- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sirandrish: Dohányzás Vége(!?)
- lovag05: Híradó
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 ajánlható?- Puskill PSK-D5M6400BH-16G
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
zebra_hun #64813 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Azért érdeklődtem, mert a hobby-AI-s időtöltésemhez kerestem(találtam) egy jónak tűnő alaplapot(X99-8D3), amivel a polcomon porosodó DDR3-akat végre tudom majd valami hasznosra használni. Ezért vagyok kíváncsi, hogy jelenlegi közel csúcs-szint RAM-jaihoz képest(DDR5) hogy fogok állni a hasznosítható RAM-teljesítmény szempontjából.
A csere alatt álló PC3-8500(1066 MHz-es, "legcsigább") DDR3-aim négycsatornás üzemmódban jelenleg ezt tudják:
... aminek a képzeletbeli "ellenfelei" a tipikus Ryzen-es kétcsatornás DDR5-ök(gondoltam én).
Véglegesen 1866MHz-es ECC-s DDR3-as szerver-RAM-okat fogok használni, ezért a kb 28,5e-s MBps szorzódni fog a frekvencia-arányos 1,8-cal(28,5e x1,8=51,3MBps) és ezt hasonlítom (magamban majd, miután kidobta a teszt) a két-csatornásra leosztott eredményekkel(
), ami a képek alapján 50-70e MBps közötti teljesítmény!
A folyamatban lévő 128GB(8x16GB) DDR3 RAM kb 50-60€ lesz.
Remélem!
"Hangos" gondolkodásom volt olvasható. ...+ Kösz!
A GPU-Z nem mindig azonos csatornaszámot írt ki, mint a HWiNFO. Melyik a jó?
A Latitude 3500 "laposomnál" a DDR4 a HWiNFO-s kétcstaornás üzemmód szerinti üzemmódban két SODIMM RAM-mal 26e MBps-nél kicsit többet írt, egy RAM-mal pedig a felét. Ezek 2666-os RAM-ok voltak, amiket a proci a hivatalosan(és valóban) 2400-asként tud hajtani.
Ezek a DDR4-ek szerintem négy-csatornásként mentek!
Úgy mentek vajon? -
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest