Hirdetés

2019. november 21., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Andris21_


Andris21_
(csendes tag)

Hello!

Nem tudom melyik topicba kellett volna ezt irnom, majd a mod áttesz, ha nem jo helyre irtam...

szoval, van egy configom, ami rejtélyes dolgokat müvel. Az XP egy ideje kék halálba bootolt néha. most meg teljesen meghalt a gép. be sem kapcsol. illetve nagynehezen életre lehet kelteni, de olyat is csinál,.hogy beindul, 1 másodperc múlva kikapcsol, majd 3 mp múúlva be, és sekép se hang. próbáltam minden felesleges dolgot kiszedni belőle: VGA memoria csak egy modul, IDE kabeleket lehuztam. ugyse semmi. ha hagyod magara egy ideig kihuzva, akkor elindul, de kovetkezo ujrainditasnal megint befagy. vagy el se indul egyszerse rendesen mert az XXP megal. amugy az XP zsir uj rajta. amikor szedegettem ki belole a cuccokat, vegul beindult, es kiirta, hogy 1200MHZn megy a 2400as P4em. meg a vinyot sem latja mar. mi lehet a baj? SOS, most egy ezer eves P1rol irok,alig tudtam beberhelni. mar volt szervizben a gep, ott bekapcsoltak es ment, szal hazakuldtek. nekem van egy tippem, hogy mi leget a baj, de nem irom be inkabb.ja es a konfig: Abit IS7, P4-2,4, 1024 samsung DDR, abit ti4200 VGA. tanacstalan vagyok, help pls!!!!!

(#2) Winner_hun válasza Andris21_ (#1) üzenetére


Winner_hun
(félisten)

Másik táppal esetleg próbáltad:F Bár lehet, hogy deszka hiba

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#3) dave85


dave85
(csendes tag)

volt húzva a géped?

(#4) Andris21_ válasza dave85 (#3) üzenetére


Andris21_
(csendes tag)

nem, full alapon minden. tapot meg alaplapot meg procit nem csereltem, minden mast igen. ja es mindez azutaan joott elo, hogy atlitottam a biosba par dolgot(alaplapi hangkartya letilatsa, stb, aprosagok, semmi bveszelyes). bios reset sem segit :(((((((

(#5) dave85 válasza Andris21_ (#4) üzenetére


dave85
(csendes tag)

hm...

nem tudom mi lehet... mondjuk abit lapot alapból nem csípem. nekem is az van, aztán ha 1-2 dolgot átállítok, rögtön nem bootol a gép, csak ha kikapcsolom, aztán bekapcsolom. sztem cseréld ki az alaplapodat...

vagy ha esetleg elindul, akkor próbáld ki a fail-safe beállítást betölteni és elmenteni, aztán reboot. hátha bejön.

(#6) <Adamsky>


<Adamsky>
(veterán)

Mégis mit állítottál át a BIOS-ban?
Végil is mind1. A táp cserét mindenképp játszd meg. Ha nem segít, akkor biz nagy valószínűséggel az alaplap. Kondikat fürgészd át a deszkán, nincs e valamelyik kipúposodva.

(#7) Viktor77 válasza dave85 (#5) üzenetére


Viktor77
(félisten)

Ismered az egyik legjobb Abit feature-t? Ha nem bootol a gép, bekapcsolás közben nyomd az Insert gombot, ekkor minden visszaáll alapra a biosban, és mindjárt bootol a gép.

Some people move on, but not us ... not us

(#8) dave85 válasza Viktor77 (#7) üzenetére


dave85
(csendes tag)

:)

ez tényleg jó, de pont azt mondom, hogy miután beállítottam a dolgokat nem bootol a gép.

ezek után én insert-et nyomok akkor minden visszaáll eredetire, vagyis akkor tulajdonképpen nem csináltam semmit. :DDD

[Szerkesztve]

(#9) twollah válasza dave85 (#8) üzenetére


twollah
(nagyúr)

Bemesz a BIOSba, es kivalasztod a ''Load optimized defaults'' opciot, es kapsz egy elmeletileg stabil BIOSt.

(#10) kem válasza dave85 (#8) üzenetére


kem
(addikt)

Te most Andris21_ is vagy egyben?!:U

Köszi!

(#11) dave85 válasza twollah (#9) üzenetére


dave85
(csendes tag)

thx, de nincs baj a biosommal :) csak néha szórakozik kicsit, de azért állíthatóak benne a dolgok.

#1 hozzászólás a lényeg :D

(#12) dave85 válasza kem (#10) üzenetére


dave85
(csendes tag)

NEM :)

csak nekem is sz*rakodós abit lapom van

(#13) kem válasza dave85 (#12) üzenetére


kem
(addikt)

Frissíts BIOS-t, hátha segít valamit.:)

Köszi!

(#14) dave85 válasza kem (#13) üzenetére


dave85
(csendes tag)

bios vadi új, változás semmi. mind1, nem velem kell törődni! :))

(#15) al_age válasza Andris21_ (#4) üzenetére


al_age
(senior tag)

Nálam akkor fordult elő ilyen, hogy se kép, se hang, amikor épp próbáltam rájönni, hogy mi a gond a géppel és próbaképpen kivettem a procit.
Ha semmi sípolás nincs, csak újraindul rendszeresen, akkor gyanítom, hogy a processzor lesz a ludas.
Másik verzió a ram, tudom, írtad, hogy próbáltál másik ramot, de próbáltad a ramokat másik foglalatban is? - Nálam pl most úgy néz ki az első foglalat meghalt...

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?

(#16) Andris21_ válasza <Adamsky> (#6) üzenetére


Andris21_
(csendes tag)

tapot kimertem,porog aventi,.es mindenertek annyi amniaz alaplap leirasaban van.
4db 256oos memoriam van, mindegyikel ugyanaz a tunet.

(#17) al_age válasza Andris21_ (#16) üzenetére


al_age
(senior tag)

Ha még nem próbáltad volna, akkor próbáld meg, hogy csak egy memóriamodult hagysz bent a gépben és azt kipróbálod mind a 4 foglalatban. Utána esetleg a másik 3 modullal is eljátszhatod ezt. Kicsit időigényes, de hátha. Ha pedig nem ez a gond, akkor tartom előző álláspontomat, miszerint proci.

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?

(#18) Andris21_ válasza al_age (#17) üzenetére


Andris21_
(csendes tag)

most sikerült bebootolnom a gepet

eloszor gyorsan load setup defaults
aztan XP 5* belefagyott a csökkentett módba
most sikerült elinditani
továbbra is fennáll a kérdés, mi lehet a hibás?
én az alaplapra gyanakszom. de abit ilyen szar lenne, hogy csak load setup defaultsal megy? ez nem jó igy

(#19) al_age válasza Andris21_ (#18) üzenetére


al_age
(senior tag)

Én még mindig a procira gyanakszom.
Biztos van valamelyik ismerősödnek legalább egy Celeronja, próbálj ki egy másik procit. Ha azzal se megy, akkor lap, ha azzal megy, akkor proci.

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott. 8 hobbit = 1 hobbyte?

(#20) Andris21_ válasza al_age (#19) üzenetére


Andris21_
(csendes tag)

de most ezzel is megy.
ha me rebootolnám, akkor lehet megint nem menne. mindig más tünik hibásnak :F

(#21) dave85 válasza Andris21_ (#20) üzenetére


dave85
(csendes tag)

na üdv!

lenne még egy öteletem: clear cmos

én tegnap buheráltam a ram időzítéseket és sikerült úgy megcsinálnom, hogy el se induljon a gép (kép se volt, csak sípolás). aztán kis gondolkodás után eszembe jutott, hogy minden beállítást lehet törölni ha a cmost törlöm. na akkor ugrott be, hogy neked is talán ezt kéne tenni.

remélem hogy beválik! :)

(#22) Tigerclaw


Tigerclaw
(veterán)

A proci hűtése rendben? Hőpaszta? A BIOS milyen hőfokot ír ki, amikor épp be tudsz lépni?

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#23) Tigerclaw


Tigerclaw
(veterán)

Lehet, hogy láma vagyok intel proci téren, mert utoljára 100-as pentium volt a gépemben, de ezeken a P4-ek tetején, alján nincsenek kivezetve szorzóbeállításhoz szükséges érintkezők, ellenállások? Esetleg az nincs összekenve ezüstpasztával? (bár elvileg az nem vezeti az áramot)

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#24) atacs


atacs
(csendes tag)

Másik táp próba, majd 1rammal az összes slot, majd 4 rammal memtest, majd fog alaplap kidob kukába!

Hogy a medve öleljen meg!!

(#25) Andris21_ válasza atacs (#24) üzenetére


Andris21_
(csendes tag)

másik táp próba volt. proci jó. ház jó. egy rammal is ugyanez a helyzet. CMOS clear nem segit, elem kivétel sem...
majdnem tuti hogy alaplap, még házból kivéve lesz kipróbálva...aztán kuka

(#26) Tigerclaw válasza Andris21_ (#25) üzenetére


Tigerclaw
(veterán)

Garancia nincs rá?

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#27) piadex2


piadex2
(senior tag)

Hello,

Nálam még a bios üdvözlő képe sem jelenik meg. A monitor nem vált át stand by-ról active módba (a narancs led nem vált töldre :) ). Nem hallom a tipikus bootolási zajokat. Csak a ventik monoton zaja - semmi más.
Tesztként kivettema procit. Ugyan ez. A nagy semmi.

Arra gondolok, hogy az alaplap elszállt. Jól gondolom? (Vagy a proci?)
Szerintetek?

p.

kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát

(#28) Winner_hun válasza piadex2 (#27) üzenetére


Winner_hun
(félisten)

Előtte ment a gép? Minden csatlakozást ellenőrizz le újra
Proci miatt nem lehet, mert ha kivetted és úgy sem indult, akor nem az miatt van

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#29) Xpod válasza piadex2 (#27) üzenetére


Xpod
(őstag)

Igen, itt az alaplap adhatta meg magát. Én 2 alaplapot füstöltettem le, és mindkettőnél ue jelenség volt tapasztalható, miután megadták magukat.

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#30) piadex2 válasza Winner_hun (#28) üzenetére


piadex2
(senior tag)

Kösz az észrevételeket!

Az egyik rég óta nem ment: értsd nem volt bekapcsolva. Kb. február óta. A másik meg 1 éve nem ment. Mind a kettőre érvényes, hogy nagyon! poros (nem igazán takarított) helységben voltak tárolva, úgy, hogy legalább a házuk egyik oldaláról le volt szedve a házoldal.
Lehet, hogy ez valahogy hazavágta az elektronikát bennük?

p.

ps: kivettem a procit és ugyanúgy nem volt semmi változás: az alaplap ledjei bekapcsoltak a ventikkel együtt, de semmi életjel

------
szerintetek ha rendesen leporolom az összes csatlakozót meg az alaplap felületét, akkor még van remény, vagy ennyi volt?

kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát

(#31) Xpod válasza piadex2 (#30) üzenetére


Xpod
(őstag)

A csatlakozókat érdemes átpucolgatni, az esetleg hozhat eredményt, de magáról az alaplap felületéről a port nem hiszem hogy lenne értelme eltüntetni.

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#32) piadex2 válasza Xpod (#31) üzenetére


piadex2
(senior tag)

Ok. Kössz a két villám választ!
Ha a poplás nem segítene:
egy PIII-as procival, egy régi celeronnal két nagy házikóval 8 ill. 32 MB-s videokarival mit (plusz cd flopi...) lehet kezdeni?
Lehet velük még valami mókát űzni??? Mert alaplap híján...

előre is kösz,

p.

kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát

(#33) (Bundás) válasza piadex2 (#30) üzenetére


(Bundás)
(addikt)

A tápegységben elég sok problémát okozhat a lerakódott por, lehet nem orvosolja a problémát, de elég könnyen megdögölhet a táp (és következtében...), szóval nem árt kitisztítani ha a jövőben használni fogod! ;)

Mod: olcsóért lehet hozzá alaplapot venni, ha az lenne a baja, aztán jöhetsz a Quake3 szerverre! :D

[Szerkesztve]

(#34) Winner_hun válasza piadex2 (#32) üzenetére


Winner_hun
(félisten)

uhhh ha nagyon akarod használni akkor keresel pl itt a hardver piacon alaplapot, vagy eladod, ami nem kell

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#35) piadex2


piadex2
(senior tag)

Ahh egyik gépben sem volt táp. Tegnap vettem egy 400W-osat az elek.wördben (csak ilyen volt, nem volt kisebb! :) mielőtt valaki nekemtámad - 5000-ért meg jó)
Na, szóval pont a táppal biztosan nincs gond. (Már csak azért sem, mert az első próbálkozások után megnéztem egy harmadik -működő - gépben is.)
:(

kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát

(#36) Winner_hun válasza piadex2 (#35) üzenetére


Winner_hun
(félisten)

mercury?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#37) piadex2 válasza Winner_hun (#34) üzenetére


piadex2
(senior tag)

Persze eladom, de ezaz, hogy ki is fog megvenni egy 466-os celeront, meg egy 800-as pIII-at? vagy egy s3-at... vagy mennyiért?
Na, mindegy... azt hittem, hogy az aprózáson kívül van valami szuperokos, hipertapraesett, nagyonelegáns megoldás :)

kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát

(#38) (Bundás) válasza piadex2 (#35) üzenetére


(Bundás)
(addikt)

Vagy Deer! :)
Vettél volna a ph!-n 2ezerért egyéb talicska tápot... ;)

Speaker-ed egyátalán be van kötve? Ha a ramokat is kiszeded, akkor se sípol a gép?

(#39) Winner_hun válasza piadex2 (#37) üzenetére


Winner_hun
(félisten)

itt lehet, hogy valaki megvenné a fórumon, szoktak régi vasakat eladni. Azt, hogy mennyiért, az már egy más kérdés:D
Igen, van megoldás, le is írtam: vegyél alaplapot:D;)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#40) piadex2 válasza Winner_hun (#36) üzenetére


piadex2
(senior tag)

GOLD MS-400ATX P4
Kínai és MS Industrial Ltd. gyártotta.
Nem tudom, hogy milyen, de mondom: ami eddig működött egy másik táppal, ezzel is ment.

Igaz csak annyit néztem, hogy elindul-e a gép - és elindult(bár nem tudom, hogy minek volt köszönhető, hogy
nem kezdte betölteni az xp-t, hanem
profilok
után kérdezett (s csak a ''profil 1''-et választhattam)).
Akkor konstatáltam, hogy a windóz még mindig hülye, de a gép azért megy, és akkor ki is kapcsoltam.

kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát

(#41) piadex2 válasza Winner_hun (#39) üzenetére


piadex2
(senior tag)

igaz, de őszintén szólva... nincs túl sok kedvem pénzt kiadni ezekre a gépekre.
abban reménykedtem, hogy valaki talál egy harmadik utat... :) (pótás, eladás(elajándékozás) helyett)) na, mindegy :)

mielőtt valaki a tápot megkérdezné: nos, az most egy backup táp (ha valamelyik gépben meghal a táp, akkor ''van másik!'')

kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát

(#42) piadex2 válasza (Bundás) (#38) üzenetére


piadex2
(senior tag)

Hopp... ez eszembe sem jutott... (a táp)
A mem.at mindjárt megnézem.

kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát

(#43) (Bundás) válasza piadex2 (#42) üzenetére


(Bundás)
(addikt)

Már azt hittem engem nem is konstatálsz! :)

(#44) piadex2 válasza piadex2 (#42) üzenetére


piadex2
(senior tag)

be van kötve, de nagyon hallgat (pedig se proci, se mem...) - a ledjei világítanak...

kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát

(#45) piadex2


piadex2
(senior tag)

van hangggg! tá ti ti ti??
és végre az atx ház kikapcsolójával is ki lehet kapcsolani, de ez mit jelent?

(mert még mindig nem megy tovább - nincs kép)

kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát

(#46) Xpod válasza piadex2 (#45) üzenetére


Xpod
(őstag)

Nézd meg a bios típúsát és megtudod ez alapján a hiba okát. [link]

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#47) Rive válasza piadex2 (#45) üzenetére


Rive
(addikt)

Ez vagy a VGA-kártyahibáját jelzi, vagy azt, hogy nincs monitor csatlakoztatva.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#48) Xpod válasza Rive (#47) üzenetére


Xpod
(őstag)

A monitor meglétét tudtommal nem tudja érzékelni.

Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.

(#49) Rive válasza Xpod (#48) üzenetére


Rive
(addikt)

De, némelyik szokta.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#50) piadex2 válasza Rive (#47) üzenetére


piadex2
(senior tag)

Ez a VGA hibát jelzi pont. :)
Minden OK.

tá ti ti ti = rosszul vagy egyáltalán nincs bedugva a VGA kártya.

Köszönöm!

p.

kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.