Hirdetés
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
Wildmage
senior tag
Semmi bajom se a jogászokkal, se a fényképészekkel, se a rendes munkásemberekkel, meg úgy ált. senkivel. Nem igazán értem miért vagy felháborodva, mert csak azt írtam le, amit hallottam rádióból/tvből. A fotós témát pedig a barátom mesélte, aki rá van/volt kattanva a dologra. Az apja főszerkesztő egy lapnál, így onnan is volt infó, de a srác személyesen beszélt egy fotóssal is, aki konkrétan ezt a melót csinálta és beszélt neki valamilyen képzésről is. Ennyit tudok. Ezt leírtam mert hátha segít valakinek, nem pedig azért, hogy a PH!-n általában kis számban jelen lévő szakmákban dolgozó embereket fikázzak le -ahogy mondtad-.
-
jeges
senior tag
''Ügyvéd ne legyél, mert többtízezer(!) munkanélküli van az országban jogász diplomával köszönhetően az utóbbi évek túltermelésének ezen a területen.''
''Ha fényképezés-videózás annyira bejön és van sok pénzed cuccokra, akkor menj el mondjuk fotósnak egy újsághoz pl. Bejárod a világot és ahogy tudom rengeteget lehet keresni vele.''
kissé megtévesztő a két hsz egymás után...
egyszer lefikázod az egyik szakmát, mint amivel nem lehet munkát kapni, aztán kijelented, hogy ''de jó'' a másik, mer' ''rengeteget lehet keresni vele''.
1. arról a pár tízezer fényképészről nem beszélsz, aki munkanélküli, meg arról a másik pár tízezerről, aki dolgozik 3-4 helyen, és sz@rt se keres, ráadásul mindegyik munkahelyéről bármikor kirúghatják minden indok nélkül. (és ez általában az újságírásra is igaz)
2. arról a szintén pártízezer jogászról sem ''szól a fáma'', aki pedig dolgozik, és bár nem jár külföldre, nem keres ''rengeteget'', mégis tisztességesen megél, eltartja a családját. (az más kérdés, hogy a munkakezdő helyzete egyik szakmába' se könnyű...)
sztem egyébként a legtöbb szakmában bőven ''kielégítő megoldás'' az utóbbi. persze lehet olyan célokat kitűzni, hogy külföld, betegre keresni magam, stb., de az átlag ''munkásember'' nem így néz ki. (én spec többre becsülöm a tisztességgel a családja megélhetését megteremtő ''jómunkásember''-t.) -
rATdrAgOn
senior tag
Egy dolog, az biztos... ha eleg ideig elsz, vagy nem elsz, akkor is tuti hulla lesz beloled. :)
Az, hogy a koztes idot mivel toldot el, az mellekes. :)
A lenyeges az, hogy ezt az idot maximalis elvezettel toltsd el, tehat ha dolgoznod kell, azt elvezd. :)
Tippeket adni szvsz ebben az esetben tok felesleges, csinald azt, amihez ugy erzed, hogy ertesz es oromet okoz. Valamint soha ne felj valtani. :)
Ez a lenyeg! :) -
kíváncsi
őstag
tényleg írt :F
:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( -
buci_
tag
hm..
nekem is nemsokara ki kell valasztanom h mibol fakultaljak es meg pontosan mindig nemtudom mi akarok lenni
en ugy gondolom fakultalni abbol kell amibol jo vagy .. en spec human beallitottsagu vagyok ezert tori+irodalom ami ok.. viszont infoert megorulok de a tobbi real tantargy fizika-kemia ahh sux.. matek meg elmegy :)
erdekes helyzetben erzem magam de majd jon magatol.. legalabbis nagyon remelem!!
egyebkent ha nagy leszek tudom mi leszek: felnőtt! :U:U :) -
kíváncsi
őstag
Hi all!
sry az OFFért csak annyit szeretnék kérdezni hogy tildy mi van gaboRF al neked írt már? -
kíváncsi
őstag
Hi all!
sry az OFFért csak annyit szeretnék kérdezni hogy tildy mi van gaboRF al neked írt már? -
tildy
nagyúr
Hát én lassan 25 leszek, de ez a kérdés még nekem is fogas kérdés.Legszívesebben tengerparton heverésző rákot, kagylót fogó, kókuszt szedő csajszi lennék;]
-
Wildmage
senior tag
Egyet ne tegyetek: ELTE TFK angol számtech tanári szak.... Az angollal nincs is gond, de a számtech szánalmas volt azalatt a 2 hónap alatt, amíg odajártam.
-
Wildmage
senior tag
Remélem a reklámos vonal nem lesz ennyire gáz mire végzek. Még 2.5 év gyakorlattal együtt a fősulin és valami kereskedelmi szakközgazdász diplomával + kereskedelmi szakmenedzser (marketing-reklám) + számtech. programozó felsőfokú papírjaimmal rászabadulok a reklámos területre, mert az poén:)
-
bdav
őstag
hát biztos :) csak ez a mérnök-fizikus egy kicsit kamuszaknak tünik nekem. olyan nem elég konkrét (bár gyakran a többi se). ettől függetlenül lehet h. nincs igazam :) az alapján amit leirtál nem lehet rossz :) mondjuk nekem már mindegy, ha minden OK, akkor megyek BME müsz. infora :) aztán majd túlélem valahogy :)
-
Wildmage
senior tag
Az egyik ismerősöm beszélt még valami fotósképzésről tavaly de nem lett belőle semmi, legalábbis ő nem jelentkezett. Ennél fogva nem tudok semmit a témáról. Esetleg próbálkozz be az újságírókamaránál(vagy valami ilyesmijük biztos van) és kérdezd meg ott, hátha tudnak segíteni.
-
mr.geeZ
aktív tag
Én ugyan nem végeztem még el, de a 4. félévemet taposom és hát tényleg nehéz.
Vannak ugyan emberek akik kirázzák a kisújjukból (tipikusan fazekasosok, matek-szakos gimit végzettek, zsenik) de én nem tartozom közéjük. A gimihez képest nagyon durva váltás, és a gimis tudást sajnos kb. csak az 1. félévbe lehet használni (ezt nem tudom, csak halottam, én nem infós gimibe jártam). Tehát kemény a dolog de kellő szorgalommal megcsinálható. Van itt a PH!-n 1-2 infós még (elsősök is) egyébként, őket is megkérdezheted, nekik hogy jön be a dolog. Nekem egyébként tetszik a suli, csak hát nem vagyok színötös...:U -
tuctuc
aktív tag
Ez teljesen igaz, átlagosan 6-8 hónap alatt lehet elhelyezkedni friss diplomával, ha nincs papának/mamának irodája, vagy nem ismerik a bíróságon. Suxx. + suli után kell 3 év gyakorlat a szakvizsgához, csak azután lehetsz ügyvéd/ügyész/bíró... Vígaszképp a gazdasági vonal is hasonlóan csőd, ha friss diplomás álláskereső vagy. És elvileg ugye ezek is ''jólmenő'' állások.
-
bdav
őstag
én most fejeztem be a középsulit, matek-fizika fakton voltam. matek mindenképpen erősen javallott, de a tanártól is függ (ismerek olyat is, h. a nem faktos csoport jobb, mint a faktos, a tanár miatt). persze ez akkor, ha inkább reál beállítottságúnak érzed magad (ezt azért már lehet tudni kb. ilyenkor is). fizika az nagyon jó sztem, hogyha érdekel legalább valamilyen mértékben. még ha nem is akarsz vele mit kezdeni később, akkor is ajánlott, mert érdekes :) meg ez a fizikusi gondolkodásmód is jó :)
humán irányba nem tudok mit mondani :) -
Skót
aktív tag
Ez nagyon rajtad múlik hogy mi akarsz lenni!:)
Csak olyat válassz amit szeretsz (de ezt már sokan leírták előttem)
Én meg épphogy orvos szeretnék lenni (vacsi közben végignézek egy boncolást)
Dehát ha ezt nem bírod aatól még lehetsz pl jó fogorvos
Csak kell egy alaptőke ha rendelőt is szeretnél indítani (igazán csak úgy érdemes szvsz) -
Wildmage
senior tag
Ügyvéd ne legyél, mert többtízezer(!) munkanélküli van az országban jogász diplomával köszönhetően az utóbbi évek túltermelésének ezen a területen.
-
tuctuc
aktív tag
Én matek-töri faktos voltam, érdekeltek a reál és a humán dolgok is, és nem bántam meg. Elvileg a közgázra kell matek-töri (felvételi), nem oda mentem, mégis jó döntésnek bizonyult a 2 fakt. + nálam is sokat nyomott a latba a tanár személye!
U.I. : a nyelv is jó ötlet, de csak akkor, ha később is fogod használni, mert a főiskola/egyetem elég hosszú, hogy sokat felejts, ha nem használod. :(
[Szerkesztve] -
sai
aktív tag
hát én is valami hasonló problémában szenvedek.. csak nekem annyival másabb a helyzetem hogy jövöre fogok éretségizni (ha minden jól megy :t ) és nem tudom hogy hova tovább.. :( maradhatok a jelenlegi sulimba 2év technikusin.. de ott annyira nincs olyan szakma ami érdekelne..
ja jelenleg Műszaki Szakközépbe járok és Gépészet-et tanulok.. (vagyis elvieg gyakorltailag csak alapozo ismeretek van.. ja és tudja valaki hogy mit takar a Gépész???mert mi még nem tudjuk.. :t )
szóval igazából nem tom hogy hova menjek majd éretségi után.. mert igazából érdekel 1kicsit a Robot technika (Mechatronika), Fényképezés,Videozás.. Szóval tudtok Bp en (esetleg v hol a környékén) valami e 3om szakkal foglalkozo jó sulit?
ja + az tényleg ugy van hogy Operatöri szakmához el kell végezni a szinművészetit?(valahol ezt hallotam) -
VÁMpír
aktív tag
Szerintem a matek tényleg jó választás. Fejleszti a logikát, elvonatkoztató képességet is pl. Nagyon sok helyen felvételi tárgy (szűrőtárgy).
Nem tudom, kötelező-e 2. tárgyat is választani, ha nincs ''kedvenc'' és nem is kell, akkor ne válassz. Egyébként meg ami érdekel. :) -
Sidaries
őstag
Szerintem nem olyan fontos ez a választás. Én történelem, földrajz fakon voltam gimiben és most IT mérnökként tengődök. Mivel áltsuliban biológiából is jó voltam ezért elmondhatom, hogy mindenhez értek. :D
Egyébként a Szif-re (Sze) jártam Győrbe infószakra és az igen rossz volt. Őskori és szar dolgokat tanítanak. (pl. Pascal) -
Loretto
veterán
'' bármi amivel jól lehet majd keresni ''
elég tág fogalom.maradjunk a legális munkánál.ha jól tanulsz és van érzéked abban amit csinálsz( tehát nem csak lexikális tudásod van) akkor jól fox kereni.de pl. a gd-i szféra sztem eléggé telítve van.de info mindig fejlődik abban is lehet keresnivalód. és ha ezekben az irányokban gondolkocc akkor mindenképp a matekot nyomd. -
L@@-Yosh
tag
Ügyvéd meg sok van nem ?
-
L@@-Yosh
tag
Na re :)
Valaki itt elvégezte infó szakot BMe -n ? kemény ?
orvos kilőve nem bírnám a boncolást :) -
jeges
senior tag
válasz
kamikaze boci #8 üzenetére
jó lehet a fejszéd :DDD
-
jeges
senior tag
sztem meg azt köllene kitalálni, mely tantárggyal foglalkoznál szívesen. második gimiben nem mond sokat, hogy ''mérnök'' meg ''közgazdász'' (persze jó esetbe' az orvos igen...)
ha azt kezded el, van némi remény rá, hogy - amennyiben azon az adott területen folytatod a tanulást - nem utáltatja meg veled teljesen az egyetem/fősuli a témát.
ha olyan faktra mész, amit eleve nem szeretsz, azt tuti a ''púp a háton'' tipikus eseteként lehet később aposztrofálni.
ebből a szempontból talán olyasmi a logika, hogy
1. humán vs reál
2. 1-től függően mely tárgyak tanárait tudod elviselni ;]
( de ez szigorúan saját tapasztalat :) )
a nyelv valóban nagyon fontos, később a felsőoktatásba' méginkább kölleni fog
biaggio: nem értem, mi bajod a történelem-magyar párossal, ezzel a két tárggyal lehet bármilyen jogi területen továbtanulni, amennyire tudom
arról már nem is szólva, hogy én is töriből felvételiztem annak idején -
Biaggio
őstag
válasz
kamikaze boci #8 üzenetére
Segítsünk neked is Boci? :DD
-
kamikaze boci
őstag
Én már nagy vagyok, mégsem tudom:P
Átlag 5 évente valami teljesen más dologba vágom a fejszém.:D
Valaki ajánlotta, hogy ne dönts még. Én is ezt javaslom. A te korodban nagyon kevesen vannak, akik világosan látják, hogy felnőtt fejjel miből szeretnének megélni. Amikor dönteni fogsz egy a lényeg, ne azt nézd melyik könnyebb, hanem hogy melyiket csinálod szívesen. Felesleges dolgokra ne pazarold az időd. -
_Gudella
senior tag
vagy esetleg kódexmásoló :)
-
_Gudella
senior tag
Én ilyenszakmákon gondolkoztam:
Forgalomszámláló
Darukezelő
Útfestő
Harngozó...
Végül úgy döntöttem mérnök leszek :)
szóval máris itt van néhány tipp :)) -
L@@-Yosh
tag
Sziasztok!
Köszi matek akkor tutti befutó :) -
Tithian
őstag
Fakt tekintetében a matekot tudom ajánlani, illetve tetszés szerint mellé semmit, vagy egy olyan fakt felvételét, ami neked érettségi tantárgy lesz. Matekra úgyis szükséged lesz, az a többlet amit így megszerzel - ha nem is mész emelt szintű érettségire - jól fog jönni.
Külön engedéllyel felvehetsz 3 fakultációt is, bár általában nincs sok értelme. -
Biaggio
őstag
Saját vélemény: nem kell még szakmát választani. A középiskolai fakultációknál én már azt mérlegelem, melyik hasznos.
A matek például tuti befutó, meg lehet tanulni integrálni, deriválni, ennek később szinte mindenhol hasznát veszed.
A biológia-kémia-fizika szintén fontos, erősíteni lehet, de csak akkor, ha komolyan érdekel valamelyik vagy nagyon jó vagy belőle.
A történelem-magyar kombináció szerintem gyenge, inkább egy jó előkészítő, ha már ilyen irányba akarsz menni.
És a nyelv a legfontosabb:) -
L@@-Yosh
tag
Sziasztok!
Másodikos kis lurkó vagyok gimibe járok és jól tanulok. :)
Második osztálytól lehet felmenni fakultációt amit mostantól emeltszintű érettségire való felékészítésnek neveznek.
Nem igazán tudom mi legyek ezért szeretnélek megkérni titeket hogy adjatok tippeket!
Írhatnak nyugodtan felnőttek főiskolások egyetemisták illetve gimis sorstársaim :)
Tapasztalatokra lenne szükségem írjátok le plz hogy szerintetek mik a jó szakmák mely egyetemek jók (Pesten illetve Szegeden gondolkozom továbbtanulás téren).
Infó szakra járok de tudom BME-n infó szak nagyon kemény ezért azt kihagynám érdekel a közgáz illetve bármi amivel jól lehet majd keresni :)
Szörnyű hogy a mai világban márt másodikosan el kell határozni mi legyek :(
LÉgyszi írjatok írjatok és írjatok :)
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- ASUS routerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest