Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- Pengeélen
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
telefonfulke
tag
Mindenképpen mobil cuccra van szükségem, mert én is mindig máshol vagyok. A i7 4700MQ szerintem már tűrhető (laptopban nem is nagyon van ennél erősebb proci) szerkesztéshez is.
Csak afelől érdeklődtem, hogy ha a hdd mellé beépített ssd-t nem az oprendszer számára tartom fent, hanem a szerkesztendő képeknek, videóknak, az mennyire értelmes. Mert eddig ilyen felállásról nem olvastam. Külső lemezek vannak már, de gyanítom, hogy hiába az usb3, egy beépített meghajtó sebességét nem fogja hozni. -
telefonfulke
tag
Alap kérdés: Egy NAS-ba - amit leginkább biztonsági archiválásra használnék - egyszerű raid1-ben raknék be 2 db 2 vagy 3 terrás HDD-t. Ha jól tudom, ezek lehetnek bármilyen típusúak, de az számít valamit, hogy mind a kettő ugyanaz a modell?
Más kérdés: laptoppal szeretnék videót szerkeszteni (4 magos i7, 16Gb ram). Egy SSD illetve egy HDD vagy SSHD lenne benne. A szokásos "SSD-re az oprendszert" megoldás helyett az jutott eszembe, hogy az SSHD-ra menne a win, és a nagyjából véglegesített adatok mentési helye, az SSD-re pedig mindig az aktuálisan feldolgozandó fotók és videók kerülnének, melyeknek az elérési ideje számít. Mennyire életképes ez a megoldás szerintetek? Az, hogy kicsit vesztek a bootolási időn, kevésbé zavarna, mintha egy videót kétszer annyi ideig renderelnék.

-
telefonfulke
tag
válasz
HUfantom
üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ!
Esetleg NAS választáshoz tudsz, tudtok bevált márkát, modelleket ajánlani?
Tudom, hogy rengeteg szempont van, nekem lényegében tényleg csak a Raid 1 adatbiztonsága kell, minél olcsóbban, de nem tudom mi mennyire megbízható, mert viszont szempont.
Láttam, hogy már 27-e-től vannak cuccok a csillagos égig, nem nagyon ismerem a piacot.
-
telefonfulke
tag
Sziasztok!
Fotós vagyok, és biztonsági mentéshez, archiváláshoz keresnék vmilyen külső raid megoldást.
A lényeg a hosszú távú, nagy adatbiztonság lenne, a sebesség, cipelhetőség nem érdekes. Az ár viszont fontos szempont.
1 vagy 2 TB elég lenne. 3,5 vagy 2,5"-os rendszer is jó lehet.
Lehet egyben gyárilag is, de szívesen legózom is ha kell. Milyen rendszerből tudnám ezt a legjobb a legjobb áron kihozni?
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- LEGO klub
- Oakley topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- 2.5" SATA SSD Bazár! 120GB, 128GB, 250GB, 256GB
- Hitachi Travelstar 500 GB SATA II 2,5 Notebook HDD
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Szinte új! - Intel SSD D3-S4510 Series 240GB 100% 0 - 2 nap közötti futásidő (5db)
- Micron 5200 ECO 480 gb 100/100 (2db) - Professzionális SSD akár otthonra is
- 27% - NZXT Kraken 240 vízhűtés!
- Micron 3400 512GB M.2 PCIe Gen4 SSD! 6600-3600MB/s
- Lenovo Legion 9 16" 3.2K Mini LED Laptop! i9-13980HX / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
- KFA2 8 GB GeForce RTX 3070 Ti - garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest