Hirdetés

2020. szeptember 21., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29) janos666 válasza Duree (#28) üzenetére


janos666
(nagyúr)

Talán az lehet a válasz, hogy másféle kék kell a QD mögé, mint amit régen szűretlenül használtak, és ehhez az igényhez idő közben találtak tartósabb megoldást.
Illetve régen gondolom az volt a másik gond, hogy ha egyenetlenül öregedett ki az RGB-ből az egyik, így csúszott a fehéregyensúly. Bár ez a PDP-knél is kezelhető probléma volt (üzemidő és/vagy még pontosabb pulse counter [egyfajta "kilométeróra"] alapon kompenzálták az öregedést (ha szervízemüből reset-elsz egy régi Pioneer plazmát, akkor szabad szemmel is látványosan sárga a fehér, a többi gyártónál nem ilyen egyszerű megfigyelni, de a Panasonic-ok is inkább sárgulnak, ahogy öregszenek [akkor is, ha nem babrálod őket, csak sokat hajtják őket]).
Az LG-nél a piros szűrő mögül szokott leghamarabb kikopni a fehér OLED (vagy a szűrője megy tönkre?), mert az dolgozik legtöbbet (a D65 fehérbe abból kell legtöbb), így fizikailag is nagyobb az utóbbi években az R subpixel a többihez képest.
Plazmát a Samsung is gyártott, most pedig ott volt segítségnek lemásolni az LG-től az ő OLED öregedés kompenzációjukat, és ez a Samsung OLED még nem tegnapra lesz kész...

Lehet, hogy nem mertek bevállalni X üzemidőt, mielőtt elkezd tönkremenni, de ha most kb. annyit ki tudnak belőle hozni, mint az LG tud a WOLED-ből, akkor relatívan versenyképes lesz, így vállalhatónak tűnik, ha az LG-t is veszik annak ellenére, hogy csak ezt az X-et lehet tőle várni.

De tényleg senki sem látott még néhány éves LCD-t (főleg Samsung-ot :DDD) tönkremenni? Pixelcsíkok? Kiégett háttérLED? Senki, sehol? Nézzetek szét hardwareaprón a hibás TV hirdetések közt, vagy kérdezzetek meg egy szerelőt, hogy kell-e LCD TV-kben is hibás kijelzőpanelt cserélni, vagy azok garantáltan örök életre szólnak-e.

[ Szerkesztve ]

TV kalibrálás: https://hardverapro.hu/apro/lg_oled_2018-2019_hardware_lut_kalibralas/friss.html

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.