Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7) joysefke


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Erdőke, én is szeretem a jó minőségű zsírokat. :)

íme egy kiváló, többször próbált recept, biztos vagyok benne, hogy neked ízleni fog:

-(0)végy kacsacombot vagy kacsamellet,
-(1)éles késsel vagdald be a bőrét, úgy hogy a hájas bőrt párhuzamos vágásokkal a húsig bevágd, a húst már nem kell megvágni.
-(2)mértékletesen fűszerezd be (só bors)
-(3) serpenyőben _hozzáadott zsíradék nélkül_ közepes lángon oldalanként 3-5 percig (amíg kívánja) kissé pirítsd meg, hogy legyen szine és elkezdjen kifolyni a zsírja. Nem szabad kiszárítani, de legyen szine.
-(4)zsírjával együtt helyezd sütőzacskóba, rakj mellé 6-8 egész gerezd pucolt fokhagymát. Ígény szerint rakj a tetejére narancskarikát (a hús ízét nem fogja befolyásolni). a sütőzacskó száját cérnával kösd össze majd a tetején néhány tűszúrással ejts lyukakat, hogy távozni tudjon a göz
-(5) 200 fokon 55 (+/-5) percig süsd.

ISTENI finom lesz a végeredmény, a süztőzacskó alján felhalmozódott kacsazsír hidegen is mennyei finom lesz.

Köret: ízlés szerint.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.