Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gaben88
őstag
válasz DeathAdder #24421 üzenetére
A bányászat egyáltalán nem olyan káros a VGA-ra, mint azt sokan gondolják, sőt. Alul vannak feszelve, vissza vannak picit véve és stabilan, folyamatosan egy ideális hőmérsékleten teljesítenek. Egy játék alatti ingadozás, OC-val pl sokkal rosszabbat tesz a kártyának.
iPhone 13 Mini, PS5, PC, iPad (10th gen.), Switch OLED, Steam Deck, Quest 2
-
Garsza
veterán
válasz DeathAdder #24440 üzenetére
Megit jó üzlet lett a bitcoin?
-
VTom
veterán
válasz DeathAdder #24440 üzenetére
Itt-ott már inkább nevetséges áron.
A legújabb most egy egy éves 172 ezerért, ráadásul giga Remélem valaki megveszi és még örülni is fog neki.Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Bird
addikt
válasz DeathAdder #24479 üzenetére
Felpezsdült a piac és ez így is marad. Van akinek szívás, van akinek....
[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz DeathAdder #24556 üzenetére
Lényegében nincs SLI, vagyis inkább multiGPU támogatás az új játékokban.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
TTomax
félisten
válasz DeathAdder #24558 üzenetére
2016 nem a multiGPU éve volt,és az következő 3-5év sem az lesz...
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz DeathAdder #24560 üzenetére
Sajnos ez már egy ideje így van.
Én is agyalgatok folyamatosan az SLI-n, de mindig elhesegetem az ötletet, hogy "majd máskor".
Véleményem szubjektív...
-
Venyera7
senior tag
válasz DeathAdder #26783 üzenetére
Szerintem nem kellene, biztosan melegszik rendesen és akkor meg dobálja az órajelet. Meg én az eladást is figyelembe venném
és a használt piacon egy ilyen kártyától megválni halál.[ Szerkesztve ]
-
Gold90
tag
válasz DeathAdder #26783 üzenetére
Meg ne vedd!!!! Felejsd el az egy ventilatort! Nalam a aeoro 200mhz ugralt.
-
Pro!Petya
addikt
válasz DeathAdder #26797 üzenetére
Nem tudsz annyira szoros ventiprofilt csinálni hogy ne dobálja a frekit.... tegnap estém ezzel ment el ...
Probáltam afterburnerrel és gpu tweak-el is. Ami érdekes hogy más más feszültséggel inditják el ugyanazt a programot (Superposition) ugyanazzal a beállítással.
Már 50 fok környékén visszavesz...[ Szerkesztve ]
-
s.bala31
őstag
válasz DeathAdder #26799 üzenetére
Ez program függő. Pl Superposition 1080 p Extreme beállítással nálam nem vesz vissza az órajelből stabil hiába éri el a GPU a 70+ fokot. Rise of the Tr és a Mass Effect is már visszavesz 1-2 perc után ha minden maxra van állítva. Az Nvidia GPU boost 3.0 állítja be valami alapján az órajeleket. Köze van a hőfoknak meg a fogyasztásnak is. Megfigyeltem ha egy olyan jelenet van a képernyőn ami megizzasztja a VGA-t és a fogyasztás 180 watt fölé ugrik máris visszavesz az órajelből függetlenül attól hogy hány fokos a kártya.
-
gainwardgs
veterán
válasz DeathAdder #26801 üzenetére
Gainward Phoenix-et ajánlom.
Nálam 1080 teljesít 2120/5950 Mhz-et simán hozza, 65% ventifordulatig csendes de afelett sem számottevően hangos.
Eddig max 63 fokig kúszott fel witcher 3 közben manuális ventiprofillal
[ Szerkesztve ]
-
Gold90
tag
válasz DeathAdder #26797 üzenetére
Kezdok hibajakent elkovettem en is ezt.Nem tudom megerteni amugy.Lepj egyet hatra gondolkodj,szamolj!Vga+custom huto+gari ugras.Ha nagyon olcson tudod beszerezni akkor oke.De kifizetsz 150e valamiert es egybol szetszedni ?!
Azt mondom nagyon banni fogod.Eladni se konnyu
Sot gyulolni fogod!!!Mikor masok itt beszelik hogy tunigoljak a karytakat te meg semmit nem tudsz csinalni vele.Az enyem most teljes terheles alatt 50fok.
Ahogy itt nezegetem elvannak ettol a custom huttotol,de ugyan mar kozeleben sincs egy hibrid kartyanak[ Szerkesztve ]
-
Gold90
tag
válasz DeathAdder #26801 üzenetére
En ha mokolni akkarnek akkor is vennek msi aero-t kivennem a bordat es vizes cpu kapna 360 radiatort es ennyi 😀
-
törölt tag
válasz DeathAdder #34698 üzenetére
GTX 1070 MSI ARMOR hűtését az Asus Dual videókártya hűtésénél egy picit jobbnak vélem. Majd az egész PCB-t elfedő lap a VRM-et és a VRAM-ot is hűti. Direct Pipe hőcsővekből itt három is van, ezért a GPU melegedését ez jól kordában tartja. [link] Az 1x8 tápcsatlakozás a tuningolást visszafogja, de a 6+2 fázis azért tisztességes turbo boost órajeleket tud tartani. Szerintem ez is egy tisztességesen összerakott hűtés. MSI Gaming Twin Frozr VI hűtése lényegében jobb, de azért a felárat is megkérik rendesen. MSI Gaming videókártya hardveresen is jobban fel van épitve, ezért ott fontosabb a jó hűtés. Ott tovább ki lehet tolni a tuningolás határokat, de azért annyival nem kapsz gyorsabb videókártyát. Ha még több teljesitményt szeretnél, akkor a gyorsabbat érdemes választani. Ott van akár 2-3 x8 tápcsatlakozás és a legjobb hűtések.
[ Szerkesztve ]
-
Pist@bácsi
őstag
válasz DeathAdder #34698 üzenetére
Rog Strix 1070Ti-n is 1x 8pin csati van. Ha szénné húzom akkor sincs +10fps különbség, egyszerűen nem éri meg. Hozzáteszem, hogy régebbi játékokkal tolom, de 80% tdp limittel is szinte ugyanazt tudja fps-ben, viszont sokkal hűvösebb. A tuning ezeknél leginkább plusz hőt és fogyasztást hoz minimális teljesítmény többlet mellett, persze szintetikus tesztekben jól mutat.
Én is a prémium hűtés híve vagyok, de úgy látom nem éri meg a felárat. Onnan már nincs messze az eggyel erősebb kártya gyengébb hűtéssel, ami még visszafogott tdp mellett is simán veri a gyengébbet. -
törölt tag
válasz DeathAdder #34703 üzenetére
FreeSync képesség csak a gyengébb teljesitményű videókártyák támasza. Variálható képfrissités lesz majd a jővő. Jelenleg viszont az Nvidia G-Sync a legjobb megoldás. Szerintem viszont a gyorsabb GTX videókártyáknak még ezekre sem feltétlenül van szüksége. Jó monitort kell választani a gyors VGA mellé. Alacsony bemeneti késleltetés (Low Input Lag) és a jó gyors válaszidő (Response Time), legalább 100Hz képfrissités esetén sima képmozgást látható a monitor képernyőn. A driverben a Vsync beállitást adaptivra kell állitani. Ehez szerintem egy GTX 1070 Ti videókártya OC órajelekkel elég, még csak tovább tuningolni sem kell. A legtöbb 1-2 éves játékban a 100Hz képfrissités megvan, de néhol a játék és a driver visszavált 60Hz képfrissitésre. Ezért még állitgatni sem kell a monitort vagy a drivert, mert ezt a két értéket automatikusan érzékelik és észrevétlenül alkalmazza a hardver és a játék. A variálható képfrissités ehez további lépcsőket fog hozzátenni és a hardver képességei és terhelése (hőmérséklete és az órajele alapján) ad hozzá további képfrissitési értékeket. AMD és Nvidia videókártyák esetén is müködni fog, de a visszamenőleges támogatás elég kétséges. Pascal vagy a régebbi VGA-k esetén szerintem nem minden videókártya képes ezt hardveresen támogatni.
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
válasz DeathAdder #34707 üzenetére
34UC79G
Ezzel tudod az új gsyncet használni
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
enginev3.0
félisten
válasz DeathAdder #34709 üzenetére
Nálam hibátlan
Volt gond, de végül sikerült beállítani és már tök szép smooth
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
törölt tag
válasz DeathAdder #34707 üzenetére
LG 34UC79G monitor menüben nem állitható a Refresh Rate? Nálam a Samsung monitornál a 60/100/120/144Hz képfrissités választható ki (a 75Hz-et még azért elbirtam volna). Nem tudom érdemes nálam a 144Hz-et megcélozni, mert ehez a GTX 1070 Ti teljesitménye a friss játékokban már nem elég jó. Gyorsabb VGA mellé meg talán a konfigom lesz kevés. Azért a 100Hz és a 120Hz között nem látható akkora lényegi eltérés, mert a 144Hz képfrissitésnél látok a megjelenitésben egy picike előnyt. Most ez megfelelően egyenletes és kellemesebb a szemnek, mint a FullHD/60Hz. Azért elhiszem, hogy valakinek a 240Hz képfrissités is lényeges szempont, vagy a 4K felbontás.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz DeathAdder #34712 üzenetére
Nálam ez csak a felbontás csökkentése miatt történik. Képfrissitésre a kép élessége és a szinek nem romlanak le, ahogyan 144Hz-nél sem látom a filmeket jobbnak mint 100Hz-en. Nyilván a hardver más, de azért a képfrissités beállitását kár volt az LG-nek korlátozni.
-
gery14
senior tag
válasz DeathAdder #36625 üzenetére
Húzd le az rgb vezérlő csatit
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
Raidon
őstag
válasz DeathAdder #36625 üzenetére
NVIDIA LED sync letöltöd kikapcsolod és uninstall
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
bobalazs
nagyúr
válasz DeathAdder #36659 üzenetére
Hát ez nálam is így van, szóval szerintem normális.
-
Bjørgersson
félisten
Teljesen, ez a boost 3.0.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
duc
aktív tag
Afterburnerben be tudod állítani, hogy kiírja a limit okát (voltage, power, load...)
üdvöske, redmondi óriás, tetszetős, rendre, légkavaró, akár, megoldás, kicsike, ipar.
-
bobalazs
nagyúr
válasz DeathAdder #36664 üzenetére
Power limitet kimaxolod, annyit tudsz tenni.
Vagy egyedi voltage görbét csinálsz control+F-el.
Az akkor jó ha tudod a kártyát határait, pl hogy 1.03V-on tudja a 2030 Mhz-et. Akkor konstans órajelekkel mehet játékokkal. -
Bjørgersson
félisten
válasz DeathAdder #36666 üzenetére
Sikerült valamennyire stabilizálni?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bjørgersson
félisten
válasz DeathAdder #36668 üzenetére
Furmarkkal főleg ne, semmire nem jó, csak a kártyát kínzod, esetleg nyírod ki vele.
-
gainwardgs
veterán
válasz DeathAdder #36670 üzenetére
Modernebb kártyákban már van védelem a furmark ellen, alapból visszavesz a kártya ha érzékeli hogy furmark fut
De akkor sem ajánlott -
TPimi
csendes tag
válasz DeathAdder #37097 üzenetére
Légyszi meg tudnád írni hogy mire jutottál? Engem is érdekelne a téma
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali játékos kérdések órája
- Wise (ex-TransferWise)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AliExpress tapasztalatok
- Hobby elektronika
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy A52 - royal cuvée
- További aktív témák...
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest