Hirdetés

2024. július 4., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  PH!olitika Archívum XIX. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#3101) Dumb válasza james (#2941) üzenetére


Dumb
senior tag

A kölcsön-felvétel szerintem ingább az MSZP eszköze, mint a Fideszé. Vab erről valahol kimutatás, ki mennyit vett fel?

"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"

(#3102) DigitXT válasza joshua7 (#3088) üzenetére


DigitXT
félisten

És ezen mi mosolyognivaló van?:W

(#3103) rdi válasza szucsi (#3085) üzenetére


rdi
veterán

Hát ez a hét vicce.
:))

Orbán Viktor az igazmondó juhász...

Fej! Tor! Potroh!

(#3104) lazydog válasza divot (#3059) üzenetére


lazydog
addikt

Már neked is szövegértelmezési gondjaid vannak?
Pont azt mondja, hogy továbbra is szükségesek a reformok, bár erre nincs külső kényszer. A reformokat a magunk érdekében kell végrtehajtani, ezt nem sürgetik az országon kívüli tényezők. A kiigazítást, megszorítást annál inkább.
Tehát a reformokat el lehetne továbbra is sumákolni, de erre ő nem hajlandó.

a kabinet szakítani fog az elmúlt tizenhat évre jellemző húzd meg, ereszd meg gazdaságpolitikájával, amelynek eredményeképpen a megszorítások után nem történt meg a nagy államháztartási rendszerek átalakítása, így a hiány folyamatosan újratermelődött.

Nézze, az egyensúly helyreállításának pontosan tudom, hogy fájdalmas lépéseit nem feltétlenül kellene, hogy kövesse az egészségügyi reform.

A miniszterelnök úgy vélte, hogy a reformok kérdésében nincs külső nyomás, senki nem várja el az egészségügyi reformot a kormánytól. Rövid távon kiigazítási kényszer van, a reformok elindítása a kormány szuverén döntése volt, ezek elmaradása miatt senki sem hibáztathatná, ''legfeljebb folyna az a vita, ami folyt itt éveken keresztül: mikor lesz már egészségügyi reform, mikor folytatjuk a nyugdíjreformot, mikor nyúlunk hozzá az igazgatáshoz és mindig, minden miniszterelnök megmagyarázta, hogy miért nem. Én meg nem megmagyarázni akarom, hanem azt mondom, hogy tudom, hogy helyenként már elátkoznak engem, mert azt mondja, hogy te jóságos Isten, még egy nehézség, még egy nehézség, de én meg azt mondom, hogy ezekből fog fölépülni majd az az ország, amelynek a végén azt mondják, hogy de jó, hogy megcsinálták.''

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#3105) rdi


rdi
veterán

Az én gatyám fehér gyolcs
Nem vagyok én komcsi bols
evik.

[Szerkesztve]

Fej! Tor! Potroh!

(#3106) rdi válasza rdi (#3103) üzenetére


rdi
veterán

Amikor a rablóvezér tolvajt kiállt, ilyen kis semmiségeken nem lehet fönnakadni...

Egyszerűen nem értem. Most lenyomhatta volna Gyurcsányt, de ez az eszetlen össze - vissza fecseg, fölöslegesen.

Fej! Tor! Potroh!

(#3107) faster válasza lazydog (#3104) üzenetére


faster
nagyúr

Ugye nem a patikaliberalizáció nevű látványpékség lesz a legfontosabb reformlépés az egészségügyben....

(#3108) ZoFe


ZoFe
tag

Adva van egy kisiskolás 3 tárgybol bukásra áll de mikor az anyja kérdezi azt mondja minden ok...aztán jön a szülöi...anyut meg a gyereket behivja a tanár...elmondja mi az ábra...anyu vajon mit csinál? dicséri a gyereket hogy de ügyes vagy vagy lekever neki vagy 2öt és szobafogságra itéli?

[Szerkesztve]

(#3109) ZoFe válasza faster (#3107) üzenetére


ZoFe
tag

nem nem lesz korházbezárás..+összevonás, vizitdij, receptdij, ágydij, szekrénydij, utolagos kajahozzájárulás, WChasználatidij etc.

(#3110) BosXx


BosXx
aktív tag

A Coca-cola és Pepsi piaic háborúban áll egymással, a coca piaic részesedése elhúz a pepsiétől. egy tavaszi igazgatótanácsi gyűlésen elhangzik, hogy tiltott ízfokozót raknak a cuccba, attól a népszerűség. a pepsi már x ideje azzal kampányol, hogy a coca tisztességtelen eszközökkel operál, de nincs bizonyítéka, a coca szerint a pepsi az egész kólagyártás veszélyezteti, és alaptalanok a vádak. a coca kampányt indit a tiltott izfokózk ellen, ami a népnek nem teteszik, hiszen már rászoktak, és egy szép őszi vasárnapon kiszivárog az it ülésen készült felvétel, erre kiáll a coca elnök-vezérigazgatója és büszkén felvállalja a beszédét, amiben hazudott, de emlékeztet az ízfokozó ellenes kampányukra, vlamint megígéri hogy több ilyen nem lesz coca termékekeben.
Vlamint felszólítja a Pepsi vezérigazgatóját, hogy valjjon színt, hogy ők mikor hazudtak a verseny során, hogy milyen ízfokozókat használnak. Emlékeztet arra, amikor 6 éve az egyik pepsi termékben negyed minigrammal több szénsavat találtak.
Az emberek átveszik ezt az álláspontot és a coca mellé állnak, hiszen ők már igazat mondanak, a pepsi viszont nem vall be semmit. az íztelenebb coca termékek ugyan nem tetszenek nekik, de legalább biztosan benne hogy biztos forrásból jönnek. vlamint egyetértekenek azzal is, hogy a coca nagyfőnökének nem kell lemondania, mert a tőzsdén a befetetők benne látják csak azt, hogy az igazmondásával képes megmenteni az egész kólaipart. Az értelmiséginek akarni látszódó fogyasztók fennhangon hirdetni kezdik, hogy kiábrándultak a kólából, de titkon azért tartanak otthon egy kis cocacolát...

Sikeresnek érzed magad? Nézted már a magánnyugdíjpénztári egyenlegedet?

(#3111) lazydog válasza faster (#3107) üzenetére


lazydog
addikt

Nem vagyok beavatott, így nem is kérik ki a véleményem ez ügyben. :D Viszont látva az e.ü.-lobby kétségbeesett ellenállását, biztos többről van szó.

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#3112) joshua7 válasza DigitXT (#3102) üzenetére


joshua7
veterán

Netán sírjak? :) Mindkettő hazudik, ilyen-olyan érdekekből, csaképp én ezt el is ismerem. De a Fecó-nyalók meg egyből Viktorral jönnek. Ez a különbség.

Semper Fi

(#3113) rdi válasza BosXx (#3110) üzenetére


rdi
veterán

Szerintem ez érdekes, de sántít.

Ez sokkal érdekesebb:

''Felszólítom Gyurcsány Ferencet, ha azon töri a fejét, hogy utcára küldi provokátorait, ha netán azt gondolja, hogy néhány ember élete sem drága ár azért, hogy ő hatalomban maradjon, és hogyha esetleg az is megfordult a fejében, hogy saját maga ellen megrendezne egy merényletet, ezt ne tegye'' - mondta a fideszes politikus, az Országgyűlés alelnöke.''

Az országgyűlés alelnöke :((

kultura az van ezerrel :(

Fej! Tor! Potroh!

(#3114) faster válasza lazydog (#3111) üzenetére


faster
nagyúr

Viszont látva az e.ü.-lobby kétségbeesett ellenállását, biztos többről van szó.

Nos, ha tiltakoznak, akkor biztos nagy reformok lesznek. Mondjuk Mikola ellen is tiltakoztak anno.

(#3115) BosXx válasza rdi (#3113) üzenetére


BosXx
aktív tag

teljesen korrekt, igazi gengeszterek ülnek ma kormányzati székekben, akiktől minden kitelik, miért pont egy kamumerényletet hagynának ki...

Sikeresnek érzed magad? Nézted már a magánnyugdíjpénztári egyenlegedet?

(#3116) whitezo88 válasza rdi (#3113) üzenetére


whitezo88
nagyúr

''Felszólítom Gyurcsány Ferencet, ha azon töri a fejét, hogy utcára küldi provokátorait, ha netán azt gondolja, hogy néhány ember élete sem drága ár azért, hogy ő hatalomban maradjon, és hogyha esetleg az is megfordult a fejében, hogy saját maga ellen megrendezne egy merényletet, ezt ne tegye'' - mondta a fideszes politikus, az Országgyűlés alelnöke.''

hehe ezt én is most hallom HTV-n
ultralol

(#3117) biga válasza whitezo88 (#3116) üzenetére


biga
senior tag

És így már el is van bagatellizálva egy esetlages valódi GyF elleni merénylet is, hiszen Áder már előre megmondta :). Átlátott a szitán :D

''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'

(#3118) DigitXT válasza joshua7 (#3112) üzenetére


DigitXT
félisten

csaképp én ezt el is ismerem
És ki nem?:Y Tudjuk, hogy politikusék mind hazudnak, ez a szakmájuk...:DDD

a Fecó-nyalók meg egyből Viktorral jönnek
Szvsz ha Viki kijelenti, hogy ''ő bizony sosem hazudott'', az...:D Nem kell ahhoz ''Fecó-nyaló''-nak lenni, hogy fetrengve röhögjön az ember, vagy inkább ilyet csináljon: :W

Ha vki végiggondolja bármely politikus mellett kritika nélkül kiállni bődületes baromság.:U (Ld. az első megállapítást a szakképesítésükkel kapcsolatban...:DDD)

(#3119) rdi válasza whitezo88 (#3116) üzenetére


rdi
veterán

''Gyurcsány Ferenc eddigi magatartásából, nyilatkozataiból logikusan levont következtésekről és feltételezésekről van szó.''

Vagyis értitek. Egy olyan beteges hazudozó, mint Gyurcsány tökön löveti magát, hogy megnyerje a..... mit is ?

Fej! Tor! Potroh!

(#3120) Senior tag válasza lazydog (#3104) üzenetére


Senior tag
aktív tag

Egyszer már ígérte a reformokat 2004-ben. Nem történt semmi, csak a válságot mélytették. Most megint ígéri, de még nem csinált semmit. A hívők hisznek, a többiek meg el akarják zavarni. Kb. ennyi dióhéjban. A duma megvan megint, de már nem hiszünk neki, mert ugyanezzel vágott át nemrég.

Ugorgyunk!

(#3121) Dumb


Dumb
senior tag

Kezdenek gyűlni a Kossuth Téren.

"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"

(#3122) Senior tag válasza faster (#3114) üzenetére


Senior tag
aktív tag

Nem is azért tiltakoznak, mert nincs pénz az ellátásra. Néhány kórházban már nincs várható forrás az októberi bérek kifizetésére, mert októbertől újra jelentősen csökken a bevételük. Akkor lesz csak tiltakozás.
Van olyan kórház, ami két éve még pluszban volt, az idén pedig 1 milliárd mínuszt halmozott fel YTD. Láttam, ahogy elpocsékolták, szívlapáttal szórták kifelé az ablakon...

Ugorgyunk!

(#3123) Senior tag válasza DigitXT (#3118) üzenetére


Senior tag
aktív tag

Most nem egy-egy politikus mellett állnak ki sokan, hanem az elmúlt 2-4 év kormányzása, és az azt takargató hazugságok ellen.

Ugorgyunk!

(#3124) lazydog válasza Senior tag (#3120) üzenetére


lazydog
addikt

Rég lerágott csont ez a téma, a ph.-n is .
A rendelkezésére álló 1,5 év reformok bevezetésére nagyon kevés, a következő választások elbukására bőven sok lett volna.
Tényleg ennyire felfoghatatlan ez az aspektus?

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#3125) Senior tag válasza lazydog (#3124) üzenetére


Senior tag
aktív tag

Nahát, mint egyszerű állampolgár, van pofám a 10 millió ember érdekeit előtérbe helyezni a 190 + 20 parlamenti képviselőének. Micsoda bunkó vagyok! :W
Nem érdekel a választások kimenetele, engem a családom és az ország jövője izgat. Az se érdekel, mennyire lerágott csont ez, a probléma itt van elásva. Nem érdekel a politikusok aspektusa, és az sem, hogy a hozzád hasonló, szolgalelkű rajongóknak ez megfelel.
Számomra az lett volna normális, ha megkezdik a kiigazítást és a reformokat, aztán a következő kormány folytatja. Mégpedig azért, mert a nagy többség, az ország érdekei ezt kívánták volna.
Nekem nem felel meg így, én nem azért megyek el szavazni, hogy a következő szavazásig bebiztosítsam a választottam egzisztenciáját. :U
Tényleg nehezen tudom felfogni, hogy ez neked megfelel, hogy te ilyen könnyedséggel a saját érdekeid elé vagy képes helyezni ezeknek a semmihez nem értő, megélhetési ''politikusoknak'' az érdekeit. Sőt, még másokat is ezirányba próbálsz terelni. :(

Ugorgyunk!

(#3127) lazydog válasza Senior tag (#3125) üzenetére


lazydog
addikt

Számomra az lett volna normális, ha megkezdik a kiigazítást és a reformokat, aztán a következő kormány folytatja.
Ezt komolyan gondolod, így tapasztaltad a 98-as kormányváltáskor. Egy egyszerű, már megkezdett, színházépítést (Nemzeti Színház) nem volt hajlandó folytatni a győztes Orbán-kormány.
Fel sem merül benned, hogy a reformok elkerülhetetlenek, tehát 10 millió embernek van rá szüksége. Vagyis támogatandó, éppen azért mert téged is a családod és az ország jövője érdekel.
Te miért keresed fel a szavazófülkét?

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#3129) Frakk


Frakk
tag

Most ezt mért kellett kiszedni?

szerk: mármint a 26-ost (a másik nemtom mi volt)

[Szerkesztve]

(#3130) tildy válasza szucsi (#3085) üzenetére


tildy
nagyúr

''Orbán azt mondta a CNN-nek, ő sohasem hazudott.''

Persze, én meg most jöttem a falvédőről :DDD :DDD :DDD
Komolyan mondom, szánalmas már amit ezek (mindkét odlal) csinálnak.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#3131) I_Am válasza Frakk (#3129) üzenetére


I_Am
veterán

Elég egy link is.

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#3132) Frakk válasza I_Am (#3131) üzenetére


Frakk
tag

Ok.

[link]


Biztos paranoiás vagyok, de szerintem nem ez volt az egyetlen ok.

(#3133) kymco válasza Don Vittorio (#3090) üzenetére


kymco
veterán

Köszönöm, hogy észrevetted, hogy a retorikám nem fideszes... :)

www.refujvaros.hu

(#3134) tildy válasza ZoFe (#3108) üzenetére


tildy
nagyúr

'' dicséri a gyereket hogy de ügyes vagy vagy lekever neki vagy 2öt és szobafogságra itéli?''

Én az anyának kevertem volna le egy nagyot.
Normális családban ugyanis nicns szükség arra, hogy a gyerek hazudjon.

Az anya meg sz.rt ra, hogy erdekelje mi van a gyerekkel, megkerdezte , hogy midnen oke, es ezzel el is volt intezve a napi beszelgetes.

Amellett, egy ilyen helyzetben en azert jocskan magamba szallnek hol hibaztam (a nevelesben), a pofon semmire sem emgoldas, attol meg nem fog a gyerek jobban tnaulni.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#3135) kymco válasza rdi (#3119) üzenetére


kymco
veterán

Nem kell lövés, elég ha szól a nemlétező szlovák bűnözői csoportoknak, hogy hallassák hangjukat a választás előtt... Ebben már van gyakorlata.... Apropó a tavaszi névről ismert merénylettervezet ügyében van már valami konkrétum, vagy csak ez is a Gyurcsány szinház előadása volt?

www.refujvaros.hu

(#3136) kymco válasza Senior tag (#3123) üzenetére


kymco
veterán

Skandálták a Parlamentbe érkező politikusoknak párthovatartozástól függetlenül, hogy mondjanak le...... még fotósoknak is :)

www.refujvaros.hu

(#3137) lazydog válasza kymco (#3133) üzenetére


lazydog
addikt

Nem fideszes, keresztyéndemokratás. ;]

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#3138) kymco válasza lazydog (#3124) üzenetére


kymco
veterán

És az, hogy ez a másfélév nagyban hozzájárult a jelenlegi pénzügyi válsághoz? És ennk nincs következménye arra, aki halogatott.

www.refujvaros.hu

(#3139) kymco válasza lazydog (#3137) üzenetére


kymco
veterán

Túl sok közöm nincs hozzájuk... soha nem szavaztam még rájuk :)

[Szerkesztve]

www.refujvaros.hu

(#3140) kymco válasza tildy (#3134) üzenetére


kymco
veterán

Normális családban ugyanis nicns szükség arra, hogy a gyerek hazudjon. Lehet, hogy nincs szüksége rá, de azért szokott :)

www.refujvaros.hu

(#3141) lazydog válasza kymco (#3138) üzenetére


lazydog
addikt

Kétségtelen, hozzájárult. Csillagszemű ellenzékünk, pedig kevesellte az osztogatást. Mert rosszabbul élünk, mint......

Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!

(#3142) I_Am válasza Frakk (#3132) üzenetére


I_Am
veterán

Akkor paranoiás vagy.

A kép méretei alapján sem volt elfogadható. Hoppá a paranoia beigazolódott. :D

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.

(#3143) tildy válasza kymco (#3140) üzenetére


tildy
nagyúr

A pofon akkor sem megoldás.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#3144) szucsi


szucsi
őstag

Tölgyessy: [link]
Radnóti: [link]
Babarczy: [link]

a ballib média összeesküvés, pártlap, stb. ügyében köszönjük, tudjuk, majd értesítjük, nem kell a kiberteret szennyezni. pártlapozók inkább el se olvassák, úgysem sokat értenének belőle.

[Szerkesztve]

(#3145) szucsi válasza WN31RD (#3098) üzenetére


szucsi
őstag

a személyiségtesztet csak a tudományos okostojáskodás miatt írtam bele, meg érdekességképp. szerintem ezen kultúrafüggő, hogy ki röhög, ki nem, pl. az általam legképmutatóbbnak gondolt usa-ban klinton egy jóízű office szaxiba bukott bele kis híján. aki ilyen ügyben hazudik, biztos nagyokban is alapon. ott szerintem jobban kajolják a szemforgatós álszent dumát, mint európában, legcinikusabbak ezügyben pedig egyértelműen a volt keleti blokk országai.

(#3146) Frakk válasza I_Am (#3142) üzenetére


Frakk
tag

Ja, és a linket pedig csak véletlenül törölted, az egész hsszel együtt.

szerk: Jó, bocs ha nagyon kötekedő vagyok, nem akarok reklamálni, csak úgy megjegyeztem.

[Szerkesztve]

(#3147) rdi válasza Frakk (#3132) üzenetére


rdi
veterán

Ez nem rossz

Fej! Tor! Potroh!

(#3148) Senior tag válasza lazydog (#3127) üzenetére


Senior tag
aktív tag

A színházépítést ne hasonlítsuk a strukturális reformokhoz.
A reformokat nem azokra bíznám, akik a pénzügyi csőd szélére taszították az országot, amikor választaniuk kellett a saját és az ország érdeke között. Ezek se azért vágnának bele most (ha egyáltalán belevágnának), mert fűti őket a hazaszeretet, hanem mert úgyse okoz nagy népszerűségvesztést a megszorítások közben.

Ugorgyunk!

(#3149) Senior tag válasza tildy (#3134) üzenetére


Senior tag
aktív tag

Normális családban ugyanis nicns szükség arra, hogy a gyerek hazudjon.

Úgy látom, nincsenek gyerekeid. :)

Ugorgyunk!

(#3150) #16741888


#16741888
törölt tag

Lesz ma balhé a körúton?:U
Fél 9re fogorvoshoz kéne bevinnem havert a királyutcába....:U

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  PH!olitika Archívum XIX. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.