Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
Panther
HÁZIGAZDA
Ja valaki segítesen légyszi a fizikában mire visszérek! :)
-
Panther
HÁZIGAZDA
Megy a betonozás, bwááá :((
-
Panther
HÁZIGAZDA
Ja a másik:
Az 1000 kg tömegű gépkocsit a fék a 15%-os lejtőn (sin α = 0,15) még éppen tartani tud. Ugyanezzel a fékkel mekkora vízszintes úton képes megállni a 90 km/h sebességű autó? Mekkora a súrlódó erő maximális teljesítménye?
Addig OK, hogy a fékezőerő = 1500N max. Akkor ez olyan 208.3 m-en áll meg, ugye (erről szó sem esik a megoldásban)? De amiről szó esik:
P(max) = F * v(max) = 1500 * 25 = 37500 W a súrlódási erő maximális teljesítménye.
Na most a munka (amiből aztán a teljesítményt számoljuk) definíciója nem úgy szól hogy az erő szorozva a hatására megtett úttal? :F -
Panther
HÁZIGAZDA
Valaki el tudja mondani ennek a megoldásmenetét?
0,6 c sebességgel nyugatra haladó rendszerből mekkora sebességűnek mérhető egy 0,8 c-vel kelet felé tartó rendszer sebessége?
Azt már tudom hogy t = t0 / (1 - gyök(v^2 / c^2) ). Ebből kéne a levezetés. Sajnos Füstöss bácsi óráit nem bírom ki az egyetemen, és a tavalyi ZHban ez volt az egyik kérdés. Azért poén hogy tudni kéne a relativitáselméletet, úgy hogy egy kretén közben előadáson Platónról meg Arisztotelészről beszél, és (csak hogy tudjunk vmit az elmélet alkotójáról) elmeséli Einstein életét... -
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
eper-fa
üzenetére
Ezt én is ismerem, épp meg is néztem az előbb :) Mondjuk sztem csak beleírta vki aki úgy gondolta hogy ezt jelenti... mert ebbe ha jól tudom akárki beleírhat. Mármint hozzáadhat új bejegyzést.
Nézd meg ezt is:
http://szotar.sztaki.hu/dict_search.php?M=0&O=HUN&E=1&C=1&A=0&S=H&T=1&D=0&G=0
&P=2&F=0&MR=100&orig_lang=HUN%3AENG%3AEngHunDict
&orig_word=konkr%E9t&flash=&sid=b48906080d617b4f63e3c9f609bf3341
&L=ENG%3AHUN%3AEngHunDict&W=concrete
A concrete itt is csak a kibővítettben (azaz ahova te is beírhatsz szavakat) jelenti a ''konkrét''-ot. Egyébként meg beton. Mindjárt megnézem a papír szótárban. :) -
-
Panther
HÁZIGAZDA
Ááá, lelőtted. Kár.
De most kiderül hogy a ''PH! kedvence'' vajon twollah-specifikus dolog-e! őúgyis régóta foglalkoztat már hogy vajon csak ő kapott külön rangot, vagy ez is csak a sor része. Mert azért ha belegondoltok, az előbbi is lehetséges.
Most már úgyis mindegy. Amint lenyomom az OK-t, kiderül. :) KLIKK! -
Panther
HÁZIGAZDA
Én úgy tervezem hogy elmegyek rá... lehet amúgy hogy tényleg előre be kéne ütemezni magam a következő hétfőre is olyan kikötéssel hogy ''ha ESETLEG nem tudnék vizsgázni vmiért'' :)
Ja, és kösz! Kár hogy most úgy két hétig nem vezetek semmit... de aztán jövő hét csütörtökön egyet, pénteken kettőt, hétfőn vizsga :) -
-
Panther
HÁZIGAZDA
-
Panther
HÁZIGAZDA
:o = ez meg arra való, hogy ha vmi olyat akarsz mondani, hogy ''ezt jól benéztem :o'' szóval hogy megszívtad, hülye voltál, vagy ''de gáz :o''
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
PeliScan
üzenetére
Sztem automata. :) Épp kint voltam pár percre mert megmoddoltam a frissen letöltött Joe Blacket (ami egyébként tetszett, de megnézése sajnos elrontotta a hangulatom). Volt alatta végig egy rohadtmagas hang, na azt szedtem ki. Aztán le is vágtam pár képkockát mindkét CD-ről, hogy azért mégse ugyanakkor méretű filet osszak meg más tartalommal azonos címmel mert az elég szenyóság volna :o
-
Panther
HÁZIGAZDA
:))
-
Panther
HÁZIGAZDA
Tudtátok hogy |:) ?
:D -
Panther
HÁZIGAZDA
Hehe :) Nekünk van egy Sportster Winmodemünk (14.4-es), amihez az utolsó driver Win95 OSR1-es. Már az OSR2-re sem települ fel. Esetleg úgy lehet újabb oprendszer alá telepíteni, hogy 95/OSR1 fel, driver fel, Win98SE rá az egészre :) Mondjuk csináltam hozzá azóta már egy 98 telepítőt :DDD)
-
Panther
HÁZIGAZDA
''98SE-ben alapból hol vannak a dokumentumok?'' -- Van egy Dokumentumok mappa, de azt oda helyezheted át kedved szerint ahova csak akarod. Ennek ellenére én sem használom. Ja, ez is zavart az XP-ben. Ne csináljon nekem mindenáron mappákat, majd ÉN eldöntöm mit hol akarok tárolni.
-
Panther
HÁZIGAZDA
-
Panther
HÁZIGAZDA
''A(z) diskmgmt fájl [...] nem található.'' Szóval ilyen nincs 98SE alatt, úgy tűnik.
Amúgy miért lennének több partíción nagyobb biztonságban az adataim? Ha a Windows meghal akkor irány a DOS, C:Windows-t és C:Program Files-t átnevezem (WinFos, ill. ProgFil szokott lenni az új nevük :) ) aztán mehet fel az új. Utána meg ráérek kihámozni a két átnevezett könyvtárból hogy mi az a mi kell belőlük :) Sima Win-újratelepítésnél is így szoktam amúgy csinálni. -
Panther
HÁZIGAZDA
Nos, tudtommal nem lehet, egyszerűen primary partíciók előre, utána a többi. Bár elvileg ha nem ismertetem fel BIOSban és csak a win találja meg, akkor már a végére pakolja az újakat. Persze lehetne játszani azzal is hogy linuxxal csinálok 3 pri. partíciót, és akkor maradnak elöl, vagy a rackre (legalábbis a sajátomra) csak másodlagos partíciót teszek.
Mindegy, végülis jól megvagyok itt egy partícióval is. Rendszermentést úgysem csinálok soha (Ghost, stb), a 120GB-t pedig úgysem a kis fileok (amiknek helyfoglalásában igencsak számít a clusterméret) töltik meg, hanem a RosszFiúk :) -
Panther
HÁZIGAZDA
Azt mondja ''Bad Boys avagy mire jók a rosszfiúk ma 21 órakor az RTL Klubon'' :) Szerintem el lettek tájolva, én úgy hallottam hogy ''Bad Boys avagy mire jók a rosszfiúk ma 11:40-kor a C:...'' :DDD
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Warlock_42
üzenetére
Hááát, majd meglátom. Egyelőre nem érzem feltétlen szükségesnek egy ilyen beszerzését. Talán ha egyszer kipróbálnám, és érezném a különbséget, és az meggyőzne...
-
Panther
HÁZIGAZDA
válasz
Warlock_42
üzenetére
Nem azt mondom hogy haszontalan dolog az optikai egér, meg a sok gomb, görgő, stb, csak azt hogy túl drága. Egy egér max. 1000 Ft-ot ér. Amúgy nem kell gyakran takarítanom, max. havonta. Mennyit küstál egyáltalán most egy (normális minőségű -- azaz nem az ultaszuper legdrágább, de nem is a használhatatlan) görgős optikai egér?
Aktív témák
- Bluetooth hangszórók
- Projektor topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Trollok komolyan
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- Apple MacBook
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- iPhone 16 128 GB Plus White - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Honeywell DCR313N elemes kapucsengő
- Samsung Galaxy A50 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest