Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIT
veterán
1866-os azért drágább.
-
StSanya
senior tag
-
flymi
addikt
válasz StSanya #19053 üzenetére
Nem kell csiricsáré ledes, bár tényleg jóáras.
Eredetileg én is ilyen magas bordás vengeance-ot szerettem volna, csak kékben. Itt látható egy kép, Prolima Genesis alá hajszálhíjja, hogy befér, lehet van kontakt is a bordák közt.
Szerintem jobb a békesség és az LP./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
kyleoplon
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni RAM bővítéssel kapcsolatban.
Gépem ASUS K53SV, chipset Intel HM 65. Jelenleg egy Kingston 4 GB DDR3 PC3-10600 1333Mhz 204 Pin SO-DIMM karistol benne... Ezt szeretném értelemszerűen megduplázni.
Everest azt mondja, hogy Single channel és ASU1333S9-4G-ECEWG. Gondolom ennek megfelelő kell legyen a másik is.
A Kingston oldala 2 ajánlatot tesz: http://www.kingston.com/us/memory/search/Default.aspx?DeviceType=3&Mfr=ASU&Line=K53%20Notebook&Model=72131&Description=Kingston_ValueRam_Memory_System_Specific_Memory_for_ASU_K53_Notebook_ASUS/ASmobile_-_K53_Notebook_K53SV
Itt vagyok bajban, hogy melyiket is vegyem...
- KAS-N3BS/4G
- KVR13S9S8/4Ebben kérem szépen szíves segítségeteket!
Köszönöm előre is!
-
xymate
csendes tag
Halihó!
Adott egy Acer notebook, ami maximum 1333MHz-es DDR3-as modulokat támogat. (Gyárilag is ilyennel szerelték)
Sztori röviden, egy ismerőstől venném meg a gépet jelképes összegért, de nincs benne sajnos már a HDD és a RAM se.
Kérdésem a következő:
Van itthon nekem egy 1600 MHz-es modulom. Ha azt belerakom azzal meg sem fog nyekkenni a gép, vagy jó lesz az bele, csak a modul 1600MHz-es kapacitásából mindössze 1333MHz-et fog kihasználni?Illetve akkor közelítsük meg a másik oldalról. Ha van itthon egy 1066MHz sebességű modulom is, akkor ő vele tudna működni a gép?
Köszi. -
StSanya
senior tag
válasz kyleoplon #19057 üzenetére
Ha árban nincs különösebb eltérés, én a KAS-N3BS/4G-t venném, az kimondottan ASUS-hoz való RAM. Feltételezem, amúgy a másikkal se lenne gond, azt több gyártóhoz is ajánlják.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
StSanya
senior tag
válasz xymate #19058 üzenetére
Notikkal mindig a "puding próbája az evés" van, azaz próbálni kell. Mivel nem tudni, mennyire van lebutítva a BIOS-uk. Sima asztali alaplapoknál ugyanis simán lehet a RAM beállításokat variálni, s a gyártók törekednek is a minél jobb kompatibilitásra (sokszor utólag is, BIOS frissítéssel), ez hordozható gépeknél általában nincs így.
Emberi számítás szerint az 1600-os modullal el kellene indulnia 1333-os gyári órajellel, főleg, ha a modulon lévő SPD-ben van is hozzá bejegyzés. A lassabb modul az nagyobb kérdőjel.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
Alice90
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg 4x4Gb DDR3 ramom van
ha ezt lecserélem 2x8gb-os modulra látok valami változást?
érdemes lennie cserélni?
"Nyugalom, a hosszú élet titka!"
-
Tomeee1989
tag
Sziasztok!
Jelenlegi konfig:
Proci:intel core i5 4570 3.30Ghz
Alaplap:Msi H97 Pc Mate
Videókártya: 2 Db Gigabyte Radeon HD 6850 1Gb OC (Crossfire)A fenti konfighoz milyen ramot ajánlotok?
Köszi a választ és a segitséget előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Ferlito
tag
Sziasztok!
RAM vásárlás előtt állok, de egy kissé bele zavarodtam... DDR 3-as memóriát szeretnék, egészen pontosan egy ilyet:
Corsair Vengeance DDR3 8GB Kit (2x4GB ) 1866MHz CL9Elméletileg az alaplapom nem támogatja, de a processzorom meg igen. Szóval értitek Nem tudom, hogy a következő konfigba mehet-e az előbb említett RAM.
CPU: QuadCore AMD Athlon II X4 630, 2800 MHz (14 x 200)
Alaplap: Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Van egy megérzésem, hogy a válasz egyértelmű lesz, az alaplap nem támogatja a DDR 3-at, mert más a kialakítása..
Előre is köszi!
Ronald Reagan
-
StSanya
senior tag
-
StSanya
senior tag
válasz Tomeee1989 #19066 üzenetére
1600 MHz, CL9, 8 GB, 2 db-os kitben, s a legolcsóbb ajánlható jelenleg: Corsair Vengeance 2x4GB DDR3 1600MHz CML8GX3M2A1600C9
-
Cthulhu Dawn
őstag
Sziasztok!
Főleg játékra 4690k mellé 1600-as CL7-es, vagy egy 2400-as CL10-es memóriákkal járnék jobban?
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
johnywalker
őstag
válasz Cthulhu Dawn #19070 üzenetére
Ha kifejezetten játékra gondolsz, jobb az 1600 CL7-es , a magasabb frekis ramok szerepe más alkalmazásokban előnyösebb.A gémek az erősebb videókarit (talán néha erősebb procit) priorizálják.
Gondolom nem AMD Apu-val játszol, mert akkor talán van valami értelme.[ Szerkesztve ]
-
2rda
tag
Üdv!
2x4GB DDRIII PC12800 1600MHz Kingston HyperX Black KHX16C9B1BK2/8X KIT
A fenti ram páros megér használtan 18 ezret?
Elvileg még nincs egy éves. -
code1005
senior tag
Sziasztok,
AMD Athlon 5350 APU mellé szeretnék 1 db 4GB 1600Mhz modult, CL10-CL9 cagy esetleg találtam CL7-et is. Sok a különbség köztük sebességben?
Egy htpc-ben működne.
plata o plomo
-
StSanya
senior tag
válasz code1005 #19073 üzenetére
Alaplapot ugyan nem írtál, de az APU-d támogatja az 1,35 V-os RAM-ot, így én ilyen Low Profilost vennék: CRUCIAL 4GB Ballistix Tactical DDR3 1600MHz CL8 BLT4G3D1608ET3LX0CEU
-
StSanya
senior tag
-
StSanya
senior tag
válasz code1005 #19075 üzenetére
Bár az Asrock honlapján nem találtam infót, de fórumok szerint kezeli automatán az alacsony feszültségű RAM-okat. Nem tudom, milyen tápod lesz, - tehát nem biztos, hogy rászorulsz - de én ilyen RAM-ot vennék. Meg nagyon alacsony is (25,5 mm), ami szintén jól jöhet.
-
-
NeoExDeath
aktív tag
Sziasztok,
Szeretnék tanácsot kérni. Van egy 5 éves gépem ami elég combos volt a maga idejében, és nekem máig elég mindenre, de kevés RAM van benne, 2 GB, és ezt szeretném bővíteni. Még két szabad slot van a gépben, ezért 2* 2GB bővítésre gondoltam hogy meglegyen az össz 6 GB. A két meglévő ram Kingmax 1066 Mhz-esek, ezeket az FSB-vel 1:1 be állítva 838 Mhz-en mennek összesen.
Namost az a gondom, hogy új 1066 Mhz-es modulokat már alig kapni, legalábbis hazai ismert boltok webáruházaiban leginkább csak 800 Mhz-es modulokat árulnak, pl Kingmax-ból is. Most akkor mit tanácsos tennem? Vadásszak ebayről 1066 -os modulokat más márkából, vagy ugyanabból a márkából vegyek még két 800 mhz-es modult és lesz ami lesz? Ti mit tanácsoltok?
-
GrG1210
aktív tag
Hali , ehhez a procihoz i5-4690 , mehet ez a ram Corsair 2x4GB DDR3 1866MHz ? , az alaplapom asus maximus ranger 7
-
johnywalker
őstag
válasz NeoExDeath #19079 üzenetére
NeoExDeath: Ha 800-asokat raksz hozzá akkor a rendszer sebesség is max. 800 lesz, ráadásul buktad a dual chanelt is.
A ebay-ről, stb. rendelt 1066-os egységeknél a garancia esetleges ügyintézése ami nehézkesebb mintha üzletből vagy hazai webáruházból veszed.(A Kingmax azt hiszem gyárt még CL6-os időzítésü 1066-os egységeket)GrG1210: Nyugodtan veheted, hibátlanul fog menni abban az alaplapban illetve procival.
[ Szerkesztve ]
-
StSanya
senior tag
válasz Precorus #19078 üzenetére
2133 MHz-es kéne, pl.
ADATA 8GB XPG V1.0 DDR3 2133MHz CL10 KIT AX3U2133W4G10-DR
vagy
CORSAIR 8GB Vengeance Blue DDR3 2133Mhz CL11 KIT CML8GX3M2A2133C11B
Corsair-ból van nem LP-s, több színben is, amik kicsit olcsóbbak, ha befér, akkor azok is jók.
-
GrG1210
aktív tag
válasz johnywalker #19082 üzenetére
Kösz szépen.
-
StSanya
senior tag
válasz NeoExDeath #19079 üzenetére
Ha engem kérdezel, én biztosan nem költenék vagyonokat új DDR2-es RAM-ra egy ilyen idős cuccnál. Ha vadászol használt-piacon, s elcsípsz valamit normális áron, akkor úgy ok, de újban nem éri meg. De ez csak az én véleményem.
Viszont, ha csak 838-on megy a cucc, akkor nem buksz akkorát a 800-as RAM-al. Illetve arra is van sajnos esély, ha szerzel is 1066-os modulokat, 4 db-al már nem fog úgy menni, mint kettővel, ez alaplap függő is.
Szóval, szerintem jobban járnál 4 vagy netán 8 GB, de csak két db 800-as modullal, de itt megint az ár tényezőt kéne figyelni...
-
Sokimm
senior tag
Helló mindenki! Mit tanácsoltok ebbe a konfigba:
msi h87m-e35 alaplap (ddr3 1600 2 slot)
intel pentium 3440 cpuVan 3 nagy (általam ismert) gyártó, (kingmax, kingston, samsung), ami kb egy árban van, de van azonos gyártótól picit drágábban blue, black, meg cl9 cl7 (ezeket már nem is tudom mit jelent :3) ramok, és nem tudom, hogy megéri venni a drágábbat?
4 GB a terv, (egy modul, mert ha később bővíteni akarom, akkor még 1db 4 gb-osra tervezek beruházni)
Fő feladatok, amire kell a gép: Irodai alkalmazások, programozás, néha játék, de ez a legkisebb része a felhasználói körének.
Köszönöm a válaszokat előre is!
-
Precorus
tag
válasz StSanya #19083 üzenetére
Köszike!
Csak azért kérdeztem, mert a támogatási listába b****tak beletenni a corsair 2133-t. Gondoltam profikhoz fordulok :
amúgy én ezt néztem ki:
[link]
mi a kettő között a különbség? ahogy látom, a modulszám is csak a szín betűjében tér elKönyvtár == Old-school Netflix
-
szabolaci96
csendes tag
Sziasztok
A milyen gépet vegyek topicban már kicsit off-nak éreztem ezért gondoltam ide (is) írok
Melyik ramot vegyem ehhez a laphoz: gigabyte ph67 ds3-b3
adatai:
4 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 32 GB of system memory
*Due to Windows 32-bit operating system limitation, when more than 4 GB of physical memory is installed, the actual memory size displayed will be less than 4 GB.
Kétcsatornás memória
DDR3 1333/1066/800 MHz
nem-ECC memóriamodulok támogatásaEzen a 2-n gondolkodtam
[link]Vagy ebből 2-t vegyek
[link] -
Cthulhu Dawn
őstag
válasz johnywalker #19071 üzenetére
Nem játszom APU-val, de nem egy 2400-as cl10-esnek alacsonyabb az elérési ideje? Árban pedig egálban van egy 1600-as cl7-essel.
"There are no bad ideas, only great ideas that go horribly wrong" - Jack Donaghy
-
johnywalker
őstag
válasz szabolaci96 #19095 üzenetére
Mindenképpen a Corsair a kettő közűl a javasolt, mégha a lapod nem is támogatja az az 1600 Mhz-et!
(19096) Cthulhu Dawn: A CL7 a gyorsabb, a CL10 jóval lassabb.Időzítésnél a kisebb érték mindig a jobb.Játéknál tényleg csak szintetikus tesztekben mérhető előnye van a 2400-as ramnak.
[ Szerkesztve ]
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz johnywalker #19097 üzenetére
Elérési időt nem úgy számolunk, hogy CL/command rate*1000? Vagy valamit félreértek?
-
johnywalker
őstag
válasz Cthulhu Dawn #19098 üzenetére
Elérési idő számítása:
(1000 / memória valódi órajele (100-200 MHz) x CAS Latency) / 1 (DDR) vagy 2 (DDR2) vagy 4 (DDR3) = elérési idő (ns). De a Wikin is van hozzá leírás:[link][ Szerkesztve ]
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz johnywalker #19099 üzenetére
Ez a wiki akkor mit mutat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest