Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  MSI notebookok

Hozzászólások

(#14951) pityesz601


pityesz601
csendes tag

Hali Mindenki !!!
Kaptam egy MSI CX600-as Laptopot, de a bluetooth-ot nem sikerült eddig még beüzemelnem !!
Hogyan kell bekapcsolni? Nem engedi a Drivert-sem feltelepíteni !
Valaki tudna nekem ebben segíteni ? :)

(#14952) kali válasza pityesz601 (#14951) üzenetére


kali
legenda

biztosan van benne bluetooth modul, vagy lehet, hogy csak előkészítés van?
mi a noti pontos típusa? a cx600 utáni azonosító kellene!
a bluetooth bekapcsolásának a módját megtalálod a leírásban; link

(#14953) Bpeter91


Bpeter91
csendes tag

Sziasztok!
MSI VR630 tulaj vagyok én is, és lenne kérdésem.

Tud valaki valamit a Hybrid SLI-ről mondani? Everest szerint támogatja a gép. Nvidia honlapja szerint is a 9100M G rendelkezik eme funkcióval, csak mivel most szervizben van a gép, nem tudok próbálkozni ezzel. Kérlek titeket mondjátok el mit gondoltok vagy tudtok erről.

Igaz bent van szervízben, de szerintetek mi lehet a gond?
A probléma csak annyi hogy a windows 7-es mahjonggnál, néha Fruity Loopsnál, sőt van amikor csak msn+zene+netnél fogja magát, elszineződik az egész kép (olyan lesz mint az aktuális program pl: mahjonggnál sárga, netnél ha facebook fehér) és megáll a hang a gép megy, de innentől kezdve semmire nem reagál. Csak arra ha nyomva tartom a kikapcsológombot és leállítom. Rendszert újra is raktam de még mindig él ez a gond...Furcsa az hogy ha Burnout Paradiseozok vagy Dead Space-ezek vagy World of Warcraftozok, és ezeket nyomom egész nap pl, akkor ilyen gond nincs, csak ezeknél a programoknál mutatkozott (eddig). Mahjonggnál minden alkalommal. Nem időközönként csinálja, csak fogja magát és megteszi.

Szerencsére a hűtéssel nincs probléma. Legalábbis szerintem...
Alapjáraton a GPU: 49-64°C között mozog, attól függ hány °C van a lakásban.
Teljes terhelés alatt: 77-80+°C... a 80-at csak akkor üti ha ablakmódba játszok.
Vettem alá hűtőt is, csakhát... két ventis de... hát...xD nem sokat érez belőle...xD De legalább az aljánál keringeti a levegőt. :D

A Sensor gombokkal kapcsolatban is lenne mit kérdezzek. Win7-et használok. P1 gombot nyomkodhatom semmit nem csinál csak világít, eco-ra sem reagál sőt az nem is világít csak bootnál, a media player gomb sem csinál semmit. a bluetoothon nem lepődök meg. Állítólag beépített mikrofon is van... hát ebből se lát semmit a gép. :D
Tipp?XD

Válaszotok előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#14954) kali válasza Bpeter91 (#14953) üzenetére


kali
legenda

az everest szerint sok olyan dolgot támogatnak a gépek, amit a valóságban - a gyártó döntése alapján - nem mindig... (hivatalosan a leírásban ez opcionális jelzővel szerepel!)
a funkcionális gombok működéséhez kell a system control manager alkalmazás, amit a noti letöltési részlegében megtalálsz!
a mikrofonnak alapban is működnie kell, csak chipset és audio illesztés kell a megfelelő működéshez!
bluetooth modul nem biztos, hogy van benne - a pontos típus alapján lehet megmondani -, az előkészítés még kevés... ha esetlegesen van is benne, de a bekapcsolásához szükséges funkciógomb nem működik - például a(z) scm hiányában -, akkor bekapcsolás nélkül viszont telepíteni nem tudod bluetooth illesztőjét...

[ Szerkesztve ]

(#14955) eye4eye


eye4eye
csendes tag

Sziasztok.
tavaly nyár elején vettem egy MSI laptopot akkoriban 180e forintért. 2éves garancia van rá és most szeretném szervizbe küldeni. Ennek több oka is van. USB-k tönkrementek: érintkezés hibásak, csak a megfelelö szögben észlelik a dolgot. Belül felételezem tiszta merő por, de én nem tisztithatom ki mert akkor oda a garancia. A legfőbb ok viszont az hogy van mikor bekapcsolom és annyira hangosan bug mint egy mosógép. Remeg minden. alapjáraton pedig olyan hangja van mint egy trabantnak. ilyen... szörcsögös tekerös hang. nemnagyon tudom leirni. Szoval azt szeretném tölletek kérdezni, hogy hova küldjem vissza, mennyit kell rá várni? mikre lehet számitani? kritizálljak rajta minél többet, talán ki is cserélik? várom segitségeteket!
tisztelettel,
eye4eye

(#14956) kali válasza eye4eye (#14955) üzenetére


kali
legenda

a búgás a venti(k) miatt lehet, azokat cserélik, ami a noti típusának függvényében - mert lehet, hogy rendelni kell hozzá alkatrészt - 2 - 3 hét is simán lehet!
az usb csatikkal kapcsolatos probléma fizikális jellegű is lehet, ha törés vagy repedés alakult ki, akkor azzal probléma lehet, mert az lehet szakszerűtlen használat eredménye is - feszegetés, erős rángatás...stb -, reménykedj, hogy maximum a forrasztás engedett el, és nincs olyan jellegű probléma, ami miatt az egész alaplapot cserélni kell - ha nem rendeltetésszerű használat miatt rongálódtak meg az usb csatik, akkor annak a javítási költsége téged terhel, ami egy alaplap cseréjénél már nagyon húzós összeg lehet...
javítani szerintem a székesfehérvári szervizben fogják, vedd fel velük a kapcsolatot (+36-22-515-494), magad is leadhatod ott, vagy budapesten is, illetve futárral is kivitelezhető a szállítás!

(#14957) eye4eye válasza kali (#14956) üzenetére


eye4eye
csendes tag

Kali!
ksözönöm szépen a válaszodat :)
az usb-t nem szoktam rángatni mert pl van hátul is azt lehetetlen rángatni :/
a bugás akkor aza ventillátor? nemkell féllnem hogy ilyen akkor komolyabb baj van? mert ez aggaszt inkább. porszivon és késen kivül máshogyan nem tudom tisztinani :( elviselhetetlen hangos jelen pillanatban is. van mikor igy elkezdi a mosogép hangot ésa kkor kikell kapcsolni és reménykedni hogy mikor visszakapcsolod akkor csak trabant lesz. ha mondom nekik hogy csak tisztitsák ki meg ventillátor csere az is 2-3 hét? :/

(#14958) kali válasza eye4eye (#14957) üzenetére


kali
legenda

a búgás és a remegés általában rossz ventire utal!
amennyiben rendelni kell nekik cserés ventit, akkor igen, sajnos elnyúlhat 2 - 3 hétre is!

(#14959) eye4eye válasza kali (#14958) üzenetére


eye4eye
csendes tag

Feltöltöttem youtube-ra is :(
[link]
csere notit kapok addig?

(#14960) kali válasza eye4eye (#14959) üzenetére


kali
legenda

cserés noti szerintem nincs, ez nem az az üzleti kategória, meg támogatás... :(

(#14961) eye4eye válasza kali (#14960) üzenetére


eye4eye
csendes tag

Probálom öket hivni de foglalt jelzés van, gondolom ebéd szünet :/

(#14962) kali válasza eye4eye (#14961) üzenetére


kali
legenda

vagy biztos sok a munka, sok az ügyfél, sok a betelefonáló...stb! :U

(#14963) botos89 válasza eye4eye (#14959) üzenetére


botos89
csendes tag

úú de dúrván zúg. nekem is ugyanilyen gépen van, de semmi baja, tavaly előtt májusi. gari már no sajna, de rendszeresen takarítom. kicsit a kijelző baloldala már lötyögősebb de nem vészes. a gombok helyenként már kifényesedtek a sok használattól (napi 8-10 óra) akku tartja a 2 órát. stb.

ha esetleg megkérdeznéd, hogy a venti-csere mennyi lenne ha nem garis a cucc ,azt megköszönném :) de ilyen gondom még nincs szerencsére.

üdv
B

KM 900 Silver VADM

(#14964) juniorka


juniorka
csendes tag

Sziasztok!
Nekem van egy msi cx623 laptopm, de a webcam nem működik. Nem tudom hogy mit kellene vele csinálni? Tudnátok segíteni? Előre is köszi :R

Whazzup Homies? ツ

(#14965) eye4eye válasza kali (#14962) üzenetére


eye4eye
csendes tag

Köszönöm a segitséged!
Beszéltem programozo barátommal azt mondta vigyem el egy emberrel aki ezzel is foglalkozik. 3000ért megcsinálja a coolert, és még a procit is leszigeteli vagy micsoda :D a futár székesfehérvárig odavissza több lenne. igy oda a gari dehát.. nah majd iroma fejleményeket :)

(#14966) kali válasza juniorka (#14964) üzenetére


kali
legenda

a win 7 alapban illeszti - chipset illesztője meg gondolom felhúzva!?!?
a system control manager legyen telepítve, hogy a funkcionális gombok működjenek, és az fn + f6 kombóval kapcsol be (és ki) a webkamera!

eye4eye; a futár részedre garin belül teljesen ingyenes! most eldobod a garit, de ha később behal valami drágább alkatrész - például cserés lesz az alaplap? :U

[ Szerkesztve ]

(#14967) Bpeter91 válasza kali (#14954) üzenetére


Bpeter91
csendes tag

Köszönöm a válaszod!
Amúgy azokat a drivereket raktam fel a laptopra amiket a gyártó honlapjáról le lehet tölteni 32bites win7 alá(kivéve a VGA drivert mert azt folyamatosan frissítettem)... Azért is furcsáltam hogy nem működött a mikrofon... noh mindegy... csak kapjam vissza - egy hete van bent - és megnézek mindent, mi van meg és mi hiányzik :D
mégegyszer köszönöm a válaszod!

(#14968) szabilcs válasza kali (#14954) üzenetére


szabilcs
csendes tag

Helló!
Ez a fehér képernyős halál már nálam is jelentkezett,ugyan ebben a felállásban.Lehet erre valami megoldás?

(#14969) Somansky


Somansky
aktív tag

Sziasztok!

Van nálam egy régebbi MSI EX720-as laptop. Az a gondom, hogy a windows 7-ben egy idő után használat közbe alvó állapotba kapcsol. A kis holdacska világít. Hiába nyomom a főkapcsolót, vagy bármit nem tér magéhoz. Kivettem az aksit is stb, de semmi. Mi lehet a gondja?

www.somansky.com

(#14970) Vikito


Vikito
csendes tag

Hali!

Van vkinek tapasztalata ezzel a típussal? MSI CX623-088XHU Érdekelne a teljesítménye, illetve a hangossága.

Üdv.

(#14971) lettyke


lettyke
tag

Sziasztok!

Azt szeretném megkérdezni hogy,hogyan tudom meghosszabbítani a garanciámat?

köszönöm előre is!

(#14972) eye4eye válasza kali (#14966) üzenetére


eye4eye
csendes tag

Nah kész is a laptop! 19ora kellett neki, olyan halk egyszerüen mint ujkorában sem volt. a garibol 5honapom volt hátra. Procira tett ilyen höszigeteltöt, megcsinálta a megtört monitort, és a coolert beoljozta és kitisztitta. mindezt ennyi idön belül 3000 forintért. :)

(#14973) Gemil


Gemil
tag

Sziasztok!
Tervezgetem, hogy veszek egy MSI CX623-088XHU típusú laptopot, nagyjából 160000 körül kóstálják, úgy találom ez talán a legmegfelelőbb konfig ebben az árkategóriában. Nektek van valami tapasztalatotok ezzel vagy testvéreivel kapcsolatban?
[link]

Minden PC Gamer PC, csak nem mindegy, hogy a pásziánsszal játszol rajta vagy a Crysis 3-mal!! - iPhone 5S

(#14974) Intel q8200


Intel q8200
senior tag

Sziasztok!
Valaki cserélt már msi ex600x-ben proci ventit?
ÉN cseréltem már pár laptopban, de még msi-ben nem.
Jellemző, hogy a sajátom okoz megint problémát.
Gari nincs már rá sajnos. Egyszer már gariban is cserélték a búgó ventim.
Az a helyzet, hogy a ventitől jön szépen az alk. cső.
És nem tudom, hogy egyben kell-e leszedni :S

iPhone 14 pro

(#14975) botos89 válasza Intel q8200 (#14974) üzenetére


botos89
csendes tag

fentebb egy ex623 at csináltak hűtésügyileg.
amúgy nekem is ilyen van, többször szétszedtem már takarítás miatt. egyben kell levenni a hűtő csövekkel (vagy hogy híjják) aztán arról lehet külön levenni a kis ventit. alkatrészt esetleg tudsz hozzá? épp ma kukkantok be én is az enyémbe h mi a helyzet.
üdv

KM 900 Silver VADM

(#14976) laszlo168 válasza eye4eye (#14972) üzenetére


laszlo168
senior tag

Jól jártál, mert itt a duplájáért csinálják.

(#14977) kali válasza laszlo168 (#14976) üzenetére


kali
legenda

a beavatkozás pillanatáig volt még hátra 5 hónap jótállása, amit a maszek szervizelés miatt elbukott! holnap esetlegesen olyan hibája lesz a notinak, ami miatt cserélni kell(ene) az alaplapot, ezért árban bukja a noti 80 - 90%-át - mert ~ 10 - 20%-ot tud kiárulni belőle a rossz alkatrészen kívül -, akkor így is jól járt? :U persze ne legyen igazam, ne romoljon el a noti, de azért kockázatos dolog...

[ Szerkesztve ]

(#14978) botos89 válasza kali (#14977) üzenetére


botos89
csendes tag

a garancia az ő dolga.. viszont ha a magánszervizeket nézzük akkor jól járt.
ha a garanciát is nézzük, akkor annyira nem, kivéve ha a lapi a munkaeszköze és sürgős a dolog, mert használná tovább. (szerintem)

[ Szerkesztve ]

KM 900 Silver VADM

(#14979) eye4eye válasza botos89 (#14978) üzenetére


eye4eye
csendes tag

egy büdös kocka vagyok és nemtudtam várni 3 hetet, ez az igazság :)
amugy baj adothat vele, nemis szeretnék erre gondolni, akkor megszivom ez igy igaz. De ilyenkor arra kell gondolni hogy 2 évet adtak rá szoval birnia kellene :D mondjuk amenynit én használom, ez már msot 4 éves lehet. 12orázás :/ :DDD

(#14980) kali válasza botos89 (#14978) üzenetére


kali
legenda

így van, a garancia az ő dolga, mivel a noti meg az ő pénze - csak sajnos egy gyakran használt adott szériás msi notinál pont a 2 év közeledtével jön a kritikus időszak - de reménykedni kell, hogy nem lesz gond! :)
mondjuk adott msi noti említése nem szép dolog munkaeszközként... :P

eye4eye; javaslom, hogy eztán minden áldott bekapcsoláskor simogasd meg kicsit a notit!

[ Szerkesztve ]

(#14981) fogaskerek


fogaskerek
csendes tag

Sziasztok!
Vettem egy CX623-088XHU lapost, de akármilyen wint teszek rá, nem használja a benne lévő nvidia g310m-et! :( pedig az eszközkezelő látja is, h. van benne a "szabványos vga grafikus adapter" mellett.
Miért van ez? ...miért csak a szabványos graf. adaptert tudom használni, ami CSAK 1024-et tud, és a WIN7 élményindex is csoda, h. kiírja az 1,0-t! :(...:) Mit lehet tenni?...miért nem tudom használni G310M-t?
köszi! üdv

(#14982) kali válasza fogaskerek (#14981) üzenetére


kali
legenda

a gyártó által adott chipset és két vga (külön gma és külön gt310m) illesztő feltelepítve?

(#14983) fogaskerek válasza kali (#14982) üzenetére


fogaskerek
csendes tag

Köszi kali! :)...valóban, én csak az nvidia VGA-t tettem fel, az intel VGA-t nem, amikor pótoltam, egyből sikerült minden, és az 1,0 megvátozott 4,5-re. :) :D...köszönöm!
Viszont nem találok a CD-n olyan progit, amivel aktiválni tudom a Fn funkciókat. V.mi ötlet?

[ Szerkesztve ]

(#14984) eye4eye válasza fogaskerek (#14983) üzenetére


eye4eye
csendes tag

Módosits profilképet :D ez Kalié

(#14985) kali válasza fogaskerek (#14983) üzenetére


kali
legenda

system control manager; link

(#14986) Gemil válasza fogaskerek (#14983) üzenetére


Gemil
tag

Szia!
Ha már te pont ilyen laptopot vettél, megkérdeznélek, hogy mi a tapasztalat vele?
Én is ilyet akarok venni.

Minden PC Gamer PC, csak nem mindegy, hogy a pásziánsszal játszol rajta vagy a Crysis 3-mal!! - iPhone 5S

(#14987) fogaskerek válasza Gemil (#14986) üzenetére


fogaskerek
csendes tag

Halihó!
Nem rossz, nem rossz, sőt, ennyiért eléggé jóó is! :) Csupán a win7-tel van bajom!...mert még nem sikerült a wifit, rajta használnom, valamint, felmehetett egy olyan frissítés, ami miatt most nem tudok semmit telepíteni, mert állandóan megjelenik egy sárga ablak, amin ez áll: A fájlok nem nyithatóak meg (s állandóan az internet beállításokra hivatkozik a sugója, de hiába állítom be alacsony szintre a biztonságot, akkor sincs semmi változás, ugyan úgy nem tudok telepíteni). S így nem indul el semmilyen telepítés. Sőt, van ami Programfuttatási hibát dob.
Nos ennyi, de ismétlem, ez nem a lapos hibája, hanem az én win7-es tapasztalatlanságomé! :D...legalábbis azt nem merem mondani, h. "nem jó" a win. :)
üdv.

(#14988) fogaskerek válasza kali (#14985) üzenetére


fogaskerek
csendes tag

szia kali! ...nem tudsz tanácsot adni, h. miért nem tudom vajon a wifit szóra bírni? :)
csak a telepítő cd-n lévő progit tettem fel, de kellhet még hozzá v.mi?

(#14989) kali válasza fogaskerek (#14988) üzenetére


kali
legenda

illesztések legyenek rendben; chipset + megfelelő wifi (három különböző típus wifi modullal is szerelik adott típusú notit, kiválasztandó a megfelelő illesztő!) + system control manager! ha minden illesztés stimmel, akkor az fn + f8 kombóval lehet be-, és kikapcsolni a wifi modult!
itt megtalálsz mindent; link

[ Szerkesztve ]

(#14990) mszabolcs


mszabolcs
csendes tag

Üdvözletem!
Augusztusban vettem egy MSI CX-500 laptopot, ami C2D T4500 CPU-val, 4 GB RAM-mal, 500 Gb HDD-vel, és egyebek mellett egy ATI Radeon HD4330-assal lett gyárilag felvértezve.
Kérdésem az lenne, hogy eme videókártyát ki lehet-e cserélni egy izmosabb darabra? Ha igen, hol?

(#14991) kali válasza mszabolcs (#14990) üzenetére


kali
legenda

ha lehet(ne) is, árban sem érné meg, meg a sis chipset amúgy is visszafogja a rendszert, az a szűk keresztmetszet, azt meg nem tuddod cserélni...
garin belül meg amúgy sem nyúlhatsz a notiba - főként ilyen szinten nem - és szervizben sem cserénék ki hivatalosan...stb!
szóval szerintem több szempontból is felejtős!

(#14992) fogaskerek válasza kali (#14989) üzenetére


fogaskerek
csendes tag

Halihó!...köszi szépen!...ez így mind rendben is lett!...igaz, h. a win7 prof lett föltéve a home helyett, mert az nagyon furinak tűnt. Leszedtem az új drivereket és hasít minden! :)

(#14993) mszabolcs válasza kali (#14991) üzenetére


mszabolcs
csendes tag

Köszi szépen!

(#14994) kali válasza fogaskerek (#14992) üzenetére


kali
legenda

nincs mit! :)

mszabolcs; szintén nincs mit - pláne, mert ez csak vélemény! :)

(#14995) pezoka


pezoka
csendes tag

Sziasztok!

Adott egy MSI CX705 notebook.

Sikerült minden dirvert feltelepíteni XP alá, kivéve a VGA-t.

Ez egy ATI Radeon HD5470, és sajna nem találok hozzá xp drivert.

Ha valaki tudna segíteni egy letöltési linkkel az e-mail címemre: pezopost@gmail.com, hálás lennék!

Köszönöm!

(#14996) kali válasza pezoka (#14995) üzenetére


kali
legenda

itt nézelődj; link
ellenben nem való arra a notira xp, nem fog minden funkció maradéktalanul működni... :(

(#14997) cut válasza sTERNI (#50) üzenetére


cut
aktív tag

Sziasztok!

Szerintetek milyen a MSI 7500 laptop?
Milyen win t használtok hozzá?

üdv Cut

134 piros pötty :)

(#14998) Thunderzolee válasza cut (#14997) üzenetére

Biztos, h ez a típusszáma? :F
Google nem ad találatot rá.

Nézd meg a noti alján egy kis matricán biztosan rajta van a pontos típusa.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#14999) cut válasza Thunderzolee (#14998) üzenetére


cut
aktív tag

Msi t7500 as 17 colos.... 4 giga ram

Bocs....

[ Szerkesztve ]

134 piros pötty :)

(#15000) Thunderzolee válasza cut (#14999) üzenetére

Nos, ha jól értem T7500 a processzor.
4GB ram van benne.
17"-os a képernyő.

De milyen a típusa, azt még mindig nem tudjuk? :F

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  MSI notebookok
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.