Hirdetés
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #42323 üzenetére
Ha tippelnem kellene: kb.: +5W kakaót adna terhelve a CPU-nak, és fél órával több nézegetni valót találnál a biosban?
Mennyivel jobban néz már ki az I/O shild!Még mindig káprázik a szemem, pedig nem vagyok földműves
(#42325) Ringman: Amíg el nem hasal ez a supermicro lap, addig marad, a CFI A7879-ben!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mercutio_ #42335 üzenetére
Öreges b@szkódáshoz, - mint amit én is művelek - szerintem kényelmesebb a dvga-t megtartani, akár valami régebbit is, aminek rendben van a drivere, abból se kell a legújabb.
Én félnék attól, hogy régi játékkal+új-vassal grafikai hibákba futok, amit senki nem fog már kijavítani hardver oldalon.Nálam pl. sima DX10-ben fehéren villog a kép kerete stalker-ben, DX10.1-ben jó. Előző VGA-val semmi hasonló nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Mercutio_ #42339 üzenetére
az a baj, hogy az IGP gyenge pontja az, hogy ugyanakkora méreten (tokozásban) szeretnének CPU+GPU-t és ugye a rendszermemória sávszélessége.
kb 5-6 éve vágyam, hogy konzol méretben (vagy még kisebben) összerakjak egy játékra is alkalmas gépet, ami hangtalan és nem fől meg, de IGP ahogy fejlődik, úgy a játékok is, az rx 560 4GB is már nagyon kompromisszumos fullHD-re, attól meg még hol van a 2400g, sehol.
Az 1050ti ami alkalmas normális fullHD játékra (ki tudja meddig), mondom ezt úgy, hogy volt rx 460 4GB, rx 560 2GB/4GB freesync-es monitorral, rx 470 (2db), gtx 1050ti (azt hiszem ez az 5. fajta ami nálam van ) és gtx 1060 3GB[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
kisza25
félisten
válasz Mercutio_ #42366 üzenetére
Igen ez így igaz, de neked meg mintha már lett volna rx 550-ed
A ryzen 2400g prociban kb 3x erősebb, VGA meg a fele lenne a jelenleginek
Nagyon erősen próbálom magam lebeszélni a visszatérésről, mert csak költségem lenne vele és semmilyen reális indokom nincsen, de jelenleg egy SILVERSTONE SG13 van a porondon, mert ehhez csak lapot kellene cserélnem[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
félisten
válasz Mercutio_ #42366 üzenetére
Szvsz jobban jársz, ha maradsz ennél a konfignál, a gondtalan casual gaming életérzéshez.
Gondolkodtam én is AM4-en, 2200G-vel (PS4 mellett), de...
- lap+RAM csere 25-30k HUF-ba fájna;
- APU húzása (kiemelten IGP) elég lutri, sok függ a RAM-tól, sokat kell mókolni, próbálgatni... és ha mostanság Radeon driver-ekről olvasok a címlapon, inkább elkattintok;
- ha marad az i5-6500 konfig, akkor 1050Ti helyett így is kéne azért egy passzív GT1030 (amivel árban ugyanott vagyok, mint AM4-re átállással);
- utóbbi alapból többet tud VEGA 8-nál, és 11-nél is, és AB-vel picit húzható.Szóval én Ryzen APU-s konfigot csak annak ajánlanék, aki új gépet épít, az alapoktól. Sok esetben - ahogy nálam is ráfizetéses lenne - jobb az i3/i5 mellé egy GT1030, lehetőleg apróról.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
válasz Mercutio_ #42381 üzenetére
Vega 8 egyértelműen hurkább a GT1030-nál... bár néhány játékban előny a 4 mag.
Egy GT1030 ugyanannyiba fájna, mintha 2200G-re térnék át.
Persze a 1050Ti + RX460 eladását nem nézve..."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
hegegabi80
addikt
válasz Mercutio_ #42426 üzenetére
3 slot = minél kisebb matx konfig, és akkor nem kell itx felárat kifizetni. Nagyon sok 3 slotos matx lap van.
És pl a styx háznál 5 slot van+ ventihely, phenom prodigy szintén, és így kisebb házat lehetne összehozni.AxBattler: jaja és a kis matx tábort még nem is említettük.
-
félisten
válasz Mercutio_ #42433 üzenetére
Ahogy számolgatom, a drágábbik jönne ki 45k HUF / db áron, DHL-el, szóval még nagy tételben sem érné meg...
(#42442) kisza25
Bagoly mondja!Egyébként most kb. semmilyen másik ház nem tetszik, de ez a "duci Metis" musthave lenne értelmes áron.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
mrbig25
őstag
válasz Mercutio_ #42447 üzenetére
AMD-s oldalról már elég régóta létezik az olcsó A320-as chipset...ha akartak volna olcsó ITX lapot, akkor már csináltak volna, szerintem. De ne legyen igazam...
Eddig ismert Coffee Lake lapok...bár árazásról egyelőre még nem esett szó.
...
-
kisza25
félisten
válasz Mercutio_ #42449 üzenetére
Az a helyzet, hogy mindenki szeretné a maximumot kihozni az igp-ből, ezért veszik a 3000-3200Mhz RAM kit-et
Persze kompatibilitást nem néznek és elfelejtik, hogy 2666Mhz felett már tuning (igazából dc-ben a 2666Mhz is tuning) és lutri, a másik, hogy nem nézik az alaplapoknál, hogy alapból támogatják-e a 2200-2400g-t
Aztán megkapják a lapot F1 bios-al, a nem kompatibilis tuning RAM-ot, a CPU és jön a fejvakarás és a sírás...
Én rászántam azt a 2 percet és megnéztem a listákat, ryzen 1200 és ryzen 1400 is gond nélkül megy, 2*4Gb és 2x 8GB is gond nélkül ment.
Amúgy a RAM-ok 2133Mhz minden esetben mennek.
Aztán jön, hogy bezzeg az intelnél nincs ilyen, ja mert minden CPU-nál új alaplap, persze, hogy támogatja az új procit, meg RAM sebességben is el van maradva, meg nem is igazán profitál belőle. AM4-re 3. generáció jön persze kell bios frissítés, legtöbb boltban lehet kérni[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Mercutio_ #42460 üzenetére
ok csak sima ryzen topik is ezzel volt tele és kis előzetes utánajárással nálam nem volt hiba, se r3 1200-al, se r5 1400-al, dse 2x4GB RAM-al, se 2x 8GB RAM-al, sőt a 2400Mhz RAm megy 2800Mhz-et,
sok tesztet megnézve nem vennék csak 2200/2400G-t, dedikált kártya nélkül, de ha elöbb kijön a 2400G akkor azt vettem volna az 1400 helyett, mert akkor lenne tartalékba IGP, ha VGA-val valami vanEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
hegegabi80
addikt
válasz Mercutio_ #42491 üzenetére
Csak megjegyzem, az IS-50 alapból nem AM4 kompatibilis.
Nem is értem, miért írja az oldalon. Lehet a legújabb rendelések már ok, de a régebbiek nem.
Külön kell hozzá rendelni kit-et, oldal alján is ott a link.
Nekem is ilyen hűtő van, én is akarok hozzá rendelni majd, amúgy nem drága.[ Szerkesztve ]
-
szinimini
senior tag
válasz Mercutio_ #42521 üzenetére
Eddig i5 procira és 8GB ramra gondoltam és le van nekem tudva jó sokáig a gépigényem.
Költséghatáron nem gondolkodtam,d olyan max 50 lenne a keret, használtan is jók lennének ezek.
Talán az i3 is elég lenne olyan nagyon komolydolgokat nem fogok csinálni úgyse és a költségek is lejjebb mennének. Most egy x4 van a gépben és a határon van a sebessége.hegegabi80 Dupla vga-s rendszeren nem gondolkodok, annyira komoly gépet nem szeretnék.
Jobban tetszik a letisztult sima ház,mert a nappaliban szánnám. Inkább több hdd-t szánnék bele. -
tomic
addikt
válasz Mercutio_ #42564 üzenetére
Németben már van,szvsz hamarosan itt is lesz.Pl: [link]
Hookr Köszi szépen.
Nem tudom érdemes-e most bekockáztatni vagy várni még. Ki tudja mikorra lesz a valósan is támogatott megjelenése nekem meg relatív sos lenne.
Asrock Fatal1ty laphoz ezt írja az oszrák árukereő: Hinweis: Mainboard zertifiziert nach HDMI 1.4. Ab Ryzen 2000 HDMI 2.0 möglich.Mind a 4-hez pontosabban.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz Mercutio_ #42564 üzenetére
Akkor még van rá egy hetük.
(#42565) tomic: "Németben már van,szvsz hamarosan itt is lesz."
Z370-es itthon is, az már megjelent egy ideje. Most az olcsóbbnak szánt, H370, B360, H310-es lapokról volt szó, azok érkezése esedékes mostanában."Ki tudja mikorra lesz a valósan is támogatott megjelenése nekem meg relatív sos lenne."
A jelek szerint az alaplapok megfelelnek a HDMI 2.0 követelményeinek, csak az utólagos certifikáció hiányzik (ugye az első generációs AM4-es lapok megjelenésének idején még csak 1.4-et támogató APU-k voltak kaphatóak). Amire egyáltalán nem biztos, hogy sor kerül. Meglehet, hogy a gyártók ezzel is inkább a 2. generációs lapok felé terelik a vevőket. Az ASUS biztosan, mert a mostani lapjaikon egyáltalán nincs video kimenet.(#42566) tomic: Ez a kérdéskör kívül esik a komfortzónámon, majd a tapasztaltabbak megválaszolják. Akár itt: AMD Ryzen 5 / 3 2***G "Raven Ridge" (AM4)
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Mercutio_
félisten
válasz Mercutio_ #42605 üzenetére
Akkor linkelem a lapok gyártói honlapjait is, hogy itt legyen egy helyen az is:
- MSI H310I Pro (89€?)
- ASRock H370M-ITX/ac (112€?)
- ASRock B360M-ITX/ac (110/130€?)
- ASRock H310M-ITX/ac (117€?)
- Gigabyte H370N WiFiAsus lapok még nincsenek fent a gyártói oldalon.
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
HookR
addikt
válasz Mercutio_ #42608 üzenetére
Itt vannak ezek is:
============================================
Gigabyte B360N Aorus Gaming WiFi hivatalos oldal - [link]
Gigabyte B360N WiFi hivatalos oldal - [link]
MSI B360I Gaming Pro AC hivatalos oldal - [link]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
félisten
válasz Mercutio_ #42628 üzenetére
Hátöö... i5-8400 (Link1, 2) és i5-8600 (Link) fogyasztása között én nem látok egetrengető különbséget, kb 10-15W a difi.
Szvsz ha az egyikkel gondja van a lapnak, akkor a másikkal is lesz, és akkor még ott vannak a K-s procik.Ekkora fogyinál nyilván oda kell figyelni a deszka áramellátására, pl.:
ASRock Z370M-ITX/ac - 6 Power Phase
ASRock Fatal1ty Z370 Gaming-ITX/ac - 7 Power Phasen
Asus ROG STRIX Z370-I Gaming - 8 Power Phase ha jól látom
MSI Z370I Gaming PRO Carbon AC - 8 Power Phase - ha minden igaz
Gigabyte Z370N WIFI - 6 Power Phase
Gigabyte B360N WIFI - 6 Power Phase
Gigabyte B360N AORUS GAMING WIFI - 6 Power Phase géming a f@xom, kár érteSzvsz azért ha általános/nemHCgémer felhasználásra, nem CPU-intenzív célra veszi a júzer, akkor az alap modellek is simán bevállalhatóak.
Semmi újat nem mondok, de sajna a magok számának növekedése a fogyasztás ugrását is okozta az új Intel architektúrában, a Ryzen mellett már egyáltalán nem olyan teljesítmény/fogyasztás bajnok, mint az előző generációknál (Sandy, Ivy, Haswell, stb.).
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
Ringman
nagyúr
válasz Mercutio_ #42637 üzenetére
az, de az én házamba pont belefér - de ezért is raktam offba.
szerk:
pontosabban csak akartam, úgy látom[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
tomic
addikt
-
Ringman
nagyúr
válasz Mercutio_ #42850 üzenetére
best buy topikból kiindulva az alza ki fogja szállítani, emlékeim szerint csak a nagyon durva elárazásokat nem teljesítették (pl eredeti ár 10%-a)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
ecaddsell
aktív tag
válasz Mercutio_ #42906 üzenetére
Mivel családi körben több gép is van amit én kezelek nem listáznám (személy szerint véget érni nem akaró felújítás miatt örülök, ha heti egyszer hosszabb időre géphez jutok munkán kívül annyira nincs most szabadidőm) viszont amit kiemelnék (bár már korábban is írtam) PM981 apróról. Egyébként is, de ennél talán még inkább kezd elolvadni az m2 felára. A kisebb, 512GB-os model.
OS-ek (multi boot) és adatok (a nagyobb adatoknak mondjuk van külön dedikált NAS, több TB-os 3.5-es HDDkel).
A régebbi SATA SSD-ket inkább rack-ben használom (adat hurcolászás), ebből ami kiemelhető az a ICYBOX IB-RD2253-U31, ami mivel USB 3.1, tényleg meg tudja haladni SATA SSD-k sebességét RAID0-ban.
Az adatok meg nálam személy szerint legtöbbször fotókat és videókat jelentenek.
Korábban normál SATA SSD-t használtam rendszernek, de pl. dnf update után amíg tartott a rendszer update (ezres nagyságrendű csomagok) akadozott a rendszer. Lehet persze nem az SSD volt (régebbi gyengébb gép esetén lehetett a proci is szűk keresztmetszet, de mivel egyébként is aktuális volt a váltás a következő m2 lett). -
-=MrLF=-
senior tag
válasz Mercutio_ #43061 üzenetére
Igen a szuper lenne, [Itt elemezgetik az AMD és az STX viszonyát] remélem jön majd AM4 verzió is.
protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
félisten
válasz Mercutio_ #43539 üzenetére
Döntsd el, hogy kell még dGPU?
Ha nem, akkor válaszd az AM4 APU-t.
Ha igen, akkor felhasználástól / környezettől függően válassz a két platform között... magyarul rágódj tovább."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Építő/felújító topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Robogó, kismotor
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AliExpress tapasztalatok
- Politika
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest