- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Peugeot / Citroën / DS topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrel
őstag
válasz
addamka
üzenetére
Hm, és a hagyományos (mármint nem robotizált) automatából csak egy fajta van? Mármint, azt vágom hogy Aisin, de mindegyik motorhoz kottára ugyanazt a verziót adják, vagy vannak pl. áttételbeli eltérések?
Meg lehet valahol nézni, hogy melyik motor/váltó kombónak milyen az áttételezése, ill. főleg azt hogy 6. fokozatban adott sebességhez milyen fordulatszám társul?

A C4 Picasso-ban borzasztóan utálom a váltót, nagyon... azzal kibékültem már hogy robotizált és lassan vált, meg dugóban bólogatni kell mert úgy kuplungol mint egy tanuló vezető... de hogy a fokozatok elosztását hogy tudták ennyire elcseszni, azt felfogni nem tudom...
Pontosabban az az egy tippem van, hogy összesen egyfajta ilyen MCP váltót gyártottak, és az 1.6 HDi-k mellett az 1.6 THP motorosokba is ugyanez ment, és az miatt van ennyire benzinesen áttételezve... Jobb ötletem nincs...Van benne 6 fokozat, abból az első 5 gyakorlatilag semmire nem jó annyira rövidek, az egyetlen "hasznuk" az, hogy 3 hétig tart mire átküzdi magát rajtuk a robotika a lomha váltásaival, e miatt városban egy zöldre váltó lámpánál még a 40 éves dinnyés Zsiga is otthagy. Aztán ott van a 6. fokozat, amit 70-75 km/h sebességnél már elvált, és onnantól azzal mész végig 140-ig... Autopályán is, 3000-res fordulaton egy dízelmotorral. Vicc.

Én elhiszem hogy THP motorral ez jó, mer' benzines és pörgetni kell, de olyan marha nehéz lett volna a dízeleseknek is jót adni? Nem tudom manapság van-e még, de régen volt olyan a váltókon, hogy "végáttétel".. elég lett volna azt kicserélni, és egységesen hosszabb lenne az összes fokozat, nem is kellene külön váltót gyártani.
Láttam szóba került itt a gumi téma is, én már 6. éve járok négyévszakossal a Picasso-n, teljesen jók. Persze nem gagyival, először Continental AllSeasonContact (1. gen) volt rajta, most meg Goodyear Vector 4Seasons Gen-3. Mindkettővel teljesen elégedett vagyok, de előbbinek elég brutál gördülési zaja volt, örülök hogy elkopott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- Call of Duty: Warzone
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Spórolós topik
- Crimson Desert
- Diablo IV
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- Apple Homepod Mini
- Apple iPhone 12 Pro Max 256 GB Blue 100% Akkumulátor 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
- Tüzes Ezüst! CTO! MacBook Air M5 24GB 1000GB Garancia! SILVER TÖLTŐVEL!!!!!
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest