Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Aktív témák
-
Gumee
tag
Köszi. én is ebben reménykedtem. A monitor meg elég régi és mostanában kezdem félteni hogy meghal szegény mert semmi pénzem újat venni.
A konektoros dolog nem biztos hogy jó hasonlat. Mert pl: bika hangosításnál(koncerten) elméletile nem szabad a hangfalt bekapcsolt erősítöbe dugni vagy pl: gitárt se szabad bekapcsolt erősítőbe dugni(ha van rajta hangerő).
Gondolom a videokártyákon is kell lennie vmi végerősítönek.
(Marha jó hogy 1. éves villamosmérnök hallgató vagyok és ilyen topicot índitottam-lejáratom magam jobban mint eddig) -
greenface
aktív tag
Nem vagyok szakember, de:
„Mármint árt-e neki ha a képet küldi bele a végtelen ellenállásba?”
Hát ez biztosan nem árt, mivel ’végtelen’ ellenállás esetén ugye nem folyik áram. (Hogy világosabb legyen: ilyen alapon megkérdezhetnénk, hogy nem árt-e a konnektornak, ha nem dugok bele semmit, és küldi az áramot a végtelen ellenállásba?)
„Ha elöbb kapcsolom a gépet és utána a monitort az mennyire nem tesz jót”
Szerintem ez sem vészes: tudtommal nagyon kis feszültség (1V körül) mellett folyik nagyon kevés áram (szerintem pár mA lehet), szóval nem hinném, hogy bármire nézve veszélyes lehetne. Afelől is kétségeim vannak, hogy számít-e vmit, hogy mikor kapcsolod be a monitort. Hiszen ha stand-by-ban van, akkor is ’hirtelen’ kapja a jelet (amikor a vga elindul)… Arról nem is beszélve, hogy a videókártyák/monitorok tervezésekor gondolom számolnak a különböző ’bekapcsolási szokásokkal’, és én még semmilyen ajánlásban nem olvastam olyat, hogy „Előbb a monitort, utána a gépet kapcsolja be!”
Szóval szerintem nem kell aggódni. De javítsatok ki, ha tévedek. -
Gumee
tag
Topicindíthatnékom van és nincs kedvem keresgélni.
Szóval, mennyire zavarja a video karit ha kikapcsolom a monitort? Mármint árt-e neki ha a képet küldi bele a végtelen ellenállásba?
Másik: Ha elöbb kapcsolom a gépet és utána a monitort az mennyire nem tesz jót.Mert elméletileg a monitor kapja a tápfeszt, plusz a videokártyától a vezérlő jelet.arra vagyok kiváncsi hogy van-e feszültség ugrás ki-be kapcsoláskor ami esetleg árthat a monitornak vagy a vid.kártyának?
Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen processzort vegyek?
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- SörcsaPH!
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- OnePlus Nord 2T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest