Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tyzo
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi konfighoz keresek valami patent RAM-ot! lehetőleg 16Gb-t:
i7-4790
cm hyper 212 evo
asrock h97 performance fatality
Intel 240 Gb 530
Corsair 400r v. 300r
fsp hexa+ 500WCorsair Vengeance LP 16Gb-t ajánlották, erről mi a véleményetek?
Valamint ezen a fajtán belül látok jópár tipust pár ezer forintos különbségekkel, itt miben különböznek egymástól? Valamint 2x8 vagy 4x4 -et érdemesebb venni? -
-
-
-
MK VII
veterán
válasz johnywalker #19858 üzenetére
Végül is...
-
dtamas99
csendes tag
Sziasztok! RAM vásárlása előtt állok, és a bőség zavarában nem igazán tudok kiigazodni, ezért kérném a segítségeteket. Az alaplapom (ASRock 990FX Extreme9) 4 slotot támogat, ezért egy egyelőre egy két slotos, 8Gb-os, 1866Mhz (min.) kitre gondoltam, a későbbi bővítés lehetőségét(szükségességét) szem előtt tartva. A keretet 25.000 körül lőttem be, nem láttam értelmét sokkal följebb menni. (Márminthogy tudom, hogy a sokkal följebb menésnek lenne értelme, de úgy láttam, hogy a +5-6 ezer még ugyanez a kategória) Amiket eddig néztem: Kingston 2x4Gb 1866Mhz HX318C10 4 színben (mi a különbség?) és Corsair Vengeance 2x4Gb 1866MHz CMZ8GX3M2A1866C9
Ti melyiket vennétek, illetve mit ajánlanátok? A Corsair CL9-es a Kingston CL10-ével szemben.Köszönöm, Tamás
[ Szerkesztve ]
Tamás
-
MK VII
veterán
válasz dtamas99 #19860 üzenetére
Ha konkrétan a két típus közt kéne választani akkor mindenképpen a Corsair. CL9-es tehát kisebb az időzítése!
Igazából az egy jó választás. Szóval nagyon nem is hozok fel még példákat. Kb mindegy melyik gyártótól veszed a ramot. Viszont próbálj meg lehetőségeidhez mérten kisebb időzítésű ramokat venni! -
-
Blue meth
senior tag
válasz Picturemaker #19863 üzenetére
Valóban, benéztem valamit, a kékre 22k-ra emlékeztem, de most nézem, hogy 26k.
Ha viszont nincs semmi különbség közöttük, akkor érdemes rárepülni az olcsóbbra, nem?MK VII: köszi, lassan képbe kerülök.
-
vzsryl
nagyúr
Sziasztok!
AMD APU-hoz kellene 4GiB RAM.
A játékos teljesítmény viszonylag fontos, de csak CS:GO-val játszom, tehát nem egy vérbeli gamerkedésre kell gondolni, különben nem is APU-t vennék.
Még pontosan nem tudom milyen lap és proci lesz, de adok támpontot:Alaplap: Valami 15k környéki Asrock vagy gigabyte, FM2-es vagy FM2+-os.
Prociból a következőket néztem ki: FM2-ből A8-6600K és A10-5800K, FM2+: A8-7600.Tuningolni nem nagyon szeretném, bár állítólag APU-nál jól jöhet.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
MK VII
veterán
válasz vzsryl #19866 üzenetére
Szia.
Szerintem ezek közt kutass számodra megfelelő ram után.Én szerintem ez lenne az ideális számodra..
De CL9 vagy CL10-es memóriát ,ha nézel 2133mhz vagy felette azok már jók ahhoz,hogy ha APU-t használsz!
Annyit még hozzátennék,hogy az alaplapon és a processzor hűtön ne spórolj. Azok a processzorok amiket írtál,ha az APU-t használod játékra, eléggé melegedősek! Szóval egy jobbfajta hűtő is elkél rá!Illetve Asrock helyett inkább egy ilyet ajánlanék! Sokan panaszkodnak az Asrock lapokra FM2 téren.
Remélem tudtam segíteni! -
vzsryl
nagyúr
válasz MK VII #19867 üzenetére
Egy költség hatékony gépet szeretnék építeni 50k-ból, amin elfut a CS:GO kb. 100fps-sel. Ez szerintem egy 15k-s lappal, egy 25k-s APU-val, meg egy kingston Fury-vel kivitelezhető.
Ez nem tervezett gép vásárlás, Örülök, hogy egyáltalán van 50k-m erre a célra.
-
MK VII
veterán
válasz vzsryl #19868 üzenetére
Na látod ezt nem írtad... Ettől függetlenül a cpu hűtését egy komolyabb hűtővel kell megoldanod és midnenképp minimum 2133mhz-es ramokat kell bele venned,hogy az APU-t normálisan tud használni...
Tényleg nagyon melegszik az a fajta processzor.Igazából az APU-nak fontos a magas mhz-es memória.. Sok FPS-t tudsz vele nyerni mivel az APU a memóriák sebességét használja.
Vagy veszel egy 12k-s 1150-es alaplapot meg egy 13-14k-s G3420-at egy olcsóbb memóriát olyan 20 körül és veszel bele egy használt HD6670 körüli videókártyát.. Intelre meg nem kell külön hűtő,mert a gyári is ellátja a feladatát bőven.(Nekem G3258-as processzorom van 3.2ghz gyárilag amit 4.3ghz-en használok gyári hűtővel és max 68-70fok a proci terhelés alatt! AMD cpu-ra meg már alap mhz-en használva is kell a jobb hűtő!)
Az 50k-s költséghatárod egy olyan gépre amin az APU-t akarod használni játékra kb kivitelezhetetlen. Esetleg akkor jöhet össze,ha mindenből használtat veszel![ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
válasz MK VII #19869 üzenetére
Ne keserítsd már el.Nem egy extra jó játékos gépet akar összerakni.Bár ha játék, akkor valóban intel pentium vagy i3, mert az amd apu-k valóban jobb Ramon tudják magukat kifutni.CS:GO pedig inkább egyszálon erősebb procit igényel.Ha marad az eredeti elgondolásnál, akkor költséghatékonyan marad azért egy-két versenyző memóriából: EZ vagy EZ
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz Picturemaker #19870 üzenetére
Szerintem nem értetted meg amit írtam.
Ha az APU-t használja játékra akkor igen is csúnyán tudnak melegedni azok a procik.. Ezért kell rá jobb hűtő alapból!! Ha van külön dedikált vga-ja akkor természetesen az alap hűtő megfelelhet,de mivel nincs és nem is nagyon tervezi ezért írtam amit írtam.(#19871) johnywalker
Elkeseríteni nem akartam .Memóriák terén viszont igaz butaságot linkeltem neki,mert elkerülte a figyelmem,hogy csak 4gb memóriát akar bele. Viszont az még mindig áll,hogy minél gyorsabb memóriákra törekedjen vásárlásnál,mert az APU-hoz kell! Szóval én minimum 2133-as ramot ajánlanék neki mivel írta is hogy 100fps körül-re számít CS:GO-ban és azt pont a gyorsabb ramokkal tudja elérni! -
vzsryl
nagyúr
válasz johnywalker #19871 üzenetére
A CS:GO sok szálat szeretne. Nekem óriási CPU limitem van, pedig csak egy HD4850-et kellene kihajtson. Más hasonló grafikával ellátott játék nem akasztja meg ennyire, de a CS:GO mindegy milyen beállításon van, ugyanannyi az fps-em.
6400k-val és 4GiB 1333-as memóriával úgy futott, mint az én konfigommal. Nekem ennél kicsivel több kell, és nem tudom elhinni, hogy egy 25k-s APU egy 1866-os Fury mellett ne tudna többet nyújtani.
Az A8-7600 is olyan melegedős? 1-2 hónapig tuti nem veszek rá hűtőt.[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz vzsryl #19873 üzenetére
Alaplap
Processzor
Memória
Viszont így is kicsúszol az 50-ből.És igen direkt nem Asrock lapot linkeltem be.
Hogy pontosan mennyire melegszik a 7600 nem tudom,de több helyen olvastam,hogy ezek a processzorok APU-t használva melegednek... Bár,ha ilyesmi konfigot akarsz amit leírtál abba szerintem tökéletes a 7600..
Amúgy meg ne csodálkozz,hogy CPU limitbe ütközöl az E5200-as processzoroddal.. Nagyon gyengus szegény..
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz MK VII #19872 üzenetére
De értettem. Szokásos AMD hűtő fikázás. Alapjáraton képes normálisan lehűteni a procit. Hangos lesz? Igen! De képes ellátni a feladatát. (Az más kérdés, hogy egy fél raklapnyi gyári hűtő van a szekrényemben (AMD és Intel is, mert az is ugyanolyan szar vagy jó, nézőpont kérdése), mert soha nem használtam őket).
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
johnywalker
őstag
válasz vzsryl #19873 üzenetére
Lehet hogy kicsit tévedésben vagyok/vagyunk. A CS:GO nem több szálat szeretne, mármint processzoron. A BF4 és hasonló jelenlegi játékok 2 magos/4 szálas i3-on egy egy erős grafikával tökéletesen futnak.Inkább a VGA kraft ami kevés nekik/nálad.Intel magonkénti/szálankénti processzorerőben jelenleg jóval jobb, kevesebbszer futsz processzor limitbe.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz johnywalker #19876 üzenetére
Ha VGA limit lenne, akkor magasabb részletességen csökkenne az fps, de nem csökken. Továbbá ismerősöm phenom 2 965-öse és HD4850-e majdnem dupla annyi fps-t produkál, mint az én gépem ugyanilyen VGA-val. Ez proci limit.
Lehet használtan nézek intelt, ha tényleg ilyen drágán jön ki az APU.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
vzsryl
nagyúr
válasz johnywalker #19878 üzenetére
Kb.
Szóval Szerinted is felejtős az APU?
Nem fogok CS:GO-n kívül mással játszani. Ezt is csak azért emeltem ki, mert az a program zabálja legjobban a gépem erőforrását. Egyébként böngészgetek rajta 99%-ban.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
szajmon1001
csendes tag
Sziasztok!!!
Olyan problémám lenne, h egy meglévő Samsung laptop-ba, rendeltem magamnak egy samsung memóriát.
Egyébként volt bent egy Adata: 4gb 2RX8 PC3-10600S-999 típusú memória, és rendeltem mellé egy: SAMSUNG DDR3 8192MB 1333Mhz CL9 ram-ot. A kettő együtt nem működik! Ha kiveszem az Adata-t, és berakom a Samsungot, meg se mozdítja a gépet. Csak és kizárólag az Adata működik.
A probléma esetleg az, h az Adata 1066Mhz-n működik (gondolom én ezt abból hogy a 10600S valószínűleg az 1066-ra utal, de totálisan laikusként mondom én ezt), a Samsung meg 1333Mhz-n ??.....A Samsung ram maga egymagába, hogy csak az van benne, el sem indítja a gépemet..Felettébb érdekes, hogy egy Samsung notiba, egy Samsung memória nem működik...Ez az egyik kérdésem hogy ez miért lehet, a másik pedig az hogy akkor milyen ram-ot vegyek a laptop-ba?A válaszokat előre is Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz szajmon1001 #19881 üzenetére
Konkrétan mi a típusa a lapinak? Mert nézz utána hivatalos oldalon.. Lehet,hogy nem támogatja a 8gb-os modulokat. Egyébként az 1333mhz-el nem lenne gond akkor sem,ha a laptop csak 1066mhz-ig kezelné,mert akkor csak 1066mhz-en indul el.. Ennyi.. Szóval tehetsz bele 1600mhz-est is maximum csak 1066mhz-en fog futni.. Én inkább arra gyanakszom,hogy nem kezeli a 8gb-os modult. Nézz utána!
-
johnywalker
őstag
válasz szajmon1001 #19884 üzenetére
Egyszerű a dolog.Kettő darab memóriás, max 8 Gigáig,ráadásul 1333MHz (2x4GB).
Link:Old Samsung. Ezért nem akar muzsikálni...lehet más a feszültsége vagy az időzítése, az A-data-nak[ Szerkesztve ]
-
szajmon1001
csendes tag
válasz johnywalker #19885 üzenetére
Akkor 1x 8 gigának is jónak kellene lennie bele, nem?
-
johnywalker
őstag
válasz szajmon1001 #19886 üzenetére
Nem. Max egységenként 4 Giga.
Nem tom, lehet DDR3L.
De biztos van felhaszn. leírás vagy kézikönyv.[ Szerkesztve ]
-
szajmon1001
csendes tag
válasz johnywalker #19885 üzenetére
1,5 Voltos Cl9-es mind a kettő, csak az Adata 4 gigás, a Samsung pedig 8 gigás. Az adatát kivéve a Samsung 8 gigása meg se nyekkenti a gépet, mondjuk e sam, az 1333 Mhz-n megy
-
szajmon1001
csendes tag
válasz johnywalker #19887 üzenetére
Sima DDR3 1,5 voltos mind a kettő, de ha max egységenként, ahogy mondod csak 4 gigát kezel, akkor megszívtam....
-
johnywalker
őstag
válasz szajmon1001 #19889 üzenetére
Laptopoknál van ilyen játék, hogy csak modulonként 4 Gigát kezel.
Asszem a Haswell-nél már 8 giga a a korlát.Asztalinál pedig 16 GB.[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz szajmon1001 #19889 üzenetére
Nem szívtad meg.. Azért egy 8gb-os laptop memóriát könnyen el lehet adni.. Esetleg,ha tudod beszéld le a bolttal ahol vetted,hogy adjanak helyette egy 4gb-os modult a többit meg levásárolod.. Mármint a különbözetet.. Szerintem megoldják. Általában rugalmasak ilyen téren az üzletek főleg,mert sokan esnek ebbe a hibába sajnos,hogy nem olyan hardver elemet rendelnek ami jó nekik..
-
szajmon1001
csendes tag
válasz johnywalker #19890 üzenetére
Az biztos, hogy csak modulonként 4 GIGÁT kezel, vagy csak gondolod? Mert rendeltem a ram-ot, 20 ezerét és csak azt tudom csinálni h rendelek egy másikat ebben az árban vagy rendelek 4 gigát 10 ezerért, mert már annyiért lehet kapni és slussz. 10 mínuszban vagyok, amit marhára nem szeretnék.
-
MK VII
veterán
válasz szajmon1001 #19892 üzenetére
Itt láthatod,hogy memória támogatottság/slot 4GB, összesen 8gb.. Tehát maximum 8gb-ot kezel a laptopod és modulonként 4gb. Szóval tuti,hogy a 8gb-ost nem fogja kezelni.
Illetve én a legjobb megoldásnak azt tartanám a helyedben,hogy rendelnél két ugyan olyan rampárt 2x4gb 1333mhz-est a 8gb-os árában tehát,hogy azt visszaküldöd és az A-Data modulodat meg eladod itt ph-n..
És akkor még a dual-chanel működés is biztosabb mintha egy A-Data meg egy Samu ram van egymás mellett..[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz szajmon1001 #19894 üzenetére
A-Data mellé A-Data jó.. Akkor garantált a Dual-chanel működés. Ráadásul ugyan olyan számú memória kell.
Vehetsz mellé Kingston-t persze meg elvileg használni is fogja tudni a laptop a 8gb-ot,de egyáltalán nem garantált a dual-chanel mód.
Még mindig tartom az előző verziót amit említettem.. Beszéld le a boltal,hogy a 8gb-os helyett kérnél 2x4gb-ot amik ugyan olyanok (kitben vannak) és az A-Data-t meg add el!
Vagy ennyire nem tudod visszaküldeni? Vagy mi az oka,hogy ennyire le vagy törve? Vagy mondom.. Végső esetben itt eladod PH-n a memóriát... Szerintem simán el tudod adni aztán veszel helyette másikat..Jah látom már szerkesztetted a hsz-ed...
Igen rendelj egy kit-et ami párban van 2x4gb 1333mhz-es ram és azok tökéletesen fognak menni a lapidban![ Szerkesztve ]
-
johnywalker
őstag
válasz szajmon1001 #19894 üzenetére
Ha már két új modult rendelsz akkor 1600-as modulokat nézhetsz.Az 1600-at tudja hozni ez a lapos.
Szerintem árban nem sok különbség van az 1333-hoz képest és dualban fognak futni.
A memória ellenőrzéshez pedig használd az AIDA progit.[ Szerkesztve ]
-
szajmon1001
csendes tag
válasz johnywalker #19897 üzenetére
Ebből a boltból tudom megrendelni a ram-okat, innen van merítési lehetőségem. http://www.zonacomputers.hu/webaruhaz/shop.browse/459-notebook-memoria-ddr3/
Ti melyiket ajánlanátok? 2x4 gigás változatban akkor. -
MK VII
veterán
válasz szajmon1001 #19899 üzenetére
Én személy szerint ezt. a késleltetése miatt.
Abba a lapiba szerintem elég az 1333mhz mivel gondolom nem feltétlenül játékra fogod használni viszont CL9-es ami azért jó,mert gyorsabban éri el a memóriát az alaplap írás/olvasás céljából.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- További aktív témák...
- 16GB 2666MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL13 (HX426C13PB3/16) eladó
- LAPTOP Memóriák 2GB 1GB 512MB 256MB DDR3 DDR2 DDR
- Kingston HyperX FURY 2x8Gb DDR3 1600Mhz CL10
- Eladó Félkonfig! I5-10600k, Asus Tuf Gaming B560M-Plus Wifi, Kingston Fury Beast 2x8gb 3200Mhz!
- Kingston Fury 2x16GB kit DDR5 5600mhz CL40
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs