Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macilaci457
őstag
válasz tommy-gear #4049 üzenetére
A hangzás minőségét 3 dolog befolyásolja:
-a lejátszótt fájlok tömörítése
-a lejátszó minősége
-a fülhallgató minőségeEgyértelműen akkor kapnál választ a kérdésedre, ha egy jobbfajta fülhallgatóval meghallgatnád a jelenlegi lejátszódat.
Ha vannél egy Sennheiser CX-300-as fülhallgatót, ami sokkal érzékenyebb mint a hagyományos fülhallgatók, legalábbis azért, mert egyenesen a füledbe szól, lehet, hogy túl zajosnak találnád a lejátszódat, amit eddig nem tapasztaltál.
De ha nem is ilyen árkategóriában gondolkozol, akkor is érdemes a gyári fülhallgatót eldobni, a legtöbb mai lejátszókhoz sem csomagolnak rendeset, inkább csak adnak valamit.
-
ponti_ak
addikt
válasz tommy-gear #4049 üzenetére
Szia,
szerintem nem tudsz nagyot hibázni, ha veszel egy jó minőségű Sennheiser, KOSS vagy AKG fülest.
Sennheiser-ek közül a cx/mx/px sorozatokat (Classic line) elég jól ismerem (az "új" mx szériát kivéve, de azokról nem hallottam túl sok jót). Az mx-ek közül a 400-450-550-es példányok elég jók (áruk 4-5k között mozog). Kicsit többért (8-10k) kaphatsz egy "agybadugós" cx300-ast, ami 2 éve favorit, ár/érték arányban mindenképp (zajos helyre, buszra, vonatra, egyszóval utazáshoz ezt ajánlott venni). Koss the Plug kerülendő, nagyon eltúlzott mélyei miatt.
Ja, igen, a low-budget kategória királya (az mx-ek mellett) talán a Sony MDR sorozat..
Jól mondom, rumos..? )Ha nem fül-hanem inkább fejhallgató kellene, és nem kell annyira a zajszűrés, akkor a p(m)x-széria darabjai az mp3 lejátszóból szép hangzást hoznak ki (100/200), még egy viszonylag gyengébb darabból is. "Hátrányuk", hogy 32 ohm-osak, ezért erősebb jel kell nekik, mint az mx-eknek vagy a cx-nek, de szvsz egy noname lejtászó is elég kell hogy legyen nekik. KOSS-ból a Porta Pro a méltó ellenfele, az AKG pedig 412/414/416 néven gyárt összehajtható füleseket, azokról is sok jót hallottam..
MOD: Szerintem ez a Philips felejtős. Akkor már inkább tegyél hozzá 1-2 ezrest, és próbáld megcélozni a Sennheiser mx350-est.. vagy valamelyik Sony MDR-t...
De ha tényleg egyáltalán nincs több rá, mint 2k, akkor inkább semmit.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Formula-1
- Hobby elektronika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest