Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
trance89
őstag
válasz gerokrisz #39 üzenetére
több mint elég otthonra egy sokkal egyszerűbb RB951G-2HnD és feleannyiba kerül
a wifi teljesítménye ugyanaz, hiába beépített antennák, gyakorlatilag 2x akkora térerőt biztosít mint bármelyik nálam megfordult tplink
a másik dolog hogy sokkal stabilabb vele a wifi mint a többi ócska comsumer routerrel, a 741/841/3600 wifi jelerőssége nálam folyamatosan ugrál 65-80 dbm között (minél kisebb érték annál erősebb a jel, nem fordítva), a RB951 wifije mondhatni betonstabil 61-63 között de mindez 3 falon keresztül míg a tplinkekkel 1 falon keresztül közvetlenül a laptop alatt a földszinten próbálva (üres csatornán), ez utóbbi mindent elmond
viszont a laptopod wifi hálókártyája ha nem tud 40mhz-et akkor max csak 72mbit fog rajta átmenni -
trance89
őstag
válasz gerokrisz #41 üzenetére
[link]
hát ahogy nézem ezzel a broadcom kártyával a 40mhz nem lesz meg, max 75mbit, viszont ezt könnyen orvosolni tudod egy ilyen inteles kártyával: http://www.intel.com/content/www/us/en/wireless-products/centrino-wireless-n-2230.html, cca 3000 pénz ami egyáltalán nem sok és nagyon jó a vételi minősége + bt is egyben
ami viszont a mikrotiket illeti ez is 2 antennás, azaz 300 mbit-ig ki tudod hajtani 40mhz-en, ez a router több év után is garantáltan egy megbízható eszköz marad, én amióta mikrotik-ra váltottam nagyon megszerettem és azt mondom soha többet nem veszek dlink/tplink stbstb consumer szarokat
a cisco cuccokról pedig: a mikrotik ugyanazt a minőséget/megbízhatóságot kínálja töredéke akkora áron, nem véletlenül egyre népszerűbbek (nemcsak otthoni hálózatoknál) -
poli27
veterán
válasz gerokrisz #223 üzenetére
Sztem ezek alig tudják kiszolgálni a 250 es netet valahol 200 körül lehet a végük de nagyon max 250.Én az rb850gx2 ajánlom neked erre a sebességre.Nekem az rb450G sem tudja kiszolgálni egyszerre több szálon a 240 es netet, és az 80mhz el gyorsabban jár.Vagy ő ha több eth csati kell : RB1100AHx2.
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz gerokrisz #232 üzenetére
akkor miért nem veszed meg az rb850gx2? teszel egy switchet mögé azt kéx... igen 200 körül lenne a vége, de akkor már pörög maxon mint állat....Én is le akarom cserélni gx2 re az rb450g-t pont emiatt. A tipliben (3600,4300) van hw nat a gyári firmware el, és 900mbit körül tud natolni, alternatív firmware el ez sem tud sokkal többet csak 200-300 körül.
[ Szerkesztve ]
-
poli27
veterán
válasz gerokrisz #272 üzenetére
ahogy nézem kb ennyit tud [link]
I get about 50Mb through the NAT / WAN connection, and about 500Mb through the bridge.I have enclosed a config dump.
Via CRS.
----------------------------
TCP downstream : 55.37 Mbit/sTCP upstream: 92.21 Mbit/s
UDP downstream : 92.85 Mbit/s
UDP upstream : 31.10 Mbit/s
----------------------------If I connect a computer directly to the fiber port, I get
TCP downstream : 115.07 Mbit/sTCP upstream: 96.61 Mbit/s
UDP downstream : 125.45 Mbit/s
UDP upstream : 98.04 Mbit/s
If I connectmy old router (Netgear WNDR3800) I get
TCP downstream : 98.07 Mbit/sTCP upstream: 91.17 Mbit/s
UDP downstream : 117.25 Mbit/s
UDP upstream : 99.34 Mbit/s
[ Szerkesztve ]
-
bacus
őstag
válasz gerokrisz #272 üzenetére
hmmm, nem lehet, hogy fix ip cimed van? elvileg upc megszüntette a mac cimek tárolását, de mivel dhcp-n ad ip cimet, aki fix ip-t kér, annál gondolom továbbra is beégetik a mac a.-t
Az, hogy esetleg rossz a konfig, innen nehezen eldönthető. Milyen tűzfal szabályok vannak? Mennyi? Mennyi NAT szabály van? stb.
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
gerokrisz
tag
válasz gerokrisz #298 üzenetére
Közben pár leírásban egy ilyesmi elrendezésű beállítást találtam, de ez sem működik.
Flags: X - disabled, I - invalid, D - dynamic
2 ;;; HTTP
chain=dstnat action=dst-nat to-addresses=192.168.88.221 protocol=tcp fragment=no in-interface=ether24-trunk dst-port=80 log=no log-prefix=""
16 chain=srcnat action=masquerade out-interface=ether24-trunk log=no log-prefix=""
17 chain=srcnat action=masquerade protocol=tcp src-address=192.168.88.0/24 dst-address=192.168.88.221 out-interface=ether1 dst-port=80 log=no log-prefix=""
A kódban lenne a hiba?Türelem... A hosszú élet ritka!
-
-
Multibit
nagyúr
válasz gerokrisz #876 üzenetére
Hogy mennyit bír a vas, az sok mindentől függ. Függ attól, hogy mit paramétereztél a routerben (pl. tűzfalszabályok), vagy hogy PPPoE vagy csak DHCP kapcsolat van (Diginél az előbbi), de függ a csomagmérettől is. Te magad is megnézheted: RB1100AHx2, CCR1009-8G-1S-1S+ (lap alja).
[ Szerkesztve ]
-
vitezlejszlo
őstag
válasz gerokrisz #880 üzenetére
Kollégám ugyanezzel szopik. Gigás digije van, a 1100AHx2 router tud valami 700Mbit körül 100% cpu-val.
A gond az, hogy PPPoE-re nincs gyorsítás a mikrotikben még. Nekem otthon a 120-as UPC-t DHCP-vel 15% cpu-val viszi a CRS125 ha be van kapcsolva a nat gyorsítás. Anélkül 25% tűzfalszabályok nélkül. De PPPoE-n nem működik. Nem tudom fog-e vagy mi az a nagy varázslat, ami miatt a PPPoE ilyen kivételezett állat...
-
quby
őstag
válasz gerokrisz #1082 üzenetére
Aha erre gondoltam én is. Lehet ez lesz mégiscsak + egy 2011. Mikor kimondtam hogy 100kHUF környéke az eszközök, majdnem mentőt kellet hivni a tulajhoz. És még hol a wifi....
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
quby
őstag
válasz gerokrisz #1084 üzenetére
Kösözönöm az 5letet megnézem. Az UBiQUiTi ismeretlen számomra, de lehet épp itt az ideje megismerkedni vele. Gondolom webesen konfigurálható. A konzolja grafikus, vagy CLI, esetleg is-is?
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
bambano
titán
-
törölt tag
válasz gerokrisz #1104 üzenetére
ez itt off, de Ubiquitis topikban nem kaptam rá választ, a legkisebb EdgeRouter-X (szerinted) elegendő-e UPC 120-as nethez, kevés torrentezéssel? azt írja a hivatalos doksi, hogy 130kpps 64 byte packet méret esetén, illetve 1Gbit ~1500 byte-s packetekkel. kicsit zavaros...
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
válasz gerokrisz #1104 üzenetére
nekem jellemzően a "túloldalról" van személyes tapasztalatom, mint isp.
van olyan pc-m, amin 100-200 pppoe szerver fut egyszerre, natol mellé 600-700 user teljes forgalmát, tűzfal, menedzsment, meg pár apróság, és alig látszik a terhelése. Volt, hogy elszabadult valami a hálózatban, 8000 pppoe szerver futott rajta, akkor kezdett el kicsit köhögni.a másik személyes tapasztalatom az, hogy sokkal olcsóbban és üzembiztosabban jövök ki, ha a célcuccokat kihajigálom, ahol csak lehet. a cisco meg a hp árait egyszerűen nem lehet pénztárcával bírni. ezért veszek mostanában switchnek meg ap-nek mikrotiket, minden másra pc-t.
anno kibontottam egy cisco asa 5000-es tűzfalat. hát rotfl, celeron proci volt benne, meg digital dec pci-os ethernet kártyák. ettől egy xeonos szerver msi-s interrupt vezérlővel meg szerver ethernet kártyával kilométerekkel jobb cucc, ötöd-tized árért. nem utolsó sorban ha bedöglik a pc, van belőle tartalék és/vagy helyi boltban adnak helyette másikat azonnal. ha bedöglik egy márkás cucc, minimum napokba, jobb esetben hetekbe kerül pótolni. és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy a menedzsmentje mennyivel egyszerűbb a pc-nek, illetve a jogszabályi megfelelést pc-vel triviális megoldani, ilyen enterspájz cuccokkal meg vagy nem lehet megoldani, vagy másik kosár pénz.
az edgerouter pro seneticnél most éppen 120 rugó. ez, szerintem, itthonra sok, isp-hez meg gyenge.
szerk: a routeros nem kimondottan routernek írt os az egy echte linux kernel a saját shelljükkel
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bacus
őstag
-
TheAquir
csendes tag
válasz gerokrisz #2803 üzenetére
Koszonom...RouterOS kezdokent mennyire lesz nekem bonyolult beallitani? PPTP VPN-hez kellene kapcsolodnia. YouTubeon neztem videokat es bar vannak homalyos reszek nem tunik >olyan< bonyolultnak
Ez Dude jopofa!
Born too late to discover the Earth, born too early to discover the Cosmos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XBOX Series S/X/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- XBOX Series/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- PlayStation 4/Slim/Pro konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül!!
- POSZTER NYOMTATÁS - NAGYFORMÁTUMÚ FÉNYKÉP / FOTÓ NYOMTATÁS
- Canon A-1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest