- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Napkollektor - csak úgy
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
válasz
sztanozs #20799 üzenetére
Mint kiderült, mégsem értem...
Ez a sor nekem elég összetett:
$pattern = '/(&#(?:X[0-9a-f]*|0{0-8}*|{1-9}{0-9}*)(?!;))/i';
Részekre szedve:
-&#
ezzel kezdődő mintákat keres
- amik így folytatódhatnak:
-X[0-9a-f]*
: tehát a következő karakter az X (a végén lévő /i miatt kis- és nagybetű is), utána pedig a 16-os (HEX) számrendszer miatt 0-9 és a-f karakterek szerepelhetnek, a * miatt 0 vagy több számban. Szóval ez a része azt hiszem, rendben (mármint értem), ezzel van lekezelve, ha Hex kódolásban lennének a karakterek.
-0{0-8}*
: Ez a rész nem teljesen tiszta. Ha jól értem, ez azt jelenti, hogy a&#
után hány darab 0 karakter állhat, és itt az van megadva, hogy 0-tól 8 db-ig akármennyi. Tehát ez alapján a minta lehetne&#
,�
,�
, ...,�
? Ezt nem értem, hogy mire való - vagy rosszul értelmezem.
-{1-9}{0-9}*
: Ezt a részt egyáltalán nem értem. Kapcsos zárójel elvileg azt jelenti, hogy az előtte álló karaktert hányszor ismételje meg. De a|
miatt a&#
van előtte. Szóval nem értem.- A végén van még a
(?!;)
. Ezt sem értem, hogy mit csinálhat.- És a legeljén lévő
?:
-ról pedig csak a nevét találtam: Non-Capturing Groups. De a működését nem bírom felfogni. Talán "csak" a művelet sebességéhez van köze?
(?: ), in contrast to ( ), is used to avoid capturing text, generally so as to have fewer back references thrown in with those you do want or to improve speed performance.-
$replacement = '${1};';
Itt pedig az $1 a backreference lenne. A kapcsos zárójeleknek itt a Non-Capturing Groups-hoz van köze? Ezt sem igazán értem. Mert ugye itt adod meg, hogy ha megtalálja a mintát, akkor mire cserélje: eredeti + zárja le pontosvesszővel.
Az én felületes "tudásommal" ha magam írtam volna, akkor ezt írtam volna:$replacement = '$1' . ';';
Miben különbözik az általad írt?Összességében a cél nyilván az, hogy felismerje, ha Dec vagy Hex kódolású karakterekről van szó (Dec:   Ẁ ♦ - Hex: ~ ˆ ∼ ), és ha nincs pontosvessző a végén, akkor egészítse ki vele.
Csak a részletekben vesztem el, és szeretném érteni, mi-mit-miért csinál. (Bocsánat, ha evidens dolgokra kérdezek rá, próbáltam megérteni a részleteket, utána járni, de ez egy számomra elég bonyolult "képlet".)
Ezt a pár dolgot pár mondatban el tudnád, magyarázni, kérlek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Kés topik
- Battlefield 6
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Notebook hibák
- OLED monitor topic
- Nintendo Switch 2
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060ti és 16gb RAM + GARANCIA
- Vivobook Flip TP401MA 2-in-1 14" HD kihajt érintő Pentium Silver N5030 4GB 116GB magyar bill gar
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 256GB
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- Lenovo IdeaPad S10-2 netbook jó akkumulátorral eladó
- MacBook Pro 16 2021 M1 Max 32GB 512GB 1 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB / fekete / 24 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest