Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Istju

senior tag

No, az omv5 telepítő a hálózatbeállítás közben elhasalt, nem ment tovább. Rájöttem valamiért nem tudja beállítani az asrock mini itx alaplapom integrált gigabites hálókariját. A net router után sima dhcpvel megy, menni kéne neki. Kihúztam a hálókábelt, újraindítottam a telepítőt. Ekkor már a hálózat beállításánál kiírta, nem tudja beállítani a hálózatot, itt átkapcsoltam kézi beállításra. Kért egy ip-t, megadtam neki, egy nem kiosztott ip-t a router mögül(192.168.0.19), átjárót, stb felajánlotta, tovább ment a telepítés, a következő hiba a tükör beállításánál volt, mivel még mindig nem volt net. Lement a telepítő, beléptem rootként, ellenőriztem a beállítófájlt: # nano /etc/network/interfaces -- ide be volt írva a választott ip címem. Utána felhúztam a hálókarit : #ip link set dev enp3s0 up (enp3s0 a hálókarim neve). Majd: #dhclient enp3s0 . Megjött a net, innentől a leírásban szereplő "apt update" paranccsal folytattam.

A bonyolultság elrejtése még bonyolultabb rendszert eredményez, és ezért kerülendő. KISS

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés