Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
-
LOGOUT
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamka16
őstag
A minap szert tettem egy sigma 100-300 f4 + 1,4 sigma TC kombóra, eddigi tapasztalatim nagyon pozitívak. Mivel stabi nincs benn így kézből csak jó fényeknél lehet bemozdulásmentes képet lőni, meg én amúgy is tripod vagy monopodról fogom leginkább használni. Viszont nagyon gyors még egy alsó kategóriás (500D) vázon is fókuszálás pedig f5,6-on működik ilyenkor az obi. Viszont azt gondolom 6 évesen is röhögve megért 130e-t főleg annak tudatában, hogy 380e körül volt az ára még nem is olyan rég. Egyedül annyi kivetnivalóm van, hogy az obi alján ez a tipikus "sigmás" bevonat megadta magát, nincs rá valami bevált módszeretek a javítására?
-
adamka16
őstag
válasz
kiskornel
üzenetére
Én egy 2008-as cikk tetején találtam, de ugye azóta nem lett olcsóbb semmi...
De a 120.000 azért elég félelmetes ár érte. Meg APS-C-re átszámolva 1920 mm
Minek?!
Aki tényleg nagyon pro természetfotós ahova tényleg kell egy tele, se használnak már ekkora obikat. 300-500mm, de azt alacsonyabb fényerővel esetleg és kész. Biztos sokat adhattak el belőle eddig.
-
adamka16
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
99.000 $ ez lehetséges?

-
adamka16
őstag
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Már csak egy Hama állvány kéne alá

-
adamka16
őstag
Majd lehet meginformálódom, hogy vállalna-e ilyesmit és leugrok hozzá. Azt hittem van itthoni forgalmazója ezeknek a cuccoknak.
kiskornel: Valami ilyesmi anyagot kellene beszereznem nekem is. Talán aki ilyen szütyők-táskákkal foglalkozik csak be tud szerezni méretet. Ebay árakat elnézve 20 alatt vannak, annyit meg nem ér az egész. Az a 3-4 db kis szövet.. akkor inkább megvarrom én..

-
adamka16
őstag
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Igazából mintákat keresek, meg hozzávetőleg itthon mennyiért lehetne beszerezni. Mert lehet tudok rá varratni is, csak ha olcsóbban kijönnék készen megvéve, akkor nem szórakoznék vele.
-
adamka16
őstag
Nem tudjátok véletlenül, magyarul hogy nevezik a lens coat-ot? Egyáltalán van itthoni forgalmazója az ilyen cuccoknak?
-
adamka16
őstag
válasz
baratom2040
üzenetére
Kérdésedben benne a válasz

Esetleg sigma 70-200 2.8 ? Monopodot tudsz használni? -
adamka16
őstag
Hátha valakinek több infója van a dologról:
Létezhet olyan módosítás, régi analóg vázhoz készült sigma objektívben valamit cserélnek, vagy módosítanak és ezáltal használható lesz a rekeszállítás a digitális gépeken is? -
adamka16
őstag
Akkor ezek szerint még senki sem használt ilyen üveget

-
adamka16
őstag
Valaki találkozott már Canon 35-350 L obival? Ahogy elnézem 100-400L elődje lehet még.
-
adamka16
őstag
Sigma 100-300 f4-hez keresnék még mindig tapasztalatokat ha esetleg valaki használt már volna ilyen obit, hogy mi a véleménye róla?!
-
adamka16
őstag
Korábban egyik fórumtárs is kérdezte, hogy van-e valakinek tapasztalata sigma 100-300 f4-el kapcsolatban. Tudtok róla valamit? Mennyire megbízható lencse?
-
adamka16
őstag
válasz
Mikisys
üzenetére
Persze értem én, viszont arról megfeledkezel, hogy míg egy normál telénél ha nyitott rekesszel fényképezel, ami elég sokszor előfordul ugye.. akkor a lamellákból egy kis fikarcnyi se látszik, viszont a tükör-nél kialakításából kifolyólag mindig jelen vannak a kis karikák meg sokkal furábban is mossák el a hátteret. De szóljatok ha netán rosszul gondolom..
-
adamka16
őstag
válasz
Mikisys
üzenetére
Nézegettem én is analóg optikákat, meg nem is áll tőlem olyan messze a manuális dolog digitális vázra-dolog, vagy egy Helios m44-em és szeretem is, viszont tükörobjektíveket nézegettem , az tetszik benn, hogy nincs CA, viszont ami elég randa volt az a kör alakú bokeh. A fényerővel egy állványon még úgy ahogy tudnék segíteni, szóval ez sem gáz.
Hol találhatnék róla normális tesztet-képet?BiriBum: A mostani 55-250-em is sokszor használtam poros környezetben, de eddig csak annyit vettem észre rajt, hogy néha-néha megakad egy porszem a tubus között, de szerencsére nem jutott beljebb még egy sem. Persze ez függ a használótól is, meg hogy mire használja és hogy hol.
-
-
adamka16
őstag
Újonnan természetesen jóval többe kerülnek, de én használtban gondolkodok elsősorban.
Régebben nekem is ezt a Canon-t ajánlották, de ebből nincs is használtan, vagy ha van jóval több mint egy sigma esetleg. Sigmából 50-500-at tudnék 190e-ért de az eladó egy fityinget se engedne belőle, itt PH-n egy stabil sigma 120-400 van 145e-ért, de a tulaj már elég rég uppolta, más meg nem nagyon van. Újonnan persze jobb lenne, de szerintem azért ezek jól össze vannak rakva (canon az tuti, meg szerintem a sigma is már ebbe a kategóriába egy kis "anyagot" is a csőhöz) Teszteket nézegetve nagyon tetszik az 50-500, de ez is ritka mint a fehér holló sajnos. -
adamka16
őstag
Üdvözletem az Uraknak és Boldog Új Évet hiszen nemsokára már aktuális

A kérdésem, hogy milyen 400-500mm körüli telét tudnátok ajánlani amatőr szintű fotózáshoz.
Leginkább vadakhoz, madarakhoz kellene és nem hátrány ha szépen is rajzol. Cél nem a csúcskategória, hiszen arra nincs meg a megfelelő anyagi háttér. Lehet analóg és stabis, stabi nélküli. Használt előnyben.
Eddig ezekre gondoltam, amik még elérhetőbb áron vannak:
Sigma 120-400 OS HSM
Sigma 50-500
Sigma 170-500
Tamron 200-500
Ha tudtok egy jó alternatívát 200e Ft-ig bezárólag, azt szívesen venném.
Váz egy C 500D
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- További aktív témák...
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Minek?!

Nem újonnan gondoltam, hanem egy használt darabot. Újonnan tényleg elég meredek ára van.