Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Adam K
csendes tag
Sziasztok,
nagyon gondolkodom, hogy lecserélném a mostani videokártyát egy 4080-asra, de nem tudom passzolna-e a gépembe, mivel a kártyán kívül mást nem tervezek cserélni.
A jelenlegi setup:
- MSI MPG x570 plus alaplap
- Ryzen 3700x proci
- MSI Gaming X Trio 2070 super vga
- 2*16 gb DDR4 3200 ram
- Seasonic 750W táp
- Cooler Master Comos 1000 ház
- LG 4k 60Hz 32-es monitorSzerinetek elbírná a 4080-at ez a kombó, illetve kompatibilis-e vele? Sajnos az utóbbi 2-3 évben nem foglalkoztam gép összerakással.
Köszi Előre is a válaszokat. -
Adam K
csendes tag
köszi a válaszokat de akkor a táphoz nem kell venni új csatit?
Tusi: a 4080 mennyivel nagyobb a 2070s-nél? Szívás lenne ha nem férne be a házba -
tusi_
addikt
Most latom, ott a haz a leirasban, de keso van mar
Hat ha ez a hazad [link] , akkor nem vagyok benne biztos, hogy befer rendesen. Bar ezt latni kell eloben, igy keprol necces.
Itt egy kep az enyemrol. Kabelezest nem er nezni, nem erossegem a pocsolgetes
Ha csak az alaplap aranyait nezem, akkor ... hmm
Amugy meg 4k 60Hz re nem biztos, hogy 4080-t vennek. Esetleg 4070 janurtol, vagy egy 3080, ha mindenkepp Nvidia kell legyen.
[ Szerkesztve ]
eat, sleep, play, replay
-
GEIL
addikt
De az RTX3080 4k 60hz/60 fps--re sajnos már hurka....még az 1440p csutka grafika + Raytracing is sok neki és egyből letérdel.... DLSS nélküli nyers/natív teljesítményról beszélek.....merem mondani hogy ha a skálázgatás nélküli erőt nézzük, akkor 2023-ban az RTX3080 már csak esetleg 1080p-re való kártya........jó...Fifázgatni meg butitott grafikán pötyögtetni elég lehet magasabb felbontáson...de azért csak na...nexgten van meg RT...stb....ha a butitott meg skálázott kell, akkor az vegyen inkább nextgen konzolt.
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
GEIL
addikt
Na igen....ott is szomorú, hogy rezeg a léc DLSS nélkül. kb 1 millás videokártya és játék helyett nézem a mosott homályositott DLSS-t vagy állítgatom a csúszkát "csak very high"-ra....meg itt ott high-ra...stb...ha DLSS nélkül szeretném használni....
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
-=RelakS=-
veterán
DLSS-t és társait én is kb a hátam közepére kívánom (a 4K legyen már 4K), de időnként egész jó a végeredmény.
SCORN-ban nem tudom, hogy mit sikerült varázsolni, de a bekapcsolt és kikapcsolt FSR között annyi különbséget látok, hogy ha be van kapcsolva, akkor ótvar a köd felbontása
Az is érdekelne, hogy ez tuti biztos a videókártyák hibája, vagy a játékfejlesztők tojnak rá, hogy az emberek ma már nagy felbontásban magas képfrissítés mellett szeretnének játszani (legalábbis én tuti ) , és még mindig annyi szemetet beletolnak, hogy FullHD 60-at alig lehet összekaparni új csúcskártyákkal.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
ForRedGlory
félisten
válasz -=RelakS=- #5762 üzenetére
"DLSS-t és társait én is kb a hátam közepére kívánom (a 4K legyen már 4K), de időnként egész jó a végeredmény."
Mi akadályoz meg, hogy ne kapcsold be a DLSS-t? Ne zavarjon már olyan, amit nem kötelező használni.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ForRedGlory #5763 üzenetére
Azért kapcsolom be, mert van, hogy FullHD-n is diavetítés van nélküle
-
GEIL
addikt
válasz -=RelakS=- #5764 üzenetére
így így.... mert natívban egy hurkaaa
-
-=RelakS=-
veterán
Naja, aztán ha már ezek a csoda felksálázók jobb eredményt adnak, mint alacsonyabb felbontáson játszani, akkor már miért ne?
Portal RTX is 720p-ben egész jól nyomja, de na! XDAmi igazán dühítő, hogy a marketing meg ezt nyomja ahelyett, hogy megemlíteni, hogy csak mint egyéb fícsör lenne megemlítve.
-
PuMbA
titán
A csuma grafika a jövő hardvereinek szól, ettől még nem optimalizálatlan a játék Az a baj, ha egy játék csuma grafikán simán fut egy mai hardverrel, mert akkor a fejlesztők nem gondoltak a jövőre. Ha a jövőre is gondolnak, akkor többet kapsz a pénzedért, mert később szebb grafikát tudsz kihozni belőle.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
Ennyi erővel lehetne fotorealisztikus játékot is csinálni, ami minimum grafikán FullHD-ben UltraPerformance felskálázással éppen csak kinyögi a 60 fps-t, maxon natívban meg jó, ha 1-2-t kiköhög. Apró probléma, hogy ha nem duplázódik évente a gamer gépek teljesítménye, akkor még 10 év múlva is nyögvenyelősen lesz belőle 60fps
Lásd: Crysis akkora nyomi kóddal fut, hogy még manapság is valahol 100-200fps között van, a hardver meg malmozik közben.
Ma akarunk a ma játékával szép grafikával játszani, nem 5 év múlva. Amit írsz olyan, mintha a Doom 2016-ot most lehetne végre kimaxolni.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
ForRedGlory
félisten
válasz -=RelakS=- #5764 üzenetére
Oké, de nem a DLSS hibája, hogy nem optimalizálnak.
[ Szerkesztve ]
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ForRedGlory #5769 üzenetére
Meg a marketing sem
-
GEIL
addikt
válasz -=RelakS=- #5768 üzenetére
Mi a helyzet a több mint 8 éves GTA5-tel ?
Csutka grafikán (ahol az "advanced" menüben is feltoljuk a populációt...stb stb cuccokat), Még egy mai "belépő gamer konfigot" is be tudna zöttyenteni
-
PuMbA
titán
"Ennyi erővel lehetne fotorealisztikus játékot is csinálni"
Nem igazán, mert ez évekkel megdobná a fejlesztési időt Olyan kompromisszumot kell találni, ami nem dobja meg a fejlesztési időt jelentősen, de mégis ad valamit a későbbiekben. Tehát a játékmotorba tesznek olyan grafikai paramétereket, amihez egy mai hardver kevés. A jövő hardverére, ami nem létezik még, viszont nem tudnak optimalizálni, így természetesen optimális se lesz a kód.
"Ma akarunk a ma játékával szép grafikával játszani, nem 5 év múlva. Amit írsz olyan, mintha a Doom 2016-ot most lehetne végre kimaxolni."
A szép grafika nem függ attól, hogy Medium-nak vagy Ultra-nak nevezik el. Ha egy játék Medium-on nézne ki úgy, mint a többi játék Ultrán, akkor az nem lenne baj.
[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
Na en ennyivel szerencsesebb vagyok, mert nekem meg az FSR is bejott - nehany kivetellel, pl RDR2, Death Stranding - de a DLSS meg egy fokkal - nem is kicsivel - de jobb eredmenyt ad.
En siman bekapcsolom, meg ha nem is kell, mert engem a TAA ghosting/artifacting zavar es ezt "orvosolja" a felskalazaok sajat AA-ja.
En nemtudom milyen mosott keprol beszeltek, lecci ne is magyarazzatok el, mert ha elkezdem latni, akkor zavarni fog. A tudatlansag aldasaeat, sleep, play, replay
-
PuMbA
titán
Az természetesen nem az. Én már a játékok javított állapotát veszem alapul Cyberpunk is ugyanolyan bajos volt a megjelenésekor, mint most a Callisto Protocol. Én is 1,5 évvel a megjelenése után kezdtem vele játszani, mert bugos játékokkal nem játszok. RDR2-t is két évvel kezdtem a megjelenése után. Sajnos a megjelenési dátum ma már főként csak félkész játékot jelent.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Az EU5 engine már majdnem ilyen :
[Destroying my RTX 4090 with Unreal Engine 5 Graphics] 4090 4k Ultra = 15fps
[Unreal Engine 5 RTX 4090 Insane Graphics ] 4k max = 20fps -
ScomComputer
veterán
válasz -=RelakS=- #5770 üzenetére
Amúgy dlss-t az folyamatosan javítják és cserélgetni szoktuk a játékban a "nvngx_dlss.dll" fájlt ami sokat javít a pl. ghostingon...de ez manuálisan kell megtenni mert a játék készítők nem javítják patchelik csak ez miatt a játékot..
Lásd az új nextgen witcher esetében is...ver2.4-l jött ki game pár napra jött a ver2.5 dlss ezt manuálisan cserélve sok minden javult láthatóan...
Vagy nem erről volt szó ? -
tusi_
addikt
Erdekes modon a cp2077-t viszonylag bug menetsen toltam vegig 2 eve. Azota EN tobb buggot lattam. Vszeg mert a mellek kuldiket is tolom.
A masodik resz sajnos igaz. Annyit tennek hozza, hogy ps-n altalaban azert egesz jol osszepakoljak, csak az igenytelen olcsojanos pc-sek kapjak a szart, mert az ugyis erosebb, majd elboldogul vele
eat, sleep, play, replay
-
GEIL
addikt
A kicsit távolabbi felületeket, épületeket, padlót, talajt nézd, éles vonalakat, függőleges és vizszintes felületeket......állj meg egy játékban és lőjj screenshotokat egymás után el sem mozdulva és pötyögd végig ezeket és nézd meg velük és nélkülük....látni fogod a változást, ha utána egymás után pörgeted a képeket.
élsimitások
AA OFF
FXAA
MFAA
TFAAskákázások
TSR
FSR
DLSS (perfomance, balanced, quality)Ami jobban zavar az AF (anisotropic filtering) butitása....pl autós játékban csak 5 méterig látom a "felező szaggatott vonalat"...utána éles vágással homályos az egész a távolban.....nvidia kártyán driverből kapcsolom és használom (GeF4 ti4200) manuálisan 16x-re téve és experience (nincs is telepitve szándékosan !) okoskodása és bututás nélkül.....szóval fullos (16X) AF-nél fokozatosan halványul el az éles textúra (talajon látványos főleg) ahogy tőlünk távolabb nézünk előre a horizontig.....a fokozatosság a hangsúlyos...és ha egy távcsőbe nézel, akkor is a horizontig legyen meg az átmenet ahogy kell.
2 szemléltető screenshotom pl:
AF a "játékra bízva", jó esetben 4XAF így ránézésre:
AF manuálisan 16xAF-re állítva....és lám lám....
....ami a játéknak maxium, az az én beállításomhoz képest homályos édeskevés maszat....
[ Szerkesztve ]
-
tusi_
addikt
-
-=RelakS=-
veterán
válasz ScomComputer #5781 üzenetére
Ez mehet a nem létező összefoglalóba
-
tusi_
addikt
válasz ScomComputer #5781 üzenetére
Akinek van penze majomra, annak legyen bananra is?
Köszi, kiraly vagy.
Meg a nexusmodot linkelted nekem anno FSR vegett, de azon en sosem talaltam semmit magamtol, csak link alapja.Te ugyis mindig csak linkelsz
eat, sleep, play, replay
-
tusi_
addikt
Pont kertem, hogy ne magyarazzatok el, miben rosszab, mostmar ra sem tudok nezni
Vicc. köszi
En jatek kozben probalom menteni a szanalmas eletem, nem figyelek az ilyen reszletekre.
Amit mar en is eszrevettem, az RDR2, villany vezetekek FSR2.0 mellett es a tavcso a puskan. Nezzetek bele, tiszta Jumpscare
eat, sleep, play, replay
-
fiATHaLON
őstag
válasz NightGT #5746 üzenetére
Igen, először én is úgy voltam vele, hogy nem dízel motor ez, hogy
bejáratgassuk, de működik. Legalábbis egy próbát megér, mielőtt
radikális megoldáshoz nyúl az ember. Mindenesetre örülök a fejemnek,
mert így a lehető legjobb 4080-as van a háznál, hiszen a hűtése a legjobb
mind közül, nagyon csendes. Egyedül a cw miatt ódzkodnak tőle az emberek.Ez az ablakba kirakás meredek cucc, nem merném eljátszani, hátha valami
víz azért keletkezik itt-ott...
Még fiatalabb koromban, amikor dúlt bennem is, hogy mindennek kinyomni
a szemét egy jóképű tuning formájában, le akartam önteni egy komplett rendszert
(alaplap, ramok, vga, cpu) epoxival, aztán be a hűtőbe... -
SkyTrancer
senior tag
Sokan nagyon köpködnek a DLSS-re
Megjegyezném hogy eleve mikor az első bejött fullhd-n nem is ment
nem véletlenül
Most már megy, de nem ugyan az mint ha qhd-vagy, uhd felbontáson használnád
ugyanis mit köztudott butítja a felbontást.
Na már most egy eleve alacsony felbontású képből a jó isten se csinál jó képet
szóval fullhd-ra nem feltétlenül ajánlott, viszont a magasabb felbontásokon meg már nagyon is
pláne pl DSR-el feljebb tolva a felbontást látványos az nem kicsit, megéri használni
semmi humbuk nincs abban. Egy remek ötlet remek megvalósítással
FSR mint az AMD szokásos másolata meg hagyjuk
első olyan volt hogy okádék, a 2.0 már kezd kinézni valahogy csak éppen sokat nem hoz a konyhára nem baj cserébe viszont még szarabb a kép.
Nem egy DLSS Quality, az biztos[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sirok hogy vissza kuldom a SuprimX AIO-t de annyira szar hogy nem is ertem
Marad a TUF. -
veterán
válasz ScomComputer #5790 üzenetére
Atom CW, OC az nincs ezt UV-re gyartottak Melegebb sokkal mint a levegos TUF, mi kell meg?
Probat tennek az AIO-s Gigaval de az nagyon ritka madar.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
válasz SkyTrancer #5788 üzenetére
Szóval, ha DSR-rel 1440p-t feltolom 4K-ra és DLSS-t 1440p-re állítom, akkor jobb lesz a képminőség, mint natív 1440p-n?
És mi a helyzet az FPS-sel? -
-=RelakS=-
veterán
válasz SkyTrancer #5788 üzenetére
Sokkal kevesebb köpködést kapott volna szerintem a DLSS , ha nem így hívták volna (Deep Learning Super Sampling), és nem az antialias képességeit ecsetelték volna, hanem mondjuk DLUS lett volna (Deep Learning UpScaler), és simán csak az okos felskálázását emlegették volna.
-
- = Zk = -
félisten
esik, de ugye vga kártya függvénye....
nekem a WoT RT tesztnél jelentősen beesett... de ez ugye egy 2080Ti" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
nem lééétezik...nemértem.. volt vizes Giga 980am, iszonyat jó volt....
leakartam.. .vizes volt a 2080am is.,.... érezhető volt... imádtam..
me,értem ott mi lehet a bibi" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
gainwardgs
veterán
-
Pakmara
őstag
válasz - = Zk = - #5798 üzenetére
TPU-s teszt alapján jobban kéne lennie. Mondjuk egy vékony 240-es radi van hozzá, épített rendszerben ennyivel már sztem nem engedné el a többség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- nVidia RTX 4060 TI - 4070 - 4070 TI - 4080 - 4090 - Update 10.21-
- Nvidia RTX 4060-től RTX 4090-ig
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
- Videókártya felvásárlás, csomagküldéssel is. Készpénzes vagy utalásos kifizetés.
- Gainward RTX4080 Panther Alza Garanci 2027ig!!!
- RTX 4070 Ti Asus TUF 12GB
- Zotac GAMING GeForce RTX 4080 SUPER AMP Extreme AIRO nVidia 16GB GDDR6X 256bit
- ÚJ! BONTATLAN! GIGABYTE GeForce RTX 4070Ti SUPER AERO OC 16GB MAGYAR GARANCIA 3 ÉV + 1 ÉV GYÁRTÓI
- ASUS GeForce RTX 4070 SUPER PRIME OC 12GB GDDR6X 192bit (PRIME-RTX4070S-O12G)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest