Hirdetés

2024. szeptember 17., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7198) BosXx válasza Thyb (#6886) üzenetére


BosXx
aktív tag

"Ugy tudom, hogy mindazok (talán Pintért kivéve) akik minisztériumot vezettek ott vannak a pártban."

Vegyes a kép, sok miniszternek nem jutott azért listás hely.

"Akkor ez mind kamu pozició volt és valójában nem is értettek hozzá? Akkor most is tanácsadók irányitjár a "reformokat"? Akkor miért GyF van szidva és nem a tanácsadói?"

Ez nem kamu pozíció, ez politikusi pozíció. Egy miniszter(elnök) funkciója az, mint általában minden felsővezetőnek, irányít és ellenőriz meg stratégiát alkot. Ehhez kettős képességek kellenek: egyrészt vezetői képessségek, hogy a rá bízott embereket irányítani tudja, feladatokat tudjon kiosztani, számonkérni a teljesítményt stb. másrészrőll nem árt szakpolitikai tudás sem. De messze nem a miniszter a legokosabb a cégnél, (sőt), de nem is kell, mert nem ez a funkciója. Politikai és stratégiai irányvonalat ad, irányítja a hivatalt, meghozza a végső döntést, és ezért vállalja a felelősséget.

Jól láthatóan gyurcsány pocsék vezető: a korábban önjáró államigazgatás látványosan szétesett, salátatörvények jönnek ki, csúszik minden, a morál sehol nincs. ez a gyf kormány vezetői kudarca. politikai programalkotói és döntési kudarcát meg hűen tükrözik a gazdasági adatok.

"Reformokra szükség van csak nem igy nem ezeken a területeken a legfontosabb, vagy épp csak rosszul lett a dolgokhoz hozzányulva"

Egészen pontosan a második elkúrás korát érjük, amikor az ország szempontjából legkárosabb döntéseket és irányvonalat reformnak hazudjuk.

"Az ahogy az ország haladt, s ebben mindkét oldalnak benne volt a keze meredeken vitt volna a sülyesztőbe"

Ez egyáltalán nem így van, némi költségvetési ismeretek segítségével jól ki lehet szűrni h az elkúrás ott kezdődött, amikor a Párt elhatározta, hogy szétszórja az ország pénzét (2002). Általános gazdaságpolitikai és társadalompolitikai irányokban is ez tettenérhető.
Lehet itt azzal vadítani a népet, h 16 éve nem történt semmi, mindenki felelős stb. de sajnos a lelkivilágok megnyugtatásnál kívűl semmi értelme, ráadásul nem is igaz.

"csak épp azt nem hallottam még, hogy hogyan"

2006 tavaszán én nem halottam olyan programot vezető szocialista vezetők szájából, hogy ezentúl fő prioritásunk a nyugdíj, segélyfizetés és emelés, vlamit a kamatfizetés lehet, minden mást leépítünk, pedig nyáron ennek álltak neki. Akkor elég volt annyi magyarázat, hogy hát izé hazudtunk, de elsődleges volt h elkerüljük viktorkirályt. Na, hát akkor legyen elég a fidesztől is a mindenkinek mindent duma, aztán majd tessék elfogadni az igazságbeszédet is a nyugdíjbefagyasztások, segélyelvonások után, hiszen muszáj volt elkerülni ferikirályt, ennyi.

(nem mellesleg nem tudom mit linkeltél, de pl navracsics remek programot és vitaanyagot szerkesztett tavasszal. a politikai irányvonal megvan, többet nem tudnak tenni, amíg nem vannak kormányon)

Sikeresnek érzed magad? Nézted már a magánnyugdíjpénztári egyenlegedet?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.