Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Xiaomi Mi A1 gyakran ismételt kérdések (Frissítve: 2018. 03. 08)
MobilAréna teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr.dre bike
csendes tag
ÁÁ ... mivel a fristphone csak ígérget egy fekete 64es mi5s-t így már biztos, h ez lesz a befutó. Csak jöjjön meg eustockhoz az első adag, akár személyesen kimegyek komárnóba a cuccért Stock droid nekem mindíg fétisem volt, bár a meizu megkedveltette velem a kínait, ezért is akartam miuit, de vissza húz a szívem a nexusos korszakba
-
Ájvé
veterán
válasz janeszgol #192 üzenetére
Az igaz, azokat nem láttam.
Stock droidos dolgot akkor sem értem. Ha látszólag stock droid van egy készüléken, akkor is lehet benne bármilyen bloatware, lásd kisebb kínai gyártók akik belefutottak ebbe a hibába, már gyárilag voltak rajta ilyen programok, de addig nem tudta senki, még egy biztonsági cég át nem vizsgálta ezeket a készülékeket. Ezek közel gyári androidot futtatnak, azt viszont soha nem fogod látni mit módosítottak és mit tettek még hozzá, persze ha ez egy felhasználói program akkor megtalálod, de ha csak mélyen a rendszerben van valami, azt kétlem hogy csak úgy kiböngészed. Xiaomi is került hasonló ügy miatt célkeresztben, mivel adatokat gyűjt (mint egyébként szerintem mindenki ebben az iparban, szóval semmi nincs igazán biztonságban a telefonon). Szóval szerintem a kettő nem függ össze, senki nem garantálja neked, hogy az tényleg egy teljesen módosítatlan android (mert egyébként nem is lehet, rengeteg mindent optimalizálni kell, beállítani, ha te csak úgy felnyomnál egy friss módosítatlan androidot (amit az előbb adott ki a Google) egy készülékre, akkor könnyen lehet hogy tönkre is vágnád a készüléket, de biztos nem bootolna be.[ Szerkesztve ]
-
RaveForce
veterán
A firstphone ugyanaz a sufni mint a tobbi 100. Edigi es MM a mervado neg mindig
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
törölt tag
Igen, ez így van Van, akinek tetszenek ezek, van akinek nem. Nekem több Xiaomi, Huawei vagy Oppo telefon is kifejezetten bejön, de a szoftverüket nem bírom elviselni napi használatban. Szóval örülnék, ha lehetne őket kapni stock Androiddal, vagy lehetne egyszerűen rájuk hivatalos Lineage OS-t telepíteni
Marci.32: Én meg azt nem értem, hogy hányszor kell leírni, hogy ezeket próbáltuk, és nem működnek. Egyébként sem tartom normálisnak, hogy 15 helyen kelljen turkálni a beállításokban a telefon normális használatához, mert egy funkciót annyi helyen lehet kapcsolni. Főleg ha nem is működik utána sem normálisan. Igen, lockoltam például EMUI alatt a Stravát, és semmi hatása nem volt, bezárta úgy is. Ahogy a zenelejátszót meg a Maps-t a MIUI. Nem tudok vele mit kezdeni, nálam nem működött.
-
vicze
félisten
válasz szabi__memo #173 üzenetére
18 hónap az Android One támogatás, megsúgom, hogy ez 2 év. 1év meg még egy évből valamennyi.
Azért mert van kivétel ettől még 1 főverzió frissítés a garantált. A második generációs MT6582-ek csak 1-et kaptak(6.0.1), ugyan ezen generációs S410-esek 7.1.1-ig jutottak.
Teljesen random, hogy a 18 hónap alatt meddig jut a támogatás. Az első generációs készülékek ebből a szempontból a legkevésbé reprezentatívak. -
Massmurderer
őstag
Fent,lent jó nagy a káva.Gyártó helyébe én 2x akkorára csináltam volna már
-
blash
tag
Nem hiszem, hogy sokaknak kedve lenne nightly romokkal szarakodni. Ki tudja, hogy mikor épp mi nem működik. Legutóbb egy Redmi 4A került családba, amire xiaomi.eu stable romot tettem, így nincsenek alapból idegesítő és letilthatatlan gugli appok, mint a gyári stabil, global romon. Amúgy engem a miui kinézete és konfigolása nem zavar, amúgy is alig látom, mert rögtön másik launchert telepítek. Néhány ficsör meg külön tetszik a miui-ban, például a csipogás nélküli hívásrögzítés, kapacitív gombok konfigolása, meg hasonló apróságok.
Ami nagyon zavar, hogy pár nap után a gmail nem jelezi az új emaileket, pedig fut az a szar. A push notification fixert is beállítottam, de nem ezzel van a gond, mert telefon újraindítás egy ideig jól működik az értesítés, rögtön jelez új emailnél.
[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
Beállításokban akkumulátor és teljesítmény majd alkalmazások akkuhasználatának kezelése, itt keresd meg az appot és kapcsold ki a korlátozást. Egyébként meg push notification nem árt ha alapba van, ezért használok Aquamailt, meg van dark témája is
Modolás egyébként erről szól, tesztelgetés próbálgatás stb. így nem értem miért említetted a Lineage OS-t. Akkor tényleg a stock droid a legjobb választás.[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
Fú ép Note 4 telefon nézegetőben vagyok és a héten vettem volna, de lehet inkább ez lenne az okosabb döntés?
Főzött ROM-ok erre is lesznek tutira dögivel, már csak az a kérdés, hogy a -1000 mAh-es aksi mit jelent a gyakorlatban...
Kamera papíron jobb kell ,hogy legyen, többi egál körüli.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
embe
nagyúr
válasz RaveForce #204 üzenetére
Ezzel nem értek egyet. Ahogy a honlapjukon is írják 20 üzlettel rendelkeznek Magyarországon.
Pl. ebbe a cikkbe beleolvasol, akkor láthatod hogy hivatalos Huawei szervizpontokat is nyit. Azért ez szerintem már nem azonos a "sufni gsm"-mel.
Semmi közöm egyébként ehhez az üzlethálózathoz. -
margithid
veterán
válasz DrKapocs #216 üzenetére
1000 mah tényleg sok, főleg aki a redmi 3S-ről jönne mint én is. Ott a kijelző felbontása is kisebb és 4000es az aksi. Volt, hogy egy hétig nem töltöttem!
Aki megszokja ezt az nem nagyon szeretne ebből engedni!
Ha 10k-val drágább lenne, de 4000es aksi lenne benne, az lenne a tökéletes, kár, hogy ezt nem lépte meg xiaomi.
Sajnos ahogy látom a jővőben nem az aksikapacitásra mennek rá a gyártók, redmi note 5ben is "csak" 3700as aksi lesz.[ Szerkesztve ]
-
válasz DrKapocs #216 üzenetére
A kamera mindig is gyenge pontja volt a Xiaomiknak. Hiába lesz ebben 2 is, a minősége a középkategória alján lesz.
Viszont az akku miatt nem félek, még így is nagyon jó lesz az üzemidő, valszeg nem lehet majd 1 nap alatt lemeríteni.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
törölt tag
Igen, csupa tavalyi modell, vagy még régebbi. Talán a Mi5s és Mi5s Plus lenne még értelmes választás, de IPS kijelző meg hátlapi ujjlenyomat nem nyerő nálam. Mi Note 2 például fasza lenne, hát persze hogy arra nincs...
Amúgy meg az, hogy kiteszik a hivatalos nightly kiadást, még nem is jelenti, hogy minden normálisan megy. Ha használtál valaha mondjuk Nexus vagy Oneplus telefonon CM-et, akkor tudod, hogy milyen az, amikor minden úgy működik, mint a gyári ROM esetében, és ez itt sajnos nincs meg gyakran. Lassú ujjlenyomat olvasó, gyengébb üzemidő, BT vagy mobilnet problémák és még lehetne sorolni a tipikus bakikat. Ez pedig nem feltétlen a fejlesztőkön múlik, mert van olyan, amikor ugyan kiadja a gyártó a forráskódot, de csak a régi rendszerverzióhoz, ami az újjal nem megy normálisan, és ott kell szenvedni, hogy működésre bírják.
Nem azért szeretnék rá másik ROM-ot, mert olyan jó buli, amikor naponta más bugok miatt szív az ember, hanem mert a gyári rendszer működése és külalakja nem jön be. -
Wesder
félisten
Én is hozzàszólnék a RAM kezeléshez.
Global Dev.-en egy darabig minden értesített, utàna ez megszűnt, àllíthattam bàrmit. Eu.Dev van most fen, az ajànlott RAM beàllítàsokkal bent maradnak a lockkolt appok. R3P.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
davidsone
addikt
Korrekt ára van
...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...
-
Ájvé
veterán
válasz #16820480 #219 üzenetére
Redmi Note 4 idei, de te is tudod hogy idő mire felvesznek egy telefont ide, ez is is nagyon jó, több modell 1 éven belüli. Nem régen még Mi 2, 3/4 meg a régi Redmi Note illetve Redmi Note 3 SD volt csak listában, ehhez képest ez a szám is szép.
Nem mondtam hogy minden szép és jó, aki erre vállalkozik tisztában kell legyen ezzel. Persze lenne stabil akkor kicsit jobb lenne a helyzet, de nálam semmilyen egyéb ROM nem működött rendesen MIUI-n kívül a telefonomon. Van aki viszont jól tudta használni.
Lineagen kívül még vagy ezer féle ROM van, Mi 3 topikba volt alkalmam követni, van ami egész jó volt, de mint írtad nem volt teljes hozzáférésük a fejlesztőknek az eszközhöz ami behatárolja a lehetőségeket. Ahhoz hogy ez teljesen elkerüld tényleg csak a tiszta gyári ROM a megoldás, valahogy sose tudnak felnőni a custom ROMok a gyárihoz. -
eisento
addikt
válasz #16820480 #227 üzenetére
kinek mi, pl nekem a nexus 5x-en ugyanugy hatul van es sokkal jobban kezreall mintha elol lenne.
na eustock is bofizhetne valamit, hogy mikortol lehet elorendelni, bar meg probalok a fonoknel nyalizni hatha engedelyezi a oneplus 5-ot.
de ha nem ezzel is boven elegedett leszek
Motorola Edge 40 | PSN ID: HUN_Ejzi
-
MODERÁTOR
válasz szabi__memo #229 üzenetére
Jajjmá'!
De ezt nem a topikba böfizte és nem az EUstock.Xiaomi 13T
-
tonerz
aktív tag
Örvendetes a nyitás, bár én biztos hogy nem cserélném le a Note4-em erre, már csak a stock droid miatt is (nem szerettem), illetve évek óta azért van Xiaomim mert szerettem a MIUI-t.
Viszont tippem szerint ő miatta nem jön már Note 4 4/64. -
tybsen
addikt
Azért az elég riasztó, ha Android One esetén a rendszer mélyén úgy módosít(hat) bármit is a Xiaomi, hogy a Google nem ellenőrzi? Én azt gondoltam, hogy ez a program pont arról szól, hogy tiszta Android Google-től. Vagy hogy van ez?
(#230) Viktor0610: a Facebook oldalukon is írták, szeptember vége. Egy előrendeléssel kapcsolatos kérdésre reagálva elmondták azt is, hogy lesz elegendő készlet.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz #16820480 #224 üzenetére
"van rá rendes Lineage, ami hibátlanul működik"
Ugye ezt nem gondolod komolyan?
Egyet mutass, ami nem Nexus vagy Pixel?Minden tiszteletem a hobbi fejlesztőké, de az ő tudásuk is be van határolva a gyártó által kiadott forráskóddal, illetve a változtatások, és a portolhatóság mértékétől. Nagyon nagyon ritka, ha minden működik megfelelően, különösen ha az adott Android verzióhoz nincs forráskód kiadva, azaz akkor esélytelen.
Megértem hogy valaki nem használ XY funkciót, ami az adott CustomROM-ban hibás, én is sokat használtam kompromisszumokkal ilyeneket, de ettől még nem lesz hibátlanul működő. -
Ájvé
veterán
válasz #16820480 #224 üzenetére
Tény hogy Xiaomi a MIUI ROM-al a legjobb, ez aláírom 2,5 év használat után. Launchert mondjuk lehet cserélni, így már csak beállítások és menük maradnak meg, ha ez nem zavar ez is egy megoldás. MIUI 9-ben pedig elvileg törölhetők a gyári programok is, azt nem tudom mennyire lehet így legyalulni a MIUI-t.
(#232) tybsen:
Amiket írtam azok mind google alkalmazások, naplózás pedig androidba van benne, ezt nem is lehet tiltani se, google alkalmazásokat még be lehet állítani elvileg hogy ne nagyon gyűjtsön adatokat. Xiaomi is gyűjt adatokat (mint mindenki), azt nem tudom hol lehet tiltani vagy beállítani, nem is kerestem még mondjuk, szerintem akiknek okostelefonja van kénytelen bevállalni, vagy ne használjon okostelefont.[ Szerkesztve ]
-
SutiAdi
tag
válasz Viktor0610 #87 üzenetére
Akkor neked a Redmi 5 kell majd.
-
MODERÁTOR
-
joelke HU
senior tag
Lesz elegendő készlet?
Érdekes, mikor folyton azt mondogatják, hogy xiaomi nem szállít nekik eleget kb. semmiből. A mi6-ot is mióta ígérgetik, aztán semmi. Na majd pont ebből kapnak annyit, amit nem tudnak elsózni. Ugyan. Szerintem kapnak pár darabot aztán fent lesz az oldalukon, mint nincs készleten termék.
Amiből nem tudnak kifogyni az a homtomok, de gondolom azért, mert a kutya sem kíváncsi azokra.
Viszont ami érdekes, hogy pont csak azokat a kínai mobilokat árulják, amit az edigital is. És utóbbinál láttam doogee mix-et. Kíváncsi lennék ezt felveszik-e a kínálatukba az eustock-osok...[ Szerkesztve ]
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
szabi__memo
nagyúr
válasz Viktor0610 #230 üzenetére
Ezt konkrétan az Eustock FB oldaláról másoltam ki
-
Graphics
Jómunkásember
válasz joelke HU #239 üzenetére
Amit én tudok, a Xiaomi tényleg nem szállít eleget, mert bizonyos sorrendiség van náluk, illetve nem győznek eleget gyártani, mert gyártósort előre kell foglalni, mennyiségre is.
Emiatt vannak a csúszások sokszor.
A HomTom és társai megint más tészta, az nem egy felkapott termékkategória, így a legyártott mennyiséget hamar tudják szállítani, de azért olcsó mobilra is van igény
Doogee-t az Edigital nem csak onnan tud szerezni, hanem más forgalmazók is léteznek / meg a Doogee kicsit mást gondol már magáról... /
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
DrKapocs
őstag
"még így is jó": a még így is jó számomra nem elfogadható (Redmi 4 Prime-om van). Ha valamiben jó vagy, lásd Xiaomi a 4000-es akkuval és SD625-tel jó, akkor a közepes nem elég. A közepes vagy aránylag jó az nem elég jó, ha tudsz többet, jobbat; legalábbis én így élem az életem. A Prime 11+ óra SOT-ot tud nálam 4 nap készenlét mellett (9% maradt az akkuban - mai adat). Szóval a 3000-es akku még így is jó? Ez várhatóan kb. - 30-35%-ot fog jelenteni a kisebb akku és a nagyobb képernyő miatt. Hááát, Te tudod, nekem nem elég jó.
[ Szerkesztve ]
-
joelke HU
senior tag
válasz Graphics #241 üzenetére
Arra próbáltam célozni, hogy ami bekerül az edigitalba kínai cucc az rendszerint megjelenik jobb áron az eustock-nál is. Ezért gondolom, hogy nem kizárt, hogy a doogee mix is esetleg kapható lesz az eustock-on. Azt hogy melyikük honnan szerzi a készleteit számomra nem érdekes.
Ajvé:
Mi A1 egy Mi 5X lényegében, szóval nem sok köze van a Note 4-hez.Hát reméljük is. Mert azt olvastam, hogy a note 4 kijelzői között volt jópár hibás példány.
[ Szerkesztve ]
iPhone SE 2020 (PRODUCT)RED
-
tonerz
aktív tag
Nem hiszem, kettőnek nem lehet sok köze egymáshoz. Mi A1 egy Mi 5X lényegében, szóval nem sok köze van a Note 4-hez.
Teljesen tisztában vagyok vele mivel jópár éve Xiaomit használok, de maradjunk annyiban hogy elég közel áll egymáshoz a két típus hw szempontjából.
A lényeg hogy nálam a Xiaomi csak MIUI-val jöhet szóba.joelke HU
Hát reméljük is. Mert azt olvastam, hogy a note 4 kijelzői között volt jópár hibás példány.Igen volt mint akár bármelyik másik gyártónál is. A nagy topikban volt pár ember akinél volt ilyen probléma, de a NAGY többségnél nem.
-
Ájvé
veterán
válasz Atomgeszi #246 üzenetére
Igen ez tény, de ettől függetlenül a két telefon ugyanaz (hardver téren).
tonerz:
Én is rég óta használok Xiaomi, attól hogy a két telefon (RN4 és A1) sok tulajdonságban megegyeznek még nem lesz sok közük egymáshoz. A1 hardver tekintetében egy Mi 5X (utóbbiba nincs B20 ahogy előttem írták és azon MIUI fut). Ha valami elől elveszi a gyártó sort akkor inkább a Mi 5X lesz az. Note 4 4/64 talán azért nem jön, mert Note 5 készül helyette, ezt inkább el tudom képzelni.[ Szerkesztve ]
-
eustock
tag
válasz joelke HU #239 üzenetére
A jelenlegi állapot szerint a készülékekből lekért mennyiségeket a Xiaomi nem tudja teljesíteni, alkatrész ellátási, gyártási nehézségek, és a globális piacon kialakult készlethiány miatt nem tudnak elegendő készüléket gyártani, az elérhető készleteiket osztják szét a partnerek között.
Az Mi6 készülékek is jóideje ki vannak fizetve, ennek ellenére a Xiaomi nem tudja azt leszállítani már több hónapja, így vélhetően az Mi6 "kezét" el is engedjük, és a korábban kifizetett összeget inkább elérhető modellekre költjük el.
Mi A1-ből nagy mennyiséget kértünk, és kapunk is, előrendelést ezért nem is veszünk fel, mert jut minden érdeklődőnek a készülékekből.
A Homtom készülékek népszerűek, szerencsére ott nincsenek ellátási problémák, a készletek folyamatosan szinten tarthatóak.
Doogee, és Vernee készülékek a jövőben már nem várhatóak, Meizu készülékek érkezhetnek.EU Stock
[ Szerkesztve ]
-
James67
aktív tag
Ez kell, amúgy is 5,5 collosra akarok váltani.
Redmi Note 8 4/64
-
Nem, Android One esetén nem nyúlhat a rendszerbe a Xiaomi, hiszen az OS-t, meg rá a frissítéseket is közvetlenül a Google adja. Ha belenyúlkálna az OS-ba, nem mennének fel a frissítések.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- iPhone topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Filmvilág
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- BMW topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest