Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeTaL
tag
válasz kraftxld #3075 üzenetére
Régen az volt hogy PST-k voltak a postaládákhoz a régi exchange-n. azóta változzunk 2010-es exchange-re és az archivált leveket ún. symantec enterprise vault nevű email archiváló rendszerrel oldottuk meg. a pst-ket pedig beintegrálták a postaládákba. sztem ezt elrontották mert mégis vannak userek akiknek ott virít a D:\ meghajtójukon a PST és folyamatosan frissül a fájl napról napra. Na most az egyik usernél elveszett az imported pst nevű mappa a postaládájából. a törölt elemek helyreállításánál nem szerepel, tudom ott csak 2 hétig marad meg kb. megtaláltam a fájlt, hogy újrabetöltsem a pst-t. de megsérült a fájl... 1 kb. ha be lett integrálva a postaládákba a pst, akkor valahogyan csak vissza lehet okoskodni... ha az okosok szerint nincs már pst akkor nem értem miért frissült a fájl folyamatosan.... remélem nem hagytam ki semmi infót
-
MeTaL
tag
válasz kraftxld #3120 üzenetére
Sajnos igen. Viszont kérném még ebben a segítségedet mint kezdő..
Adott egy hálózati meghajtó, ami privát meghajtóként ( minden usernek van egy H:\ meghajtója amit a privát cuccaikra használják fel ) szolgál a usereknek. Nincs rajta korlát, van egy 1 terás disc a szerverben és van rajta kb. 100 giga hely. Ezt fel is használhatják, de szeretném hogy ne használják fel , ezért :
Hogyan lehetne Win2008-on beállítani azt, hogy a "privát" hálózati meghajtón korlát legyen ? le szeretném korlátozni hogy mindenki nek a H:\ meghajtója 3-3 GB legyen. Ezt hol tudom beállítani és hogyan ?
-
MeTaL
tag
válasz kraftxld #3123 üzenetére
hú bocsánat kicsit megint rosszul írtam le ... meg kihagytam egy két lényeges infót :
- megosztások a userek privát meghajtói , és nem külön diszken vannak a privát meghajtók, hanem egy nagy fő diszken, amin sok minden van nem csak privát meghajtó.
- külön share-eket szeretnék le kvótázni .
minden usernek van egy külön share-je és AD-ban meg van adva a profile fülnél azonbelül a meghajtóbetűjelnél és a csatlakozott mappa résznél hogy \\szervernév\usernév
-
-
anulu
félisten
válasz kraftxld #3123 üzenetére
ez mind szép-s-jó, de van arra valami lehetőség, hogy ezt failover clusterben úgy össze lehessen lőni, hogy ne kelljen mind2 node-on kézzel megcsinálni (egyiknem összeszenved, hdd átad, másikon megcsinál)? standalone-ban egyértelmű, de FO-nál nem találtam módszert erre...
#3130 alapján akkor share, és akkor mindegy melyik az owner.
[ Szerkesztve ]
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
anulu
félisten
válasz kraftxld #3136 üzenetére
techneten utána néztem. külön-külön kell beconfolni. lol
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
DopeBob
addikt
válasz kraftxld #3127 üzenetére
Hát, ez sajnos magyar, és ugyan ezen a helyen a köv szöveg van: "Nyomtatási feladatok megjelenítése az ügyfélszámítógépen"
Ez be van pipálva, gondolm ez ugyan az akart lenni. Viszont nem jó valami, egy két oldalas word doksiból lesz 400 MB mondjuk. És nem csak ennél a nyomtatónál, egy másikra nyomtatva is ugyan ez a helyzet.
Mindkettőnek PCL drivere van, ez lehet gond? Vagy mi? Nem láttam még ilyet.
MZ/X
-
DopeBob
addikt
válasz kraftxld #3154 üzenetére
Nem nagyon ismerem a különböző nyomtató leíró nyelveket, de mitől lehet ez? A gyári hozzá adott driverével is ue meg a netről letöltöttel is. Egy másik gyártótól származó nyomtató is ugyan ezt csinálha, ha mondjuk olyan word doksit akarnak nyomtatni rajta, amiben képek vannak. Csak szöveggel pl nincs baja.
Nem lehet az SBS nyűgje?
MZ/X
-
-
bobsys
veterán
-
CsodaPOK
senior tag
válasz kraftxld #3242 üzenetére
Igen, Hyper-V cluster és CSV volume-k.
Az a baj, hogy kb semelyik virtuális gép nem okoz nagy terhelést.
Alkalmazás szerverek a weblapokat szolgálják ki (nem túl nagy látogatottságú oldalak...).
Terminal szervert használják, kb 15 user, fut egy program, meg egy Outlook. Néha megnyilik egy-egy Excel, Word, PDF. A program kb annyit csinál, hogy adatbázisból lekéri az adatokat és azt megjeleniti.
Kommunikációs szerver fogadja az adatokat és egyből tolja át az adatbázisba.
DC az ideje nagy részében napozik.Viszont pl hétvégén futtatunk merge-t. Fájlszerver (SAS) leállit, merge elindul. Feladatkezelőben nézve a két iSCSI kapcsolatot stabilan úgy 30-30%-ban használta. (Mondjuk ezt se tartom olyan egetrengető értéknek...)
Végzett, egyik alkalmazás-szerver (SATA) leállit. Merge indul. Feladatkezelőben összevissza ugrált az iSCSI kapcsolatok kihasználtsága ilyen 1-2% és 15% között. A jellemző érték inkább 10 alatt mozgott.Esetleg még annyi (bár nem hiszem, hogy túl nagy jelentősége lenne), hogy a SATA diszkek egy bővitőben vannak és egy "x4 multilane SAS port"-on kereszül kapcsolódnak a storage controller-re.
[ Szerkesztve ]
-
CsodaPOK
senior tag
-
InfiniteReality
őstag
válasz kraftxld #3279 üzenetére
Mi most tervezzük 2010-es külön AD-k egybeolvasztását. Két megoldás van: új forest, új minden, meglévő userek átmigrálása...
vagy csak létrehozunk trust-okat meg telephelyeket (de ez egy lazább kapcsolatot jelent).
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
_NCT
őstag
válasz kraftxld #3287 üzenetére
Köszi. Telnet nem anyázott, viszont exchangeconnectivity igen.
The server returned status code 550 - Mailbox unavailable. The server response was: Requested action not taken: mailbox unavailable
Exception details:
Message: Mailbox unavailable. The server response was: Requested action not taken: mailbox unavailable
Type: System.Net.Mail.SmtpFailedRecipientException
Stack trace:
at System.Net.Mail.SmtpTransport.SendMail(MailAddress sender, MailAddressCollection recipients, String deliveryNotify, SmtpFailedRecipientException& exception)
at System.Net.Mail.SmtpClient.Send(MailMessage message)
at Microsoft.Exchange.Tools.ExRca.Tests.SmtpMessageTest.PerformTestReally()Ez érdekes, mivel a mailbox él és virul köszöni szépen :S
-
CsodaPOK
senior tag
válasz kraftxld #3310 üzenetére
Exchange-hez is, meg úgy mindenhez. Weboldal, TS Gateway, Webapp.
Netlock drága, de tőlük kell, mert csak.
(Részemről a hátam közepére nem kívánom őket. Év elején megszűnt működni az időbélyegünk. Kb. 2 hétig nem tudtuk elérni őket. Aztán még pár napba beletelt, mire sikerült kiverni belőlük a megoldást. Persze ez idő alatt se számlát nem tudtunk kiállítani se semmit.)[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
válasz kraftxld #3378 üzenetére
minden létező drivert végigpróbáltam. a gepre sem tudom feltenni direktben, Ugyan ez a hiba.
Az az érdekes, van olyan nyomtató amit nem lehet telepíteni, van amit simán. Direkt végigpróbáltam az összessel. Sajnos nem jöttem rá, mi alapján szelektál
[ Szerkesztve ]
MZ/X
-
brd
nagyúr
válasz kraftxld #3410 üzenetére
Rámásoltak valamit az USB-s HDD-re, ezért a mentés már nem fért el oda? (Esetleg maga a BE másolta azt a valamit, az üres helyet pedig nem ellenőrizte?)
Valamelyik BE agent nem működött, és ezt nem jelezte a BE, ill. a mentésből is ez hiányzik?Mennyit lehet tippelni?
(Esküszöm előbb kezdtem el írni, minthogy a válaszod megjelent volna. )
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest