Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1693) Fire/SOUL/CD válasza AMD Power (#1692) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

100%-os védelem nincs, nincs olyan kergető, ami mellett ne lehetne bekapni valamit, elsősorban ha a net "veszélyes vizein" is evezget a user. Természetesen az Avast + XP fal kombó is megfelelő lehet, de csak olyan user számára, aki tényleg tudatosan használja a gépét és nem úgy kezdi a napját, hogy több pl keygen-t letölt és futtat, majd ezt követően megy fel online bankolni. :DDD (természetesen nem rád célzok)

Annyit még infóként, hogy az XP fala 1 utas fal, ami azt jelenti, hogy csak a bemenő adatforgalommal foglalkozik, kimenővel nem tud kezdeni semmit, ez a funkció hiányzik(Vista/W7 fala, már kimenőt is kezeli). Ezzel az a gond, ha valahogy bejut egy kártevő(és a kergető nem ismeri fel), akkor az kifelé szabadon kommunikálhat, mert abban semmi sem fogja meggátolni. Épp ezért XP-s usereknek mindig javasoljuk, hogy tegyen fel külön szoftveres falat(2 utas falak, amelyek a kimenő forgalmat is felügyelik), vagy legalább a hardveres falat(routerben pl) kapcsolja be és konfigolja.

Az MBAM Free-t gyakran javasoljuk, mert remek kiegészítővédelem, ami annyit tesz, hogy nem rendelkezik valós idejű védelemmel, a user dönti el mikor futtat vele egy keresést. Azért jó progi, mert nagy adatbázissal rendelkezik olyan típusú kártevőkről, amik az antivirus vagy internet security-k nem mindig ismernek fel, illetve az egyik legjobb eltávolító képességgel rendelkezik.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.