Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
adott egy Qnap TS228, amin a gyerekeknek van egy csomó mese. Megyünk ki Németországba pár napra, ahol is jó lenne lejátszani ezeket egy Androidos tableten, tehát a videó stream-et szeretném összehozni.
Én már teljesen elvesztem, elvileg a Qvideo erre való, de míg helyi hálóra csatlakozva szépen lejátssza a dolgokat, addig mobilnetről, más wifiről el sem kezdi, csak pörög körbe, hogy tölt, tölt, de nem történik semmi.
Megoldható ez valahogy? Tényleg VPN meg egyéb okosságok kellenének ehhez?
Köszi előre is, segítsetek légyszi!
A legtutibb az Androidos Kodival való összehozás lenne, de igazából már bármi érdekel...
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
Na mondom ez kell nekem. 2 napja szenvedek, de nem jön össze, valószínűleg a dupla NAT miatt (T-s HGW + saját Tp-Link router). Már már megcsillan a remény, de nem tudom Kodival kilistáztatni a mappákat. Pedig annyira jó lett volna, de így napok után feladom, hülye vagyok én ehhez.
-
Skynet258
veterán
Sziasztok, kis help kellene.
TS-228A, qbittorrent. Eddig egy HDD volt benne, kiválóan működött a torrent a /share/CACHEDEV1_DATA/Torrent/ elérési úton. Egy meghajtó miatt ugye Volume 1 kötet néven futott, azon közvetlen a Torrent mappa.
Most beleraktam még egy HDD-t, Volume 2, de a qbittorrentet az istenért nem tudom rávenni, hogy a Volume 2 köteten lévő Torrent Downloads mappát használja letöltése.
Áírtam /share/CACHEDEV2_DATA/Torrent Downloads/ elérési útra gondolvána CACHEDEV utáni száma a kötetre utal de semmi. A letöltés megtörténik csak nem tudom hova mert nem abba a mappába amibe én szeretném...
Szóval mi lehet a Volume 2 gyökerében lévő Torrent Downloads mappa elérési útja?
[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
találkoztatok már olyannal, hogy egyik percről a másikra minden adat eltűnt a NAS-ról?
Volt pár mappám, Dokumentumok, Sorozatok, Filmek... ma külső lejátszóról akartam sorozatot nézni erre közölte, hogy nem éri el a mappákat. Mondom mi a fene... belépek a NAS felületére, a file kezelőben ott vannak a mappák, de rányomva azt írja nem található. Az összes megosztott mappám eltűnt, filmek sorozatok kevésbé érdekel persze de az összes saját fotó, videó és sok sok file ott volt rajta. Mind eltűnt. Tárhely szerint is, mert konkrétan üres a 4TB-os vinyó, valami 16GB foglalt (ma délutánig 3.6 TB terület volt foglalt). A tárhelyes logban annyit látok, hogy késő délután még egyik percben tele a vinyó, a következőben üres. Nem volt látható login más IP-ről, nem volt áramszünet, nem volt semmi, csak mintha kb. egy napkorona kilökődés letörölt volna mindent.
Úsztak az adataim? Holnap rákötöm gépre és hátha Easeus-szal még valamit meg tudok menteni a vinyóról... De basszus. Most mi lehetett az oka az egésznek? A NAS? A vinyó? Gyíkemberek? Vehetek újra mindent, NAS-t, tárhelyet, mert ezeket én már nem merem használni a továbbiakban. Még csak eladni sem tudom őket így. -
Skynet258
veterán
A portok nem az alap 8080-on voltak, a gépet csak én használom, szóval véletlen törlés biztos nem volt.
BTW az adatok ott vannak, mert az EaseUS már 2 órája olvasgatja be őket, eddig 22%-ot scannelt be és 480GB adat megvan (eddig, de ezek alapján meglesz az összes). Ellenben a NAS üresnek mutatta. Tippre a vinyó döglődik, 1400 nap üzemóra van benne, nem túl sok ugyan de elfogadom ha ennyi idő után elkezdi beadni az unalmast. Ezzel együtt mivel úgyis terveztem a NAS cseréjét (TS-228A) megy fel apróra szerintem 25k körül, én meg rendeltem egy TS-233-at és egy TS-251D-t. Nem tudok dönteni mert árban nincs nagy diffi, a 251 alapból 2GB RAM de bővíthető, plusz a Celeron proci is erősebb lenne. A 233 viszont újabb, talán tovább lesz támogatva, illetve az is némi előrelépés lenne a 228A után. Franc tudja, még eldöntöm melyiket kéne megtartani. Az eszem a 251D felé húz egyébként.[ Szerkesztve ]
-
Skynet258
veterán
Nagyon jó ez a kis Easeus, egyelőre beraktam a vinyót egy külső házba és azon keresztül kötöttem a gépre. A terv az, ha lementek róla mindent akkor ránézek jobban a vinyóra, csinálok teszteket. Asztali gépen nincs semmilyen karbantartó program, egyébként Dexter évadot (100GB körül) másoltam rá aznap pár órával az eset előtt, ott ment valami félre.
NAS-on semmi riasztás nem volt, smart adatokat okésra írta, abszolút semmi jele nem volt a dolognak, még utólag sem.
TS233 külső raktáron van BestMarkt szerint, de addig valszeg megjön a PCX-es 251D. Hülyeség de külsőre a TS233 jobban tetszene, de ez csak egy kósza gondolat volt természetesen, NAS-t már azért végképp nem fogok a külseje alapján venni.
Syno NAS-ok közül is lett volna szimpi, de általában azt látom, hogy ha megegyezik a hardveres tudás egy Syno és egy Qnap között, a Syno akkor is drágább egy kicsit. A Qnap rendszerét meg legalább már ismerem. -
Skynet258
veterán
válasz richardbill #8053 üzenetére
Át tudom érezni mit érzel, friss az emlék. Persze ne nekem legyél hálás hanem a progi készítőinek. Mindenesetre én is megjegyeztem egy életre, ha bármi adatvesztésem van akkor ehhez a progihoz fogok nyúlni elsőként. Főleg így, hogy NAS-ból kiszedett vinyóval is simán megbírkózik.
-
Skynet258
veterán
válasz Skynet258 #8052 üzenetére
Nekem végül a 251D lett a befutó, már töltődnek a dolgok rá vissza a régi vinyóról. Eddig tetszik, sebességére sem lesz panasz azt érzem. Utólag láttam csak, hogy egy ideje már frissített procival jön ki ez a típus (Celeron J4005 vs J4025) szerencsére az enyém is már az újabb megoldás. Persze semmi extra, 2.9Ghz-ig boostol az eddigi 2.7Ghz helyett, de hátha jól jön ez még.
RAM-ot viszont fogok venni, árban nem vészes 10GB-ra feltolni a mostani 2GB-ot. -
Skynet258
veterán
Kis feedback a jövőnek: megvettem a Crucial 8GB-os RAM-ot (CT8G4SFS824A) a 251D-be, egyelőre bent hagytam a meglévő 2GB-os modult, működik szépen a 10GB együtt.
-
Skynet258
veterán
válasz Frontiner #9071 üzenetére
Nekem is elszállt anno a TS-228A, én csak külsős progival PC-re csatlakoztatva tudtam visszaszerezni a fájlokat (legalábbis a nagy részét).
Nálam is írta, hogy mennyi a foglalt terület(rosszul emlékeztem, nálam nullázta a méretet is) de az összes könyvtár eltűnt. Lehet meg lehet oldani kulturáltan is, egyelőre ne add fel, nekem nem volt türelmem túl sokat játszani vele. Aztán vettem egy másik NAS-t inkább mert ebben már nem bíztam.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest