Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KraX
őstag
Asus rog strix rtx 3050 (amig nem jon meg a masik kartya, addig visszapattintom azt, mert szepen el van dobozolva). Nyilvan nem egy kategoria semmilyen paramtereben sem, sem szamitasi teljesitmenyeben, sem helyigenyeben, sem hotermelesben. Azert is gondolkodok, hogy pl egy gigabyte arous aio cucc egy nagy radiatorral, kivinne a keletkezett ho jo reszet a hazbol minimalis zaj mellett. Keves tesztet talaltam errol a tipusrol, az is 4090-es volt, de az viszonylag konnyeden megbirkozott ezzel a homennyiseggel.
Sry, hogy ilyenkkel untatom a forumtarsakat, de ez nalam most ez a hot topic szo szerint is.[ Szerkesztve ]
For the God Emperor!
-
BeZol
őstag
Azért óvatosan az AIO-s kártyákkal, én éppen most gariztatok egy 1 éves 3080-ast mert már kerepel a pumpája mint az állat.
A helyedben lejjebb vinném a powertlimitet inkább 70-80%-ra, mellé húznék persze a gpu és memória órajelen és akkor nagyjából úgy lőném be a rendszert, hogy vagy ugyanazt a teljesítményt nyújtsa játékokban mint gyárilag, vagy ilyen max 10%-al maradjon alatta, cserébe viszont akár 2/3 annyi áramból meglegyen, így nem termelődik annyi hő.
HA ez a módszer is túl sok meleg levegőt termel neked, csak akkor mennék a vizezés irányába, DE még itt is előbb mozdulnék el egy nagyobb/szellősebb gépház irányába, mintsem hogy AIO-s kártyát tegyek be.
AIO-s kártyát én csak úgy vennék, hogy gari lejárta előtt max 1 évvel fixen eladnám, mert míg egy levegősön ventit cserélni nem nagy mutatvány, vizes kártyán pumpát cserélni viszont passz mekkora meló.
-
KraX
őstag
Nagyon koszonom a valaszt! 975mV-ig vittem le egyelore, de egy ido utan felkuszik a homero 60 fok korulire. Ha kinyitom a hazat (oldallap leveve), akkor is eleri ezt a hofokot egy ido utan, ha csak az zart, fem elolapot bontom le (ugy, hogy a harom elulso 120-as venti kap telibe levegot es be tudja fujni a hazba kozvetlenul, nem az oldalreseken keresztul, akkor sem is eleri ezt a hofokot, meg uv-eval is es alacsonyabb frekvencia beallitasok mellett is (2800 MHz -re lehuztam), memoria alaporajelen maradt.
Gondolkodtam abban is, hogy kicserelem a hazat egy Lial-Li o11 valamelyik variansara, de megmondom oszinten nem akarnam ha nem nagyon muszaj... Mert lathatolag nem a hazzal van a gond. Akarhogy nyitom ki a hazat eleje, oldala, full kinyitva, a homerseklet egy ido utan el fog mendegelni 60 fok kornyekeig 20-21 fokos szobaban.
Sosem raktam meg be AIO cuccokat a gepembe, mindig ockodtam tole, de most eloszor nagyon elgondolkodtam egy giga arouson, meg akkor is ha jokora felara van, mert nekem meger annyit ha nagyon csondben van a gep es meg tud birkozni ezekkel a homersekletekkel is. Nyilvan masok vagyunk, vsz 10-bol 8 embert nem erdekelne ez a tema, de engem igen es kepes vagyok felarat is fizetni erte meg akkor is ha sok embernek abszolut nem eri meg.
Meg gondolkodok a dolgon. A giga 4 ev garit ad a kartyara, ez is szamithat a pumpa es hasonlo meghibasodas eseten.
#7604 Busterftw
harom 120-as ventillatoros radiatorral szerelt a fenti giga, koszi egyebkent nem neztem meg a 3rd party cuccokat meg a kartyahoz, ahoz mar oreg vagyok, hogy szerelgessem a cuccokat, out of the box hasznalnam ha muxik meg nincs tapasztalatom aio temaban egyelore[ Szerkesztve ]
For the God Emperor!
-
KraX
őstag
válasz rumkola #7606 üzenetére
Nem a kartya maghoje a sok, hanem az a mennyisegu ho amit lead a kartya a kornyezetenek. A kartya siman mukodik csak megporgeti feleslegesen a hazventiket is mert ugy befuti a haz belsejet meg hat hazventi eseten is Foleg a CPU kornyeken / alatt nem tudom kiszelloztetni, a kartya hatso harmada az ami iszonyu forro. Engem zavar mert szeretek csendben dolgozni/jatszani a gepemen, ugy hogy nem hangoskodnak a ventillatorok. Ahogy fentebb is irtam, ertem ha sok embert ez nem zavar, nem dolgozik a gepen csak jatszik, en melozok is rajta.
[ Szerkesztve ]
For the God Emperor!
-
Puma K
nagyúr
Az a NZXT H710i gépház nem olyan kialakítású, hogy a levegős és az átlagtól többet fogyasztó=nagyobb hőtermelésű kártyákat megtámogassa megfelelő mennyiségű levegővel.
Annak a gépháznak egy nagy zárt lap az eleje és az oldalain vannak körbe lyukak amiken keresztül szívnak be a ventilátorok valamennyi levegőt. Ez így kevés.
Egy légáramlatra jobban optimalizált ház kellene.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
hadogabi1
senior tag
Ha cégre kértél számlát akkor nem tudsz élni az elállási joggal ha magánszemély akkor arra azért készülj hogy pár nap mire visszakapod a pénzt. Kb 1 naptól 2 hétig. Amikor kb kedvük van.
TUF Gaming X670E-Plus Wifi, AMD Ryzen 7 7800x3d, Inno 3D 4090 Ichill X3, Arctic Cooling Liquid Freezer III 420 RGB, Lian Li LANCOOL III Mesh RGB, Kingston Fury 6000 Cl32 2*16GB, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 1TB AORUS, GIGABYTE SSD M.2 2280 NVMe 2TB AORUS,
-
KraX
őstag
Koszi a valaszokat!
Maganszemelykent vettem, szoval ezzel nem lesz gond. Felhivtam oket mar ez ugyben, siman vihetem vissza. Osszes tartozeka megvan, minden mukodik rajta.
Meg este melo utan megnezem mennyire erdemes levinni a feszultseget es az orajeleket es hogy ezzel mennyit nyerek.Lian-Li O11-es haz jonak tunik, de megmondom oszinten nagyon nincs kedvem kicserelni a hazat ujra, nem reg csereltem erre pont a nagyobb meret miatt...
Egyebkent ahogy irtam fentebb, utana neztem mar valamennyire, hogy hogy tudnam kikergetni a meleget a gephazbol. Van egy 3rd party gyarto: ZeroCool asszem, akik gyartanak NZXT-het is magneses, legatareszto elo es fedlapokat (amik jelenleg zart femlapok) es volt akinek 4-5 fokot is segitett ez a megoldas 3080 Ti-s kartyaval ugyanebben a hazban, de aio cpu hotoje volt pl, nekem egy dark rock pro 4 van es ott szurl be alatta forro levego ahogy eddig nezegettem. Nos... ahogy irtam fentebb, kiprobaltam es leszedtem pl az elolapot es megneztem ugy is (a harom 120-as venti kozvetlenul szivta be a hideg levegot a gephazba), nem szamitott semmit, valamivel lassabban ramp upolt fel 59-60 fokra a kartya es ennyi. Azert is gondolkodtam el a kurvanagy 360-as aio kartyan, mert ott el tudom vinni a gep belsejebol a kuranagy hot a vizzel a gephaz tetejebe pl.
De meg nezelodok este. Koszi mindenkinek a hozzaszolasokat[ Szerkesztve ]
For the God Emperor!
-
Busterftw
veterán
coldzero lesz az
https://www.coldzero.eu/nzxt-h710i-case-parts/ -
flashpointer
őstag
válasz Találtgyerek #7614 üzenetére
nekem air van, hat jobbra szamitottam, full telerakva ventikkel 4090 mellett egy 65w os proci magaban 60 fok max, ha megy a vga 72-3 , es ez mar az optimalizalt aramlasirany, ugyh en inkabb masfele keresgelbek ha megint valasztani kene, egyeduli elonye a rovid hossz de abban verhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
-
snecy20
nagyúr
Megjelent az első 450k-s fecske aprón.. [link]
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
snecy20
nagyúr
válasz YellowFlash #7625 üzenetére
Kb. hasonlók fogalmazódtak meg bennem is.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
KraX
őstag
válasz Szinyák #7617 üzenetére
Koszi a tippet! Raneztem arra a hazikora is, igy elsore tetszetos!
Viszont most nekialltam kicsit meg durvabban undervoltolni a kartyat.
Noss... a kovekezoket tapasztaltam eddig:
59 fok, ugy, hogy levettem a haz elo es fedlapjat. Nem szamitott szinte semmit. Visszavettem a teljesitmenyt 935mV-ra es ~2600 Mhz kornyekere a memoriat -150Mhz. Ez van jelenleg es itt mar jelentosen vissza van veve a kartya teljesitmenye.For the God Emperor!
-
Találtgyerek
veterán
213W már tényleg elég visszafogott. Ház ventik milyen típusúak? Lehet azok cseréje megoldja a hang problémát, ha esetleg nem a legjobbak.
flashpointer: Nekem sem vált be annyira az AIR, de jobb volt, mint a Dynamic.
06-3o/9759I39
-
KraX
őstag
válasz Találtgyerek #7629 üzenetére
Harom NZXT gyari 120mm elol + egy 140mm-es hatul. Ket 120-ast meg beraktam felulre ideiglenesen, hogy lassam szamit-e valamit (egy bitfenix meg a masik meg phatec, asszem).
[ Szerkesztve ]
For the God Emperor!
-
KraX
őstag
Ami vicc kategoria, hogy zart hazban most futtattam egy 10 percig a fenti gamet es 58 fokig mentelt..., minden ugyanaz, nem allitottam semmit, csak visszaraktam a fedlapot se az elolapot a hazra es futtattam a gamet...
For the God Emperor!
-
torma1981
veterán
válasz Hegyikecske #7632 üzenetére
Én is most vettem a 802-es házat. Még majd át kell majd pakolni bele.
-
Puma K
nagyúr
Az a Lian-Li O11 egy dizájn ház. Én arra sem váltanék, mert az vízhűtéssel talán használható.
Fractal Design Meshify 2 Compact
NZXT H510 Flow
Fractal Design Meshify C
Lian Li O11 Air Mini
be quiet! Silent Base 802
Cooler Master MasterBox NR600Esetleg még ezt nézd meg: Best PC Cases of 2022: $60 to $300 Airflow, Silence, & Budget Cases
De a Milyen házat vegyek? topikban biztosan segítenek ha minden számodra fontos kritérumot leírsz és az aktuális vagy leendő hardvereket is megemlíted amiket használni szeretnél.
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
krepp
tag
Azért viccesnek (szomorúnak) tartom hogy veszel egy vga-t és egy 50eFt környéki gépház nem jó, nincs elég szellőzése, venni kell 70-100ért hogy legyen rendes hűtésed, üvöltő venti nélkül...
Én pl be se fordultam ebbe az utcába, inkább rádobtam azt a százast a vga-ra. És vettem használtan egy ilyet, 15000Ft ért,
HAF 932 ADVANCED"Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi
-
geme
csendes tag
Én is számítógép vásárlása előtt állok. Amikor bejelentették az új cuccokat, akkor gondoltam márciusig várok, amíg beállnak az árak, viszont itt Magyarországon van egy kis kartell a videókártya piacon. Mindennek szépen csökken az ára, a videókártyáké pedig inkább nő. Konfig:
Z790 AORUS ELITE AX
13700KF
RENEGADE 32GB 6000MHz CL32
RENEGADE M.2 SSD 2TB VAGY SAMSUNG 980 PRO 2TB
DARK ROCK PRO 4
SILENT BASE 802
STRIX 1000W
TUF 4090
Gondoltam 1 millió forint elég számítógépre, de annyiból nem lehet gépet venni. Kezdetben gondoltam a fele pénz megy a videókártyára és lesz 7900xtx vagy 4080, de aztán úgy voltam, hogy a 4090 is belefér, 25 százalékkal magasabb teljesítmény 33 százalékkal magasabb áron, viszont ez az arány csak külföldön van így, itt van az 50 százalék is.
Természetesen az árukereső sem listáz ki mindent.
4080 SUPRIM X 651.190-ről indul, de az Alzás ár nincs közöttük 616.190, hardveraprón 575.000 ft.
4080 TUF 629.890-ről indul
4090 SUPRIM X utolsó ár az Alzán 1.006.590
4090 TUF 869.900-ról indul, nem listázza sem az Alza, sem az Aqua árait
Alza szlovákoknál 2.079, osztrákoknál 2.069, németeknél 2.049 euró, nálunk 907.690 forint
2.079 euró 385-ös árfolyammal számolva 800.000 forint vs itt 900.000 forint, ezt az áfák közötti különbség nem magyarázza.
Látom jó sokan bevásároltak 4090-esekből és most szépen túl akarnak adni rajtuk, itt hardveraprón is árulnak jó pár bontatlant/újat. Remélem rajtuk rohad az a sok 4090-es kártya, mert nem ezen kéne nyerészkedni.
Amúgy Aqua-nál cetelemes hitelkártyával 7 százalékot lehet nyerni. Z790 aorus 111k, 13700kf 156k, Tuf 4090 809k. Viszont a cetelem 15 napig elhúzza a választ, segítséget nem ad, a hitelkártyának vannak költségei, arról nem beszélve, hogy személyesen kell elmenni az áruért. Azt írják az oldalukon, hogy 7-10% kedvezmény országszerte közel 500 üzletben, na az a 7 százalék csak a kiemelt partnereknél elérhető amiből van 4, ha az emag/edigitál párost egynek vesszük, akkor 3 kiemelt partnerük van. De több megvezetésük is van, ezért csöppet parás, viszont 1 milliónként 70.000 forint kedvezmény nem hangozna rosszul, de nem derül ki, hogy évente van-e ennek korlátja + nincs kedvük válaszolni.
Szlovák kereső heureka.sk. Osztrákot tud valaki?
Én nem vagyok szívbajos ekkora összegnél berendelem AlzaBoxba a kártyát és elmegyek érte személyesen, a garancia része nem érdekel. Az a kérdés külföldi rendelésnél a kártyatársaság hogyan vált, majd mennyivel húz még le a saját bankom, esetleg érdemes elgondolkodni valuta beszerzésén, beállni a pénzváltó elé táblával, hogy 380-ért veszek?
De a legnagyobb gondom, hogy kicsit beparáztattatok ezzel a ventilátor cicergés dologgal. Azért az durva, hogy az ember kifizeti 3-4 konzolnak az árát vagy 2-3 havi átlagkeresetnek megfelelő összeget, majd kap 1 rakás szart. Mennyire lehet együtt élni azzal, ha a ventilátorok visítanak? -
Joachim21
őstag
-
krepp
tag
válasz flashpointer #7637 üzenetére
Ez így van!
Meg ízlés dolgában sem vitázunk, de egyértelmű a mai házak sokkal szebbek.
Nekem pont a funkció az első.
Én azért látok némi összeesküvést a házak piacán, nem a 4090nek sokkal nagyobb hőleadása a többi kártyához képest, előtte a 3080Ti-m is fűtött.
Hanem amikor bejött a, rakjuk alulra a tápot, és burkoljuk el egy batár fémlemezzel.
(Ez egyedül a vízhűtéssel rendelkezőknek volt előny.)
Akkor kezdődött hogy egy közepes videókártya se tud elég friss levegőt szívni a normális üzemhez. Ma meg már szinte nem lehet másfajta házat kapni...
Ez kap levegőt, már itt biztos sokaknak "patkány" megoldás..
"Mi nem szenvedünk! Mi így élünk!" ...Hofi
-
ScomComputer
veterán
Valakinek olcsó kínai 4090?
-
veterán
Megvan valakinek a Returnal ? Futtatna egy 4k epic RT ON / DLSS off benchet pls ?
A beépiített benchmarkban nálam valamiért vagy 2x több több fps van mint a YT os 4090 teszteknél . Másoknál avg 78-79 fps nálam 180 . Van egy olyan érzésem, hogy nem natív 4k ban megy a játék nálam . Abból gondolom ,hogy a Rivatuner fps kijelző túl nagy betűket használ a többi játékhoz képest[ Szerkesztve ]
-
Szinyák
őstag
-
gV
őstag
válasz ScomComputer #7644 üzenetére
ez selejt vagy csak én nem látom a 12VHPWR csatit?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gainward RTX4080 Panther Alza Garanci 2027ig!!!
- RTX 4070 Ti Asus TUF 12GB
- Zotac GAMING GeForce RTX 4080 SUPER AMP Extreme AIRO nVidia 16GB GDDR6X 256bit
- ÚJ! BONTATLAN! GIGABYTE GeForce RTX 4070Ti SUPER AERO OC 16GB MAGYAR GARANCIA 3 ÉV + 1 ÉV GYÁRTÓI
- ASUS GeForce RTX 4070 SUPER PRIME OC 12GB GDDR6X 192bit (PRIME-RTX4070S-O12G)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest