Hirdetés
-
LOGOUT.hu
"Itt a tavasz szele, és a nyúlpörkölt hihi, haha, huhu, hehe..."
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Szpájki #27676 üzenetére
Még youtube videót sem tudok nézni. Mondjuk 1,5 éve használom már, mindössze 1 alkalommal 3 órát nem volt net egy beázás miatt ennyi idő alatt, ahhoz képest egy kis hiba belefér.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
válasz Szpájki #30521 üzenetére
Most akkor mi vaaan?
Egy monitor hátuljára akarod feltenni?
Vagy a LCD-t kifordítani, és úgy használni?Hosszabbító kábelt felejtsd el, max. ha egy másik típusban ugyanolyan kiosztású van, de hosszabb, és mákod van, akkor lehet így megoldani... Polippal beszélj amúgy, hátha nekik van bontva...
Vagy ha nagyon türelmes vagy, és nem flatkábel, hanem rendes drótokból van (pl. lvds), akkor be lehet toldani, de az sok macera.
Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz Szpájki #31051 üzenetére
Hálókártya driver? Valami livecd-ről megpróbálva? (Hiren's boot, Ubuntu)
Mert ha DHCP-re van állítva a hálókártya, akkor ott kutya kötelessége IP-t kapnia, és onnantól meg kell lennie hálónak...
...most szívtam egy olyannal hogy a rohadék XP megjegyzett magának egy IP-t (valahonna, nem tudni) és DHCP-n sem kapott másikat! Csak egy ipconfig -release és ipconfig -renew segített.Ezt próbáld azért ki...
- ipconfig mit mond?
- ipconfig -release
- ipconfig -renew[ Szerkesztve ]
-
válasz Szpájki #31057 üzenetére
Akkor nem tud kommunikálni a háló felé. Gondolom ha nézel egy Vezérlőpult/hálózati kapcsolatok/kapcsolat tulajdonságai/statisztikát, akkor vagy küldés, vagy fogadás 0 lesz.
Működött már az a hálókártya bárhol is? Mert ha még nem láttad, hogy bárhol is kommunikált volna, akkor bármi rossz lehet, akár HW gond, akár driver.
Másik LAN-on? Mert modem OK, hogy műxik, de egy teljesen más hálózati eszközzel is meg kéne nézni.Mutogatni való hater díszpinty
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Szpájki #31071 üzenetére
Próbaképpen indíts el egy cd-ről futó Linuxot, mondjuk egy Ubuntut, ha az tud kapcsolódni a netre, akkor valami wines probléma van, ha az sem, akkor vagy tényleg valami rossz a gépben vagy esetleg kábel/switch port, de gondolom utóbbiakat már ellenőrizted.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
válasz Szpájki #31084 üzenetére
Ubuntu : Rossz lesz az image, nyomj egy lemez hibaellenőrzést a bootmenüben... (amúgy CD-ről is lehet futtatni, úgy próbáltad, vagy feltelepítetted?)
De azt is megírhatnád, hogy ping 193.6.50.100 mit ad vissza?
És ping index.hu ?
És ping <router ip címe>?Mutogatni való hater díszpinty
-
Szpájki
tag
válasz Szpájki #31103 üzenetére
na úgynézem meg van a tettes, és egész végig a gép volt szar, most diagnosztika közben egyszerűen eltűnik az eszközkezelőből az ethernetvezérlő és csak a wifivezérlőt látom..
kábelre sem reagál. újraindítés után megint van, diagnosztikától eltűnik, és már a windows is úgy kezeli mintha csak wifi lenne a gépben.csak akkor nem értem másnál hogy tudtam vele netezni, frissiteni a windowst, lefuttatni a HP vackát ami ugyancsak nem talált hibát..
[ Szerkesztve ]
A srácokra nem hatnak a számítógépes játékok. Ha ránk hatott volna a PacMan akkor most sötét termekben tablettákat rágnánk, miközben elektronikus zene dübörög.
-
válasz Szpájki #31101 üzenetére
Hát ott egyáltalán nem kap IP-t a gép...
A 169.254.xxx.xxx ugyanis a Microsoft saját "bérelt" tartománya, amit a windózok akkor vesznek fel, ha nem találnak DHCP szervert a környéken, és nincs fix IP beállítva.
Ezt a tartományt nem is nagyon szokták a routerek továbbítani... Így már érthető, hogy miért nem lehet pingelni semmit, meg miért nincs alapértelmezett átjáró... (Az IP-vel együtt kapja a gép az alapértelmezett átjárót, DNS címeket, stb. is.)Valami kánya lesz ott, mert ha minden más gép azon a hálón kap IP-t, akkor ennek is kén, és valamiért nem kep.
Nincs egy USB hálókártyád? Rádugni, megnézni, mi van? Wifi?@TrollBalint : Akkor nemtommi... Nézd meg külön-külön a két fajta rammal, hogy mit csinál a gép XP és 7 alatt...
@Cpt. Pirk : Belső hálón amúgy olyat használna, amilyet akar, semmi se tiltja, hogyem használhatna bármilyen címet Csak ez a 169 egy M$-nek fenntartott
[ Szerkesztve ]
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Szpájki #33492 üzenetére
Ált. be szokott kerülni a hibakód az eseménynaplóba is. Viszont vannak rá célprogik, amikkel vissza lehet keresni, pl. [link]
Mindenképpen ki kell deríteni a hibakódot, addig csak vaktában próbálkozgatunk.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Szpájki #33495 üzenetére
Amire sikerült egyértelmű magyarázatot találni:
A 19 kb. annyit takar, hogy fájlrendszer probléma van, ahol neten megoldást javasoltak, ott mindenhol az volt, hogy a checkdisket futtasd, hogy keressen hibákat.
A 4E egybevág ezzel, mert az meg a lemezen lévő lapozófájl hibáját jelenti.
A 0A hiba az leginkább egy hibás eszközillesztő meghajtót jelent.
Ezekből arra következtetek, hogy vagy tényleg filerendszer hibák vannak, vagy a win7 nem kezeli jól a vinyódat. Próbáld meg, hogy a biosban átállítod a HDD vezérlőt a másik módba (AHCI - IDE között), aztán ha netán megjavul, akkor egy teljes lemezellenőrzést csináltass minden partíción.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Szpájki #41776 üzenetére
Szerencséd van, mindig kerültem az Intel cuccokat, szóval van egy pár soha nem használt lefogatóm, csavar is megvan bennük. Btw, aki ezeket a pöckös lefogatókat kitalálta Inteléknél, az megérdemelne egy cipőzést...
Amúgy hogy hogy újszerű? Ezt hogy lehet leharcolni?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Szpájki #41782 üzenetére
Akkor most mi kell neked, az egész lefogató, vagy csak a pöcök? Mert az minden intel hűtőn egyforma. Szerintem ki lehet szedni azokból, akkor meg adok inkább sima intel hűtőt, azért nem kár.
-
-
-
Jadro
veterán
válasz Szpájki #46150 üzenetére
PDA bolt, Szabadság út. Szokott nekik lenni a keresettebb típusokra és azonnal fel is teszik neked. Ha meg nincs, akkor rendelnek, ezért érdemes odatelefonálni. Amikor még nem Ebayeztem, mindig náluk vásároltam , általában Brando fóliát. Az jó és megbízható.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
nagyúr
válasz Szpájki #52035 üzenetére
az a vízálló
pont rátapintottál egy selejtes részredugd a másik végével a csatlakozóra
cserélgesd a csatlakozásokat
ha meg van a hibás rész, akkor vágd ki
ha mindenhogy rossz, akkor a vezérlő szállt el
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
-
zsolt19900
őstag
válasz Szpájki #56520 üzenetére
nem igen szokták javasolni, hogy ilyen "szobai" rendszereket autóba betegyen az ember fia.
Szerintem látogass el az autóhifis fórumba, hát ha ott több tanáccsal tudnak ellátni téged, ez ügyben
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
nagyúr
válasz Szpájki #56523 üzenetére
akkor 25A-es inverter kéne, szivargyújtón meg max 10A lehetséges, ez durván 2×-es terhelés
Akkumulátortól az inverterig valami, ostor vastagságú réz kábel kéne, ami minél rövidebb, ez se ajánlom házilag beépíteni, mindenképp szakember kell hozzá.
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
ThodEE
őstag
válasz Szpájki #56523 üzenetére
Az említett Z623as szett 230V 600mA al üzemel, ehhez egy 150 de inkább 200W os szivargyújtós inverter is megfelel.
Egy utastér ami zörög, rezeg, össze sem hasonlítható egy szobával, már csak a térfogatát nézve is más.
Egy próbát megér[ Szerkesztve ]
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
nesa
veterán
válasz Szpájki #57627 üzenetére
Szerintem barmelyik mezugazdasagi bolt OK, de legyen PL Agroker 1,7k/kg, van amugy olcsobb meg dragabb, amin van csipkebogyo az alitolag jobb, gyogyszertarba ezen az aron kb 400g kapsz, ha adnak el, mert csak a pofakat vagjak ha nem a draga c vitamint veszed, bar szerintem a c vitaminnak se orulnek mert ha letolsz napi 1000mg c vitamint semmilyen mas gyogyszert nem veszel a jovoben.
Olyan szar dumaval jonnek hogy azt nemlehet, meg igy, meg ugy, egesz egyszeruen megvan nekik tiltva szerintem hogy havi 1kg nel tobbet eladjanak.
[ Szerkesztve ]
-
a2d2
addikt
válasz Szpájki #57627 üzenetére
Szia!
Én a BiotechUSA-ban szoktam C vitamint és multivitamint venni.
Patikai árnak a töredéke.
1gramm/tabletta, 100db van egy dobozban és olyan 2e Ft körül van.Az ilyen 100mg-os meg hasonló kiszerelésű tényleg vicc.
Mondjuk agrokerben nem gondolkoztam eddig, lehet körbenézek majd legközelebb.
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- World of Tanks - MMO
- Házimozi haladó szinten
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Építő/felújító topik
- Politika
- Szólánc.
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- iPhone XR 128GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 100%/p3821
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest