Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3101) #00137984 válasza mrgg (#3098) üzenetére


#00137984
törölt tag

HTPC-s CPU hűtőt találhatsz, a North Bridge ventilátorokat csak végszükség esetén használd fel (sufni-tuning). :D

[ Szerkesztve ]

(#3102) #00137984 válasza nanus (#3099) üzenetére


#00137984
törölt tag

Feltehetően a RAM-ban tárolt videkártya drivere által használt terület. Mint amit a 3DMark06 AGP Aperture Size-nak nevez még a PCI-E videokártyákat tesztelve is. Elnézést, ha nem jól tudom, majd kijavitanak mások. :B

[ Szerkesztve ]

(#3103) nanus válasza #00137984 (#3102) üzenetére


nanus
senior tag

Agp-s kártyáknál "AGP Aperture Size" ennek mennyiségét külön lehetett állitani,és valóban ez a rendszermemóból felhasználhatót jelentette.
Tudtommal PCI-E vga-nál ez már nincs(legalábbis nincs ilyen külön állitási lehetőség mint AGP-nél volt)......kivéve persze alaplapi int.vga sideport memó kiegészítésére használtat,amit rendszermemóból hozzá lehet rendelni..(pl uma+sideport giga lapnál)

(#3104) nanus válasza #00137984 (#3102) üzenetére


nanus
senior tag


Igen itt van ....mondjuk én ugy gondoltam hogy itt (mivel az alaplap igp-s)esetleg az igp dedikált sideport memóriáját számolta bele ....ezért 640Mb az 512Mb-os kártya... :R

(#3105) mrgg válasza #00137984 (#3100) üzenetére


mrgg
tag

Igazad van, a ventik elhelyezése fejben megvan tegnap óta, csak éppenséggel venti nincs a közelben... De ez a meleg tényleg nem állapot, és nem is akarom így hagyni. :) Addig meg annyira nem terhelem inkább. (Bár ezzel most egy picit ellent mondtam magamnak, hiszen ott a kép a terhelt hőmérsékletről. :DDD)

[ Szerkesztve ]

(#3106) Fiery válasza nanus (#3099) üzenetére


Fiery
veterán

A dinamikus memoria a video driver altal dinamikusan allokalhato rendszermemoria merete. Amennyiben a lokalis (dedikalt) memoria megtelik, akkor a dinamikus memoriat is tudja hasznalni a videokartya a texturak es egyeb adatok tarolasara.

(#3107) nanus válasza Fiery (#3106) üzenetére


nanus
senior tag

Tiszteletem!
Köszönöm a választ! :R

(#3108) Fiery válasza mrgg (#3098) üzenetére


Fiery
veterán

Javitottuk a hibat a legujabb AIDA64 betaban --> [link]

(#3109) Krystal_s


Krystal_s
addikt

Az Aida64 tegnap ismét csontra fagyasztotta az egyik kis gépet (Toshiba T210), csak a kikapcsoló gombbal tudtam leállítani és a rendszer is megsérült, ezért újra kellett az egészet raknom. :((
Kb 2 éve már volt ilyen többször is az akkori verziókkal és olvastam a neten, hogy egyes Intel lapokkal másnál is okozott fagyást. Anno email-ben jelentettem a hibát és kaptam egy beta verziót, ami egy ideig fagyás nélkül működött, majd jöttek az újabb verziók, amik váltakozva voltak nálam jók az adott gépen. Egy ideig nem volt gondom, de most megint előjött a 2.60, vagy 2.80 verziónál (nem tudom pontosan, mert olyan mérges lettem, hogy letöröltem.) Újabbat nem merek kipróbálni, mert még soha semmitől nem fagyott le a gép és nem szeretném, ha megsérülne) viszont érdekelne, hogy mi lehet a gond, nálam is akkor fagy, amikor a hőfokokat akarom megnézni. Rámentem erre a fülre, a hőfokok rendben voltak, aztán egyszer csak kifagyott minden.
Dell gépemnél a touschpadot fagyasztotta ki az Aida, ott Synaptics driver csere elvileg megoldotta, ezen viszont nem tudom mi kavar be, Synaptics touchpad van ennél is, de itt az egész rendszer beáll. :U

(#3110) 4ron


4ron
senior tag

Üdv.

Vettem egy laptop hűtőt és le szeretném tesztelni, hogy milyen hőmérsékleti értékeket mutat a gép a használatával és nélküle. Természetesen ki akarom próbálni terhelés alatt és alapjáraton is. AIDA-ban van ugye ez a "Rendszer stabilitásteszt" funkció. Hogyan használjam? Miket pipázzak be? Pár perce nekifutottam, de 4 perc teszt után overheating-et jelzett, ezért leállítottam a tesztet. Egy laptopról van szó és nem szeretnék kárt tenni benne, viszont jó lenne kipróbálni a hűtőt.

Hogyan csináljam, hogy pontos adatokat kapjak és ne okozzak kárt?
Előre is köszönöm.

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#3111) Fiery válasza Krystal_s (#3109) üzenetére


Fiery
veterán

Valoszinuleg a Toshiba sajat, TVALZ erzekelo megoldasanak kezelese korul lehet valami furcsasag, pl. a Toshiba sajat szoftvere lehet hogy nem szereti, amikor az AIDA64 is megprobalja az erzekelot elerni. A TVALZ erzekelo tamogatas a fomenu / Fajl / Beallitasok / Stabilitas oldalon kikapcsolhato.

Erdemes egyebkent a legujabb AIDA64 betat hasznalni, mivel folyamatosan pakolunk be kisebb vagy nagyobb javitasokat, fejleszteseket.

[ Szerkesztve ]

(#3112) 4ron válasza Fiery (#3111) üzenetére


4ron
senior tag

Köszi, megcsináltam.
Mennyi ideig futtassam a tesztet és miket pipázzak be, ha minden hardver hőmérsékletére kíváncsi vagyok?

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#3113) Fiery válasza 4ron (#3110) üzenetére


Fiery
veterán

Mobil gepeknel sajnos a teljes terheles alatt elofordulhat, hogy a processzor tulmelegszik, ez normalisnak tekintheto az ilyen konfiguraciokon. Ha a Stabilitastesztben csak az FPU altesztet engedelyezed, azzal tudod maximalisan terhelni a gepet, azaz akkor fejlodik a legtobb ho, es akkor fogyasztja a legtobbet a rendszer. Opcionalisan bekapcsolhatod mellé a GPU tesztet is, amennyiben van a gepben olyan GPU, ami OpenCL-t tamogat.

Mobil gepeknel azonban erdemesebb minden altesztet egyszerre bekapcsolni. Ezzel a gep kellokeppen le lesz terhelve (bar nem maximalisan) ahhoz, hogy a hutes hatekonysagat tudd ellenorizni.

(#3114) Fiery válasza 4ron (#3112) üzenetére


Fiery
veterán

Azt Krystalnak valaszoltam :)

(#3115) Fiery válasza 4ron (#3112) üzenetére


Fiery
veterán

Mobil gepeket eleg hamar meg lehet izzasztani, eleg 10-15 percig futtatni a tesztet. Ha kozben tulmelegszik a processzor (alul a Throttling grafikon aktivitast mutat), akkor allitsd le a tesztet, nehogy megfőjön valami odabent :)

(#3116) 4ron válasza Fiery (#3113) üzenetére


4ron
senior tag

Akkor benéztem a választ :D De köszi az utána levőt. Mindjárt megcsinálom akkor, kíváncsi vagyok az eredményekre.

⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!

(#3117) Krystal_s válasza Fiery (#3111) üzenetére


Krystal_s
addikt

Köszönöm, erre nem is gondoltam.
Elindítottam a legújabb bétát és gyorsan kikapcsoltam a Toshiba TVALZ érzékelő támogatást, aztán kiléptem, nem mertem megnézni az érzékelő részt, nehogy kifagyjon. :B Jó lenne tudni, hogy ez a beállítás volt-e az oka, mert akkor nyugodtam használnám. Nem tudom, hogy lehetne tesztelni, vagy legalább olyankor csak maga a program fagyna és nem az egész rendszer.
Gondoltam Sandboxie-ban futtatom, de félek az nem elég.
Viszont elindítottam a HwInfo64 programot és a következőt írta ki, ami lehet, hogy összefügg a dologgal. Csináltam egy képet, hátha neked mond valamit, ami kapcsoltban lehet nálam az Aida-val is.

(#3118) Fiery válasza Krystal_s (#3117) üzenetére


Fiery
veterán

Igen, ez a figyelmeztetes is arra vonatkozik, hogy a notebookban levo erzekelo elerese problemakhoz vezethet.

(#3119) Harline


Harline
csendes tag

Üdv!

Szeretném megkérdezni, hogy az IA cores és a CPU package érzékelő ikon mit takar? Valamelyik megegyezik a magok hömérsékletének átlagával esetleg? Jó lenne 4 mag 4 ikonja helyett csak egyet kéne értesítési területre rakni! Köszönöm.

Üdvözlettel: Csaba

(#3120) Harline


Harline
csendes tag

Valamint még egy kérdés. Automatán be van állítva, hogy jöjjön be a windows indulásakor az Aida64 érzékelő ikonjai, viszont az is be van állítva, hogy induláskor csukja az értesítési tálcára a főablakot. Ezek ellenére bejön a főképernyő induláskor és x-el kell külön lecsuknom az értesítési sávra, nagyon idegesítő. Megoldás?

(#3121) Fiery válasza Harline (#3119) üzenetére


Fiery
veterán

A 4 maghomerseklet, a CPU Package, IA Cores es GT Cores homersekleteket mind a processzor méri sajat hataskorben. A CPU Package a processzortok homerseklete, az IA Cores a klasszikus processzormagok atlaghomerseklete, a GT Cores pedig az integralt GPU homerseklete.

(#3122) Fiery válasza Harline (#3120) üzenetére


Fiery
veterán

Ez akkor szokott elofordulni, ha az AIDA64 ikonjat az ertesitesi teruleten elrejted, es ezzel egyutt oda akarod lecsukni indulaskor. Ezzel az AIDA64 elohozasa lehetetlenne valna, ezt probalja kivedeni ezzel a mechanizmussal az AIDA64.

(#3123) Harline válasza Fiery (#3122) üzenetére


Harline
csendes tag

Köszönöm szépen.

(#3124) Harline


Harline
csendes tag

Esetleg tudsz valami megoldást arra, hogy egy Toshiba Satellite P770 - i7 @ 2200Mhz, 8 G ram, 640 G winchester - esetében Aida64 telepítését követően érezhetően lelassul a rendszer. Van ennek valami köze esetleg a windows 8.1 64 bit preview rendszerhez?

(#3125) Fiery válasza Harline (#3124) üzenetére


Fiery
veterán

Windows 8.1-hez mindenkepp a legujabb AIDA64 betat erdemes hasznalni. Ha ezt futtatod, es a gep me'g mindig belassul, akkor tiltsd le a Toshiba TVALZ erzekelo tamogatast az AIDA64 / fomenu / Fajl / Beallitasok / Stabilitas oldalon, es inditsd ujra az AIDA64-et.

(#3126) tDr1v3r


tDr1v3r
veterán

Sziasztok!

Az ingyenes AIDA64-el lehet DSDT-t kiolvasni?

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#3127) Fiery válasza tDr1v3r (#3126) üzenetére


Fiery
veterán

Nincs ingyenes AIDA64.

(#3128) tDr1v3r válasza Fiery (#3127) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Ja, szorráj... akkor a próbaverzió?

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#3129) Fiery válasza tDr1v3r (#3128) üzenetére


Fiery
veterán

Az letezik, es azzal le tudod menteni a DSDT tablat. AIDA64 foablak aljan jobb gomb --> ACPI Tool --> Save DSDT.

(#3130) tDr1v3r válasza Fiery (#3129) üzenetére


tDr1v3r
veterán

:R

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#3131) gabo9201


gabo9201
senior tag

Sziasztok!

Innen irányítottak ide, de nem feltétlenül az Aida64-hez kapcsolódó a problémám.

Szóval a gond a következő (Ctrl+C; Ctrl+V):

Adott a következő konfig:

ASRock 890GX Pro3 (1.40 legfrisebb BIOS)
AMD Phenom II X4 955BE + CM TX3 Evo
2x2GB Geil Evo One DDR3 1600MHz CL8
Sapphire 5850 Extreme 1GB
Samsung 1TB HDD
OCZ Agility 3 60GB SSD
FSP 350W

Olyat csinál, hogy ha készenlétbe rakom a gépet és abból felébresztem drasztikusan lecsökken a CPU teljesítménye. A különböző rendszerdiagnosztikai programok szerint az órajel normális, és minden más is olyan, mint mikor normálisan üzemel. Kíváncsiságból kipróbáltam két CPU-val is mégpedig ami a leírásban is szerepel X4 955-ös Phenommal és egy másik X2 555-ös Phenommal. Mindkét CPU esetén előáll a hiba.

Csináltam szemléltető képeket is Aida64-el (nem csak szintetikus teszt alapján csökken a teljesítmény).

Készenlét előtt, normál működés közben:

Készenlétből felébresztve:

Valaki tapasztalt-e már hasonlót? Mi okozhatja ha nem az órajel?

Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201

(#3132) Fiery válasza gabo9201 (#3131) üzenetére


Fiery
veterán

Elkepzelheto, hogy az orajel be van ragadva 800 MHz-en (CnQ LFM allapota), csak az orajel meres ezt nem tukrozi. Mar csak azert is gyanus ez, mert kb. 1/4-ere esik le a teljesitmeny, ami kb. 800 MHz-nek felelne meg.

Probald meg letiltani a BIOS-ban a C1E-t es a CnQ-t, hatha az segit.

(#3133) sdaniel89


sdaniel89
csendes tag

A business verzióban létezik olyan, hogy parancssorból tudom az adatbázisban lévő reportokat kiexportálni csv fileba? Egy idő után nagyon sok report keletkezik, de talán így érdemes archiválni, ha valamelyik idővel mégis kell akkor manuálisan vissza tudom hozni. Vagy fordítsam meg a folyamatot és alapból csv filekat hozzak létre amit parancssorral be tudok illeszteni az adatbázisba?

Köszönettel, Dani.

(#3134) gabo9201 válasza Fiery (#3132) üzenetére


gabo9201
senior tag

Köszi szépen!

Elfelejtettem írni, hogy az energiagazdálkodási dolgok (CnQ; C1E) nálam alapból le vannak tiltva és Win-en belül is "Teljesítménycentrikus" mód van kiválasztva.

Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201

(#3135) Fiery válasza sdaniel89 (#3133) üzenetére


Fiery
veterán

Van erre lehetoseg, az Adatbaziskezelo modulban. De ha ilyen igeny/elkepzeles van, akkor inkabb azt szoktuk javasolni, hogy CSV riportok keruljenek generalasra, es inkabb onnan illesszek be adatbazisba a riportokat. De mindket iranyban mukodokepes lehet a modell.

(#3136) Fiery válasza gabo9201 (#3134) üzenetére


Fiery
veterán

Akkor nem tudom, mi lehet a baj, de ha tippelni kellene egy mereszet, akkor azt mondanam, BIOS bug.

(#3137) gabo9201 válasza Fiery (#3136) üzenetére


gabo9201
senior tag

Én is erre gondoltam. Szerintem valami úton módon meg fogom keresni az ASRockot.

Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201

(#3139) Fiery válasza #41133696 (#3138) üzenetére


Fiery
veterán

Koszi! A screen shot-ok kicsit benara sikeredtek :)

(#3140) #90933760 válasza Fiery (#3139) üzenetére


#90933760
törölt tag

Ehhez a cikkhez szólva, azt írja hogy az OSD menü az megjelenik játék alatt is. De én hiába kapcsolom be, hiába jelölöm be hogy legfelül legyen, ha elindítom a játékot ugyanúgy eltűnik. Erre valami ötlet? Tök jó lenne látni játék alatt a hőmérsékletet stb.

(#3141) Fiery válasza #90933760 (#3140) üzenetére


Fiery
veterán

Az OSD nem hasznalhato teljes kepernyos jatekok vagy egyeb alkalmazasok kozben.

(#3142) #90933760 válasza Fiery (#3141) üzenetére


#90933760
törölt tag

Ahha. Akkor viszont szólni kéne a cikkírónak, hogy javítsa ki az ominózus szöveget:
"Érdekességként még megemlíteném azoknak, akiknek nincs ilyen billentyűzetük, hogy van OSD kijelzésre is lehetőség, azaz a szoftver a teljes képernyős alkalmazás képe fölé rendereli az értékeket."

[ Szerkesztve ]

(#3143) gabo9201 válasza Fiery (#3136) üzenetére


gabo9201
senior tag

Nem akarom elkiabálni, de tényleg BIOS bugnak tűnik. Eddig a legfrissebb 1.4-es BIOS volt rajta, most pedig visszaraktam egy 1.3-asat. A készenlétből való felébresztéskor megmarad a teljesítmény.

Most már csak a gyártót kéne felkeresni (talán a google fordító segít :D ). :U

Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201

(#3144) dethroner


dethroner
veterán

Sziasztok!
Napokban vettem egy harmadik házhűtő ventit, de az aida nem látja, csak az előző kettőnek mutatja a fordulatát. 3 tűs mind, szóval elvileg mutatnia kéne. Van megoldás?

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#3145) Fiery válasza dethroner (#3144) üzenetére


Fiery
veterán

Az alaplap BIOS-aban, a hardvermonitorozo oldalon latszodik mind a harom ventilator? Melyik AIDA64 verziot hasznalod, es milyen alaplapod van?

(#3146) dethroner válasza Fiery (#3145) üzenetére


dethroner
veterán

Szia!
Igen, a BIOS-ban látszik mindhárom házhűtő. Lapom asus p5a97 evo r2.0
A legújabb aida van fent, de egy korábbi verzió sem látta. Ellenben az asus saját programja és a speedfan is látja mindet.

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#3147) Fiery válasza dethroner (#3146) üzenetére


Fiery
veterán

Az AIDA64 ablakanak aljan nyomj kerlek egy jobb gombot --> Sensor Debug --> ISA Sensor Dump, es masold be az eredmenyt ide a topicba.

Es azt is ird meg, hogy mikepp hivatkozik a BIOS Setup arra a ventilatorra, amit nem lat az AIDA64, azaz hogy milyen cimkevel latja el. Pl. "POWER FAN" vagy ilyesmi.

Koszi!

(#3148) gabo9201 válasza Fiery (#3147) üzenetére


gabo9201
senior tag

Ha már ventilátor és Aida64:
Nekem sem mutatja a CPU hűtő fordulatszámát mióta ez a 890GX Pro3 lapom van. UEFI-ben látszik.

------[ AIDA64 v3.00.2500 ]------

------[ Microsoft Windows 7 Ultimate 6.1.7601.18113 Service Pack 1 (64-bit) ]------

------[ Motherboard Info ]------

Motherboard ID : 63-0100-000001-00101111-102510-Chipset$0AAAA000_BIOS DATE: 04/29/11 23:09:00 VER: 04.06.04
Motherboard Model : ASRock 890GX Pro3
Motherboard Chipset : AMD 890GX, AMD K10

DMI MB Manufacturer : ASRock
DMI MB Product : 890GX Pro3
DMI MB Version :
DMI MB Serial :
DMI SYS Manufacturer: To Be Filled By O.E.M.
DMI SYS Product : To Be Filled By O.E.M.
DMI SYS Version : To Be Filled By O.E.M.
DMI SYS Serial : To Be Filled By O.E.M.
DMI BIOS Version : P1.30

ITE 87xx Port = 00h
ITE 87xx HWMonitor Port = 0000h
ITE 87xx Device ID = 0000h
ITE 87xx Version = 00h

Winbond SuperIO Port = 2Eh
Winbond SuperIO HWMonitor Port/60 = 0290h
Winbond SuperIO HWMonitor Port/64 = 0000h
Winbond SuperIO Device ID = B473h
Winbond Sensor ID A3/5C/reg$58 = A3 / 5C / C1

Fintek SuperIO Port = 00h
Fintek SuperIO HWMonitor Port = 0000h
Fintek SuperIO Device ID = 0000h

LPC47 SuperIO HWMonitor Port = 0000h
LPC47 SuperIO Device ID = FFFFh

------[ Nuvoton ISA Sensor Device at 0290 / Bank #0 ]------

0000 04 FF 04 75 00 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0010 04 FF 00 FF 00 FF FF FF 43 07 00 00 22 FF 01 E7
0020 AA EA D5 D5 2D D9 2D 1F 00 00 00 DA 00 00 00 00
0030 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
0040 03 00 10 FF FF 00 3F 05 2D FF 00 00 18 95 02 A3
0050 FF FF 00 FF FF FF 00 80 C1 40 FF FF 01 00 00 05
0060 30 FF 40 01 01 01 00 FF FF FF FF FF 00 F8 80 FF
0070 00 0A 00 FF 80 26 80 41 00 FF 00 1F FF 01 1F 00
0080 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0090 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00A0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00B0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00C0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00D0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00E0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00F0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

Reg$20 CPU Core: r = 170, r*0.016 = 2.72
Reg$21 CPU Aux: r = 234, r*0.016 = 3.74
Reg$22 +3.3 V: r = 213, r*0.016 = 3.41
Reg$23 +5 V: r = 213, r*0.016 = 3.41
Reg$24 +12 V: r = 45, r*0.016 = 0.72
Reg$25 -12 V: r = 217, r*0.016 = 3.47
Reg$26 -5 V: r = 45, r*0.016 = 0.72

------[ Nuvoton ISA Sensor Device at 0290 / Bank #1 ]------

0000 80 00 00 05 05 FF 01 3C 00 FF FF 01 FF FF FF FF
0010 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0020 02 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF FF
0030 FF 00 FF FF 00 64 00 FF 00 41 00 00 00 00 FF 00
0040 FF FF FF 00 FF 00 00 00 01 FF FF FF FF FF 02 FF
0050 26 80 00 4B 00 50 05 FE FF FF FF FF FF FF FF FF
0060 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0070 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0080 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0090 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00A0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00B0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00C0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00D0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00E0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00F0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

------[ Nuvoton ISA Sensor Device at 0290 / Bank #2 ]------

0000 82 37 12 05 05 75 FF 3C 01 75 FF 01 FF FF FF FF
0010 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0020 02 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF FF
0030 FF 00 FF 75 00 64 00 FF 00 41 00 00 00 00 FF 00
0040 75 FF 75 00 25 00 00 00 01 FF FF FF FF FF 02 FF
0050 41 00 00 4B 00 50 18 00 FF FF FF FF FF FF FF FF
0060 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0070 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0080 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0090 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00A0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00B0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00C0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00D0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00E0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00F0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

------[ Nuvoton ISA Sensor Device at 0290 / Bank #3 ]------

0000 03 00 00 05 05 01 01 3C 02 FF FF 01 FF FF FF FF
0010 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0020 02 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF FF
0030 FF 00 FF FF 00 64 00 FF 00 41 00 00 00 00 FF 00
0040 FF FF FF 00 41 00 00 00 01 FF FF FF FF FF 02 FF
0050 02 04 07 07 06 05 02 07 07 00 00 C0 7D 0E 00 00
0060 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0070 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0080 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0090 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00A0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00B0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00C0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00D0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00E0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00F0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

------[ Nuvoton ISA Sensor Device at 0290 / Bank #4 ]------

0000 FF 00 00 00 00 00 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0010 00 00 00 00 00 00 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0020 FF 00 00 96 64 96 64 E1 96 01 FF FF FF FF FF FF
0030 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0040 3F 00 03 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF 02 FF
0050 03 13 FF 00 00 00 00 2E 6A 1E 11 33 09 5F 20 FF
0060 FF 01 00 00 00 00 00 00 FF FF FF FF FF FF FF FF
0070 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0080 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0090 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00A0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00B0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00C0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00D0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00E0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00F0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

------[ Nuvoton ISA Sensor Device at 0290 / Bank #5 ]------

0000 00 00 00 00 00 00 33 33 00 00 00 00 00 00 00 FF
0010 00 00 00 00 00 00 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0020 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0030 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0040 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF 02 FF
0050 D6 CD 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
0060 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0070 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0080 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0090 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00A0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00B0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00C0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00D0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00E0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00F0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

------[ Nuvoton ISA Sensor Device at 0290 / Bank #6 ]------

0000 01 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FF
0010 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF EC FF
0020 FF 01 02 03 01 01 01 FF 00 00 00 1F 1F 1F 00 00
0030 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF FF FF FF FF
0040 FF 02 02 02 02 02 00 00 00 FF FF FF FF FF 02 FF
0050 7F 7F 7F 7F 7F 7F 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
0060 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF FF FF FF
0070 7F 7F 50 4B 04 7F 7F 50 4B 04 7F 7F 50 4B 04 00
0080 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0090 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00A0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00B0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00C0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00D0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00E0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00F0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

------[ Nuvoton ISA Sensor Device at 0290 / Bank #7 ]------

0000 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
0010 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
0020 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
0030 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
0040 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 02 00
0050 73 EE 00 10 3C A3 C4 84 80 64 09 68 22 0F 00 00
0060 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
0070 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
0080 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0090 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00A0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00B0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00C0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00D0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00E0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
00F0 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF

0027 0150 0250 007D 007E 062B 062C 062D 071C 0720
T: 31 38 61 1 31 31 31 31 0 0
T: 31 38 61 1 31 31 31 31 0 0
T: 31 38 77 1 31 31 31 31 0 0
T: 31 38 80 1 31 31 31 31 0 0
T: 31 39 79 1 31 31 31 31 0 0
T: 31 39 80 1 31 31 31 31 0 0
T: 31 39 80 1 31 31 31 31 0 0
T: 31 39 80 1 31 31 31 31 0 0
T: 31 39 80 1 31 31 31 31 0 0
T: 31 39 80 1 31 31 31 31 0 0

------[ SB7xx/8xx/9xx PM2 at 0CD0 ]------

0000 06 1E 00 FF BF 05 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF
0010 06 1E 00 FF BF 05 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF
0020 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF
0030 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF
0040 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF
0050 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0060 07 00 00 00 00 00 01 00 00 FF FF 01 00 00 FF FF
0070 01 00 00 FF FF 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FF
0080 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0090 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
00A0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF FF FF FF FF FF
00B0 00 FF 00 00 FF 00 00 FF 00 00 00 00 00 00 00 00
00C0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
00D0 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF FF FF FF FF FF FF
00E0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 8E 19 01 00 00 00
00F0 19 0A 02 05 C8 20 80 00 00 04 00 55 08 08 00 00

Reg$59VIN0: r = $FFFF, r*0.000046 = 3.0146
Reg$5DVIN1: r = $FFFF, r*0.000046 = 3.0146
Reg$61VIN2: r = $0000, r*0.000046 = 0.0000
Reg$65VIN3: r = $0100, r*0.000046 = 0.0118
Reg$69VIN4: r = $FFFF, r*0.000046 = 3.0146
Reg$6DVIN5: r = $FF00, r*0.000046 = 3.0029
Reg$71VIN6: r = $0000, r*0.000046 = 0.0000
Reg$75VIN7: r = $0000, r*0.000046 = 0.0000

------[ SB7xx/8xx/9xx PM at 0CD6 ]------

0000 0E 00 4F 4A 00 04 00 02 34 05 04 02 06 21 43 55
0010 FF 0F 00 00 FF 0F 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
0020 00 00 D1 FE 01 00 D8 FE 21 0B 00 00 01 0B 00 00
0030 00 00 00 00 07 00 C0 FE 00 00 00 00 00 00 00 00
0040 00 00 00 00 00 00 00 80 F1 00 C0 FE 03 00 00 00
0050 03 00 D0 FE 90 00 00 97 01 FF 15 66 00 05 00 07
0060 00 08 04 08 08 08 10 08 20 08 B2 00 00 FE BA 00
0070 00 00 00 00 1F 00 00 04 FF FF 00 00 85 01 E0 A0
0080 1F 1A 00 20 00 00 00 00 30 10 00 00 9E 00 80 00
0090 02 05 02 0B 01 00 10 00 00 10 00 10 00 00 00 00
00A0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
00B0 00 00 00 00 00 0B 05 05 08 00 08 40 F2 00 53 00
00C0 F9 0B 58 40 3C 02 00 00 0C 40 38 00 FF FF FF FF
00D0 00 00 30 00 00 00 00 00 15 00 91 00 01 00 10 03
00E0 D8 0C 00 00 00 00 00 02 00 00 00 01 03 12 00 7F
00F0 9C 03 00 00 00 00 01 21 6C 27 00 00 00 00 00 00

------[ MMIO at FED80400 ]------

0000 06 06 06 06 BF BF BF BF 00 00 00 00 00 00 00 00
0010 06 06 06 06 BF BF BF BF 00 00 00 00 00 00 00 00
0020 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
0030 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
0040 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
0050 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0060 07 07 07 07 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
0070 01 01 01 01 FF FF FF FF 00 00 00 00 00 00 00 00
0080 FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF FF
0090 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
00A0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF FF FF
00B0 00 00 00 00 FF FF FF FF 00 00 00 00 00 00 00 00
00C0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00
00D0 00 00 00 00 00 00 00 00 FF FF FF FF FF FF FF FF
00E0 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 01 01 01 01
00F0 19 19 19 19 C8 C8 C8 C8 00 00 00 00 08 08 08 08

------[ ACPI Temperatures & Fans ]------

_TZ_.THM0._TMP :
_TZ_.THM1._TMP :
_TZ_.THR0._TMP :
_TZ_.THR1._TMP :
_TZ_.TZ00._TMP :
_TZ_.TZ01._TMP :
_TZ_.RTMP :
_TZ_.RFAN :
_TZ_.RFAN(0) :
_TZ_.RFAN(1) :
_SB_.ATKD._HID :
_SB_.ATKD.TMPR :
_SB_.PCI0.LPC0.EC0_.CCTV :
_SB_.PCI0.LPC0.EC0_.LRPM :
_SB_.PCI0.LPC0.EC0_.HRPM :
_SB_.PCI0.SBRG.EC0_.ECPU :
_SB_.PCI0.SBRG.EC0_.TACH(0):
_SB_.PCI0.SBRG.EC0_.TACH(1):
_SB_.PCI0.SBRG.EC0_.TAH0 :
_SB_.PCI0.SBRG.EC0_.TAH1 :
_SB_.PCI0.SBRG.EC0_.ST00 :
_SB_.PCI0.SBRG.EC0_.SC01 :
_SB_.PCI0.SBRG.EC0_.SC02 :
_SB_.PCI0.SBRG.EC0_.SC03 :
_SB_.PCI0.SBRG.EC0_.SC04 :
_SB_.PCI0.SBRG.EC0_.SC05 :
_SB_.PCI0.SBRG.EC0_.SC06 :
_SB_.PCI0.PIB_.EC0_.TCRT :
_SB_.PCI0.SBRG.EC0_.CTPM :
_SB_.PCI0.SBRG.EC__.CPUT :
_SB_.PCI0.SBRG.EC__.SYST :
_SB_.PCI0.LPC_.EC0_.CTMP :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.CTMP :
_SB_.PCI0.LPC_.EC0_.TMP1 :
_SB_.PCI0.LPC_.EC0_.TMP2 :
_SB_.PCI0.LPC_.EC0_.TMPI :
_SB_.PCI0.LPC_.EC0_.TMPV :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.A1TP :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.A2TP :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.FAN0 :
_SB_.PCI0.LPCB.EC__.TS1R :
_SB_.PCI0.LPCB.EC__.TS2R :
_SB_.PCI0.LPCB.EC__.TS3R :
_SB_.PCI0.LPCB.EC__.F1FL :
_SB_.PCI0.LPCB.EC__.F1FH :
_SB_.PCI0.LPCB.EC__.F2FL :
_SB_.PCI0.LPCB.EC__.F2FH :
_SB_.PCI0.LPC_.H8EC.RTMP :
_SB_.PCI0.LPC_.H8EC.LTMP :
_SB_.PCI0.LPC_.H8EC.MTMP :
_SB_.PCI0.LPC_.H8EC.GTMP :
_SB_.PCI0.LPCB.H8EC.CTMP :
_SB_.PCI0.LPCB.H8EC.DTMP :
_SB_.PCI0.LPCB.H8EC.GTMP :
_SB_.PCI0.LPCB.H8EC.ITMP :
_SB_.PCI0.LPCB.H8EC.MTMP :
_SB_.PCI0.LPCB.H8EC.STMP :
_SB_.PCI0.LPCB.H8EC.PFAN :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.OTPC :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.VGAT :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.CHPT :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.CPUT :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.SYST :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.DTS1 :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.DTS2 :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.DIMM :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.FANH :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.FANL :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.CUTP :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.PHTP :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.DIMT :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.INLE :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.PANT :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.F0RM :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.F0DT :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.F1RM :
_SB_.PCI0.LPCB.EC0_.F1DT :

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201

(#3149) Fiery válasza gabo9201 (#3148) üzenetére


Fiery
veterán

ASRock lapokon, amikor 2 ventilatort muxolnak egyetlen szenzor chip regiszterre, akkor sajnos csak az egyiket tudja az AIDA64 kiolvasni. A mux atallitasa ugyanis nagyon benan van megoldva az ASRock lapokon, es nem lehet egyszeruen, megbizhatoan es gyorsan valtani a 2 ventilator kozott :(

(#3150) gabo9201 válasza Fiery (#3149) üzenetére


gabo9201
senior tag

Értem /vagyis nem, mármint a technikai részét/, engem egyébként sem zavar túlzottan. Ez a hiba akkor is fennáll ha csak ez az egy ventilátor van az alaplapra dugva?

Fiery

Azért kérdeztem, mert nekem most csak egy CPU hűtő van rádugva. A gépben a tápon és a VGA-n kívül nincs is másik venti.

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.