- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdey_a
addikt
válasz
Creative997 #9240 üzenetére
kiváló az idő, de ez tegnapi kép... most felhősebb, de párás meleg van.
nincs is kedvem most a tengerpartra menni, inkább medencézni megyünk, ha a gyerekek eldöntik, hogy melyikbe... -
erdey_a
addikt
válasz
Creative997 #9234 üzenetére
vasárnap jöttünk, holnap megyünk haza... 5 nap a gyerekekkel bőőőőven elég
itt vagyunk:
-
erdey_a
addikt
válasz
Creative997 #9229 üzenetére
holnap-holnapután beszámolok majd a visszaútról is
-
válasz
Creative997 #9079 üzenetére
Salzburg jó kis város. Sajnos azért olyan 1500m alatt egyáltalán nem garantált ott sem a hó.
Amit én bedobnék, a Wolfgangsee és a körülötte lévő kis településeket ajánlanám.
A települések között menetrendszerinti hajók is járnak. St. Gilgenben felvonó a Zwölferhornra. St. Wolfgangban fogaskerekű. Hangulatos hely. A felvonók és a fogaskerekű drága. A fogaskerekű nem 100%, hogy jár, hóhelyzettől függ, de akkor is csak a Schafbergalmig. Olcsóbb felvonó pár km-rel keletre, Bad Ischlben.
Traffipaxokra vigyázni! -
t72killer
titán
válasz
Creative997 #8689 üzenetére
+1, búvároknak nagyon vagány. Viszont nem Cartel territory?
-
t72killer
titán
válasz
Creative997 #8585 üzenetére
Ez biztos megvan. Aki egyszer rákattant a témára, azt nem eresztik, ráadásul ott hergeli egymást a sok angol népség a kommentekben, hogy ő már foglalt is jövőre, meg jön vissza. Mondanám, hogy a brexit ellenére van pénzük - de azt ugye nem tudjuk, hogy ezek nem Maldívra és Tűzföldre jártak-e korábban.
-
Xarina
aktív tag
válasz
Creative997 #8526 üzenetére
Én már biztosan îrtam ide ettől bővebben, de szerintem mások is. Keress rá akkor a nevemre az utóbbi 2 évben, akkor biztos kiadja. Ha nem megy, akkor îrj egy privátot és ha majd hazaérek elküldöm, de utazás közben nincs időm hosszabban îrni.
-
AMD Power
titán
válasz
Creative997 #8535 üzenetére
Iszonyat szép és mindenhol tisztaság, jó utakkal stb.... Fel sem tudom fogni azt,hogy ott 3x éve háború volt.
-
AMD Power
titán
válasz
Creative997 #8533 üzenetére
Vintgar szurdok, Bohinji-tó, Peričnik Vízesés, Lago Predil tó + Lago di Fusine tavak (Olaszország), ezek mint Északon vannak fent. Triglav csúcs aljáig el lehet menni autóval. Azt is érdemes megnézni.
-
erdey_a
addikt
válasz
Creative997 #8526 üzenetére
én csak a tengerpartot járom nyaranta, arról tudok beszámolni, illetve az odafelé vezető úton található látnivalókról. portoroz, piran és izola kiváló nyaraló célpontok, utóbbi kettőben látnivaló is akad bőven.
odafelé pedig a skocjan és postojna barlangok, ill. ezek környéke jó napi program. -
t72killer
titán
válasz
Creative997 #8529 üzenetére
Esélytelen, az én szüleim súlyos betegek voltak már, saját tulajdonú aranybánya mellett tudtuk volna finanszírozni a külföldi ellátásukat. Anyósék meg még az unokák kedvéért se lettek volna hajlandók moccanni.
Ipari vegyész vagyok, de jó ideje már csak marhaságokat csinálok aminek kevés köze az eredeti végzettséghez és az első 7-8év tapasztalathoz
.
-
t72killer
titán
válasz
Creative997 #8527 üzenetére
Igen, anno csináltam egy Melbourne-Adelaide kört kiegészítve Kangaroo island-el, egyik irányba "hátul" az outback-határvidéken vezettem végig kicsi városkákon keresztül (ott még vannak), kiegészítve egy kis Yorke-félsziget/copper coast kísértetváros nézegetéssel, majd Great Ocean road vissza Melbourne-be a göpzihez.
Kangaroo island-re szívesen elvinném a családot, elég szépen meg van hagyva természetesnek és emberi méretű terület.
Egy időben költözni is akartunk, csak akkor még mind a 4 nagyszülő élt, nem akarództunk annyira elszakadni tőlük - bár meg kellett volna lépni, mert akkor még megoldható lett volna (fiataloknak több bevándorlási pont jár + a szakmámban is jobban pörögtem)
-
Xarina
aktív tag
válasz
Creative997 #8519 üzenetére
Többször volt már ebben a topicba is szó Szlovéniáról, keress rá a felső menüsorban a nagyîtóval.
-
t72killer
titán
válasz
Creative997 #8520 üzenetére
Nagyon drága ország. 12 éve voltam és simán svájci/norvég árszínvonal, v még afölött (igaz, akkor jóval erősebb vt az AUD).
Egész hónapot vmi budget de nagy durranás helyen érdemes. -
AMD Power
titán
válasz
Creative997 #8513 üzenetére
Szlovénia egy csoda. Mi főleg az Északi részt néztük meg + illetve egy kis Olaszország. De a bakancs listám még így is nagyon hosszú ott.
-
dkaro
őstag
válasz
Creative997 #8497 üzenetére
Köszi a választ. Direkt nem írtam, hol mert az érdekelne hol vannak és tud-e valaki konkrétat ajánlani amivel van tapasztalata.
-
t72killer
titán
válasz
Creative997 #8501 üzenetére
Palm spider
. Hogy a neve onnan van-e, h akkora, mint a tenyered (palm), vagy onnan, hogy pálmafás országokban él (bár én se pálmafán láttam) nem tudom. A csípése fáj ha összevesztek, de nem nyír ki, tudtommal Seychelle-en semmi olyan állat nincs, ami KO-ra vágná az embert, malária se jellemző. Cápák persze akadnak, szóval mélyebb vízbe csak búvárkodni.
-
t72killer
titán
válasz
Creative997 #8499 üzenetére
Luxus ha egyedül megyek nekem se kell, ha jön a család, akkor max annyi, hogy legyen egy európai embert nem instant a WC-hez szögező, higiénikus hálószoba+konyha kombó. Mi anno Seychelle-en kicsi, mindentösszefogdosó gyerkőccel voltunk, de semmi szálloda. Kisházban laktunk, a házinéni lánya és frissen a kórházból hazahozott újszülött piciunokája egy kb pont olyanban laktak, mint mi. Nem kapunk sikítófrászt, ha belátogat pár szúnyog vagy hangya, lényeg, hogy spéci trópusi bacifélék ne legyenek.
-
t72killer
titán
válasz
Creative997 #8497 üzenetére
Megaztán amilyen árakon mérik, oda nem tipikusan a lidl leárazott pizzát vásárló brit kisnyugdíjas megy, akiből van kismillió. Egy 4tagú családot Maldívra leröppenteni alsóhangon meglesz 8-10k Font, azaz 4-5miska.
Én amúgy ha már trópus, akkor Seychelles-párti vagyok, a táj sokkal változatosabb mint a lapos atollok. Lassan 10éve, hogy La Digue-en voltunk, fantasztikus volt. Egy élő sziget, azaz helyi lakosok között élsz, mozogsz, beugrasz a kis kikötői talponállóba ahol a helyi melós eszik IGAZI, nem németgyomornak gyártott kaját, átsétálsz egy vaníliaültetvényen, és persze 5ből 9*-os strandokra bicajozol el, ahol lehet nincs az égvilágon senki.
Búvárkodtam is (ugye Maldívon ez a fő attrakció): bár Manta nem volt, de beköszönt egy Mola Mola, ami nagyobb volt nálam. Tény, a korallmezőt sajnos eléggé letarolta anno egy nagyobb hőhullám, Egyiptom szebb virágoskert volt.
A gyerekeknek az óriásteknősök is nagy attrakció .
Ahova elkezdenek fapadosok járni, azt sajna elég hamar lelakja az aljanép
. Kanárin egyre több a csóri lakókocsis, ill "lakókocsis" hippi, ezek 99.99%ban valamelyik ny-Európai nációból kerülnek ki és leginkább egy vasuk sincs (mint pl annak a német trógernek, aki pár éve felgyújtotta fél La Palmát a wc-papíros szerencsétlenkedésével).
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó