- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sagit
veterán
árérzékeny mert nincs értelme sokat kiadni érte... 90% ba csak netre lesz használva
ilyen kéne nekem: atom cpu, kevéske ram (úgy is teszek bele 2gb ot mert olcsók a ramok), ssd mondjuk 8 gb ( xp elfér rajta, aksi tovább bírja, veszek occsóé majd egy 8gb os vagy nagyobb memkarit és jólesz)
ami nagyon fontos: sokáig bírja az aksi, 1024*x es felbontása legyen mert a honlapok 80% ekkora felbontású, nincs kedvem oldalra is görgetni
minden másból jó nekem a leg fapadosabb is kis billel kis kijelzővel stb....
-
Magnum_
nagyúr
46k-s HP az ilyen fogyasztói megtévesztés, mi is lecsaptunk rá páran, amikor "megjelent" ott tavasszal, de az az ár dezinformáció, levelzgettünk is velük. igy viszont akkor nem is irok a Via-ról.
az első kettö link az pedig nem a gépekre vonatkozik
ennyiért jobb esetben hordozható dvd lejátszót lehet venni. nézd meg itt az aprón a használt gépeket. ki lehet fogni néha jó árban korrekt tulajoktól is. -
sagit
veterán
válasz
Magnum_
üzenetére
Kijelző és billentyű mérete lényegtelen, nem sokat fogok gépelni csak imme-ámmal
Ami a legfontosabb az hogy sokáig bírja és olcsó legyen
nincs kedvem sokat költeni rá....árgépen találtam pár érdekes gépet, szerintem ezek az árak nem feltétlen valósak

http://www.argep.hu/product_359219.html
http://www.argep.hu/product_366062.html
http://www.argep.hu/product_761602.html -> ez megtetszett, mit lehet tudni ezekről a via procikról?előre is köszönöm

-
sagit
veterán
Sziasztok
Szeretnék 1 NETbook-ot de lövésem sincs milyet vegyek.....
Amire kéne: Egyetemre
gyakorlatilag csak gépelésre, netezésre, illetve a buszon+lyukas órába filmezésre (nem kell 720p se FULL HD sima DivX megteszi)Szempontok:
1 - olcsó legyen
ne 100k.. akkor inkább veszek 1 butácska laptopot...
2 - minél nagyobb akkuidő... ne 2 óra hanem inkább a duplája vagy több
3 - a kijelző mérete teljesen lényegtelen csak a felbontás az ami számítana nekem... 1024* x-től felfelé lenne jóHogy milyen típus majdnem mind1 nekem, vigyázni fogok rá, nem kell hogy víz,tűz,ütés,bomba stb álló legyen... azért a garancia számítana hogy ha kell el is tudjam intézni hamar ne kelljen külföldre menni...
Előre is köszi a helpet

-
adam_
senior tag
Ez az MSI U123 nagyon tetszik, ráadásul a notebook.hu-n van egy elég kedvező részletfizetési lehetőség is. Viszont a DELL Inspiron 1011 is tetszik, és itt is van kedvező részletfizetési lehetőség. Huh, nagy a dilemma.

sti: Igazából egyetemre kéne, koliba, tanulni belőle, böngészni, néha szórakozás (film, zene...). Arra is mondjuk kíváncsi lennék, hogy ezek mennyire karcolódnak, mennyire látszik meg rajtuk a "használat", esetlegesen van valamiféle védelem (fólia, táska...) amivel ezt meg lehet akadályozni?

-
sti
tag
A Toshiba kicsi, jól összerakott nagyon egybevan. Nekem ennek a zsanérjai voltak a legmeggyőzőbbek. Ha olcsót veszel az 512 rammal,és 80-as HDD-vel lesz szerelve. A drágábbak most 30-40 ezerrel drágábbak mint az NB100 szvsz annyival nem érnek többet. Én agronómus vagyok, egész nap kocsiba be kocsiból ki, por, hőhatások. A NB100 olyan mintha nekem találták volna ki, olcsó így nem sajnálom, Toshiba már nem a régi minőség de még ma is meggyőző összeszerelés, pici és könnyű, 3év gar nagyon nem mindegy.
Szerintem csak akkor vegyél Toshibát ha tényleg egy ütni vágni való kis mobil gépre van szükséged és sokat mész. Ha sokat vagy otthon, irodában, akkor szerintem 1000szer inkább Lenovo vagy méginkább Dell( ha otthon használod mindegy a kis akksi) -
Gergő_
őstag
nem rosszabb mint a többi, de a garanciálsi ügyintézése hagy némi kivetnivalót...
ugyanúgy mint az acernél
ha a géped meghibásodik, akkor jön a futár és elviszi Prágába, ahol megjavítják, majd visszaküldikén speciel undorító dolognak tartom hogy nem képesek magyar szervizeket is fenntartani, magyar embereket foglalkoztatva!(tudom jobban megéri...) főleg a mostani helyzetben.
Ráadásul az Acer és Asus eladási statisztikái nem indokolnák a szerviztelenséget, persze így nekik biztosan gazdaságosabb.
Szabotálni kéne a kizsákmányoló brandeket, gyakorlatilag csak a pénz kell nekik innen, a munkaerő nem... -
Gergő_
őstag
én most délután láttam a forumtársak lenovo s12-jét és msi wind u100-át (utódja az u123)
mindkét gép nagyon jó választás lehet a 6 cellás akkumulátorral(lenovonál ez kb 5 óra, msinél egy kicsivel több)
az s12 méretben nagyon jól használható napi szinten, az msi wind pedig a matt kijelzővel elég vonzó darab( ez ugyanis sajnos ritkaság minden kategóriában), persze ehhez jól jön egy otthoni asztali tft monitor.
az s12 ára most 115 ezer lehet hogy még egy keveset megy le, az u123 90k
itt egy teszt az s12-ről
de ott van pl a dell mini 10v(más néven 1011) 3 cellás akksival 77ért, tükrös kijelzővel,valamivel olcsóbban és ennek is jó a garijaszerk.:
#3482) adam_
ehelyett biztosan egy dell 10v-t érdemesebb venni még ha akkuidőben kevesebbet is bír -
adam_
senior tag
Ha már előbb szóba hoztam az Auchant, akkor itt van egy akciós netbook a kínálatukból:
[link]Vélemény?
-
adam_
senior tag
-
Gergő_
őstag
asust kihagynám, a dellről viszont tudni kell hogy akuidőben kb 2:30-t bír
az aquaban most vannak olcsóbb dellek, és msi-k mint amit linkeltél, de az a legjobb ha el tudsz menni egy boltba ahol ki van állítva több netbook és ott össze tudod őket hasonlítani(pl. a speedshop üzletét szokták ajánlani)
ha elég mégis 12 colosat szeretnél akkor jó választás lehet a lenovo s12 vagy a dell mini inspiron 12,de ez csak a z530-as procival( egyébként ez a dell itthon elég nehezen szerezhető be ahogy elnézem, nem is csodálom miért...)szerk: ha külföldön tudsz vásárolni/vásároltatni esetleg akkor is változtathat az árakon nem kicsit.., viszont sok esetben pl az usaban garanciális gépet itthon nem javítják, szóval van benne rizikó
-
BloodRay
veterán
Mekkora szövegek vannak a gépek leírásánál.
Majdnem leestem a székről.
Mellesleg: "Az MSI Wind U100-ak az Intel 945-ös chipsetjére épülnek, jellemzőjük a 802.11b/g szabványú WLAN, az 56k-s modem, a Gigabites Ethernet, az 1,3 megapixeles webkamera..."
Ez az 56k-s modem mennyire helytálló?...
(Wind U123-ról van szó speciel) -
adam_
senior tag
-
Gergő_
őstag
válasz
bigyo.su
üzenetére
azt nem tudom, de a 720p simán ment rajta, 3D-vel nem tornáztattuk, szerintem nem való játékra
@adam_
ha 100-ig el tudsz menni akkor azért elég sok gépből tudsz válogatni...
mekkora kijelző kell, mennyire fontos a hosszú akkuidő?ezeken a tulajdonságokon érdemes elindulni.... -
bozont
veterán
Sziasztok
Olyan 50k körül kapható valami értelmes darab? Netezésre, doksik nézegetésére, meg talán egy kis videónézegetésre és zenehallgatásra kellene. -
adam_
senior tag
Mivel abszolút járatlan vagyok netbook témában, és notebookot viszont nem szeretnék venni, mit tanácsoltok, melyik a legjobb vétel netbookok közül a mai piacon, mire figyeljek vásárlásnál, hol vegyem?

-
Magnum_
nagyúr
na srácok jelentem, két hozzáértő kollega nyuzta az S12-t (Bloodray és Gergő_), jelentem, a 720p megy az S12-n.
bigyo.su : U350 szuper kis gép, jo az Intel, de az S12 kissebb, olcsobb,talán erősebb, de hangosabb lehet kicsit.
-
BloodRay
veterán
válasz
bigyo.su
üzenetére
Szerintem mindenképpen az S12 a nyerő a két gép közül.
Ma láttam is élőben az S12-t(köszönjük Saint_
) és meggyőző kis készülék.
A nano meg valószínűleg megeszi teljesítményben a Celeron ULV-t.(#3439) krisi047 -> Én sem gondolom, hogy baja lenne a Dellnek, csak hogy kíváncsi leszek, hogy bírják hosszabb távon(~1 év).
-
bigyo.su
tag
válasz
bigyo.su
üzenetére
Vacilálok, hogy milyen netbookot is vegyek, segítsetek kérlek a következők közt dönteni:
- Lenovo S12 (Via Nano)
- MSI Wind U200 (Intel Celeron M ULV)Igazából kellene a minimum 12"os kijelző, azért szeretném, ha nem a leggyengébb lenne a gép, ezért kacsintgatok ezekkel, bár a Via-t nem tudom hova rakni sem teljesítményben, sem megbízhatóságban. Az igazi a Lenovo Ion-os netbookja lenne, de október végéig nem tudok várni.
-
upszilon
őstag
válasz
wassermann
üzenetére
"A DELL egyébként is a PC-s világ BMW-je, már a hírneve miatt sem engedheti meg magának, hogy rosszul megtervezett cuccokat dobjon piacra!"
Rosszul, vagy bonyolultra? Itt van egy memóriacsere. Ez a part1. Nézd meg a part 2-őt is. Ennél bonyolultabbra már telán akkor sem lehetne tervezni a cuccot, ha külön verseny létezne rá BMW fődíjért.

-
BloodRay
veterán
válasz
wassermann
üzenetére
Hallottál már megsült Mac-ekről?...
Még egyszer felhívnám a figyelmed, hogy ebben a kategóriában elég vicces, ha azt hiszed egetverő minőségbeli különbség lehet a márkák között.
Majd idővel kiderül milyen lesz ezeknek a gépeknek az élettartama. Én is örülni fogok, ha pozitív tapasztalatok lesznek(mondjuk ~1 éves használat után). -
upszilon
őstag
válasz
wassermann
üzenetére
Meleg nyári napokon használva egy kölcsön Dell Mini 10-et, semmi problémásat nem tapasztaltam. Igaz, csak internetet használtam. Dehát pontosan erre való.
-
BloodRay
veterán
válasz
Magnum_
üzenetére
Akkor kapcsold ki.
Viccen kívül, a teljesítménytől is függ, mennyire lehet passzívvá tenni egy gépet.
Egy ilyen igen szűkös térbe zárt gépet viszont félve használnék passzívan.
Sült már meg pár gép a környezetemben. Plusz saját laptop is.
Az adatlapot ne tessék megnézni, nem vagyok paranoiás nem azért van a régi asztaliban 7 venti.
-
BloodRay
veterán
válasz
wassermann
üzenetére
Hosszútávon továbbra sem szimpatikus nekem ilyen kisgépbe a passzív hűtés ha van hővédelem ha nincs. Azt a minimális zajt amit ezeknek a ventilátorja generál ki lehet bírni szerintem.
Z530 vagy Z520-as van a Dellben? -
wassermann
addikt
-
Magnum_
nagyúr
csökkent az Lenovo S12 ára gyerekek! mellesleg az U350 ára is

-
sti
tag
válasz
Magnum_
üzenetére
Engem a Toshiba győzött meg, nem egy szépség de nagyon egyben van és 3 év garivali is olcsóbb mint a Lenovo vagy a Dell. Persze sok különbség nincs netbook és netbook között, és azt, hogy ki milyet választ, tényleg néhány személyes dolog dönti csak el. Ha nem kellene sokat terepre vinnem a gépet én biztos Dell-t vagy Lenovo-t veszek.
-
sti
tag
-
Gergő_
őstag
az msi-re is 2 év garancia van és matt a kijelzője, valamint 6 cellás akkuja van azért ezt is számításba kell venni,kb 10 ezer forint a különbség..nehéz választani, de valószínűleg én is a dell mellett döntenék a ventilátormentesség miatt, plusz még bele abriktolni egy ssd-t és megvan a halk gép
-
Gergő_
őstag
válasz
Magnum_
üzenetére
naja
egyértelműen vagy a dell vagy az msi u123
emesében elvileg 6 cellás akku van, és matt kijelzős és a billentyűzete sincs úgy elbaltázva mint az új változatban
dell se rossz, nincs benne venti, de tükrös és a 10v változat(1011) ithon általában 3 cellás akkuval van szerelve -
Magnum_
nagyúr
válasz
FullGas
üzenetére
mindenáron netbook kell? én, persze lehet hogy egyedül vagyok ezzel, de eszembe nem jutna, hogy játszak a netbookon. persze már többen irtak, hogy probáljam ki eeeezt, azt, de ...
ha már netbook, akkor ugye tulzottan sok HW-s diffi nincs. ami dönthet: suppport,gari, minöség , dizájn. csakhogy nehezitsünk, nézz hozzá azért vmi 10"-os asus-t is
én amugy ezek közül a dellre savaznék (korrekt méretü a tácspad és jo a bill, nameg szép), bár az Msi-re 2év gari van, és nem nagyon panaszkodnak rá. De van itt lenovos kollega(rajtam kivül), akinek S10-ese van, és nagyon jónak tartja (bár sztem kicsi a tácspad azon.) -
FullGas
senior tag
Sziasztok!
Gondolkozom egy netbook vásárlásán, de lenne néhány kérdésem
A kiszemeltek:
-Msi wind u100
-Msi wind u123
-Dell inspiron 1011
-Acer Aspire one D250
-Lenovo ideapad s10
Netezésre, filmnézésre, meg egy kis minimális játékra kéne.
Tisztában vagyok azzal hogy ezeken nem lehet nagyon játszani, de mégis ez mit jelent??
gondolok itt a COD1-2-re,ezek elemnek rajta? Ennél komolyabb játékok nem nagyon érdekelnének.
Ezek közül melyiket érdemes választani max 85ezer lenne a keret.Vagy esetleg van róluk valami összehasonlító teszt?
Köszi a választ
-
Gergő_
őstag
válasz
upszilon
üzenetére
ki kell hogy ábrándítsalak de a két processzor egyáltalán nem azonos
amire te gondolsz CULV az a Consumer Ultra-Low Voltage
egyébként ezek is celeronok de pl ilyenek: [link]
amiről mi beszélünk az (feltehetően) a tavalyi Asus 1000HD amiben egy ilyen Celeron proci lapul -
upszilon
őstag
Szia!
Ezek az intell új kisfogyasztású processzorai. Van belőlük jónéhány. És a velük készült gépek is kezdenek szállingózni. Érdemes ellátogatnod a most nyílt saját topikjába. Inkább ott lesznek kivesézve ezek.
-
bigyo.su
tag
Sziasztok,
Erősen gondolkodom, hogy beruházok egy Via procis Lenovo S12-be, az olvasottak alapján nekem pont megfelelne.
A kérdésem az lenne, hogy ti melyik üzeletet ajánlanátok, ahol megvehetném? Fontos szempont lenne ugyanis a garanciális javításokhoz való hozzáállásuk is, nem csak az ár.
És legyen boltja is az üzletnek, ne csak webshop.
Köszi előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- Milyen NAS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Crimson Desert
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Október 6-án jelenik meg a Star Wars: Galactic Racer
- További aktív témák...
- Lenovo G500,Core i3-3110M,256 GB Patriot P210 SSD,8 GB DDR3,
- Acer Predator I7 RTX 3070
- 16" MacBook Pro M5 MAX 18C/40C/48GB/2TB - BONTATLAN ÚJ (BOLTI ÁRA: 2.1M FT) // BESZÁMÍTÁS: OK
- Lenovo ThinkPad P1 Gen5 16" i7-12800H, 32GB RAM, RTX A3000 12GB GPU, 1TB SSD, Számlaképes, garanciás
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V15 G4 IRU laptop, 15.6", FHD, IPS, lntel Core i5-13420H, 2x8GB, 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Akció!!! Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 i5-1135G7 16GB Ram 256 GB SSD FHD IPS Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ennyiért jobb esetben hordozható dvd lejátszót lehet venni. nézd meg itt az aprón a használt gépeket. ki lehet fogni néha jó árban korrekt tulajoktól is.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

én amugy ezek közül a dellre savaznék (korrekt méretü a tácspad és jo a bill, nameg szép), bár az Msi-re 2év gari van, és nem nagyon panaszkodnak rá. De van itt lenovos kollega(rajtam kivül), akinek S10-ese van, és nagyon jónak tartja (bár sztem kicsi a tácspad azon.)