Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Meg ami erdekesseget tanultam evohome felszereles elott hogy van hozza opentherm kompatibilis kazanvezerlo ami tudja szabalyozni is a kazan teljesitmenyet. Mert pl ha egy szobaban van csak hideg akkor a full teljesitmenyu kazan a kicsi keringo vizet hamar felmelegiti plusz ami erdekes hogy kazanvedelem miatt nem lehet csak ugy le fel kapcsolgatni ahogy futtyentenek a szobak evohomehoz van meg bojler vezlo is meg padlofutes vezerlo. Itt egy jo osszefoglalo
Csak infokeppen irom nyilvan te mar netatomon indultal el.
Meg annyi jutott eszembe hogy kihivtam szakembert o azt mondta szerinte a hoszigeteles 30% megtakaritas jelent egy modern kazan a feg-hez kepest 20%ot az okositas szerinte 5max 10et. Nehany helyen olvastam 40%ot marketingbe.---------
Xiaomi okosotthonboltott nyitott. Eddig csak toluk lattam ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Na mar megint belefutottam a regi dilemmamba marmint hogy az okosotthon olyan mint a 3d nyomtatas ami tok jo meg sok hasznos dolgot lehet vele csinali vagyis inkab jo idotoltes hobbinak de mikor eszembe jut valami problema megoldasara egy tok egyszeruen kinyomtathato cucc akkor mig eljutok a megvalositasig eszembe jut 5 masik megoldas a cncezett alkatresztol kezdve a lombfuresszes megvalositason at a celuxxal meg ket pocokkel is megoldhatosagig Lehet csak az en logikammal van baj...szoval:
Adva van a gyogyszer amit be kell reggel is meg este is venni es allandoan elfeljtem. Uccu neki reggeli meg esti alarm a telefonra. alandoan kiynomom majd elfelejtem bevenni vagy csak mashol van atelefon egy fel napig. Na nem baj. fitbit a karon alarm a fitbitre. Van hogy orakig nem megyek a gyogyszer kozelebe es nagyon idegesit a snozolt alarm 5 percenkent es kinyomom majd elfeljtem bar altalaban mar a harmadik alarm is zavar. Jon a szikra, kell egy doboz amibe rakom a gyogyszert amire rakok egy xiaomi ajtoerzekelot es ha a dobozt 8 utan nem nyitom ki akkor addig riogat amig ki nem nyitom igy a riasztas kikapcsolasat osszekotom fizikailag a gyogyszerhez nyulassal. tokeletes megoldas...persze a mihomeban ezt nem lehet beallitani...na sebaj majd jovok ide es megkerdem hoyg a domotiz vagy home assistantban le lehet e ezt kezelni es ha igen akkor vegre ez lesz az utolso lokes hogy nekialjak en is osszerakni a rendszert es a xiaomi az evohome-ot meg a sonoffot a redonyvezerloket meg a kutyafulet es majd egyben es szepen es majd lesz sok grafikon meg kiralysag ..ja meg mobilra uzeno postalada is. Na mondom ha mar kitalaltam a riszatos vifid gyogyszeres dobozt akkor hatha spanyolvisz es a kinaiak ugyis olyan sokan vannak hogy mar csak statisztikailag is kitalalhattak ugyanezt. Persze hogy egybol talalok vagy 20 fele riasztos gyogyszeres dobozt van olyan is amit napi negy idopontra be lehet allitani. Na de akkor ez mar olyan mintha egy ket alarmos ebresztorat vagy hasonlot a gyogyszeres doboz melle rakok es akkor mar mar meg is erkeztem a cellux pocok megoldashoz
Csak azert irtam ezt le mert valahogy mindig ide lyukadok ki okosotthon temaban is vagy valami bot egyszeru vagy draga celmegoldassal meg lehet oldani es a barkacsolos vagy "okosothonrendszernek" nevezett termekek (xiaomi, smarthings stb) mind csak kifforratlan hobort,hobbi vagy hasonlo
Amivel nincsen semmi bajom csak mar nagyon szeretnem ha valami ugy mukodne ahogy a tinedzser korom scifijeiben legutobb egyebkent a wc vilagitast oldottam meg xiaomi mozgaserzekerol es xiaomi lampa helyett egy 6 dollaros izzoval amibe mozgaserzekelot epitettek...igaz nem kuld ertesitest mobilra ha valaki hasznlaja a wc-t[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
39 eur felett ingyen szallitas van Magyaroroszagra.
Karacsonykor a google home mini is annyi volt mar sokkal halkabban kell beszelni mert neha a masik hallja meg--------------
Meg vizerzekelo email only ar lehet pontozni is nekem ketto 14.50re jott ki
-
qqzs
őstag
Valaki hasznal home assizanttal plant sensort? flower care xiaomi
-
qqzs
őstag
válasz martillo #2316 üzenetére
Kepet nem latok rola de nem hiszem higy van olyan futoventillator amiben nincs hofokszabalyozas akkor meg csak bekapcsolni kell es a ventillatoron beallitani a kivant hofokot.
Bar szerintem a gyerekét a furdoben egyszerubb furdetni meg altalaban kisebb is.Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
válasz martillo #2323 üzenetére
Szerintem par szaz forinttal dragabban hofokszabalyozosat lehet venni
Meg le kell ellenorizni a xiaomi konnektor tud e annyi wattot kapcsolni
A mihomeban siman meg lehet csinalni de nem ugy ahigy mondod higy időtartamra kapcsolod be hanem ha elerte a homersekletet kikapcsol ha lemegy x ala bekapcsol. En parasitoval csinalom ugyanezt csak paratartalomra nem homersekletreEladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Aqara 1080p kamera amiben gateway is van es hangra is riaszthat email only ar 29.99 es pontozhato 22.60ra registereddel
-
qqzs
őstag
Van google home tapasztalat valakinek? Nekem mintha elkezdene rosszabbul erteni. Eleinte mondjuk minden 5iket nem ertette most meg minden otodiket ert. Ez eleg rossz arany
-
qqzs
őstag
Ifttt ben lehet ket dolgot es feltetellel osszekotni? Akar egy apleten belulna ar ket apletet? Van valami developer vagy milyen modja amirol csak halottam valahol talan ott. Van errol tapasztalat?
-
qqzs
őstag
válasz body007 #2407 üzenetére
Kerdesedet olvasva megint feltolul bennem a DILEMMA amire eleg jo valaszt kaptam nem reg. Keress ra a dilemma szora ha erdekel. De kicsit szarkasztikusan a az otletes kerdesre a valasz higy lehet dolgokat ki be kapcsolgatni. Sehol nincs semmilyen otletgyujtemeny ami ertelmes felhasznalasrol szol. Az okoshothon most az early adopter fazisban van ami tulajdonkeppen arrol szol hogy meg kell tanulni programozni forrasztani es akkor tudsz ugy kibe kapcsolgatni dolgokat higy a ismerosok azt mondjak huha. Vagy xiaomi es akkor ugyanez forrasztgatas programozas nelkul. Vagy veszel draga celrendszerwket es akkor nem egy helyrol megy minden hanem kulon. Van profi futes celrendszer meg arnyekolas technika celrendszer meg vilagitas stb. De erzelmes otleteket ne varj csak pl hangra kapcsolodo lampakat meg ilyesmit
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Sziasztok. Xiaomi homerseklet erzekelo ami a gatewayhez kapcsolodik probalnam egy muanyag vizallo tasakban par kaviccsal sulyozva medenceben. Neha mukodik fel- max egy napig aztan offline megy elveszti a jelet. Ilyenkor ranyom a gombra megint mukodik par orat. kb ket meterre van a gatweytol ami egy 30 tegla fal mogott van. Az erzekelo meg a medence szelenel kb 20 centi vizreteg valasztja el a kulvilagtol oldaliranyba kb fel meter melyen. Uj elem van benne. A vizbol nem jonnek ki a radio hullamok vagy mi a gond a setuppal? Es ha a viz a gondja miert jo neha par orat megis?Esetleg szetszedve lehet valahoyg antennat novelni rajta?
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Itt szerintem tobbre mesz a kutas reszevel. Szinte bitos hoyg a kuttal van valami ha dunahoz ilyen kozel vagytok. Ellenorzve van anyugalmi melyseg a tisztasag nicns tomodes stb.
--------------------
A homersekletmero valoban csak valtozaskor kuld de pusholas utan par oraig akkor miert megy. gombot nyomok rajta mondja a gateway hoyg ok latom. azotan par oraig kb orankent megy az adat. Ugyanez a szenzor a hazban 6 falon szögben es vaseton fodemen keresztul vigan megy. itt meg 2 (!) meter a tavolsag
-
-
qqzs
őstag
Kicsit offtopic de annyi mindenhez ertetek hatha van otletek egy problema megoldasara. Adva van egy IR laser szkenner amil 3d adatokat gyujt a kornyezetebol. Ez zart terben tokeletesen mukodik de kint nem mukodik napsutesben. Legjobban naplemente kezdetetol sotetedesig mukodik mert akkor a legkisebb az IR tartalma a fenyek szabadterben. namarmost ezt figyelemben véve felhos idoben is működnie kene de nem mindig teszi ezt. felhoreteg vastagsagtol fugg gondolom. Viszont a multkor meg tuzo napsutesbes siman leszkennelte az arnyekos reszeket.
Tehat a lehető legegyszerűbben hogy lehetne valami szabadteri IR mero keszuleket keszíteni. Amibol ki lehetne indulni az egy ebayes lux mero ami van itthon. erre valami szurot kene gondolom rakni de fogalmam sincs honnan mit.Van meg hokamera de az ugye a felületeken levo hőt meri ami tulajdonkeppen IR sugarzas. De arra nics otletem hoyg lehetne erre hasznalni.
-
qqzs
őstag
Sziasztok. Ha olyan szemszogbol probalnek valasztani rendszert, hogy melyikben nem kell kodolni meg config fileokat hegeszteni, full grafikus gui letezik ezekhez? Van vagy 50 db xiaomi cuccom de a mi home automatizaciojaba mar kezdek elveszni. Mit javasoltok?
-
-
qqzs
őstag
válasz vampire17 #8228 üzenetére
Koszi. Akkor domoticz lesz. Tudnatok ajanlani valami egyszeru elidulast ha csak egy kozponti attekinto vezerlopult szeru akarmit szeretnek csinalni xiaomi cuccokhoz. Regi laptop ,tablet van itthon meg egy 24 colos win kompatibilis erintos monitor is. Meg van egy pine64 es rpi is de ezekhez nem ertek csak ugy vannak itthon hogy majd egyszer hatha fogok. Szoval valami bot egyszeru megoldas kene.
-
qqzs
őstag
válasz vampire17 #8254 üzenetére
Koszi, szuper.
Gondolom RPI--t nem lehet osszehozni egy win kompatibilis erintokepernyovel aminek usb csatlakozasa van az erintesvezerlesnek. Egy regi wines laptopon futhat ez a dolog?Es a kulso elereshez van android app?
Ja meg az nem lesz gond hogy van kb 3 gateway ami vagy 3 routerre /extenderre kapcsolodik hasonloan a tobbi okoseszkoz robot, levegoszuro, stb.
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Alakul ez. Grafikonokat hogy tudok osszevonni? Pl tobb szoba homersekletet egy grafikon a paratartalmakat egy masikra rakni?
Vagy pl egy kepernyot osszeallitani vegyesen grafikonokkal adatokkal kapcsolokkal?Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Erre valaki?
1. Domoticzban grafikonokat hogy tudok osszevonni? Pl tobb szoba homersekletet egy grafikon a paratartalmakat egy masikra rakni?
2. Vagy pl egy kepernyot osszeallitani vegyesen grafikonokkal adatokkal kapcsolokkal?
3. Azota lett meg egy kerdesem, hogy a loggolt adatok gondolom valami adatbazisban tarolodnak, de mintha olvastam volna olyat hogy torlodnek ujraindulaskor.Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Koszi. Ha jol ertem itt a grafikon beallitasi lehetosegei latom.
En egy olyan "muszerfalra" gondolok amirol itt olvastam csak azt irja ra hogy nagyon belassul es irt helyette mast de szeretnem amenyire lehet ekerulni programozast. [Dashticz V2]
Van hasonlo megoldas egyszeru guival? egy kepernyon grafikonok, adatok, kapcsolok egyedi osszeallitasban.[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Akkor ez a "muszerfal" info panel vagy akarmi nem olyan alapdolog hogy mindenkinek van? Enelkul mit er az okoshaz ha nem lehet a sok adatot kapcsolot stb ettekinthetoen kezelhetoen latni.
A kerdesem tovabbra is hogy domoticzhoz ezen kivul van mas megoldas?Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
válasz vampire17 #8415 üzenetére
Felreertetek , nem a kapcsolgatas a lenyeg hanem az attekinthetoseg, egy csomo dolognal nagyon fontos hogy lassuk is mi tortenik. Masoknal meg fontos hoyg beavatkozhassunk. Nagyon messze all a vilag meg a automatizalt okos otthonoktol. Azt allitani meg hoyg nincs szukseg dashboardra mert minden szuperul beporogramozva mukodik hat ezert tart itt az okosotthon ahol most. Ez szuklatokuruseg inkabb szerintem.
Van harom negy nagy rendszer amiket meg mindig scriptekkel mukodtetnek meg configfileokkal setupolnak . Addig nem is fog elterjedni amig ilyen szinten maradnak. Biztos jo ez akik ilyen forrasztgatos elekronikai programozos hobbinak szanja semmi bajom vele de azert nehogy mar ez legyen a kanan vagy az okosotthon.CSak kapasbol par pelda. Szobak homersekletet paratartalmat majd feltartott nyalazott ujjal allpitsuk meg mindegiken vegigszaladva? Nem egyszerubb ranezni egy kepernyore ahol latjuk hoyg minden ablak be van zarva mint irni valami nyakatekert szriptet arra hoyg ha elmegyunk otthonrol de meg nem mentunk 50 meterre messzeb then if valami nyitva van szirenazzon a szirena hoyg menjunk vissza becsukni, de sorolhatnam.
Na majd kivancsi leszek ezutan hany kerdesemre valaszoltok
-
qqzs
őstag
Kene egy "Okosotthon felhasznaloknak" topik Itt az epitok (vannak tobsegben) es sokszor nagyon tavol all egy mezei felhasznalo szintjetol meg gondolkodasatol. Es amig nincs egy vasarloi szintu kesz rendszer addig kenytelen vagyok idejarni
Regen en is epitettem erositot sot meg pehely kabatot is vartam magamnak mikor meg a nemet katologusokban lattunk ilyet, de mar az idom dragabb meg kevesebb is.
Most kinezem milyet szeretnek es megveszem az egyell jobbat hogy elkeruljem a koroket. Ezt hianyolom egy "okos" otthon rendszerbol azaz inkabb azt hogy nincs ilyen.
Olyan ez mintha lehetne kulon motort kereket kormanyt kapni de autot meg nem[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Koszi
Amit meg hianyolok ebbol az okosotthon temabol amit mar regebben is leirtam hoyg nincsenek bevalt megoldasok osszegyujtve mint pl a 3d nyomtatasnal a Thingverse. Azota se lett ilyen vagy legalabbis en nem talalok. Keresnek karacsonyi dekoracio es kijonne par megoldas mint amit lentebb is irtak amikre lehetne szavazni igy a legjobbak elore kerulnek stb.
Mindenki meg otthon okoskodja ossze a megoldasokat. De mint irtam nekem mar fontosabb az idom en mar hasznalni szeretnem nem kitalalni meg epiteni.
Kene csinalni egy ilyen oldalt, nincs valakinek kedve beszallni?Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Ezt a fibaron talaltam a peldak kozt "Otthonunk érzékeli és jelzi nekünk bárhol is vagyunk, ha illetéktelen akar behatolni lakásunkba, vagy víz szívárgás van, esetleg tűz. Mindent jelez és naplóz, amit szeretnénk."
Csak vizualizaltam kicsit megjelent elottem hoyg hazaerkezunk, ajtonyitaskor kiomlik fel meter magas viz, a lakas kiramolva a teto leegett. es kapjuk elo a telefont a logban ellenorizni volt e tuz, csotores vagy behatolas
-
qqzs
őstag
Na itt az elso
Ott tartok a domoticz lepesrol lepesre leirasban hogy egy Xiaomi gatewayt szeretnek felvenni. Bekapcsoltam a developer modot de nem az ures teruletre kellett kattintani hanem a verzioszamra (plug in 2.68.10) es nem kinai hanem angol menupontok jelentek meg, a jelszot kiirta azt beirtam hardware setupba. A password felett volt egy menu ami a lierasban nem volt Wireless communication protokol on/off. es egy szep angol leiras hogy ez arra valo ha mas gyarto akarna kiolvasni a csatlakozo adatokat. Ezt is bekapcsoltam de nem jelennek meg a gw-hez csatlakozo dolgok a domo device menuben. ami erdekes lehet 1.4.1_161.0158 as fw van a gw-enEladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Felraktam a Machinont. Mostmar van Custum graph de csak megnezhetem, nem tarolja el, nem tudom kirakni sehova es nem enged short adatokat tobb napra megjeleniteni.
Van megoldas hogy tobb erzekelot egy charton lassak es dashboardra kirakjam?Es a Custum>Settingsbe ilyen kepernyo fogad [kép] nem tudom itt minek kene lenni ez a machinon settingje lenne?
A Settingsbe meg nem latom a theme tabot ahogy a videokban
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Igen, neztem masik browserben is ugyanigy nez ki.
De az aurora felrakasa utan a custum graph gombnak nem kellett volna eltunni? Ezek nem felulirjak egymast?Update: Hat ezt nem mondta/irta senki hogy at kell allitani a settingsben az user interface-t az adott temara
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Szuperul megy a Hanns G HT231HPB erintokepernyo is. Mostmar csak a egy normalis dashboard hianyzik meg a tobb sensor adat egy grafikonon.
Regebben nem domoticzhoz irtatok itt egy adatbaziskezelo feldolgozo modult?Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Most ott tartok a grafikonos maniammal hogy Grafana with InfluxDB for Domoticz vagy Openhab + Habpanel.
A elsobol egy mukkot sem ertek meg a grafana legolcsobbja is 49dollar/ho. De csak kell lenni valami megoldasnak mert masoknak is boki ez a csoretLegyszi ne gyertek azzal hogy ez nem okos mint a multkor. Ha nem illik ide nyissunk egy "Nem okos hanem megfigyelheto es vezerelheto otthon" topikot
-
qqzs
őstag
Ezt a postot kovetkve influxdb-t felraktam a Domoticz melle RPI-re.
Most ott tartok hogy:
"In Domoticz go to: Setup => Settings => Data Push => HTTP Link
Use the following URL:
http:// [IP]:8086/write?db=domoticz&u=domoticz&p=domoticz&precision=ms
Setup the sensors like in this screenshot (device_+"Target Variable" will be the table name in InfluxDB:"Csakhogy a Data push menuben van HTTP meg van mar InfluxDB is. Ha jol emlekszem amikor a postot irtak meg nem volt nativ InfluxDB tamogatas. Szoval A HTTP-be most is be kell irnom a fenti linket es ha igen akkor a General settings URL reszebe?
Aztan meg a Data push se a HTTP se a InfluxDB reszeben nem ad a devicehoz value to send adatot a legordulobe
Most igy nez ki ez a ket resz...hogyan tovabb?
(L:/dl/upc/2019-01/15/202212_fvyxlr1wm2wkeavi_http.jpg)[kép](/L)[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
#8665-re valaki?
-
qqzs
őstag
Fent van influxdb domoticz mellett es fut. Tud segiteni valaki hogyan tovabb?
-
qqzs
őstag
Na jovan akkor hagyom a ....ba...hogy ennyit kelljen vacakolni hogy par erzekelo ertekeit egy grafikonon lassam 21szdban...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest