leszek a kétdolláros műanyag bisz-baszok áfa és vámtételére.

Intel Core i7-9700K | SNSV RTX 3080 STRIX OC | Xiaomi Mi 9

(#2) Namelesske


Namelesske
őstag

Érdemes hozzá tenni, hogy a Magyar Posta annyira hírhedt, mostanában folyamatosan megkerülik a komolyabb eladók a rengeteg dispute miatt.

Dpd meg ilyen helyekről kerül elő a rendelt áru a szomszéd városban csomag ponton meg ilyenek.

Rohadtul nem Kínából nem ér ide a cucc. Liszt Ferenc után szokott belépni a 3 hetes fekete lyukba. Ehhez nem kell tracking number. Igazi semmirekellő gittegylet a Posta főleg vidéken.

https://linuxisnotunix.blogspot.com/ || ‍ https://endlesstechspot.blogspot.com/

(#3) mjani1172


mjani1172
addikt

Persze hogy nő. A magyar webshopok (a valóban magyarok, akik tisztességesen játszanak) meg kínlódnak az egyre idiótább helyi szabályokkal, adókkal,és betarthatatlan bürokratikus baromságokkal.
Meg persze a szuper munkaerővel.

(#4) akom


akom
senior tag

Sajnos a magyar posta mindent megtesz, hogy hátráltassa a külföldi csomagok megérkezését. Ügyintézők soha nem tudnak semmit, követési számot sosem találják. Az egész egy nagy fekete lyuk ahova adófizetők milliárdjait öntik eredménytelenül....

(#5) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

Nalam ennek az oka, az olcsobb ar, a kulfoldi sokkal jobb akciok es az hogy valamit nem kaphatok meg itthon.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#6) MaCS_70 válasza GreatL (#1) üzenetére


MaCS_70
nagyúr

Nem feltétlenül lesz drámai a változás. Az ÁFA mondjuk hozzáadódik a nettó árhoz, amivel szerintem egyébként nem lehet nem egyetérteni.

A kínaiak viszont simán megoldják a tömeges EU-s ÁFA-kezelést.

A Magyar Posta pedig szerintem is katasztrofális. Eddig az összes eltűnt csomagom az út magyar szakaszán vált köddé.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#7) MaCS_70 válasza Tigerclaw (#5) üzenetére


MaCS_70
nagyúr

Dettó!

Külföldről, jellemzően Kínából simán be tudok szerezni olyan eszközöket, kiegészítőket, alkatrészeket, amelyek itthon egyszerűen nem érhetőek el.

Az alacsonyabb ár nálam csak akkor számít, ha érdemi a különbség.

Jobban örülnék, ha a pénzem a magyar gazdaságot és költségvetést gazdagítaná, de ezt a jelek szerint ők nem akarják.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#8) Djuree válasza Namelesske (#2) üzenetére


Djuree
félisten

baromság, több ezer rendelésem volt, 1 kezemen meg tudom számolni mennyivel volt gondom a magyar posta miatt. nyilván ha kinából rendel az ember nem fog ideérni pár nap alatt, ezt tudomásul kell venni. sokszor még megcimezve sincs rendesen a csomag...
majd akkor sirjon a szánk ha mindent megvámolnak ártól függetlenül, és ha megnézik tényleg az van e a csomagban ami. mivel nagyon jól tudjuk az a 3/4-e az áruknak vámérték alatt van nettó baromság, nyilván ezt íratjuk/irják rá...

I am Gabriel Angelos, Captain of the Blood Ravens. My chapter is in ruins, the sector is at war. Its worlds under siege. Chaos spreads, consumes us all. Here, we will make our final stand. Here, there will be... Retribution.

(#9) MasterDeeJay válasza GreatL (#1) üzenetére

Esélytelen hogy azt kezelni tudják majd. Többe kerül a munka vele mint ami vámot be lehetne szedni vele. Pontosan azért nem volt eddig sem vám a kis cuccokra.
Nekem tűnt el itthoni és kínai csomag is vegyesen olyan 500 ból talán 10db összesen. De károm az időn kívül nem volt.
Itthon egy alaplapot loptak el postán maradónál lerakodáskor, de visszakaptam az árát az volt a legnagyobb 20eft.
Aliexpress meg lassan átáll eu raktárakra és alacsony vámú országokba hozatja be majd teríti szét az árut. Megoldják.

[ Szerkesztve ]

The Glorious Dual Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#10) makkmarce válasza GreatL (#1) üzenetére


makkmarce
aktív tag

az egy dolog, hogy rákerül az áfa, a másik dolog, hogy a posta most is 3-4000 pénzt kér egy vám/áfa eljárás alá vont termék papírozásához, és kb 1.5-2 héttel dobja meg a szállítást, ha ott fogják. Szóval vicces lesz.

(#11) makkmarce válasza MaCS_70 (#7) üzenetére


makkmarce
aktív tag

igen, főként az elektronikai modulokban nagyon jók, ilyen-olyan vezérlő áramkörök, külömböző termékek táp és vezérlő egységei, egyéb apróságok teljesen elfogadható áron, csak így éri meg javítani a haverok cuccait, itthon néha többet kérnek el érte, mint a termék újkori ára.

(#12) Namelesske válasza Djuree (#8) üzenetére


Namelesske
őstag

Nem fogom megkérdőjelezni amit mondasz a postáról, mert biztosan vannak még olyan helyek ahol lelkiismeretesen végzik a dolgukat, de hidd el nem üres sárdobálásból írtam amit írtam. Mindenkinek más a tapasztalata. Ezért inkább ne jelentsd ki hogy baromság, mert lesz más is aki velem ért majd egyet.

Már most is olyan drága lett például az A.E. is hogy már elgondolkodom sokszor megéri-e szívni a fenti kellemetlenségekkel. Ha erre megérkezik a NAV-is mint extra, meg kitalálják hogy Artisjus is kellene az adattárolókra mert miért ne, akkor ott vagyunk hogy megint Döbrögi lakott jól, te meg fizessél paraszt.

[ Szerkesztve ]

https://linuxisnotunix.blogspot.com/ || ‍ https://endlesstechspot.blogspot.com/

(#13) instantwater válasza Namelesske (#12) üzenetére


instantwater
addikt

Nem a zsömle kicsi elvtársak.

Akarom mondani, nem az Ali drágult meg, hanem a Pengő gyengült.

(#14) Alteran-IT


Alteran-IT
senior tag

Hosszabb ideig tart és kevésbé kiszámítható mi ... az anyátok picsáját azt, idióta posta, mint ha nem ugyan oda érkezne be a csomag, meg nem ugyan onnan menne el a végső "fogyasztóhoz", vagyis ahhoz aki rendelte.
De amúgy a legvicesebb az, hogy a regisztrált csomagjaim is most is 1,5-2,5 hónap múlva értek úgy hozzám, hogy a nyomtkövetési szám szerint már 1 hét után a pesti központban voltak, szóval a nagy részét magyarországon a rohadt postán tölti, ott meg csak ülnek rajta, aztán majd valamikor tovább adják, persze a propaganda videó megy a postákon is, hogy mennyi pénz elment erre a szarra, mert semmi nem történt, ugyan olyan szar az egész és csak nyeli el a pénzt mint egy fekete lyuk, ugyan így egyébként a regisztrálatlan csomagokat is, érdekes mód az értékesebb regisztrálatlan csomagok mindig eltűnnek, mert valamelyik majom lenyúlja és akkor ezek skandálnak fizetés emelésért ... mondjuk nem csoda hogy a postán is lopnak, ez a jellemző az egész országra, nem csak a posta szar, hanem az egész ország is.

(#15) Masooo válasza Alteran-IT (#14) üzenetére


Masooo
aktív tag

:C :R :C

Politikáról priviben sem vitáznék, mert hát ki a bolondabb? A bolond, vagy aki követi őt?

(#16) ztoldy válasza Djuree (#8) üzenetére


ztoldy
senior tag

Akkor jövőre sírunk, mert ÁFA fizetés kötelező lesz.
Persze ezt is kijátszhatjuk majd gondolom EU raktárakkal.

Amit többen is írtak az viszont alapigazság, hogy általánosságban Magyarországra sokszor gyorsan elér a csomag, de a Postán hetekig állnak a csomagok.

[ Szerkesztve ]

Régi hardverapro: 52 pozitív, 0 negatív. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ztoldy, Magyar µTorrent oldal http://utorrent.hu

(#17) Fryskitt


Fryskitt
addikt

Ennek a cikknek mi az értelme? Azon túl, hogy tudjuk, hogy a Posta egy darab szar? A tracking nélküli csomagjaim közül egy sem jött meg az utolsó két hónapban. Előtte is 70-80 nap volt. Párat látni, hogy megjött Magyarországra, az egyik augusztus 16-án, azóta nem ért ide hozzám. Csak az Alin is 90 nap a vevő védelem (haha, ez inkább eladó védelem, de mindegy), utána megy a dispute, eluntam, nem rendelek kacatokat. Arra legalább jó volt.

Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!

(#18) MasterDeeJay válasza ztoldy (#16) üzenetére

És minden csomagot megnéznek, számlát kérnek, utalásit meg vámolást? Amikor tizesével rendelem az egy dolcsis cuccokat. Lesz rajta párszázft áfa...hol érné az meg nekik?

The Glorious Dual Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#19) ztoldy válasza MasterDeeJay (#18) üzenetére


ztoldy
senior tag

Legutóbb azt olvastam, hogy az áruház oldalán már eleve a vevő országa szerinti ÁFA összegével növelt árat kell majd feltüntetni. Legalábbis ez a terv, ha jól értettem, de majd élesben meglátjuk.

Régi hardverapro: 52 pozitív, 0 negatív. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ztoldy, Magyar µTorrent oldal http://utorrent.hu

(#20) MasterDeeJay válasza ztoldy (#19) üzenetére

Az elvileg jól hangzik, de megnézném mikor fog pl a kínai ali magánszemély mo-ra adót fizetni. :DDD

The Glorious Dual Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#21) ztoldy válasza MasterDeeJay (#20) üzenetére


ztoldy
senior tag

[link]

Régi hardverapro: 52 pozitív, 0 negatív. http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ztoldy, Magyar µTorrent oldal http://utorrent.hu

(#22) menpee


menpee
aktív tag

Rendelnék én magyar webshopból is, de hányingerem van attól, hogy manapság művészet találni 1500Ft házhozszállításnál olcsóbbat. Inkább várok 1-2 hónapot az Aliexpress-es csomagra, mint hogy ötszörös árat kiadjak filléres dolgokért. Főleg itt a nagyon keleti parton, ahol a legközelebbi értelmes bolt is tizen kilométerekre van, már ha van egyáltalán a témában.

,,Piracy is almost always a service problem and not a pricing problem." - Gabe Newell

(#23) .mf válasza Djuree (#8) üzenetére


.mf
veterán

Nekem csak párszáz rendelésem volt, időnként tűntek el megrendeléseim (pár százalék), vagy értek végül ide egy hónap csúszással; az utóbbi időkben már a legtöbb helyen még a kis dolgokhoz is alap a tracking, és ezek, pl. azok is, amiket ma átvettem, általában így néztek ki:
Kína -> Mo: (bő) 1 hét
Mo -> a helyi postától az értesítő, hogy menjek érte: 4 hét

Egészen konkrétan, amiket ma vettem át, szept 21-én rendeltem, pár napra rá már kerültek is légipostázásra, 28-án arrived in destination country, aztán röpke 4 hét múlva tegnap dobták be a postaládámba, hogy mehetek értük.

(#24) Nagus


Nagus
aktív tag

Izgalmas lesz ez! Van olyan cucc ami fogyóeszköz nálam és évente szoktam 12db-ot rendelni aliról darabonként 1 EUR áron, mert idehaza ugyan az 2000 forint/db áron van. Számolják rá az ÁFA-t és a vámot a vételárra amit az utalással igazolok, több lesz nekik vele a meló, mint ami befolyik belőle.

(#25) Bakus válasza Namelesske (#2) üzenetére


Bakus
tag

Postára egy szavam nem lehet eddig minden csomagom épségben és időben (német rendelésnél idő előtt!) megjött.
Na ellenben a DPD-től már feláll a szőr a hátamon. Angliából rendelt nagy értékű csomagot elhagyták, az Angol központ a magyarra mutatot, a magyar meg az angolra. Kb 10x10x30 centis csomagot két nap késéssel hozták ki mivel nem fért fel az autóra :W, délután küldik az értesítőt, hogy délelőtt csomagom jön.
Ha lehet messziről kerülöm őket.

"A víz örök, de a gép változik"

(#26) Qkackca


Qkackca
senior tag

#17: szeptember eleje-közepe körül volt egy kérdőív a posta részéről, gondolom ez annak az eredménye

#19: A steam, gog, origin, epic eddig is így működött, akkor ezek voltak eddig a kivételek?

#23: de most vírushelyzet van, kb átvételi pontokként várnak legalább egy hetet :D

Pár tapasztalat, észrevétel részemről.
- a nyomkövetést nézve nekem is volt párszor, hogy a világ másik feléről 4-5 nap alatt ideért a pesti központba a csomag, onnan meg a lakhelyem (megyeszékhely) még min. 2 hét, de ez még a vírus előtt is így volt
- nem át vett, kallódó csomag esetén én olyat vívtam velük, aminek a végén csak kibökték, hogy ha nem tudom megmondani a magyar rakszámot amit kapott a csomagom, akkor nem tudják hol van :D, Teljesen mindegy, hogy bemutattam a teljes nyomkövetési naplót, csomagszámo(ka)t, helyet, időpontot...Miért nem vettem át (időben)? :U

http://www.hwbot.org/user.do?userId=8629 | Ballistix@aszekrénytetején

(#27) Namelesske válasza Bakus (#25) üzenetére


Namelesske
őstag

Kétséget kizárólag a dpd a magyar citrom díjas, szarabb mint az mpl, sokkal.

https://linuxisnotunix.blogspot.com/ || ‍ https://endlesstechspot.blogspot.com/

(#28) Avicularia válasza MasterDeeJay (#18) üzenetére


Avicularia
addikt

Nálunk svédben közel 3 éve megszüntették a 22 vagy hány eurós ingyenes rendelést EU-n kívülről. Első korona után áfát kell fizetni. Ez még nem is lenne gond, de van egy fix 75 sek- es (2666 ft mai árfolyamon) kezelési költség minden csomaghoz, hiába került akár 1 dollárba. Szóval valszeg otthon is hasonló lesz. Azóta csak unión belülről rendelek.

[ Szerkesztve ]

(#29) MaCS_70 válasza Avicularia (#28) üzenetére


MaCS_70
nagyúr

Ezt egyébként jó eljárásnak tartom, de pont az általános fizetési kötelezettség miatt lesz okafogyott a kezelési költség -- majd intézi a webáruház.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#30) Avicularia válasza MaCS_70 (#29) üzenetére


Avicularia
addikt

Meg kell állapodnia a piactérnek a postával és fizetéskor beszedni az áfát és kifizetni a célországnak. Nálunk ezt csak a wish-el tették meg, ha tőlük rendel az ember akkor nem jön rá extra költség. Viszont ez az árakban és a pk.-ben látszik, szóval nem sok értelme van onnan rendelni, mert nem jön ki jobban az ember.

(#31) MaCS_70 válasza Avicularia (#30) üzenetére


MaCS_70
nagyúr

Túlságosan rá van szorulva erre Kína és a kereskedői ahhoz, hogy ne oldják meg hathatósan.

Én egyébként kifejezetten örülök a szabályozásnak.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#32) Avicularia válasza MaCS_70 (#29) üzenetére


Avicularia
addikt

Sőt most a napokban döntöttek hogy kiterjesztik a kemikáliaadót 2022-től a cipőkre és a ruhákra is, és az unión kívülről vett ruhákra és cipőkre 200 korona lesz a kezelési költség ami 75 korona egyéb termékekre.

(#33) Avicularia válasza MaCS_70 (#31) üzenetére


Avicularia
addikt

2018 márciusban vezették be ezt a dolgot nálunk, azóta sincs megoldás rá. Általában BG-ról rendelek, mert ott van megoldás EU-s szállításra, de ali-n nagyon sok kereskedőnél nincs EU-s szállítás csak Kínából. Így számomra majdnem mindig olcsóbb BG-ról rendelni.

(#34) MasterDeeJay válasza Avicularia (#28) üzenetére

Ez eléggé durván hanzik.
Itthon azért nem tudom elképzelni mert így is halálán van a posta külföldi cuccokkal és ha bevezetik totál káosz lesz.
A másik meg az hogy 1 usd cuccra rablás lenne bevezetni a közel 10x-es kezelési költséget, gyakoratilag kinyirják vele a piacot. Erre valami jogvédő bandát kellene ráereszteni, hol a fenébe vannak ilyenkor?
Ali már elkezdett egyre több eu raktárat töltögetni, a vám miatt én is inkább azt keresem de még nagyon gyér a választék.
Ebből megint azok gazdagodnak meg akkor nagyban behozatják ilyen olyan trükkel.
Én elég sok dolgot veszen alin és ebayen, sokat használok fel a hobbimra.
Azt a részét értem hogy védeni akarják a piacot, de amíg 5x-10x áron vannak a cuccok addig nem védeni kellene hanem az árakat lefaragni. Kiegyeznék azzal hogy csak 2x-ébe kerülne itthon ugyan az mint alin. Áfa persze jogos, érthető de kezelési költség nem elfogadható és aránytalan. (mondjuk az áfa is de az egy másik topik).

[ Szerkesztve ]

The Glorious Dual Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#35) MaCS_70 válasza MasterDeeJay (#34) üzenetére


MaCS_70
nagyúr

A kezelési költség értelemszerűen független az áru értékétől. Bár bosszantó, de úgy logikus és korrekt, ha az egy dolláros cuccra pont annyi, mint az ötven dollárosra.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#36) Avicularia válasza MasterDeeJay (#34) üzenetére


Avicularia
addikt

A probléma ott volt, hogy már napi 170K csomag érkezett Arlandára kis sárga borítékokban. A svéd posta meg sírt, hogy ezt ki kell hordaniuk a címekre és nem kapnak semmit szinte érte, mert ezt a nemzetközi postázást valami régi szabály szabályozza, de nem tudom pontosan. Meg senki nem vett 5x-10x áron helyben apróságokat, amik itt eszetlen drágák legtöbbször. De épp ma indult a svéd amazon, attól is kellőképpen tele lett a gatyája a kartellező svéd kereskedőknek.

(#37) MasterDeeJay válasza Avicularia (#36) üzenetére

Ha a posta részéről lenne baj akkor rakjanak rá plusz költséget amikor határon belül viszik a csomagot. Vagy rakják gyüjtőpontokra ahol át lehet venni.
Itt szerintem csak a belső piac védelme miatt csinálják.

MaCS
Ezzel nem is csak az itthon túlárazott dolgokkal van a baj hanem a kis értékű cuccokról amiket csak kínából lehet beszerezni.

[ Szerkesztve ]

The Glorious Dual Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#38) Avicularia válasza MasterDeeJay (#37) üzenetére


Avicularia
addikt

Is-is, csak a polgár járt rosszul. Államnak win-win szitu. Cikkeztek annó róla, mennyi milliárd korona kiesés az államkasszából, hogy ezek után a dolgok után nincs megfizetve a moms (svéd áfa)

(#39) Hintalow


Hintalow
senior tag

Szerencsére ez kevésbé érint, amiket a hobbim kapcsán rendelek, alapból drágák, szóval eddig sem úsztam meg a költségeket :D

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#40) MaCS_70 válasza MasterDeeJay (#37) üzenetére


MaCS_70
nagyúr

Értem én, hogy mire gondolsz, nagyon is!

De a másik oldalról meg lássuk be, hogy de facto agyrém filléres cuccokat egyesével átutaztatni a fél világon. A nemzetközi postaegyezmények nem ilyen körülményekre születtek, a kereskedők meg mindent megtehetnek, amíg a kínai állam dotálja a postázást.

Én amúgy elvi okokból annak a híve vagyok, hogy minden költséget a keletkezése helyén és idején fizessünk meg, ne pedig elkenve másra terheljük rá.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#41) mjani1172 válasza MaCS_70 (#40) üzenetére


mjani1172
addikt

+1

(#42) makkmarce válasza .mf (#23) üzenetére


makkmarce
aktív tag

DHL express $40-ért USA-ból 3.3kg-os csomag autóalkatrész, 2 nap alatt vidéken a kezemben itthon. 2 nappal előbb! érkezett, mint a megadott időpont. Lehet ezt jól csinálni :D Csak a postának nem megy sajnos. Egy belföldi csomag postás csomag lassabb :(

(#43) makkmarce válasza MaCS_70 (#40) üzenetére


makkmarce
aktív tag

nem egyesével utaztatják, pont emiatt olcsó.
összevárnak egy konténernyit, aztán egyben jön az egész, emiatt nem 5-10 nap, hanem 20-30.
ezért is van az, hogy néha akár 15-20 nap alatt megjön valami, valami meg 1.5 hónap alatt se biztos.

(#44) MaCS_70 válasza makkmarce (#43) üzenetére


MaCS_70
nagyúr

Persze, technikailag van gyűjtőforgalom, de lényegileg egyedi postai küldeményekről van szó! (Így működik az alapszolgáltatás, sima leveleknél is -- sajnos volt alkalmam egy kicsit belefolyni.)
Hiszen éppen ez a probléma, hogy a konténerből kikerülvén ellenőrizhetetlen pályára kerülnek a küldemények.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#45) Gerasz válasza MaCS_70 (#40) üzenetére


Gerasz
aktív tag

"Én amúgy elvi okokból annak a híve vagyok, hogy minden költséget a keletkezése helyén és idején fizessünk meg, ne pedig elkenve másra terheljük rá."

Ennek egyik első hozadéka a Magyar Posta azonnali bedőlése és sóval behintése lenne, úgyhogy csak óvatosan!

(#46) martonl


martonl
aktív tag

Valahol olvastam, hogy elektronikus úton fog menni az áfa/vám befizetés. Gondolom lesz egy online felület, ahol be lehet vallani a vásárlást, be lehet fizetni az adót. Ez majd gondolom valahol összeér és csak akkor fogják kihozni, ha az adó be lett fizetve. Tehát nem fog 1 dolláros cuccot a posta majd 3000 forintért vámolni, mindenki saját maga fogja intézni. De hogy ez tényleg így lesz-e és gyakorlatban hogy fog kinézni, arról gondolom még nincs szó.

(#47) Kolondrum

Évi 7? LoL. Csak a múlt hónapban 23 cucc indult el (!!).
Én már elemet sem itthon veszek. Amikor Mondjuk 5db CR2032 harmad áron megy mint itthon 1db akkor miről beszélünk? Szépen kívárom, elébe megyek mindennek. Majd jön. Zoli meg tudja mit hova dobjon be. :))

[ Szerkesztve ]

Poco F2 Pro

(#48) mjani1172


mjani1172
addikt

Ezért jó, hogy mozdul valami ebben a témában.

(#49) Joci10 válasza martonl (#46) üzenetére


Joci10
senior tag

Én meg olyanokat olvastam (a fentebb linkelt Index-es cikkben is ez van), ami alapján nem a vásárlónak kell intéznie a VÁM/ÁFA fizetést ezek után, hanem az eladónak (vagy magánszemély esetén a közvetítőnek, vagyis a piactérnek). Vagyis neked semmi dolgod nem lesz, megveszed, amit akarsz (ÁFÁ-val és VÁM-mal növelt értékkel), aztán majd jön a csomag - minden mást meg az eladónak vagy a piactérnek kell intéznie (a bevallást, illetve az adó megfizetését). Vagyis az eddig egy dolláros cucc majd nem egy dollár lesz a piactéren sem.

(#50) instantwater válasza Joci10 (#49) üzenetére


instantwater
addikt

Ez szépen hangzik, de tudod mikor vezeti be ezt egy Aliexpress szintű piactér egy akkora országért ami gazdaságilag nem túl erős és a népessége akkora mint náluk egy város?

Max azt tudom elképzelni, hogy az összes eladó letiltja a kínai szállítást, ha a posta elnyel minden csomagot és sosem érkeznek meg és majd csak eu raktárból fog ide küldeni.

Vagy ami valóságosabb, hogy még népszerűbbek lesznek az eu express és hasonló névre keresztelt trükkös szállítási módok. Egyszer átpakolják a konténert valahol európában. Kap egy új EUs címkét és kész.

Attól mert az országot egy törpe vezeti, a világot nem Magyarisztán irányítja.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.