Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
-
jerry311
nagyúr
válasz mikk2000 #35483 üzenetére
Hát de...
Attól, hogy van jelszava egy usernek még be tud lépni automatikusan jelszó megadása nélkül. -
jerry311
nagyúr
válasz mikk2000 #35494 üzenetére
Csökkentett módban biztosan csak a beépített Admin userrel léptet be, de talán valamelyik gomb nyomva tartásával megoldható, hogy ne lépjen be automatikusan. Nem emlékszem pontosan.
Feri1977
Szerintem erre előbb találsz megoldást a Windows 7 topikban vagy a Win 10-esben. -
krealon
veterán
válasz mikk2000 #35483 üzenetére
"Adott 2db XP-s gép,
[...]
Ha jelszót állítok be, működnek a megosztott meghajtók, egyébként nem. Szóval a kérdés az, hogy valahol enyhíteni lehet-e ezt a szabályt hogy a kapcsolat létrejöttéhez jelszóval ellátott fiók kelljen?"Nagy botorsag jelaszonelkuli hozzaferest engedelyezni, de lehetseges XP Pro eseten.
Az azonos felhasznalonev nem tesz ket fiokot megegyezove, mert a hozzajuk tartozo SSID nem fog megegyezni.1, engedelyezni kell a guest (vendeg ?) felhasznalot
2, a halozaton keresztuli eleres tiltast le kell rola venni.
“Control Panel” --> “Administrative Tools” --> “Local Security Policy” -> “User Rights Assignment”
“Deny access to this computer from the network” --> a listabol torolni kell a Guest-et. Reszletesen angolul.(#35484) Gubek-Einste
"Kapcsold ki a jelszavas megosztást."Az az opcio csak Vista+ eseten erheto el.
-
Krogoth
senior tag
válasz mikk2000 #35526 üzenetére
Előző helyen üzemelt, majd bedöglött a digi (vihar volt), utána már routeren keresztül nem volt net, csak digis utp kábel közvetlenül gépbe dugva üzemelt.
Gondoltam rá, hogy megadta magát a router, csak hátha mégsem
Még annyi, hogy melóhelyen rádugtam egy switchre, a wifijére tudtam csatlakozni és volt net. -
Krystal_s
addikt
válasz mikk2000 #60589 üzenetére
Pont azért lett véve újabb saját eszköz alig 2 hete, hogy a Wifi még stabilabb és jobb legyen. Nem használunk kábelt. A térerő nagyon jó, 6 antennás cucc, az én gépem kb 4 m-re van teljes rálátással, de oda is vittem közvetlen elé. Mérni mindig a Routerhez közel szoktam, hogy kizárjam a gyenge jelet.
-
Krystal_s
addikt
válasz mikk2000 #60644 üzenetére
Ész nélkül írsz miközben nem olvasod el amiket írtam! 🤨
Ezen megint mit nem értesz?
Írtam, hogy :
"Ezt most kábellel csinálta. Ez volt az utolsó csepp.
Még a két eszköz közötti kis kábelt is kicseréltem."Az utolsó mondatodra inkább nem reagálok.. No comment 🤬
[ Szerkesztve ]
-
Vasti74
aktív tag
válasz mikk2000 #60646 üzenetére
A ping az egy kicsit speciális valami: icmp csomagokkal dolgozik (tehát nem tcp és nem udp) , nagy veszélyt nem jelent a közbiztonságra, elenyésző forgalmat generál (bár be lehet állítani az alapértelmezettől eltérő, akár egészen nagy csomagméretet) , szóval hogy pingelgetés miatt kitiltsanak valamit valahonnan (valamilyen tűzfal, védelmi rendszer) , olyanról még nem hallottam.
(OK, a portscan célú felhasználás az már persze más ;-)[ Szerkesztve ]
-
válasz mikk2000 #60686 üzenetére
Apósom villanyszerelő volt, ő magyarázta, hogy a szabvány engedi az otthoni 0 és föld közösítését, ami a szolgáltatónak jó mert javítja a hálózatot. Nekünk nem annyira mert könnyebb némi áramütést összeszedni.
A lankábelek földelését 1 ponton szabad megejteni, és külön földnyárson, nem a lakás elektromos hálózatának a földelésén.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Vasti74
aktív tag
válasz mikk2000 #60686 üzenetére
Ezt mondom én is ;-) A védőföld a fogyasztói bekötésnél van kialakítva.
Az árnyékolás + földhurok érdekes dolog, mert ha mindenhol be van kötve az árnyékolás, és a patch kábelek is árnyékoltak, akkor a potenciálkülönbségek az ethernet kábelen keresztül egyenlítődnek ki. Amúgy meg az ethernet port galvanikusan leválasztott, szóval ha nincs bekötve végig az árnyékolás, akkor nincs földhurok ;-)
-
-
Marci112233
addikt
válasz mikk2000 #60733 üzenetére
Ha betudsz lépni a fő routerbe akkor ott látszania kell a kapcsolódott eszközök közt az AP-ba rakott roueternek is és azt milyen IP-t adott ki neki. Azt beírva már be is jön az AP felülete. Én mindig így érem el az egyetlen AP-ba rakott TP-Link TL-WA-801ND-t.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
-
Reggie0
félisten
válasz mikk2000 #60746 üzenetére
Nem kell segiteni, mert nem szeretnek semmit, pont neked valaszoltam az imenti kerdeseidre:
"Azt nem értem hogy teljesen egyszerű dolgokat miért kell többször leírni? Egy másik topikban ugyanez van, lehet a meleg teszi?"Erre pedig az volt a valasz, hogy ertelmetlen amit irsz a router AP modba valtasaval es az IP konfiguralasaval kapcsolatban. Ezert kerdez mindenki vissza.
-
Reggie0
félisten
válasz mikk2000 #60749 üzenetére
Azt, hogy szerinted miben kulonbozik az AP es switch mod, milyen routeren letezik ez a ket megkulonboztetett uzemmod, switch modban mitol lesz mashogy IP cime az eszkoznek, mint AP modban, foleg annak fenyeben, hogy az altalad linkelt leiras is azzal kezdodik, hogy az AP/switch modba kapcsolt routernek adjunk manualisan IP cimet..
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz mikk2000 #60755 üzenetére
Csak nalad van zurzavar:
#60719 woodworm kerdesere, miszerint
"Egy egyszeri usernek miért jobb a szerinted switch mód, mint a felületen kapcsolható ap mód. Megjegyzem az eltérő szóhasználatod ellenére ez a kettő ugyanaz."
Ezt valaszoltad:
#60721 mikk2000
Hát, ha ap módot tudó routernél ap módban egyszerű user el akarja a routerét érni, az nem biztos hogy menni fog, mivel nem tudja a (kapott) címét, a ráragasztott *login*/*wifi* webcím nem biztos behozza, legalábbis nálam előfordult hogy wifiről meglelte a routert, vezetékről meg nem... Fixen adott dhcp-n kívüli tartományú ip-nél ez nem fordulhat elő.De ezek szerint mostmar rajottel, hogy ugyan az a ketto, igy mar vilagos. Orulok, hogy ravezethettelek es ki tudtad javitani.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz mikk2000 #60755 üzenetére
Most akkor AP modban nem lehet fix IP-t beallitani…
Meg mi van, ha pl. az Asus routert AP Mesh modba szeretne az ember hasznalni? Akkor is eleg a dhcp-t kikapcsolni…?
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
woodworm
veterán
válasz mikk2000 #60760 üzenetére
Olyan mintha csak azon információkat vennéd tudomásul, ami megerősíti a teóriádat, hogy sokkal jobb kézzel beállítani a kívánt végeredményt. Többször is leírtad, hogy ap-módban automatán kap címet és milyen nehéz megtalálni utólag. Ezért volt a tamáskodó arc és kérdőjel a részéről. Korábban ugyanis elhangzott, hogy a beállításakor kiválasztható az automata vagy fix ip.
[ Szerkesztve ]
-
Buncaman
tag
válasz mikk2000 #60797 üzenetére
Holnap vagy kedden lesz lehetőségem tesztelni, majd megnézem.
Esetleg most eszembe jutott, hogy talán azon a frekvencián bezavarna a többi, közeli 2,4Ghz-s wifi (minimum 4 db van sajnos ami egész jó erővel elérhető a szobában, sok lakás kis helyen ..).
Bár ami fura nekem, hogy jó ideig nem volt ilyen probléma, több mint fél éve itt lakunk.
Korábban volt olyan probléma, hogy a T-com modem a laptopot sem kedvelte, de akkor a modem reset helyrehozta. (Akkor valamiért kiosztott egyszerre 3 IP-t az eszköznek, amitől megbolondult.)Router fw frissítés nem volt, de gyári reset és 0-rol beállítás igen.
Ha az megfelel több tesztnek, próbáltam a T-com modem wifit és a saját router wifit is, de mindkettővel ez a helyzet.
Lehet megnézem azt is, hogy 5Ghz-re tud e ott csatlakozni (1 pötty - 1 csík között ingadozik a jelszint.)
Másik 5Ghz wifi elvileg nem zavarhat be, hátha ezzel van a gond. És akkor egy 5G frekis repeaterrel bővíthetem a hatosugarat.
Elérhetőség az adatlapomon.
-
mezis
félisten
válasz mikk2000 #60804 üzenetére
"Laptop wifi modul a gány, ezt eddig is tudtuk." Miből tudtad megállapítani?
Eddig nekem csupán egyetlen laptop WiFi-jével volt gondom, de ott sem a WiFi modullal volt a gond, hanem azzal, aki összerakta: a laposnak csak egy antennája volt, a modulnak két antenna csatlakozója, (elsődleges, másodlagos), persze hogy a másodlagosba dugták a dzsunkán. átdugva az elsődlegesbe, rendbejött minden.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Buncaman
tag
Evidens lehetett volna a jelszint zavarásra gondolni, de sose volt még ezzel problémám.
Először lakom ilyen "szűk közösségben" közel a szomszédokhoz.Amúgy tudom hogy a kábel behúzás lenne a legjobb, de asszony feltétele, hogy kábel csak falban futhat. Ehhez meg két szobába kellene szétvernem a falat, hogy behúzzak egy 20+ méteres kábelt a padláson keresztül.
Így maradt a wifis megoldás.
Amúgy talán, de nehéz megmondani, miután gyártói drivert leszedtem valamit talán javult a dolog, időnként 10Mbitet is mérek. Ugye korábban 5 fölé sose ment.
Legközelebb majd pár nap múlva írok ha hazajutok wifi csatornákat felmérni, tesztelni.Elérhetőség az adatlapomon.
-
Buncaman
tag
Sziasztok!
Sikerült beállítanom a dolgokat. De nem túl rózsás a helyzet.
2,4Ghz-n továbbra is borzasztó a helyzet. körülbelül 20 db wifi (de lehet hogy több, átláthatatlan a táblázat) fogható. Beállítottam 13-as csatornára 20Mhz-re, így csak 2 db wifi üti.5Ghzn nem nagyon van rivális hálózat, azon elfogadható a kapcsolat. De 1 pötty - 1 csík a jelerősség.
Érdekes viszont, hogy a feltöltés most is gyorsabb mint a le.... tehát a laptopban lesz valami gond. Drivereket elvileg raktam fel, de a MSI gyártói wifi drivert pl nem engedi telepíteni a winfos.
Intel gyártói driver meg telepítve.Próbálkozzak USB-s wifi stickel?
Csatolom a képet az 5Ghz-s mérésről.
Esetleg normális ez a sebesség ekkora jelszintnél 5G-n?
Fel 15-30 között van mindig.
Le 20-30 között.Köszönöm az eddigi tippeket és tanácsokat.
Elérhetőség az adatlapomon.
-
wolfman
veterán
válasz mikk2000 #60920 üzenetére
Beléjük is olvastál? Ki is kerested ezekből a megfelelő választ vagy csak kerestél, rjuk pillantottál, aztán problem solved? Mindegyik gép-telefon témára van specializálva, ami meg PC-PC köztre az meg hülyeség vagy nem írja le értelmesen végig csak érintőlegesen. Persze hogy panaszkodok! Azért írtam ide a fórumba, mert ha van valaki, aki már csinált ilyet vagy tudja hogy kell, gyors megosztja velem, esetleg tapasztalat általi segítséget, mire kell figyelni, melyik a legjobb sztoftver erre, stb. az lett volna a jó. Googleben én is tudok keresni, csak egyik verzió se az ami nekem kell (legalábbis amit eddig átfutottam az nem).
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
wolfman
veterán
válasz mikk2000 #60927 üzenetére
Igen és mindegyik leírás valami ponton zsákutcába fullad.
'Kapcsolódja a leírás alapján a másik gépre.
Kezd meg a fájlküldést!'
Ok, mivel, hogyan, mert nekem a két gép nem látja egymást. Ha kapcsolódok, akkor sincs mivel küldeni a fájlokat mert se az intéző se a TC nem ajánlja fel ezt, meg úgy még semmi se. Szóval a témával foglalkoznak, csak olyan kb mint ahogyan te itt segítesz nekem. Felületes!
BT? Több tíz Gb átküldésére? Aha, persze.Most próbálom ki a harmadik lehetséges szoftvert, de egyik se működik jól. Valahol mindegyik elvérzik. De úgy látom ez a fájlküldési mechanizmus nem igazán népszerű valamiért.
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
zsiga68
őstag
válasz mikk2000 #60942 üzenetére
"nem ment volna semmilyen rákötött eszköz."
Na ezen gondolkodok én is. A lényeg. Mindent le kell kötni és csak EGY eszközzel tesztelni. Volt szerencsém az UPC-s belétérihez. Az koaxon kapta a netet. De nem volt indokolt modem módba tenni. Rendben működött csak a két frekinek kellett a külön SSID.
Szerintem itt sem kellene semmit állítani a beltérin,csak rákötni a switch-et. Persze előtte tesztelni kell mindent.[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz mikk2000 #61095 üzenetére
ONT LAN portjaiból megy egy kábel az asus wan portjába és a linksys wan portjába is.
Asusnál úgy is működik az AP mód ha a LAN-ba van dugva ha jól emlékszem.
Ez a Linksys wrtg router ddwrt-vel volt jó annak idején,ezért van ez rajta.(gyári szoft nem volt túl acélos)
Még mindíg nem tudom hogy a ddwrt-ben hogyan tudom BIZTOSAN AP módra állítani a routert mert ott csak dinamikus ip,statikus ip és ppope megoldások lehetnének,de AP módot nem látok.
Amikor az asus nem volt a képben csak a linksys akkor az ont lan(192.169.1.1) portjából kimenő kábel a linksys wan(192.168.1.2) portjában működött,ha jól emlékszem,dinamikus ip módban,de ez már régen volt.[ Szerkesztve ]
-
-
tobias40
veterán
válasz mikk2000 #61111 üzenetére
Igen,tudom mire való ezért akartam már az első beállításnál kikapcsolni a linksys-en mert a dhcp-t a telekomos ONT,osztja,ezt írtam is.
Igen a telekomos is szór wifit mert így a legjobb a lefedettség az egész házban,ezért kell még pluszban a linksys a teraszra mert ott kevés a jel vmiért,az ONT és az asus routeré is.
Különböző csatornákon vagyok a 2,4-en és az 5 gigás eifin is..Igen a telekomos tárcsáz be de 2 szál lehetséges az optikán és így az ONT is és egy másik router is betárcsázhat.....
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro 128GB FEHÉR TITÁN MAKULÁTLAN
- iPhone 14 128GB Lila Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 92%/p3826
- minigép/ i5 6500T 35W/ Dell 3050 micro/ garancia/ ingyen foxpost
- Új Modell Apple Watch Ultra 2 49mm Black/2025.09.21 Apple Gar./p3825/
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.