- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Szevam: „Rendszerleállás” – egy AI képzeletbeli halál utáni élménye
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
válasz
vakondka #1208 üzenetére
Bizonyára ez történt. A magic_quotes_gpc szerverenként változó, jellemzően a PHP 5-ben nincs bekapcsolva, így ide a bevitel során kell az addslashes, régebbieknél PHP 3 - 4 pedig általában be van kapcsolva, így ide fölösleges. Kiírásnál levő felesleges stripslashes (tehát addslashes bevitelnél, stripslashes kiírásnál, magic_quotes_gpc off) nem feltűnő, csak akkor okoz problémát, ha a szövegben szerepel backslash, például elérési út, ilyenkor eltűnik a backslash a tartalomból.
Ha portábilis kódra törekszem, akkor én így szoktam csinálni:
Mivel a form submit adatai nem feltétlenül kerül bele egyből az adattáblába, mert pl. nincs kitöltve egy kötelezően kitöltendő mező, ezért én úgy szoktam kezdeni, hogy a $_POST tömböt átmásolom egy másik tömbbe, és ha a magic_quotes_gpc be van kapcsolva, akkor kiszedem az általa beillesztett backslasheket.function n_slashes($p) {
foreach($p as $pkey => $pvalue) {
if(get_magic_quotes_gpc()) $post[$pkey] = stripslashes($p[$pkey]);
else $post[$pkey] = $p[$pkey];
}
return $post;
}
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
$p = n_slashes($_POST);
...
}Form submit esetén meghívom ezt a függvényt, azután eldöntöm, hogy beleírom-e az adattáblába vagy sem. Ha beleírom, mert minden adat megfelelő, akkor minden mezőre egyenként addslashes-t alkalmazok, ha nem, akkor kirakom újra a formot, és visszaírom a bevitt adatokat. Ez a módszer mindenféle beállítással működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Konteó topic
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest