- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- N€T0X|N: EP2 -> FK2
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. szeptember
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
senior tag
válasz
JulianSinulf #98551 üzenetére
A próbára rendelős - visszaküldős játék nekem nem annyira szimpatikus (lenyomtam számtech szervizekben - üzletekben 20 évet: nem csinálok senkivel olyat, amit nem szerettem volna, ha velem csinálnak ;-)
Az AVM-et ismerem: a TP-Link wifi jelerőssége lenne a fő kérdés.
Mert a net "csak" 300Mbit, de a lakás 92m2, és wifi-s laptopokról néha (vagy az enyémről pl. gyakran) használjuk a NAS-t is, amihez meg a Gbit lenne az optimális sebesség ;-)
Szóval igazából azt kellett volna kérdeznem, hogy akinek van tapasztalata mindkét "kategóriával", az árulja el, hogy a FRITZ!Box, vagy egy ilyen TP-Link fedi le jobban a lakást wifi jellel?
A mobilnet szerintem hulladék úgy általában: volt régen 20Mbit-es 4G netem, egy OpenWRT-s WDR3600 osztotta meg, USB-s LTE modemben volt a SIM kártya. Alapjában véve, HA nem volt túlterhelve a mobilhálózat a környéken, és HA csak egy dolgot csináltunk, akkor még gyors is volt: de pl. a kora esti - esti órákban, ha valamelyik gyerek Youtube videót nézett a telefonján, akkor én a wifi-re kapcsolódó telefonommal már nem tudtam egy stabil pl. Viber hívást lebonyolítani! Aztán váltottam 8Mbit-es dsl-re, ami egy más világ volt, érzésre annyivel gyorsabb és gördülékenyebb lett minden :-)
(Ja, mielőtt kiköltöztünk Ausztriába, >10 éve, otthon már T-s optikás netem volt, előtte meg a tévékábelen jött - szóval az itteni helyzet egy kicsit arcul csapott, bár baljós előjel volt, hogy volt egy ügyfelünk, egy tervezőiroda Fürstenfeld-ben, akiknél 4Mbit-es net volt - akkor mi már sok éve nem láttunk olyan lassú netet, de azt mondták, náluk nem lehet gyorsabbat rendelni ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Elemlámpa, zseblámpa
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Linux kezdőknek
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nyaralás topik
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Új Apple Watch Ultra 2 Natural Titanium 49mm
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 mini Kompakt erőgép, megbízható teljesítmény 256 GB
- Honor Magic V5 Ultravékony hajlítható, 120 Hz LTPO kijelzők 16/512 GB Garancia 2028. 08. 25-ig
- Bomba ár! Acer Aspire ES1 - AMD A8 I 8GB I 180GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Acer Predator Helios 300 - PH315-51
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus E-SIM 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akksi
- 142 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3333
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest