Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz JulianSinulf #98551 üzenetére

A próbára rendelős - visszaküldős játék nekem nem annyira szimpatikus (lenyomtam számtech szervizekben - üzletekben 20 évet: nem csinálok senkivel olyat, amit nem szerettem volna, ha velem csinálnak ;-)

Az AVM-et ismerem: a TP-Link wifi jelerőssége lenne a fő kérdés.

Mert a net "csak" 300Mbit, de a lakás 92m2, és wifi-s laptopokról néha (vagy az enyémről pl. gyakran) használjuk a NAS-t is, amihez meg a Gbit lenne az optimális sebesség ;-)

Szóval igazából azt kellett volna kérdeznem, hogy akinek van tapasztalata mindkét "kategóriával", az árulja el, hogy a FRITZ!Box, vagy egy ilyen TP-Link fedi le jobban a lakást wifi jellel?

A mobilnet szerintem hulladék úgy általában: volt régen 20Mbit-es 4G netem, egy OpenWRT-s WDR3600 osztotta meg, USB-s LTE modemben volt a SIM kártya. Alapjában véve, HA nem volt túlterhelve a mobilhálózat a környéken, és HA csak egy dolgot csináltunk, akkor még gyors is volt: de pl. a kora esti - esti órákban, ha valamelyik gyerek Youtube videót nézett a telefonján, akkor én a wifi-re kapcsolódó telefonommal már nem tudtam egy stabil pl. Viber hívást lebonyolítani! Aztán váltottam 8Mbit-es dsl-re, ami egy más világ volt, érzésre annyivel gyorsabb és gördülékenyebb lett minden :-)
    (Ja, mielőtt kiköltöztünk Ausztriába, >10 éve, otthon már T-s optikás netem volt, előtte meg a tévékábelen jött - szóval az itteni helyzet egy kicsit arcul csapott, bár baljós előjel volt, hogy volt egy ügyfelünk, egy tervezőiroda Fürstenfeld-ben, akiknél 4Mbit-es net volt - akkor mi már sok éve nem láttunk olyan lassú netet, de azt mondták, náluk nem lehet gyorsabbat rendelni ;-)

Új hozzászólás Aktív témák