Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LonGleY
veterán
Max nettó 300-ért érdekelne minket egy vékonyabb, 15"-os notebook szállítgatáshoz a következő specifikációkkal:
DISPLAY: NEM a szokásos kisfelbontású kéne, tudjon legalább 1680 x...-at (lehetőleg matt kijelzővel, bár ez nem kardinális)
CPU: erősebb i5, alapvetően forráskód fordítás (egy magon)
RAM: 4-8 GB
VIDEO: ha belefér, jó lenne valami dedikált a közepes game-ekhez
SSD/HDD: ahogy olcsóbb, de a cél, hogy SSD legyen benne (akár utólagos vásárlással)... a HDD pedig vagy belefér, vagy megy ki USB-re, ez mindegy. optikai nem kell
Inkább megbízható darab kéne, mint high-end, de jó lenne, ha slim maradhatna. Oprendszer nem kell rá. Ha támpontot tudnátok nyújtani, azzal sokat segítenétek. Köszönet!
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz runner 125 #39538 üzenetére
Itt mindhármat 1920x1080-asnak látom. Csak én nem értem, hogy miről beszéltek, vagy elírták a specifikációkat?
-
LonGleY
veterán
válasz Chaser #39540 üzenetére
Jah, nálam a HD 1600-nál kezdődik.. :Đ Saját értelmezés..
A 16:10 tényleg jó lenne, de ezek így is teljesen pöpecek. Csak az 1366-tól féltem.. :]
SSD belevarázsolható az ODD helyére? Ennyi szerelhetőség nagyjából elég is lesz.
(#39541) runner 125: Jahogy Zéééé! Így már világos.. Z és Y.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz jagyugyaerik #39577 üzenetére
oprendszer kell? használt / új? szállítgatnád? kijelző méret/felbontás?
-
LonGleY
veterán
Hali! Újabb, a jövő héten beszerzendő laptop ügyben kérdeznék... Előre is köszönöm a támpontokat!
• a keret 120-140 közötti, oprendszer nélkül
• 15", normálisabb felbontású (nem 1366 x 768) kijelző (ha lehetséges, matt)
• általános felhasználás, minimál vagy közepes játékok
• a minőség elsődleges, a méret/súly nem számít
• memória min. 3 GB, a tárhely mindegy, optikai nem kell
• használt / alternatív forrású (pl. PH! apró) is jöhet, de csak akkor, ha a külső / akksi kifogástalan, és van rá legalább 1.5 év gari
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz iamwindy #43249 üzenetére
Köszi, már előzőleg is néztem a linked. Szimpatikus masina, egyetlen - nem akkora nagy - szépséghibája a fényes, 1366-os kijelző. Mennyi lenne 4 GB memóriával és kisebb winyóval (már ha kapható olyan kivitelben)?
(#43250) AxBattler: mitől lenne jobb a Fuji?
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz LonGleY #43251 üzenetére
Ja, viszont ugyanannyiért jobb procival, és videokártyával (?): Lenovo IdeaPad G500?
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz AxBattler #43263 üzenetére
Viszont a Fujitsu A532 billentyűzete és videokártyája nem túl szimpatikus. Ugyan matt a kijelző, de felbontásban sem lép előrébb. A jelenlegi versenyző a Lenovo IdeaPad G500.
Chaser: Ez a 140 körüli, i3-as / GT635-ös gép melyik lehet? A fenti Lenovo helyett ajánlanád?
#43270: Igen, valamilyen szinten játékos gép is lenne.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz AxBattler #43278 üzenetére
Rendben, így tehát az erős jelölt az i3-as Lenovo IdeaPad G580AH.
Emellett felmerült pár alternatíva... Ez pl. szintén jó árban van, akciós is, hasonló specifikációval, csak ugye a processzor gyengébb (Pentium Dual Core B960): Lenovo IdeaPad G580AH
Néztem még ezt az Asus-t, ebben is gyengébb a processzor, viszont az Euronics-ban 115,000-ért lehet kapni: ASUS X550CC XO123D
Meg még ezt a HP-t találtam: HP Pavilion G6-2302SH (laptop.hu-n olcsóbb, mint a laptopszalonon)
Ezekről mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
Kérdésem lenne egy új gép vásárlása kapcsán. 250 ezer lenne a teteje forintban, oprendszer nélkül. Az egy kicsit bonyolíthatja a dolgot, hogy angliában kerülne megvásárlásra, bár az árak tekintetében ez csak annyit jelent, hogy olcsóbb lenne, mint amit linkeltek - az pedig nem baj.
- 15 colos gép legyen, lehetőleg matt kijelzős, nem 1366, hanem afölötti felbontásban
- elég a HDD is, majd fejlesztjük SSD-re, a mérete amúgy mindegy, ma már úgysem picivel adják
- memória: 4 GB
- érdekel egy jó integrált és egy dedikált videokártyás változat is (egyelőre nem tudom, hogy mennyire akarják játékkal gyűrni a gépet)
- szimpatikus márkák: HP (pl. ha valamelyik üzleti belefér), Lenovo, DellEgyéb kívánságról nem tudok. Köszönöm előre is a segítségetek!
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
A felhasználási kört tekintve (újabb játékok, haha) gyűjts még egy 100-ast hozzá...
Sajnos az, ami beleférne kompromisszumokkal (Lenovo G580, NVIDIA 630-as kártyával) már kiment a forgalmazásból. Ebbe max valami használt fér bele. Vagy pedig nem játszol újabbakkal.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz RumiTT #45123 üzenetére
A Celeron és az i3 fogyaszt a legkevesebbet. Sebességben nagyon nagy különbségeket nem fogsz észrevenni, de egy kicsit kifinomultabb szem Windows alatt is észreveszi, hogy milyen gyorsan reagál az i3. Az ugyebár nem 2 szálon fut, mint a többi, hanem 4; mintha csak egy négymagos processzorod lenne. Az újabb oprendszerek és programok a több szálat egyre inkább meghálálják. Emiatt, és a puszta órajelhátránya miatt a Celeron kuka - szerintem. A Pentium erősebb órajelben, és ha nem zavar a nagyobb fogyasztás, akkor játékokhoz és alapokhoz az is megfelel. Bár ki az, aki Intel HD Graphics-al játszik?..
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
Honnan és mit szereznétek, ha csak alapvető feladatokra és egy hordozható nyomtató kezelésére kellene JÓ akksiidős gépet választani használtan?
-
LonGleY
veterán
válasz btudos #48179 üzenetére
Minnél kevesebb, kisebb, minimálabb elég. Azért nem árt, ha látjuk a képernyőt, tehát min. 13 colos (és nem nagyon kicsi flebontású), illetőleg egy Win 7-et futtatna, tehát 2 GB ram is kéne. Az akksi a fontos, a többi viszont lényegtelen. 85-ért már 15 colos, i5-ös, 4 GB ramos HP-t tudnék, szóval annél olcsóbb alternatíva érdekelne. :]
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz Tikakukac #48182 üzenetére
Azért az gáz, mert itt a mobilitás a lényeg. Ezért nem is említettem a TP meglétét, mert nem gondoltam, hogy van anélkül is masina. :]
Ez pont olyan ajnálat 65-70 környékén, hogy akkor már inkább a HP, ami mindenhogyan 2x annyit tud.
btudos: Bocs, csak most vettem észre a válaszod. Köszi, megnézem őket!
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz Borote #48185 üzenetére
6550 ProBook. De azt megértem, hogy kicsit nagy, és azt meg pláne, hogy fölösleges. Akksiidőben már ha megvan a 3 óra, az is jó. Még filmlejátszás és semmi egyéb nem lenne rajta.
De az ár/érték arány alapján pont emiatt ezek az 50-80 ezres gépek, amiket ajánlottatok nem adják. Vagy valami bazi olcsó kéne, ami megfelel az elvásároknak, vagy akkor rámegyünk erre a HP-ra. Csak valahogy sajnálnék egy ilyen gépet egy rohadt számlázóprogram alá, meg kocsiból kocsiba dobálásra... Még megrágjuk a témát, jövő héten kell dönteni.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
I.
Új, minőségi, ultramobil irodai gépet keresnénk könyvelésre a napokban...
- keret: 250 ezer
- méret: 11-13"
- képernyő: jobb felbontású (esetleg matt)
- memória / tárhely: min. 3 GB / SSD-vel
- jobb lenne operációs rendszer nélkül, és win 7 kompatibilitássalEddig ezt néztük: SONY VAIO Tap 11 SVT1121B2E
Ennek ugye lekapható a képernyője, amiben nem vagyok biztos, hogy van értelme... Egyrészt mely alkalmazásokkal kihasználható? Ilyenkor menniyre kezelhető a gép virtuális billentyűzettel? Illetve mennyire szükséges hozzá a Win 8, hogy a "tablet" rész kihasználható legyen? Ha lehet, én messze elkerülném azt a rendszert amúgy is. Bármilyen támpontot megköszönnék, mert én tabletet nem igazán tudok elképzelni Win alapon, arra Androidot vennék.
------------------------
II.
Még egy notebook kerestetik irodai használatra, ez lehet használt is (ráadásul sürgős vétel lenne)...
- keret: ~120 ezer (ha van értelme, 150-re is felmehet)
- méret: 15"
- képernyő: matt(!), jobb felbontással (1366x768 fölött...)
- memória / tárhely: min 3GB / nagyobb HDD (vagy SSD)
- oprendszer nélkül, de szintén win 7 támogatássalValamilyen ThinkPad-szerűségre gondoltunk. A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz runner 125 #65799 üzenetére
Köszönöm!
A I. szerintem is hülye választás, megpróbálom értelmesebb gépre rábeszélni (a linkelt nekem nagyon bejön, az illető érintőzés mániáját amúgy sem értem - valszeg egy tabletet is akart volna egycsapással).
A II. kapcsán két dolog zavar: az 1366x768 (a 13,3 colnál még úgy-ahogy elmegy, 15.6"-on már nem igazán), illetve az 5400-as winyó (bár lehet, külső meghajtó lesz belőle, és egy SSD-t kap).
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz runner 125 #65804 üzenetére
Nem tudom elképzelni, hogy mire lenne jó a touch, főleg egy könyvelőnek. Szerintem marad a sima, az is leginkább Win 7-tel.
(#65806) Leleményes: Nő.
---
A normálisabb felbontású, használt 15"-os gépre tudsz közelebbi tippet adni?
TP
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
Egyelőre nem találtam T520s-t.
És ő? HP Elitebook 8570P
Már 2 EliteBook-ot is telepítettem, süt róluk, hogy egyben vannak - és szerintem a keret bővítését is megéri.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz runner 125 #65813 üzenetére
Rámegyünk. Örülök, hogy így "melléfogtam". :] Egyedül az akksiról nem látok infót.
Ez bővíthető valahogy SSD-vel, vagy csak a HDD helyett tudom bepakolni?
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz runner 125 #65815 üzenetére
+1
---
Optika úgysem kell, így lehet az lesz a megoldás. Köszönöm az eddigieket! Le is foglaltam az utolsót, 2 db volt belőle.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz Leleményes #65823 üzenetére
1366 x 768... arra én semmilyen HD-t nem írnék. :] Lehet, hogy van olyan képernyőtípussal szerelt változata is, de gyanús, hogy inkább a laptopszalonosok írták el...
-
LonGleY
veterán
Üdv! Újabb notebook-beszerzés:
- keret: ~150
- méret: 15,4"
- képernyő: matt(!), jobb felbontással (1366x768 fölött...)
- memória / tárhely: min 3GB / nagyobb HDD (vagy SSD)
- oprendszer nélkül (win 7 támogatással)
- optikai meghajtó nem kellErre előzőleg már volt megoldás: 160-ért vettünk egy használt HP Elitebook 8570P-t, viszont az mostanra elfogyott a laptopsystem.hu-nál. Milyen alternatívát tudnátok mondani rá? A lényeg a minőség, meg amiket leírtam (Pro- és EliteBook vonalon elsősorban).
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz Khelben #71366 üzenetére
Thinkpad Edge és a HP Probook 4-es sorozat, ami "kicsit" üzletibb
Akkor mit mondanátok, melyikre érdemes rámenni, ami jelenleg kapható is valamelyik használt darabokat áruló üzletben (pl. laptopsystem.hu)?
Itt vannak az eredeti feltételek.
[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz ZTE_luky #71992 üzenetére
Miért, hogyan lehetne több normál TFT kijelzőn? Eleve 60 Hz-en működnek. Különben nem hiszem, hogy annyit elérsz vele... A 8 GB amúgy bőven elég mindenre, persze. De 1-2 béndzsa játék miatt az is fölösleges (és továbbra sem gondolom, hogy kihasználnának 3-4-nél többet).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külpolitika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Rap, Hip-hop 90'
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- MacBook Air 2015 CTO(2017) 13" i7 8/256GB magyar bill.
- ASUS ROG Strix G15 Gamer laptop , R7 4800H , RTX 3050 Ti , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 144Hz
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 (AMD Ryzen 7 4800H, 16 GB DDR4, NVIDIA GeForce RTX 2060 6GB, 1TB SSD)
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Blue Black 165Hz/15"/FullHD/5600h/3050Ti/16/512
- Intel 8260NGW WiFi modul
- HP 250 G3 alkatrészek
- Lenovo IdeaPad 330S (15,6" full HD, AMD Ryzen 5 2500U 8 GB DDR4, AMD Radeon 540, 512 GB SSD)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs