Hirdetés

2024. július 6., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  PH!olitika Archívum XIX. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#2887) Don Vittorio


Don Vittorio
őstag

Szerintem ezt a hazugságos felelősségre vonásos gyurcsányos beszédes ügyet máshogy kellene kezelni.

Bizonyára mindenki ismeri azt a jelenséget, amikor pölö elvágja a gyerek az ujját, és az anyja úgy reagál: ''inkább a nyakadat vágd el, az gyorsabb''. Vagy ugyanez leesve a fáról: ''miért nem mindjárt a tetőről ugrálsz?'' Mindenki tudja, hogy az anyja ezt nem komolyan mondja, és mindenki fel lenne háborodva, ha a következő szülőin egy ilyen mondat (ilyen mondatok) hangfelvételét nyomná be a tanár, majd erre hivatkozva kezdeményezné a gyermek gyámság alá helyezését.
(Nálunk csakádi sztori, hogy egyszer a nővérem úgy 4-5éves korában beleejtette a gyógyszerét a teába. Erre apám azt mondta neki megfelelő hangsúllyal: ''Úgy, most még kavard is meg...'' Mire a kisgyermek nővérem elkezdte bőszen kavarni, amire az asztaltársaság hangos nevetéssel reagált. Egy gyermektől nem várható el, hogy megfelelően értsen egy ilyen mondatot, de egy felnőttől azért igen. Ha ez egy felnőttel történt volna, mindenki elgondolkodott volna, hogy az adott személy normális-e.)

Szóval, aki felnőtt létére azt gondolja, hogy GyF olyan mondatai, hogy ''hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal'' szó szerint igazak, és azt állítja, ez durva beismerés, durva lelepleződés, az vagy nem százas, vagy hihetetlenül álszent.

Tekintve, hogy láttam Ovi nyilatkozatait, kénytelen vagyok azt mondani, hogy ez alól ő sem kivétel. Vagy teljesen leépült, vagy rájátszik. Egyik se túl jó hír.

Ps.: Meg aztán, ha szerintük a f@szi ''hazudik éjjel, hazudik nappal'', és ''notórius hazudozó'', akinek egy szavát sem lehet elhinni, akkor az is hazugság, hogy hazudott éjjel, hazudott nappal. Ez ugyan nyakatekert logika, de arra jó, hogy érzékeltessem, tökéletesen valóságtól elrugaszkodottnak, hibásnak és önveszélyesnek tartom, hogy a Fidesz arra alapozza a stratégiáját, hogy ezeket a mondatokat szó szerint kell érteni, és ezt sulykolja. (Az meg már csak hab a tortán, hogy Ovi maga mondta, hogy ''nem volt még érkezése meghallgatni a beszédet, csak olvasta''. Hehh. Élőbeszédet, ha másért nem, a hangsúlyok meg a szünetek miatt is hallani illik, nem csak olvasni. Ha valóban nem hallgata meg, az bűn. Hogy ezt még el is mondja, az több mint bűn, az hiba.)

40 éve csillagász akartam lenni, de kiderült, hogy színtévesztő vagyok, így nem lehettem. Az élet furcsa fintora és öröme is egyszerre, hogy mióta emberi lelkekkel és tudatokkal foglalkozom, megtaláltam a sötétségnek azt a fokát, amit csillagászként sose tudtam volna testközelből tanulmányozni.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  PH!olitika Archívum XIX. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.