Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Petíció: újonc ne nyithasson topicot! (téma lezárva)

Hozzászólások

(#1251) x_o_n


x_o_n
veterán

ennek a topiknak nem sok értelmét látom...,hisz ez is csak arra lett jó hogy összeugrasztott jó pár embert és ráadásul nem is azokat akik miatt a topic született...

(#1252) x_o_n válasza <MZ/X> (#1250) üzenetére


x_o_n
veterán

nem tudom mire gondolsz ,de megoldásként nem lenne rossz ha pld a moderátorok az ujoncokat vagy lelkes ujoncokat sürübben un ellenőriznék,hisz avval még senki joga nem lenne korlátozva,és szerintem sértődés sem lenne
az se lenne rossz mert többször látom (és erröl nem látok topikot ) hogy az újoncoknak inkább segitenének mert elég sokan leereszkedően kommunikálnak velük és akkor finoman fogalmaztam.. remélem a lényege érthető:)

(#1253) <MZ/X> válasza x_o_n (#1252) üzenetére


<MZ/X>
őstag

Egyetértek.Jó lenne mert én is hatalmas és orbitális baromságokat írok és jó lenne ha egy moderátor rá szólna hogy ezt itt ne csináljam.Tehát hajrá moderátorok.

Original's never fit - Socket 370

(#1254) @lbert válasza Batman (#1247) üzenetére


@lbert
tag

Ha ennyire zavar a helyes írásom nyiss egy topicot @lbert helytelen írása címmel. Biztos nagy sikert fogsz aratni vele. Még ha ügyes vagy akár Kosúth dílyat is kaphatsz.:U

Egyébként ez a topic mióta az én helytelen írásom taglalásával foglalkozik?:F
Ha nincs jobb hozzá szólásotok ne foglaljátok feleslegesen a helyet!

Tiszta dedó!
A témával foglalkozzatok már!
De én vagyok a legnagyobb hülye, hogy leállok veletek dedózni.

Húztam is máshova, úgy is most akarok nyitni egy topicot. He, he, he!:));]

ui: Nem miattatok csak már meguntam. Amit akartam már elmondtam.

[Szerkesztve]

(#1255) tts válasza @lbert (#1254) üzenetére


tts
addikt

Most őszintén - ennek a hsz-nak, ha jól belegondolsz, volt értelme? :F

(#1256) @lbert válasza tts (#1255) üzenetére


@lbert
tag

SEMMI:(

(#1257) x_o_n válasza @lbert (#1256) üzenetére


x_o_n
veterán

nem akarlak megbántani de ez a hozzászólás nagyon gyerekes volt...de legalább elismered ha hibázol...
mondom csak vita vita vita....nekem tökre bejött ez a proharver pedig nem vagyok egy mai gyerek,bár bevallom az un öregek között sok a remélem nem sértődik meg senki a beképzelt ember de hála égnek jóval nagyobb arányban találtam segitőkész embereket.ne rontsuk ezt el..figyeljünk egymásra aki meg nem moderálja magát azt el kell távolitani..ennyide én nem azért jövök ide hogy anyázást lássak meg hogy a te géped szar meg stb..én is próbálok minnél több embernek segiteni amennyire csak tudok,de ha hülyeséget irok mert múltkor volt ilyen akkor ki lehet az embert javitani kulturáltan is nem lehurrogni meg lebarmozni,mert erre is egyre több példát látok.:(
na mindeggy,ezzel azt akarom mondnai nem csak az újoncokra kell figyelni.

(#1258) @lbert válasza x_o_n (#1257) üzenetére


@lbert
tag

De eme infantilismo clubod nam én alapítottam. Csak berágtam azon hogy páran kitaláltak maguknak, és a téma meg háttérbe szorúlt. Nem, nem volt gyerekes. Az volt gyerekes dolog, hogy az én helytelen írásom kerűlt elő térbe.

Az a helyzet hogy abszolúte nem ide vonatkozólag, magamról annyit hogy évek óta írogattam verseket. A helyes írásom csapni való és a word javított rajta vajmi keveset. De! Akik olvasták a verseimet, volt hogy már kínosan magyasztaltak, s mikor elmondtam egy két ilyen mbernek, hogy elégettem az összeset, majdnem átvágták a torkom, hogy mekkora barom vagyok!

Nem a halyes írás a fő szempont ami minősít valakit. És én minősítve érzem magam. Mert tudom, hogy messzire menten, és ez pár tagnak sértő volt, ai nem baj mert nem kell mindenkinek mindenkivel egyet érteni, mindenkinek joga van a véleményéhez - júj! ezért a jogosdiért ma már kaptam a pofámba, na midegy. Azért bocs. - de mikor már nem tudja érdemben megvétózni a gondolat menetet a hozzászólást, akkor ki talál magának, és el kezd fricskázni.
Mert nekem annak úgy tünt! Ha nem ért velem egyett, írja le, hogy szerinte nincs igazam, vagy kérdezze meg hogy miért gondolom így, mert volt aki meg kérdezte hogy jutottam el Hitlerig, mert ilyen is volt.
És ahogy írtad kedves barátom - a szó eredendő értelmébe vedd - lehet normálisan és emberségesen is javítani a másik tévedését és mellé szólását.
Mert ahogy te is nyitottad válaszod nem akarlak megbántani lehet így is véleményt formálni!

(#1259) <MZ/X> válasza @lbert (#1258) üzenetére


<MZ/X>
őstag

Ha Hitlerig nem mentél volna el én is egyetértettem volna veled.Bár tudom hogy ezér már elénézést kértél de azér ez egy picikét durva volt.Na mindegy én nem szólok bele további szép estét.

Original's never fit - Socket 370

(#1260) @lbert válasza <MZ/X> (#1259) üzenetére


@lbert
tag

Köszönöm a hozzá szólásod, de olvasd el mégyegyszer hogy miről is beszéltem.Remélem beleírtam és nem vesztem el saját gondolataim között.
Az analógia az lenne,a téma és Hitler között, hogy tts megemlítette a fasizálódást

[L] http:/prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=1086848&start=1160 [/L]

#1163 hsz
és én tovább vittem.
Arra akartam kijukadni, hogy ma kizárjuk az összes újoncot a topic nyitásból, mert hülyeségeket nyitnak.
Én erre felvetettem, hogy akkor holnap kit és miér ésmiben korlátozunk. És amit mások is írtak, hib mindíg adódik, és nem feltétele a reg idő. Az emberi tényező mindíg mindenütt ott van.
Erre már páran nem tudtak mit lépni és kitaláltak maguknak a helytelen írásommal, amin már berágtam, mert nem rólam szól a topic.
Közben már egy két melbevágós hsz után már csak arról a pár hülyéröl volt szó.
De az általánosítás és a gúny ma is megmutatta magát.
Egyébb iránt jól esik hogy így a nap végére jöttek más újonc hsz-ek és nem csak én vittam a frontott. Elég mélyre ástam magam a témában és tudom, hogy csak azt kapom amit adok. Mellesleg én soha nem tagadtam ha hibáztam. Szeretem felválalni a hibáimat is. Ezek tesznem egyedivé. Ettől vagyok más mint a többi. Ettől külömbözünk mi emberek, a hibáink által leszünk egyediek. De ezen hibák miatt ne állitsunk falhoz senkit, vagy akkor mindekit. Ahogy vki írta, nem csak az újoncokra kell fgyelni. További szép estét neked is és minden hs-nak. Szép nap volt, és jó volt ez a kis eszme csere. Ja és nem haragszom senkire, remélem ti sem haragusztok a kemény hsz-ek miatt.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#1261) tts


tts
addikt

igen említettem - igaz azzonal írtam is, hogy bocs - nem igazán jó kifejezése annak amire gondoltam - de szerintem aki akarta megértette - nyilván nem a H. betűs faszra gondoltam - inkább valakik akaratának, önkényes döntésének a másokra való ráerőszakolásáról, sőt talán a megfellebezhetetlen ráerőszakolásáról

(#1262) VladimirR válasza @lbert (#1260) üzenetére


VladimirR
nagyúr

nem, nem, meg mindig rosszul fogod fel
itt nem az ujoncok lennenek korlatozva, csupan a regebbi tagok, a megbecsules jelekent tobb lehetoseggel elhetnenek

masfelol meg azt ertsd meg kerlek, hogy itt nem lazadozni, sikitozni kell, hogy NACIIIK, hanem javaslatokat, epito jellegu otleteket tenni....toled volt mar ilyen?

egyebkent elarulom: <MZ/X> mar harmadszor ujonc....legalabb....

p.s.: jah, kifelejtettem:
ha van valami jobb otleted arra, hogy hogyanb korlatozzuk pl a ban utan bosszut allni kivanokat, azon kivul, hogy friss reg-gel nem lehet topicot nyitni, kerlek szolj (fentebb irtam egy peldat, had ne keressem elo)

tts: elnezest, de senki nem eroszakol rad (es nem is igazan akar) semmit....vagy esetleg van ellenpeldad?

[Szerkesztve]

(#1263) tts válasza VladimirR (#1262) üzenetére


tts
addikt

Nem is magamra gondoltam ;)

Mi is a topic címe?

Petíció: a kék szeműek ne szólhassanak elektronikai kérdésekben - ugye nem lenne az igazi?

[Szerkesztve]

(#1264) Ryu77


Ryu77
aktív tag

Én már nem vagyok újonc de nem akarok topikot nyitni...
Akkor miért is írok ide?
Én sem tudom.:DDD
Csak azért mert én tudom használni a keresőt és teszem is azt.
Eddig még eszembe sem jutott volna h topikot nyissak.
Talán majd ha el akarok adni valamit.
Akkor viszont megkülönböztetésnek venném h miért nem nyithatok én topikot?
Lehet h tök láma vagyok és nem tudok összehozni 51 értelmes hszt akkor mi van?
Írkáljak mindenhova hülyeségeket?

(#1265) @lbert válasza @lbert (#1260) üzenetére


@lbert
tag

Rá jöttem miért nem akart linkelni.

Bővebben: link

tts nehogy feszélyezve érezd magad hog ezt hoztam fel hivatkozásul. Ez csak az én saram hogy erre asszociáltam, a dologból. És nem is volt jó példa sőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőőt egyáltalán nem. De párszor már írtam hogyan jutottam erre az analógiára. És tényleg bocs hogy ezt hoztam kia te egyébként remek hozzászólásodból!
Úgy érzem gyalázatot követtem el eme megmozdulásommal, nem akartam ilyen dologgal rosz árnyékot vetni a hsz-edre. Mert valójában az a hsz indított el. ha szt nem olvasom el nem s kapcsolódok be a témába.

Bár lehet hogy jobb lett volna ha e szerint cselekszem, és fel sem keresem a PHt. De a kilőt nyilvessző és a kimondott szó vissza nem vonható.
Ezer bocs mindenkitől.
:(

(#1266) tts válasza @lbert (#1265) üzenetére


tts
addikt

á dehogy érzem - inkább arra utalnék, hogy az egész itteni beszélgetésbe nem szabadna belekevernünk ilyen szavakat, hogy f. meg H. - butaság volt, de sajnos egy fórum viszonylag pörög és az ember jórészt improvizál - az meg ugye nem mindig jön össze

mert egyébként szerintem nem rossz kis téma ez - engem pl. az elejétől piszkál a gondolat - többen említették is már - hogy két féle újonc van: az igaz, meg a többször kirúgott visszaszemtelenkedők, akik már eleve rossz szándékkal jönnek vissza - tehát már újonc és újonc között is differenciálni kellene - természetesen tudom, hogy a dolog nem kivitelezhető, de attól még igaz

(#1267) @lbert válasza tts (#1263) üzenetére


@lbert
tag

Pl: legyenek kötelező személyi adatok ami alapján beazonosítható. és ha nem akarja nyilvánosságra hozni az adatait van rá mód hogy ezen adatok csak a PH számára legyen hozzáférhetőek és titkosak maradjonak.
pl valami olyan ami alapján tudni lehet hogy ha más felhasználóként is reggel, hogy ő az.
Pl: a szemig szám. az ubár nem változhat, csak hatóságilag. És ha vki más számot ad meg, akkor le lehet kérni a BM-től hogy létezik-e az a bejegyzés, és ha nem már bukta is a partit.
mert lakcímnek telefon számnak névnek e-mail címnek azt ad meg amit akar, és módosítható szabadon. azonban a szemig szám módosítása törvény ellenes. És mondom ha direkt mást ad meg akkor utánna lehet nézni.
Mondjuk ezt is ki lehet játszani, hogy más igszámát adja meg de akkor kérjen egy egy megerősítést az adott személytől valami más sajátosság alapján ami által kiszürhető hogy vissza élt más adataival. vagy valami hasonló!

(#1268) #64791808


#64791808
törölt tag

Hitlert, és a hozzá hasonló történelmi személyiségeket szerintem itt mellőzni kellene. Egyrészt történelem, másrészt ennél jóval összetettebb társadalmi és gazdasági okokra vezethető vissza az az ''eset''. Még a lényeg sem egyezik.

Aki nem vágja még mindig: erölködés amit csináltok, érveltek egy megfoghatatlan és szinte kivitelezhetetlen dolog ellen, és mellett. Nem lehet a problémára hatékony megoldást találni. Ami valakinek jogos, az másnak diszkriminatív, ami az egyiknek marhaság, az a másiknak érthető és komoly.

Mégegyszer leírom: van egy nagyszerű szabályzat, ami támpontokat és irányelveket ad. Moderátorok kellenek, akik némi szubjektivitással ellenőríznek, és szükség esetén beavatkoznak. Mégegy dolgot elfelejtetek ugyanis: mindenki a szubjektivitás, és úgymond ''az ember'' totális kizárásával szabályrendszert akar létrehozni. Mintha legalább is programot írnátok.

if rank==''újonc''
then allow_new_topic==''0''

Satöbi. Namost erre a robotok is képesek. Ott jön be az ember, amikor szubjektív döntésről van szó. Ki lehet találni büntetéseket, pl read-only mode-ba tenni a felhasználót, meg hasonlók, de az ember döntsön, ne egy script. Mert ha objektív szabályrendszert akartok létrehozni, abba bele fog törni a bicska.

Ennyit a gondolati részéről. Felszabadultabban és gyakorlatiasabban: ez tényleg ekkora probléma?

(#1269) @lbert válasza @lbert (#1265) üzenetére


@lbert
tag

csak nem jó valamiért a link!:O

(#1270) #64791808 válasza @lbert (#1267) üzenetére


#64791808
törölt tag

nem működik, sorolom, hogy mért.

1., Én pl kikérem magamnak, hogy bárki ismeretlen számára nyilvánossá tegyem a lakcímemet, vagy a szig. számomat.

2., No és ide nem lehet kamu szöveget beírni?

3., Dehogynem, de akkor ellenőrízzük a bm-en keresztül. No itt jogilag elbukik a dolog, a BM ezeket az adatokat nem szolgáltatja ki. De ha meg is tenné: ki fogja ezeket ügyintézni? Itt több tízezer felhasználó van...

Áááámberek nem itt kell a ''megelőző'' stratégia. Az a jogosítványszerzésnél kellene, kötelező PÁV. Ez itt nem vezet célra

(#1271) @lbert válasza @lbert (#1260) üzenetére


@lbert
tag

ne vegyétek figyelembe de akkor is meg csinálom a linket. vhol gyakorolni kell.

Bővebben: link

(#1272) @lbert válasza @lbert (#1271) üzenetére


@lbert
tag

na mosmá jó!:DD:C:)):C:R



[Szerkesztve]

(#1273) Foobar válasza VladimirR (#1262) üzenetére


Foobar
tag

''itt nem az ujoncok lennenek korlatozva, csupan a regebbi tagok, a megbecsules jelekent tobb lehetoseggel elhetnenek''
Itt ezt most a VIP-tagságra értetted? (valami ilyesmi mintha tervben lett volna?:F)
A topic címében feltett kérdésben amúgy lesz valami döntés?
(Egyébként ha a válasz már elhangzott régebben, csak szólj, hogy olvassak vissza a topicban, de gondoltam, ha nem muszáj nem töltöm vele az időt.)

(#1274) VladimirR válasza Foobar (#1273) üzenetére


VladimirR
nagyúr

nem, ezt ugy altalaban a tagsagra ertettem (tervbeveve nem volt, de tobben javasoltak)
a topicnak mar joideje semmi koze nem volt annak cimehez (egyebkent asszem ennek a topicnak, vagy valamelyik hasonlonak koszonheto, hogy topicnyitasnal egy felirat szolit fel a kereso hasznalataras), amig paran a post-ok elolvasasa nelkul el nem kezdtek esz nelkul lazadozni, meg NACI-zni

tts: rendben, akkor ird le azt, hogy szerinted itt a PH!-n ki van belekenyszeritve es mibe? (vagy kit akarunk mibe kenyszeriteni?)
konnyitek: mint faster irta, hogd fel valahogy ugy, hogy a topicnyitas nem jog, hanem lehetoseg, amit ki kell erdemelni - kierdemelni mondjuk ket het itt eltoltott idovel; es 50db ertelmes hozzaszolassal lehet...

jah, es ezt mindenki nezze meg => Bővebben: link

p.s.: It is always better to post in an existing thread than to start a new one

[Szerkesztve]

(#1275) tiv83us válasza @lbert (#1187) üzenetére


tiv83us
veterán

''No nem azért mert olya baromi nagyképű lennék ,hanem egyszerűen fizikai fájdalmat okoz más hülyesége.''

Tudod ezzel en is igy vagyok, es egyszeruen fizikailag faj, amikor 50 alkalommal olvasom az ''Újjonc'' szot a hsz-eidben. Konyorgom, legalabb nezz be a nicked ala az avatarod alatt es tanuld meg /ha mashogy nem megy akkor copy/paste/ hogyan kell irni...
Tudom, hogy mar le lett beszeleve a helyesirasod, de legalabb erre odafigyelhetnel, mert nagyon szemetszuro.
Az ilyen hulye Hitleres hasonlataiddal meg inkabb menjel masik forumra, mert az ilyen gondolkodasu emberek nagyonhamar meg ujoncok sem lesznek/maradnak.
Mar leirtak szazszor elottem de en is leirom, hogy vegre felfogd. A PH foruma maganterulet es ha a hazigazda ugyszeretne, akkor meg IQ alapjan is mehetne a regisztracio, sot meg szemszin szerint is.
Inkabb oruljunk annak, hogy egy szepen rendben tartott, mukodokepes, informaciodus es mindenki szamara konnyen kezelheto forumot hasznalhatunk.

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1276) tts válasza VladimirR (#1274) üzenetére


tts
addikt

Hát ez az - a lényegre tapintottál - még senki nincs belkényszerítve semmibe - és nekem ez így szimpatikus. :R

''a topic nyitás nem jog, hanem lehetőség, amit ki kell érdemelni'' - ez itt nem egy úttörő tábor basszus, ilyen banális visszakérdést már nem is sportszerű feltenni, hogy mi a hsz értelmességének mértéke, és ki dönti el egy hsz-ról, hogy kellő mértékben értelmes -e? ;)

a kedves tiv83us is rátapintott a másik nagyon lényeges dologra - ''A PH foruma maganterulet es ha a hazigazda ugyszeretne, akkor meg IQ alapjan is mehetne a regisztracio, sot meg szemszin szerint is.'' - Úgy van! De a jelek szerint a házigazda még nem szeretné ezt.

[Szerkesztve]

(#1277) tiv83us válasza tts (#1276) üzenetére


tiv83us
veterán

Nem szeretne azt es amig nem szeretne addig nem is lesz. Most is azokat a szabalyokat probaljuk betarta(tt)ni, amik a tulajdonos altal krealodtak es szerintem teljesen elfogadhatoak, semmi olyan nincsen benne ami miatt lazadozni kellene.
Az ujonc topicnyitassal kapcsolatban csak annyit, hogy lehet ugyanolyan hulye egy Ph! Nagyur is mint egy ujonc mert a rang nem az IQ-t tukrozi vissza, itt csupan a tapasztalatrol van szo, ami annyit jelent, hogy meg mielott egy Ph! Nagyur megnyit egy topicot, azelott altalaban rakeres es utana nyitja meg. Namost az ujoncok eseteben az elso fazis /a kereses/ az elszokott maradni, ezert basztatjak oket allandoan es ezert jott ez a topic is, hogy az ujonan regisztralt forumtarsak ne nyithassanak topicot. Valahogyan marpedig az emberek tudtara kell hozni a sorrendet, ami kereses----->topiknyitas es nem topiknyitas------>lazadozas, hogy miert zartak be, meg hogy mi a f@szt kepzelunk....

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1278) tts válasza tiv83us (#1277) üzenetére


tts
addikt

teljesen egyetértek veled - és nem is tapasztaltam, hogy épp eszű ember itt a meglévő szabályok ellen lázadozna

a tapasztalat valóság tartalma szemmellátható - eaz egyes túlreagálások a szankciók ellen szintén

a ''lázadozás'' tárgy az említett tiltások esetleges bevezetése volt - de hát végül is eddig boldogultok a folyamatok kordában tartásával - vagy a valóban tiszteletre méltó Mod csapat kezdi úgy érezni, hogy a dolgok kezdenek irányíthatatlanná válni? Mert ez merőben más helyzet lenne, mint néhány tag magán kezdeményezése.

(#1279) tiv83us válasza tts (#1278) üzenetére


tiv83us
veterán

Lazadozok mindig is voltak/vannak/lesznek, de mindig alul is maradnak ;]
Egyenlore semmi nagyobb problema nincs, hala az egnek en ugyerzem semmi sincs az iranyitasunkon kivul, szerintem a mod csapat profi modon vegzi a munkajat. :)

Always Outnumbered, Never Outgunned

(#1280) tts válasza tiv83us (#1279) üzenetére


tts
addikt

Na ennek őszintén örülök - nekem is ez volt a benyomásom, hogy irányítható a dolog.

Viszont egy népszerűtlen kérdés - akkor lehet, hogy ez a topic beteljesítette célját és jobblétre szenderülhet? Véleményem szerint a téma sommázása ugyanis ez:

''hala az egnek en ugyerzem semmi sincs az iranyitasunkon kivul, szerintem a mod csapat profi modon vegzi a munkajat''

(#1281) x_o_n válasza tts (#1280) üzenetére


x_o_n
veterán

szerintem ez a topik zárható:)a moderátorok jól végzik amit végeznek de ne csak az újjoncokra figyeljenek.
:R

(#1282) tiv83us


tiv83us
veterán

En is ugylatom, hogy ilyen topicra nincs szukseg. Ha majd bevezetik a mar sokat melegetett ''Ujonc ne nyisson topicot'' rendszert akkor ot ugysem lesz mese, ha meg igymarad akkor becsuljek meg akikre vonatkozik es tovabbra is esszel...

Always Outnumbered, Never Outgunned

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Petíció: újonc ne nyithasson topicot! (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.