Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Piftuka

veterán

válasz parts #72179 üzenetére

Nekem egy 3 Tbyte-os "WD Purple" merevlemezem volt a régi gépemben (az újba is azt tettem át), és bizony nagyon korrekt kis szerkezet.

A régi kis Cooler Master Elite házam első ventije fújta rá (és a felette kettővel lévő SSD-re) a levegőt, és bizony a jellemző szobahőmérséklet (~20-22 fok télen, ~27-28 fok nyáron) mellett is ~26-32°C fok tudott így maradni a hőmérséklete.

Tehát egy nagyobb, jól szellőző házban elhelyezve, akár 2-nél több ventivel megtámogatva szerintem éppen ennél a típusnál nem kell félni, hogy forró lesz.

Én azonban mindenképpen úgy helyezném el a merevlemezeket, hogy nem közvetlenül egymás fölé, hanem egy-egy HDD helyet kihagyva két eszköz között. Így ha a gép elejébe két jó minőségű légkavarót teszel, akkor azért hálás lesz mindegyik háttértár. Közöttük átjár a levegő, és kiviszi a ház hátulján az általuk termelt meleg levegőt.

Megjegyzem a Phanteks gyárilag nagyon jó minőségű ventikkel szereli ezeket az Enthoo házakat. A régi "Pro" változatban gyengébb minőségű volt a venti, ám a "Pro Tempered Glass", és a "Special Edition" a cég prémium ventilátorait kapták meg.

[ Szerkesztve ]

"Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés