- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
Új hozzászólás Aktív témák
-
telefonfulke
tag
Mindenképpen mobil cuccra van szükségem, mert én is mindig máshol vagyok. A i7 4700MQ szerintem már tűrhető (laptopban nem is nagyon van ennél erősebb proci) szerkesztéshez is.
Csak afelől érdeklődtem, hogy ha a hdd mellé beépített ssd-t nem az oprendszer számára tartom fent, hanem a szerkesztendő képeknek, videóknak, az mennyire értelmes. Mert eddig ilyen felállásról nem olvastam. Külső lemezek vannak már, de gyanítom, hogy hiába az usb3, egy beépített meghajtó sebességét nem fogja hozni. -
telefonfulke
tag
Alap kérdés: Egy NAS-ba - amit leginkább biztonsági archiválásra használnék - egyszerű raid1-ben raknék be 2 db 2 vagy 3 terrás HDD-t. Ha jól tudom, ezek lehetnek bármilyen típusúak, de az számít valamit, hogy mind a kettő ugyanaz a modell?
Más kérdés: laptoppal szeretnék videót szerkeszteni (4 magos i7, 16Gb ram). Egy SSD illetve egy HDD vagy SSHD lenne benne. A szokásos "SSD-re az oprendszert" megoldás helyett az jutott eszembe, hogy az SSHD-ra menne a win, és a nagyjából véglegesített adatok mentési helye, az SSD-re pedig mindig az aktuálisan feldolgozandó fotók és videók kerülnének, melyeknek az elérési ideje számít. Mennyire életképes ez a megoldás szerintetek? Az, hogy kicsit vesztek a bootolási időn, kevésbé zavarna, mintha egy videót kétszer annyi ideig renderelnék.
-
telefonfulke
tag
válasz
HUfantom #9068 üzenetére
Köszönöm szépen a részletes választ!
Esetleg NAS választáshoz tudsz, tudtok bevált márkát, modelleket ajánlani?
Tudom, hogy rengeteg szempont van, nekem lényegében tényleg csak a Raid 1 adatbiztonsága kell, minél olcsóbban, de nem tudom mi mennyire megbízható, mert viszont szempont.
Láttam, hogy már 27-e-től vannak cuccok a csillagos égig, nem nagyon ismerem a piacot. -
telefonfulke
tag
Sziasztok!
Fotós vagyok, és biztonsági mentéshez, archiváláshoz keresnék vmilyen külső raid megoldást.
A lényeg a hosszú távú, nagy adatbiztonság lenne, a sebesség, cipelhetőség nem érdekes. Az ár viszont fontos szempont.
1 vagy 2 TB elég lenne. 3,5 vagy 2,5"-os rendszer is jó lehet.
Lehet egyben gyárilag is, de szívesen legózom is ha kell. Milyen rendszerből tudnám ezt a legjobb a legjobb áron kihozni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!